Kızılay, Arakanlı Müslümanlara Desteğini Sürdürüyor..!

Kızılay, Bangladeş Cox’s Bazar’daki Balukhali-2 Kampı’nda 5 bin ailenin ihtiyacını karşılayacak 1000 adet gıda kolisi dağıttı.

GÜNCEL 19.10.2018 09:50:04 4625 0
Kızılay, Arakanlı Müslümanlara Desteğini Sürdürüyor..!

Kızılay, Arakanlı Müslümanlara

1000 adet gıda kolisi dağıttı

Kızılay, Bangladeş Cox’s Bazar’daki Balukhali-2 Kampı’nda 5 bin ailenin ihtiyacını karşılayacak 1000 adet gıda kolisi dağıttı. Kızılay Genel Başkan Yardımcısı Dr. Naci Yorulmaz, “Federasyon, Bangladeş Kızılayı ve Türk Kızılay olarak bugüne kadar ortaklaşa çok iyi iş çıkardık” dedi

 

Kızılay, Bangladeş’e sığınan ve sayıları 1 milyona ulaşan Arakanlı Müslümanlara desteğini sürdürüyor. Türk Kızılay, bu amaçla Bangladeş Cox’s Bazar’daki Balukhali-2 Kampı’nda 5 bin ailenin ihtiyacını karşılayacak olan bin adet gıda kolisi dağıttı. Türk Kızılay Genel Başkan Yardımcısı Dr. Naci Yorulmaz da kampı ziyaret ederek yapılan çalışmaları yakından inceledi. Daha sonra Kamp 17’deki Kızılay Köyüne geçen Dr. Yorulmaz, burada çocuklar için hazırlanan oyun parkının açılışını yaptı.

 

Kamp sakinlerinden aldığı olumlu geri dönüşlerden duyduğu memnuniyeti dile getiren Dr. Yorulmaz, “Türk Kızılay Bangladeş Delegasyonu çalışanlarının ve partnerlerinin çalışmalarından dolayı minnettarız. Çocukların yüzündeki tebessümü görmek yaptığımız işin ne kadar önemli olduğunu bize tekrar hatırlattı. Çocuklar daha çok acı çekmesin ve hep mutlu olsunlar istiyoruz” dedi.

 

Dr. Yorulmaz; Kızılay’ın Türk halkından aldığı güç ve bağışlar ile yardımlarına devam edeceğini belirterek, “2017 yılında ilk büyük göçün gerçekleşmesi sonrası bir yıldan beri yapılan planları gerçekleştirmenin mutluluğunu yaşadık. Federasyon, Bangladeş Kızılayı ve Türk Kızılay olarak ortaklaşa çok iyi iş çıkardık, buradaki insanların insan onuruna yakışır şekilde yaşayabilmeleri için Kızılay olarak bundan sonra da çabalarımıza ve gayretlerimize devam edeceğiz. Türkiye, Türk halkı ve Kızılay; Türkiye’de yaşayan Suriyelilere kol kanat açtığı gibi her zaman dünyanın neresinde insani yardım ihtiyacı, nerede bir yara varsa orada aktif rol almayı kendine vazife bilmektedir” diye konuştu.

 

 

Kızılay Bangladeş’te neler yapıyor?

Cox's Bazardaki Mega Kampta Türk Kızılay Bangladeş Delegasyon Başkanlığı; barınma, gıda ve gıda dışı yardım malzemesi dağıtımı, su ve sanitasyon sektörlerinde hizmet veriyor. Mega Kampta bulunan Kamp 17'de toplam 569 barınma ünitesi kuruldu. Barınma ünitelerinde kalan ailelere günlük ihtiyaçlarını karşılamak amacıyla güneş enerji sistemi ile evlerin ve sokakların aydınlatılması, derin su kuyuları (9 adet) ile güvenli su temini, tuvalet, banyo, çamaşırhane, toplum merkezi, çocuk oyun alanı, voleybol sahası gibi üniteler inşa edildi.

 

Barınma üniteleri ve çevre birimleri inşaatları devam ediyor. Kısa dönem planında çevre birimleri ile birlikte toplam 1200 barınma ünitesine ulaşılması hedefleniyor. Bununla birlikte Thanghali ve Burmapara kamplarında toplam 8 adet güneş enerji sistemli derin su kuyusu açılarak kamplardaki güvenli su ihtiyacı karşılanıyor.

