KOBİ’lerin Önünü Açacak..!

Türkiye’nin E-İhracat Uzmanı B2CDirect, KOBİ’lerin e-ihracat karnesini çıkardı.

EKONOMİ 2.01.2019 10:38:25 8858 0
KOBİ’lerin Önünü Açacak..!

 

2019’da KOBİ’lerin Önünü Açacak Tek Yol: E-İhracat

 

Türkiye İstatistik Kurumu ile Ticaret Bakanlığı iş birliğiyle oluşturulan geçici dış ticaret verilerine göre 2018 yılı Eylül ayında ihracat, 2017 yılının aynı ayına göre yüzde 22,4 artarak 14 Milyar 456 Milyon Dolara ulaştı. Bu rakamlara ulaşılmasında ve Türkiye’nin ihracatında en büyük paya sahip yaklaşık 2.5 Milyon kayıtlı KOBİ var. Kayıtlı KOBİ’lerin 65.000’i E-ihracat yapıyor ve bu KOBİ’lerin 900.000’i de potansiyel ihracatçı. Türkiye, dünya genelinde 157,1 Milyar Dolar değerinde gönderi yaptı ve bu ihracat değerinin 55’i KOBİ’ler tarafından sağlandı. Türkiye’nin E-İhracat Uzmanı B2CDirect, KOBİ’lerin e-ihracat karnesini çıkardı.

 

Türkiye’nin E-İhracat Uzmanı B2CDirect, KOBİ’lerin E-ihracat karnesini çıkardı. Ülkemizde 2,5 Milyon’dan fazla kayıtlı KOBİ olduğunu belirten Türkiye’nin E-İhracat Uzmanı B2CDirect’in CEO’su Yusuf İbili, “Kayıtlı KOBİ’lerin 65.000’i E-ihracat yapıyor ve bu KOBİ’lerin 900.000’i de potansiyel ihracatçı. Türkiye, Dünya genelinde bugüne dek 157 Milyar Dolar değerinde gönderi yaptı. 2019’da KOBİ’lerin önünü açacak tek yolun E-ihracat olduğunu düşünüyoruz” diyor.

 

KOBİ’ler Perakendenin Yüzde 99’unu, İstihdamın Yüzde 80’ini Oluşturuyor

Mevcut oyuncuların yeni pazarlara girmesi ve ihracatçı KOBİ sayısının artırılmasının Türkiye’nin 2023 yılı ihracat hedefi olan 500 Milyar Dolara ulaşmasında büyük etken olacağını ve bu hedefin gerçekleşmesinde E-ihracatın öneminin büyük olduğunu vurgulayan Yusuf İbili, “Türkiye’de E-ihracatın istenen seviyeye gelebilmesi için KOBİ’lerin sektöre katılım oranlarının daha da artırılması gerekmekte. Perakendenin yüzde 99’unu ve sektördeki istihdamın yüzde 80’ini oluşturan KOBİ’lerin E-ticaretten aldığı pay giderek artıyor, bu payın yükselmesi için KOBİ’lerin dijital dönüşüm içine girmesi gerekiyor” dedi.

 

2019’da Türk KOBİ’lerini Neler Bekliyor?

Ülkemizin toplam ihracatında 0,3'lük payı olan E-ihracatın 2023 yılında 5 seviyesine çıkabileceğini düşündüklerini belirten B2CDirect’in CEO’su Yusuf İbili, “KOBİ’ler pek çok alanda büyük firmalara göre daha iyi bir performans sergiliyor. Karlılık, verimlilik, katma değer artışı, kaliteli üretim gibi alanlarda birçok KOBİ’miz çok iyi durumda” diyor.

