Kitapseverler Yaşam Vadisi’nde Buluştu

Beylikdüzü'nde okuma alışkanlığını geliştirmek, pekiştirmek ve farkındalık oluşturmak amacıyla kitap okuma etkinliği düzenlendi. 7’den 70’e her yaş grubuna hitap eden okuma etkinliğinde, kitap okumayı seven ve okumaya önem veren va

KÜLTÜR-SANAT 26.08.2019 18:29:33 2832 0
Kitapseverler Yaşam Vadisi’nde Buluştu

Kitapseverler Yaşam Vadisi’nde Buluştu

Beylikdüzü'nde okuma alışkanlığını geliştirmek, pekiştirmek ve farkındalık oluşturmak amacıyla kitap okuma etkinliği düzenlendi. 7’den 70’e her yaş grubuna hitap eden okuma etkinliğinde, kitap okumayı seven ve okumaya önem veren vatandaşlar bir araya geldi. Masal Atölyesi, Anlayarak Hızlı Okuma Teknikleri ve Küçük Prens Okumaları’nın gerçekleştirildiği etkinlikte ayrıca, vatandaşların beraberinde getirdikleri kitapları istedikleri takdirde bağışlayabilecekleri Kitap Bağış Merkezi de oluşturuldu. Kitap Bağış Merkezi'ne bırakılan kitaplar Beylikdüzü Belediyesi Kütüphane Şefliği tarafından ihtiyaç sahibi okul kütüphanelerine gönderilmek üzere tasnif edilerek değerlendirilecek.

Beylikdüzü Belediyesi, ilçede okuma alışkanlığını geliştirmek, pekiştirmek ve farkındalık yaratmak amacıyla önemli bir projeye imza attı. 7’den 70’e her yaş grubuna hitap eden okuma etkinliğinde, kitap okumayı seven ve okumaya önem veren vatandaşlar bir araya geldi. Beylikdüzü Yaşam Vadisi 2. Etap’ta gerçekleşen etkinlikte; Durin Ajans, BeylikOff Kulübü, Beylikdüzünün Anneleri Platformu, Aydınlar Koleji, Vizyon Koleji, Beylikdüzü Basketbol İhtisas Kulübü, Beylikdüzü Belediyesi Kütüphaneleri ve Özgür Ayraçlar Kütüphane Kulübü üyeleri işbirliği ile toplu okuma etkinliği, okuma atölyeleri ve söyleşiler düzenlendi. Etkinlikte ayrıca, katılımcıların kitaplarıyla birlikte etkinlik alanına geldiği ve beraberinde getirdikleri kitapları istedikleri takdirde bağışlayabildiği “Kitap Bağış Merkezi” de oluşturuldu. Etkinlik süresince Kitap Bağış Merkezi’ne bırakılan kitaplar Beylikdüzü Belediyesi Kütüphane Şefliği tarafından ihtiyaç sahibi okul kütüphanelerine gönderilmek üzere tasnif edilerek değerlendirilecek. 

Masal Atölyesi, Anlayarak Hızlı Okuma ve Küçük Prens Okumaları İle Dop Dolu Bir Etkinlik

Beylikdüzü Belediye Başkanı Mehmet Murat Çalık, Vizyon Koleji Kurucusu Abdulkadir Özbek, Beylikdüzü Offroad  Klubü Başkanı Cihan Aydın, Beylikdüzü Belediye Meclis Üyesi ve Beylikdüzü Basketbol Kulübü Başkanı Fatih Keleş, Beylikdüzü Belediye Başkan Yardımcısı Fatma Hoşgöz ve Durin Ajans Yönetim Kurulu Başkanı Leyla Peker’in günün anlam ve önemini belirten konuşmalarıyla başlayan etkinliğe vatandaşlar oldukça yoğun bir ilgi ve katılım gösterdi. Abdulkadir Özbek tarafından yetişkinlere yönelik düzenlenen “Anlayarak Hızlı Okuma Teknikleri” üzerine gerçekleştirilen söyleşide okuduğunu anlama, hızlı okuma, hafıza teknikleri üzerine faydalı bilgiler aktarıldı. Etkinlikte ayrıca, Dünya Edebiyat tarihinin en önemli eserlerinden biri olan Antoine Saint Exupery’nin “Küçük Prens”isimli kitabı okumaları Beykent Üniversitesi öğretim üyesi Prof. Dr. Ayşegül Kaptanoğlu yönetiminde gerçekleşti. Beylikdüzü Belediyesi Kütüphane Şefi Hilal Çuhadar ise çocuklar ile birlikte masal kitabı ve kitap okumayı sevdirmeyi amaçlayan masal atölyesi düzenledi.     