 

Rutin olarak her pazartesi 1000 gıda paketi ve her perşembe 1000 hijyen kiti dağıtımı gerçekleştiriliyor. Bugüne kadar toplamda 130.000 gıda paketi ve 50.000 hijyen kiti dağıtımı gerçekleştirildi. Rutin dağıtımlar dışında alandaki ihtiyaca göre battaniye, şemsiye, yağmurluk, tüp, ocak vb. malzeme dağıtımları da yapılıyor.


Atel İnşaattan 23 Nisan Kutlaması

.

Bayramı gönüllerince kutladılar

104 yıl önce Türk milletinin iradesini temsil eden Birinci Büyük Millet Meclisi’nin açılışı ve Türk halkının tüm dünyaya egemenliği ilan ettiği gün olan 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı her yılda kutlandı.

Güzel, Makamı Çocuklara Teslim Etti

Çatalca Belediye Başkanı Erhan Güzel, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nda başkanlık makamını çocuklara teslim etti.

Çölyak Hastalarını Yalnız Bırakmıyor..!

Esenyurt Belediyesi, glüten içeren besinlere alerjisi olan çölyak hastalarına, beslenme şekline uygun ürünlerin yer aldığı gıda paketi yardımında bulunarak onların sağlıklı yaşamasına katkı sunmaya devam ediyor.

Beylikdüzü Belediyesi 23 Nisan’da Hatay’da

Renkli görüntülere sahne olan etkinliklerdeki gösteriler büyük beğeni kazanırken, çocukların neşesine velilerde eşlik etti.

ÇOCUKLAR UNUTULMAZ BİR GÜN YAŞADI

23 NİSAN’DA 10 BİN BALIK EKMEK ÜCRETSİZ DAĞITILDI

Eğitimcilerden Başkan Erdoğan'a açık mektup:

Bilim ve Eğitim Camiasından Başkan Erdoğan'a Müfredat Açık Mektubu

Çocuklar Belediye Başkanlığı Koltuğunu Devraldı

Balcıoğlu, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı kutlamaları kapsamında başkanlık koltuğunu bir günlüğüne Silivri'nin farklı okullarından gelen çocuklara devretti.

Özer, ‘Evde Sağlık Hizmeti” ile komşularının yanında

Esenyurt Belediyesi, sağlık durumu hastaneye gitmeye elverişli olmayan hastalar için sürdürdüğü “Evde Sağlık Hizmeti” desteğine ara vermeden devam ediyor.

Çalık: Evlatlarımıza Aydınlık Bir Gelecek Bırakmak İstiyoruz

Onun için bütün hizmetlerimizin temeline mutlaka çocuklar var. Çocuklar geleceğimizin güvencesi, çocuklar bizim yaşama sevincimiz.

Tuğba Özay Ben Amerika'da Doğsaydım!

7 yaşında Kadıköy Halk Eğitim Merkezi Deneme Sahnesi’nde tiyatroya başladım. İlkokul üçüncü sınıfta senaryolar, tiyatro oyunları yazmaya başladım.

Balcıoğlu, Afet Hazırlıklarını Masaya Yatırdı

Balcıoğlu, Tekirdağ Vali Yardımcısı Günay Öztürk, Silivri Kaymakamı Tolga Toğan ve Tekirdağ AFAD İl Müdürü Tezcan Buçan ile Silivri Afet Koordinasyon Merkezinde bir araya geldi.

Balcıoğlu "Ahşabın Hikayesi" Sergisinin Açılışını Gerçekleştirdi

"Ahşabın Hikayesi" isimli ahşap sergisinin açılışını yaptı. Serginin açılışında konuşan Başkan Balcıoğlu, sanatseverlerle birlikte sergiyi gezdi ve eserler hakkında bilgi aldı.

Hentbol erkeklerde Mihalıççık şampiyon

023-24 Hentbol Sezonu Erkekler 1. Ligi Dörtlü Final maçları Ankara THF Prof. Dr. Yaşar Sevim Hentbol Salonu'nda oynandı.

Cumhurbaşkanı'nın sesi ile 'oltalama' girişimine dikkat!

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın sesi kullanılarak yayınlanan yatırım ilanlarına ilişkin açıklama İletişim Başkanlığı'ndan geldi.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.