 

Ülkemizde faaliyet gösteren 2,5 Milyon kayıtlı KOBİ’nin yalnızca 65.000’inin ihracat yaptığına dikkat çekenYusuf İbili, “KOBİ’lerin dünya pazarlarına açılmaları için özellikle Rusya geniş olanaklar sağlıyor. B2CDirect olarak KOBİ’lerin bu potansiyellerini en etkili şekilde değerlendirmeleri amacıyla onlara direkt ve tek kanaldan tüm ihtiyaçlarına yönelik sürdürülebilir çözümler üretiyoruz. Türkiye’deki satıcıların Rusya ile yapacağı E-ihracat işlem hacminin 2023’te 1 milyar Dolara ulaşması öngörülüyor. Kısa süre önce duyurduğumuz Yandex.Market iş birliği ile önümüzdeki üç yılda Türkiye’den 50.000 satıcıya ulaşarak 10 Milyondan fazla ürün listelemeyi hedefliyoruz ”diyor.

 

B2cdirect Müşterileri 1 Yılda 15 Milyon Euro İhracat Yaptı

B2CDirect müşterilerinin 1 yılda yaptığı toplam ihracat değerinin 15 Milyon Euro’yu bulduğunu belirten Yusuf İbili, “230’dan fazla ülkede kapıda teslimat hizmeti sunuyoruz, bugüne kadar 390.000’den fazla paketi teslim ettik, müşterilerimize verdiğimiz hizmetin kalitesini artırmak için çalışmaya devam ediyoruz, bugüne kadar Ar-Ge çalışmalarına toplamda 2 Milyon TL’dan fazla bir yatırım yaptık” diyor.

 

Global Perakende E-Ticaret Hacmi 3 Trilyon Dolar Seviyesine Ulaştı

Küresel E-ticarete global çapta baktığımızda, her satılan 5 üründen 1’inin ülkeler arasında (cross-border) gerçekleştiği görülüyor. Küresel E-ticaret iş hacmi, global anlamda 450 Milyar Dolar üzerine çıkmış durumda.

 

2017 yılı sonunda dünya genelindeki perakende satışları 2.4 Trilyon Dolar işlem hacmini geçti ve bunun 10'u E-ticaret satış kanallarından gerçekleşti. Global perakende E-ticaret hacmi 2018 itibariyle 3 Trilyon Dolar seviyesine ulaştı. 2016 yılına göre E-ticaret işlem hacmi yaklaşık 9 büyürken, gelişmiş ülkelerdeki E-ticaretin büyüme ortalaması 20 olarak ölçümlendi. 2011 yılında gelişmekte olan ülkeler E-ticaret hacminin 32'sini oluştururken, bugün bu oran 59 seviyesine geldi. 2020 yılında ise toplam hacmin 64'ünün gelişmekte olan ülkeler tarafından oluşturulması beklenmekte.

 

2017 yılındaki en önemli istatistiklerde küresel E-ticaretin artan payı görülmekte ve gelişmiş ülkelerdeki küresel E-ticaret büyümesi 25 üzerinde gerçekleşerek iç pazardaki E-ticaret büyümesinin daha da üzerine çıktı.

 

B2cdirect Hakkında:

Türkiye'nin e-ihracat uzmanı B2CDirect, uluslararası lojistik profesyonelleri tarafından A’dan Z’ye tüm ihtiyaçlarıyla e-ihracat çözümleri sunmak için kurulmuştur. 2016 yılında, İstanbul merkezli olarak operasyonlarına başlamıştır ve kısa süre içerisinde Türkiye’de onlarca online tedarikçi ve teknoloji sağlayıcıları için tek ve lider e-ihracat çözüm ortağı olmuştur. Müşterilerinin ihtiyaçlarını yakından tanıyan B2CDirect, 230’dan fazla ülkeye yönelik tüm e-ihracat süreçleri için anahtar teslim çözümler sunmaktadır. B2CDirect tecrübeli ekibiyle e-ihracat konusunda direkt ve tek kanaldan tüm ihtiyaçlara yönelik sürdürülebilir çözümler üretir.

