Küçük Büşra’nın Hayali

Büşra'nın Hayali Tüm Türkiyeye Örnek Olacak Bir Projeye Dönüştü

GÜNCEL 29.07.2019 16:27:28 2298 0
Küçük Büşra’nın Hayali

Beyoğlu’nda hem sokak hayvanlarının beslenme ihtiyacını karşılayan hem de geri dönüşüme destek veren bir proje hayata geçirildi. Yerel seçim sürecinde 12 yaşındaki Büşra’nın Başkan Yıldız’dan talebi doğrultusunda geliştirilen “Melek Büşra Sokak Hayvanları Mama Projesi” tüm Türkiye’ye örnek oldu.

 

Sosyal sorumluluk kapsamında birçok yeniliğe imza atan Beyoğlu Belediyesi, tüm Türkiye’ye örnek olacak bir projeyi daha hayata geçirdi. 31 Mart Yerel Seçimleri öncesinde yürütülen seçim çalışmaları sürecinde 12 yaşındaki Büşra Aykut, Beyoğlu Belediye Başkan Adayı olan Haydar Ali Yıldız’a sokak hayvanlarının beslenmesi için hazırladığı projesini anlarmış ve destek istemişti. Beyoğlu Belediye Başkanı seçilen Haydar Ali Yıldız küçük Büşra’ya verdiği sözü unutmadı. Başkan Yıldız, göreve başlar başlamaz küçük Büşra’nın talebi doğrultusunda kapsamlı bir proje geliştirilmesi için talimat verdi ve tüm Türkiye!ye örnek olacak “Melek Büşra Sokak Hayvanları Mama Projesi” hayata geçirildi. Proje kapsamında özel bir firma ile işbirliği yapılarak sokak hayvanlarını besleyen teknolojik geri dönüşüm otomatı (PatiMatik) geliştirildi. Çevre ve hayvan dostu olan Proje, Beyoğlu Belediye Başkanı Haydar Ali Yıldız ve Büşra Aykut’un katıldığı Basın Lansmanı ile kamuoyuna tanıtıldı.

 

BU PROJE BÜTÜN TÜRKİYE YE YAYILACAK

Küçük Büşra’nın hayallerini gerçekleştirmekten duyduğu mutluluğu dile getiren Başkan Yıldız, “Beyoğlu’nu istişare ile yöneteceğimizi ifade ediyorduk. Bu toplantıların birisinde 12 yaşındaki Büşra kızımız annesiyle katıldığı bir programda projesini bizlerle paylaştı. Sokaklarda aç bir hayvanın kalmaması için kocaman yüreğiyle bize akıl veren, bizi yönlendiren kızımızın bu projesini hayata geçireceğimizi ifade etmiştik. Göreve geldikten sonra bu proje ile ilgili hemen Büşra kızımızı davet ettik, projeyi hayata geçirdik. Projenin sahibi Büşra. Biz sadece belediye olarak iş birliği neticesinde geri dönüşüm otomatını kurarak buradan kedilerin ve köpeklerin mamalarını yiyebilmenin yolunu açacak teknik donanımda cihazlar edinmek üzere ön ayak olduk. Şimdi Beyoğlu’muzun farklı noktalarında Büşra’nın projesini herkes tanıyacak. Ben inanıyorum ki bu proje bütün Türkiye ye yayılacak. Özellikle sokaklarda yaşayan hayvanlar bu proje sayesinde mamalarını yiyebilecek sularını içebilecekler bu Beyoğlu’nu birlikte yönetme anlamında verdiğimiz sözünde yerine getirilmesi konusunda bizim için önemli.” dedi.

 

BU FİKİR HAYVANLARA OLAN SEVGİMDEN ORTAYA ÇIKTI

Projenin mimarı Büşra Aykut ise “Öncelikle bu fikir hayvanlara olan sevgimden ortaya çıktı. Onlarda bizler gibi birer canlı ve insanlar gibi yemeye, içmeye, sevgiye ihtiyaçları var. Gönül isterdi ki tüm hayvanlara bakabilecek bir evim olsun fakat böyle bir şey imkansız. Belediye başkanımızın mahalleliyle istişare etmek üzere mahallemize geleceğini öğrendim. Herkes kendi fikrini söylerken başkanımız çocuklarında diyeceği yok mu diye sordu. Ben de hemen söz hakkı alarak kaldırım taşlarına oyuk açılabileceğini, oraya mama ve su konulabileceğini söyledim. Başkanımız fikrimi çok beğendi ve başkan seçildiğinde yapacağı ilk işlerden olacağını söyledi. Seçimler bittikten sonra Belediye Başkanımız Haydar Ali Yıldız oldu. Ben de projemi bunun üstüne daha çok geliştirdim ver son hali bu oldu.” ifadelerini kullandı.

 

BEYOĞLU’NUN DÖRT BİR YANINDA YAYGINLAŞTIRILACAK

‘Sıfır Atık’ projesi kapsamında geri dönüşümü destekleyerek sokak hayvanlarını besleyen çevre dostu PatiMatik’lerden ilk etapta beş adet üretilerek Beyoğlu’nun en önemli noktalarından olan Kızılay Meydanı, Çıksalın Meydanı, Kalaycıbahçe Meydanı, Cihangir Meydanı ve Galata Meydanı’na kuruldu. Hem çevre hem de hayvan dostu olan cihazlar vatandaşlardan tam not aldı. Sokak hayvanlarının yüzünü güldüren PatiMatik’lerin sayısı ilerleyen dönemde artırılarak Beyoğlu’nun dört bir yanına yaygınlaştırılması hedefleniyor.