Çalık; “Türkiye'de Kitap, İhtiyaç Listesinin 235. Sırasında Yer Alıyor”

Toplumun dönüşebilmesi için okumanın artmasının gerekli olduğunu ifade eden Beylikdüzü Belediye Başkanı Mehmet Murat Çalık; “İnsanın okumadan kendini geliştirmesi mümkün değil. Okuyan insan hem bilge oluyor hem de başarılı. Çünkü okumaktan, yani kendini geliştirmekten asla vazgeçmiyor. Avrupa’da yüzde 20’lerde olan kitap okuma oranı maalesef ülkemizde çok düşük; neredeyse binde bir. UNESCO’nun verilerine göre, kitap okuma oranında dünyada 86’ncı sırada olan Türkiye, yoksul Afrika ülkeleriyle aynı kategoride. Türkiye'de kitap, ihtiyaç listesinin 235'inci sırasında yer alıyor. Biz Beylikdüzü’nde bu tabloyu düzeltmeye kararlıyız. Her yaştan kitapseverleri buluşturduğumuz toplu kitap okuma etkinliğimiz ile okuma kültürünü ilçemize iyice yerleştirmek, özellikle de çocuklarımızın hayal ve düşünce dünyalarına katkı sağlamak istiyoruz.” şeklinde konuştu.

 


Üner’den Bir Günde İki Açılış…

Başkan Mesut Üner ile birlikte Çatalca ilçesi adeta açılış ve temel atma törenlerinin ilçesi oldu. Başkan Mesut Üner bu kez bir günde iki açılış gerçekleştirdi. Açılışın ilki yol açılışı oldu.

BALIKÇI KENAN’A BEYLİKDÜZÜ ZABITASI GECE AYRI, GÜNDÜZ AYRI OPERASYON YAPIYOR

Beylikdüzü Belediye Zabıtası Balıkçı Kenan Tesislerini ablukaya aldı. Türkiye Deniz Canlıları Müzesi Kurucusu Kenan Balcı, “Gece geliyorlar, gündüz geliyorlar. Arsamızı elimizden alıp işletmemizi mühürlemek istiyorlar” dedi.

Mart ayında üretici ve market fiyatlarındaki değişim

Türkiye Ziraat Odaları Birliği (TZOB) Genel Başkanı Şemsi Bayraktar, Mart ayı üretici ile market arasındaki fiyat değişimlerini, 5 ürünün market ve pazarlardaki fiyat değişimini, aylık ve yıllık girdi fiyatlarındaki değişimlerini

Cumhur İttifakı’ndan Çakır’a Çağrı: “Tüm Kadınlardan Özür Dile”

Cumhur İttifakı Keşan Üyeleri, CHP İlçe Başkanı Anıl Çakır’ın “Benim kadınlarım Cumhuriyet kadını. Cumhuriyet Kadınları geliyor. ‘Bizimkiler ne’ diyor. Seninkileri bilmem. Bizimkiler öyle. Ne deyim sana mı soracağım?

MİCHAELA ASTRO BU AŞKA YILDIZLARDAN İZİN YOK

Dünyaca ünlü astrolog Michaela Astro Hande Erçel’e evlilik konusunda uyarıda bulundu.

VATANSEVER, DÜNYANIN BANA İHTİYACI VAR...

“Gidiyorum” isimli şarkıyı daha güncel ritimlerde hause saundla farklı bir boyuta taşıyan aranjör koltuğundaki Emre Karaçay, klasikleşmiş eseri kimsenin beklemediği bir tarza getirdi.

Helvacıoğlu, Paşayiğit Mahallesi sakinleriyle buluştu

Cumhur İttifakı AK Parti Keşan Belediye Başkan Adayı Mustafa Helvacıoğlu, mahalle mitingleri kapsamında Paşayiğit Mahallesi sakinleriyle buluştu.

ADD'den Erol'a Sıcak Karşılama

Cumhur İttifakı Büyükçekmece Belediye Başkan Adayı Recep Erol, Atatürkçü Düşünce Derneği Büyükçekmece Şubesini ziyaret etti. Erol, ADD üyelerinin sorularını cevaplarken, asla dernekler arasında bir ayrımın olmayacağını söyledi.

KAMU KURUMLARINA ELEKTRONİK SAKLAMA UYARISI!

Cumhurbaşkanlığı İdari İşler Başkanlığı; belgelere kolayca ulaşılabilmesi ve fiziki arşivleme yükünün ortadan kalkması için tüm kamu kurumlarına elektronik ortamda oluşturulan belgelerin dijital olarak saklanması konusunda uyardı.

YILMAZ: “HİZMETLERİMİZ HERKES İÇİNDİR”

Yılmaz, “Silivri Belediyesi olarak hizmetlerimizi kişilere, gruplara ve çıkar çevrelerine göre değil, Silivri'de yaşayan vatandaşlarımıza göre belirledik” dedi.

Muharrem Yıldız, ‘Artık Sıra Bize Geldi’ (GÖRÜNTÜLÜ HABER)

İYİ Parti Esenyurt Belediye Başkan Adayı Muharrem Yıldız, nevruz kutlamalarının yapıldığı etkinlikte ilçe sakinlerinden destek istedi.

Çalık’tan Engelsiz Yaşam Merkezi

Bu merkez sadece bir binadan ibaret değil, aynı zamanda engelli bireylerimiz için yepyeni bir dünya, nefes, umut ve sevgi dolu bir ortam olacak” ifadelerine yer verdi.

Muhsin Yazıcıoğlu Manisa'da anıldı

Muhsin Yazıcıoğlu Manisa'da anıldı

Alper Taban'a sevgi seli

Alper Taban'a sevgi seli

Gece terleyerek uyanıyorsanız dikkat! Gece terlemesine 5 önlem!

Gece terleyerek uyanıyorsanız dikkat! Gece terlemesine 5 önlem!

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.