Koronavirüs’e Karşı Moral Timi
Esenler Belediyesi Sanat Evi (ESEV)'nin hayata geçirdiği ESEV Moral TİMİ, koronavirüs salgını nedeniyle evde vakit geçiren vatandaşların moralini yükseltmek için sokaklarda konser vermeye başladı.
Yeni tip koronavirüs (Kovid-19) salgını sürecinde “Evde Kal” çağrısına uyarak evde vakit geçiren vatandaşlar için Esenler Belediyesi moral etkinleri düzenliyor. Esenler Belediyesi Sanat Evi (ESEV)’nin hayata geçirdiği ESEV Moral TİMİ, bu süreçte evde kalanların morallerini düzeltmek için sokak konserleri düzenlerken, Moral TİMİ de haftalardır evlerinden çıkmayan ilçe sakinlerini tek tek arıyor, hâl hatır soruyor, ihtiyaçlarının olup olmadığını öğreniyor.
ESEV Moral TİMİ’nin sokak konserlerinde, ESEV bağlama eğitmeni Hüseyin Yazan, Ömer Faruk Marangoz ve Adnan Bektaş söyledikleri şarkılarla insanlara moral veriyorlar. Şarkılara vatandaşlar da pencerelere ve balkonlara çıkarak eşlik ediyorlar.
Moral Timi Moral Oluyor
Vatandaşların evlere kapandığı bu karantina günlerinde psikolojik desteğe ve morale ihtiyaçları olduğunu ifade eden Esenler Belediyesi Başkanı M. Tevfik Göksu, bu zorlu günleri sağlam psikolojiyle atlatmak için Moral TİM’leri kurduklarını belirterek şöyle devam etti:
“İnsanlar birkaç gün evinde kaldığında dinlenme modundaydı ama artık o moddan çıkıldı, başka bir moda girildi. İşte tam bu noktada Moral TİM’leri devrede. Bu timlerin bir kısmı gidip sokaklarda şarkılar söylüyor. Moral TİM’imiz aslında zaten vardı. Evlere gönderiyorduk. Yaşlı amcalar, nineler evlerde sıkılıyordu. Evlere gidip onlarla şarkılar, türküler söylüyorlardı. Şimdi bunu sokağa taşıdık. Moral TİM’lerinin bir kısmı da evleri tek tek arıyor. ‘Var mı bir ihtiyacınız? Nasılsınız?’ diyor. Bu o kadar önemli bir şey ki. Herkesin çevresi olmayabilir. İhtiyaç duyduğunda arayabileceği kimse olmayabilir. Biz, görmeyenin gözü, işitmeyenin kulağı oluyoruz. Çağrı sistemimiz 24 saat açık. 24 saat de biz vatandaşlarımızı arıyoruz. Herkesi tek tek arıyoruz.”
Kültür Sanatı Evlere Taşıdık
Evde geçirilen zamanı kaliteli hale getirmek için online aktiviteler hazırlandıklarından bahseden Göksu, “Şimdiye kadar yaptığımız kültür ve sanat etkinliklerinin hepsini dijital ortamda evlere taşıdık. Şehir Ekranı TV isimli youtube kanalımızla sinemayı, müziği, sporu, sohbeti eve taşıdık. O da yetmedi, evinizde nitelikli zaman geçirdiğiniz görüntülerinizi bize atarsanız sizi ödüllendireceğiz.” şeklinde konuştu.
Evde Kal’an Kazanıyor
Esenler Belediyesi’nin dijital yayın yapan Şehir Ekranı TV isimli YouTube kanalında, “Evde Kal Kazan” adlı ödüllü bilgi yarışması düzenleniyor. Yarışmada kazananlara tablet bilgisayar, powerbank, kulaklık, 1 GB internet, takım forması gibi hediyeler veriliyor. Ayrıca canlı yayında yapılan konserler, evde yapılabilecek spor aktiviteleri ve çocuklar için masal programı da vatandaşa online ulaşıyor.
HABER / (YEHA) YEREL HABER AJANSI / GÜLSEVİN KUZU / EDİRNE - Edirne Valiliği, kuraklık nedeniyle tarımsal sulamada kademeli kesinti uygulanacağını ve Meriç Nehri’ne santralden su salındığını açıkladı.
HABER / (YEHA) YEREL HABER AJANSI / GÜLSEVİN KUZU / EDİRNE - Edirne'nin Karaağaç Mahallesi’nde, bir kafeye girmek isterken köpek saldırısına uğrayan vatandaş yaralandı.
HABER / (YEHA) YEREL HABER AJANSI / GÜLSEVİN KUZU / EDİRNE - 664. Tarihi Kırkpınar Yağlı Güreşleri'nde Orhan Okulu, finalde Feyzullah Aktürk'ü yenerek başpehlivan oldu ve altın kemeri kazandı.
HABER / (YEHA) YEREL HABER AJANSI / GÜLSEVİN KUZU / EDİRNE - Ufuk Özünlü, 665. Kırkpınar ağalık ihalesini 40 milyon 664 bin 665 TL ile kazandı. 122 koçu ihtiyaç sahiplerine bağışlayacağını duyurdu.
HABER / (YEHA) YEREL HABER AJANSI / GÜLSEVİN KUZU / EDİRNE - Edirne Valisi Yunus Sezer, Kırkpınar'ı 664 yıllık kültürel köprü ve Türk kimliğinin önemli bir değeri olarak vurguladı.
HABER / NEZİR KARAYÜN / ADOM AJANS - İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından yürütülen suç örgütü soruşturması kapsamında üç büyükşehir belediye başkanı gözaltına alındı.
RÖPORTAJ / ERCAN KUTLU - Sınav merkezli eğitim sistemine eleştirel bakış: Prof. Dr. Osman Çakmak ile yaptığımız bu özel söyleşide, Türkiye'nin eğitim vizyonuna dair çarpıcı tespitler ve çözüm önerileri yer alıyor.
HABER / NEZİR KARAYÜN / ADOM AJANS - Avcılar’da AK Parti İlçe Başkanı Av. Gürkan Aksoy, ilçe teşkilatıyla birlikte yerel basın mensuplarını kahvaltılı toplantıda ağırladı.
HABER / (YEHA) YEREL HABER AJANSI / GÜLSEVİN KUZU / EDİRNE - Keşan'da, üst komşusunun tıkanan balkon giderini açmak için döktüğü lavabo açıcı, alt katta balkonda oynayan bir çocuğun üzerine sıçrayarak yaralanmasına neden oldu.
HABER / NEZİR KARAYÜN / ADOM AJANS - İmam-Hatip ve aynı zamanda Beylikdüzü Özkan Acar Camii Yaptırma ve Yaşatma Derneği Başkanı Adem Demirtaş'ın taziye mesajı.
NEZİR KARAYÜN / ÖZEL HABER / ADOM AJANS – Türkiye’nin dört bir yanında eğitim, ibadet ve kültür alanında sayısız hayır eserine imza atan, sadece iş dünyasında değil gönüllerde de taht kuran Hayırsever İş İnsanı Yaşar Acar,
HABER / (YEHA) YEREL HABER AJANSI / GÜLSEVİN KUZU / EDİRNE - Küçük kız, oyun oynarken sahipli bir köpeğin saldırısına uğradı. Ailesi polise başvurdu. Olay, “taksirle yaralama” suçu kapsamında değerlendirildi.
HABER / NEZİR KARAYÜN / ADOM AJANS – Beylikdüzü Belediye Başkanı Mehmet Murat Çalık, tutukluluğunun 102. gününde acil ameliyata alınacak.
Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.