 

PATİMATİK’LERLE SOKAK HAYVANLARI AÇ KALMAYACAK

Tamamen yerli bir üretim olan PatiMatik’ler alanında ilk olması nedeniyle büyük önem taşıyor. Elektronik bir sistemle çalışan PatiMatik’lerde kedi ve köpeklerin beslenmesi için iki adet mama, iki adette su bölümü bulunuyor. Cihazlar pet şişe, cam şişe ve metal kutular ile çalışıyor. Vatandaşlar elindeki şişenin içimdeki suyu cihazın su haznesi bölümüne boşattığında cihaz tarafından otomatik olarak kedi maması alanına bir öğünlük kedi maması dökülüyor. Pet şişeyi de geri dönüşüm haznesine attığında Köpek maması alanına bir öğünlük köpek maması dökülüyor.

 

GERİ DÖNÜŞÜM VE 0 ATIK PROJESİNE TAM DETEK

Projenin en önemli yönlerinden birisi de, Beyoğlu Belediyesi tarafından doğal kaynakların korunması amacıyla 2007 yılından bu yana yürütülen Atık Toplama Kampanyası ile Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın eşi Emine Erdoğan'ın himayesinde hayata geçirilen 'Sıfır Atık Projesi'ne entegre edilmesi oldu. PatiMatik’lerde toplanan pet şişe, cam şişe ve metal kutular geri dönüşüme kazandırılarak yeniden ülke ekonomisine katkı sağlayacak.

 


İzmir Karabağlar'da Köy Enstitüleri buluşması...

İzmir'de Karabağlar Belediye Başkanı Helil Kınay, Eğit-Der Köy Enstitüleri kuruluş yıldönümü etkinliğine katıldı.

Tamer Kıral’ı duygulandıran ziyaret...

Tamer Kıral’a, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı öncesi iki minik konuk ziyarette bulundu.

Milletvekili Nurten Yontar, Emekliler Yılı'nda emekliler açlıkla savaşa terk edilmemeli

Milletvekili Nurten Yontar, Emekliler Yılı'nda emekliler açlıkla savaşa terk edilmemeli

Sokak hayvanları nasıl tedavi edilmeli?

Şehirlerimizin sessiz sakinleri olan sokak hayvanları, çoğu zaman çeşitli hastalıklar sebebiyle ölüyorlar. Peki sokak hayvanları için ne yapılmalı, nasıl tedavi edilmeli?

İçişleri'nden 'Mahzen-29'da 32 gözaltı

İstanbul’un Beşiktaş, Avcılar, Esenyurt ve Kağıthane ilçelerinde düzenlenen “MAHZEN-29” operasyonlarında organize suç örgütü üyesi 32 kişi gözaltına alındı.

Tekstil ve hazır giyimin ihracat şampiyonları belli oldu

Bursa’da tekstil, hazır giyim ve konfeksiyon sektörlerinde ihracat başarısı gösteren firmalar ödül ve ihracata katkı sertifikası almaya hak kazandı.

Yonca Zeren’den Pop Arabesk Şarkı

Yonca Zeren’in ilk tekli çalışması ‘’ Benim Seni Görmem Lazım’’ Haluk Özkan Projects çatısı altında müzik severlere sunuldu.

2023 Faaliyet Raporu Kabul Edildi…

2023 Yılı Belediye Faaliyet Raporu kabul edildi. Toplantıda kentsel dönüşümden altyapıya, eğitimden gençlere kadar pek çok alanda Bağcılar’ın gelişimine yönelik çalışmalar anlatıldı.

İş İnsanı Sakin Aruk'tan Böbrek Vakfı'na Destek

.

Balcıoğlu, Belediye Personeliyle Buluştu

Alipaşa'daki Ek Hizmet Binasında belediye personeliyle bir araya geldi. Toplantıda, Başkan Balcıoğlu belediye çalışanlarına hitaben önemli açıklamalarda bulundu.

Kamberoğlu, Egolarını Yenemediler..!

Esenyurt ve Kıraç'ın saygın siyasetçi iş adamlarından Oruç Kamberoğlu ile 2024 yerel seçim sürecine dair çok özel bir röportaj yaptık.

KADINLARA KORUNMA TEKNİKLERİ EĞİTİMİ

Üç aylık ücretsiz programda savunma sanatı uzmanlarından temel eğitim alan kadınlar, tacize ve şiddete karşı koyabilme kabiliyeti geliştiriyor.

HOBİ BAHÇELERİ SAHİPLERİYLE BULUŞTU

Her biri 15 metrekareden oluşan 133 parselde vatandaşlar doğayla iç içe, kendi ürettikleri ürünleri sağlıklı bir ortamda yetiştirirken boş zamanlarını da en güzel şekilde değerlendirebilme fırsatı bulacak.

BALIKÇI KENAN’DA UCUZ BALIK KAMPANYASI DEVAM EDİYOR

Denizlerde av yasağı başladı. 4,5 ay sürecek olan yasağın son gününde balıkçıların yüzü güldü. Denizlerin bu sezon bol ve bereketli geçtiğini belirten Türkiye Deniz Canlıları Müzesi kurucusu Balıkçı Kenan Balcı, “Ucuz balık kampan

Balcıoğlu’ndan İlçe Emniyet Müdürlüğüne Ziyaret

Belediye Başkanı Bora Balcıoğlu ve beraberindeki Belediye Meclis Üyeleri, Silivri İlçe Emniyet Müdürü Cemil Erim’i makamında ziyaret etti.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.