 


Koç; İman, İnanç ve Azim Varsa İmkân Da Vardır…

Koç, Kahramanlarımız Adalet, Merhamet ve Sevgi Dolu Bir Dünya İçin Savaştılar. Bizde okuyan, merak eden ve üzerine düşünerek hayata yeni kapılar açan nesiller yetiştiriyoruz.

Merhamet Dolu Bir Dünya İçin Savaştılar

Tepeli, Tarihe olan bağlılık, bir milletin güç kaynağıdır ve biz bu gücü gelecek nesillerimize taşımak için çaba gösteriyoruz.

SANA EMANET BİLGİ YARIŞMASI…

Ensar Vakfı Sana Emanet Yarışması Türkiye’nin 81 ilinde yapılacak olan bir yarışmadır.

BÜYÜKÇEKMECE'NİN KAYBEDECEK ZAMANI YOK! ( Görüntülü Haber)

Cumhur İttifakı Büyükçekmece Belediye Başkan Adayı Recep Erol bölgedeki gazetecilerle iftar programında bir araya geldi. Erol projelerini gazetecilere anlattı.

Çalık, Yeni Dönem Projelerini Tanıttı… (GÖRÜNTÜLÜ HABER)

Beylikdüzü Belediye Başkanı ve Başkan Adayı Mehmet Murat Çalık, “İstanbul’da Kazanacağımız Zaferin İşaret Fişeğini Beylikdüzü’nden Atacağız”

Akşener; Meydan Okudu… Yıldız, Gümbür Gümbür Sahaya İndik, Birilerini Korku Sardı… (GÖRÜNTÜLÜ HABER)

Esenyurt İYİ Parti Belediye Başkan Adayı Muharrem Yıldız’ın düzenlediği iftar programına İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener katıldı ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a meydan okudu.

Sahuru Atlamayın!

Özellikle besin ve enerji ihtiyacının dengeli bir şekilde karşılanmasının Ramazan ayının sağlıklı bir şekilde geçirilmesine katkı sağlayacağını belirtiyor.

Minikler Başkanını Çok Seviyor!

Bağcılar Belediyesi'nin Kadir Topbaş Halk Sarayı’nda düzenlediği etkinlikler her gün farklı konuklara ve binlerce Bağcılar sakinine ev sahipliği yapıyor.

Üner’den Türkiye Çapında Çözüm..!

Çözülen sorun sadece Çatalca’da tüm Türkiye’de şoför esnafında büyük sevinç yaşattı.

“Her Türlü Tehditi Aldım” Ama Hiç Birine Eyvallahım Olmadı!.. (GÖRÜNTÜLÜ HABER)

Başkan İlhan Ocaklı: 5 Yılda 220 Adet Ruhsatı İptal Ettirdik “Her Türlü Tehditi Aldım” Ama Hiç Birine Eyvallahım Olmadı!..

UNESCO’dan Büyükçekmece’ye “Tsunami Hazır Kent” Sertifikası

Türkiye’de bir ilke imza atan Büyükçekmece Belediyesi, IOC/UNESCO “Tsunami Hazır Kent” sertifikasını almaya hak kazanan ilk kent oldu.

Liyakatsizliğin, Denetimsizliğin Adı KADER Olmuştur!

Türkiye genelinde yayımlanan basın bildirisini Tüketiciyi Koruma Derneği Beylikdüzü şube başkanı Tülin Özgür okudu.

MEB Yardımcısı Ökten'den Eskişehir teması

MEB Yardımcısı Ökten'den Eskişehir teması

ÖBA'dan 606 bin öğretmen faydalandı

ÖBA'dan 606 bin öğretmen faydalandı

Keşan Online’nin belediye başkan adayı anketi sonuçlandı

Keşan Online’nin belediye başkan adayı anketi sonuçlandı

Salı 14.2 ° / 8.6 °
Çarşamba 8.5 ° / 7.6 °
Perşembe 12.2 ° / 6.1 °

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.