Kümes Hayvanı Eti Kanser Riskini Azaltıyor
ABD'de Yapılan Araştırma Kırmızı Etin Aksine Tavuk, Hindi Ve Ördek Etinin Meme Kanseri Riskini Azalttığını Ortaya Koydu.
ABD'de Ulusal Çevre Sağlığı Bilimleri Enstitüsünden Bilim İnsanlarının Yaptığı Araştırma, Kırmızı Etin, İnvaziv (Yayılma Potansiyeli Olan) Meme Kanseri Riskini Artırdığını Öte Yandan Tavuk, Hindi Ve Ördek Etinin Bu Riski Azalttığını Ortaya Koydu.
Araştırma Çerçevesinde 42 Bin 12 Kadının Yaklaşık 7 Yıl Boyunca Et Pişirme Yöntemleri İle Hangi Eti Ne Kadar Tükettikleri İncelendi Ve Süreç İçinde Bin 536 Kadına Meme Kanseri Teşhisi Koyuldu.
Kırmızı Et Tüketimi En Üst Seviyedeki Kadınların, En Alttakilerle Karşılaştırıldığında Meme Kanserine Yakalanma Olasılığının Yüzde 23 Arttığı Gözlemlendi.
Yüzde 15 Düşürüyor
Öte Yandan Kümes Hayvanları Etini En Çok Tüketen Kadınlarda, En Az Tüketenlerle Kıyaslandığında Meme Kanseri Riskinin Yüzde 15 Düştüğü Tespit Edildi.
Fiziksel Aktivite, Obezite Ve Alkol Tüketiminin Sonuçları Değiştirmediğine Dikkati Çekilirken, Etin Pişirilme Yöntemiyle Meme Kanseri Arasında Herhangi Bağlantı Gözlenmedi.
Nedeni Bilinmiyor
Çalışma Ekibinin Lideri Dr. Dale P. Sandler, Kümes Hayvanları Etini Tüketmenin Meme Kanseri Riskini Azaltmasının Altında Yatan Mekanizmanın Henüz Bilinmediğini Kaydetti.
Sakarya Valiliği, Sakarya Büyükşehir Belediyesi ve İl Milli Eğitim Müdürlüğü, Türkiye’de bir ilki gerçekleştirerek “Maarif Modeli Destekleme Projesi” kapsamında Çocuk Edebiyatı Fuarı’nda güçlerini birleştiriyor.
2025-2026 Eğitim-Öğretim Yılı’nın ikinci dönemine güven ve huzur içinde başlanması için önemli bir toplantı gerçekleştirildi.
Deniz Feneri Derneği Genel Başkanı Mehmet Cengiz, ateşkes söylemlerine rağmen Gazze’de hayatın en ağır şartlarda devam ettiğini söyledi.
Çocuklarımızın sporla büyümesini, özgüven kazanmasını ve hayata daha güçlü hazırlanmasını istiyoruz.
HABER / NEZİR KARAYÜN / ADOM AJANS - Adalet Bakanlığı olarak icra ve iflas işlemlerinde şeffaflığı ve erişilebilirliği artırmak için satış ilanlarına ilişkin parasal limitleri güncelledik.
HABER MERAL ÇETİN/ ANTALYA - Alanya’da tapu işlemleriyle ilgili yürütülen bir soruşturma kapsamında önemli bir gelişme yaşandı.
HABER / NEZİR KARAYÜN / ADOM AJANS- Sağlık Bakanlığı tarafından alınan kararla Aydın Başoğlu, Büyükçekmece Mimar Sinan Devlet Hastanesi’nde İdari ve Mali İşler Müdürü olarak görevlendirildi.
Yüksek Mimar ve Şehir Plancısı, siyasetçi ve iş insanı Mustafa Erken, gazetemize yaptığı kapsamlı açıklamada İstanbul’un çeper mahallelerinde büyüyen krizin artık görmezden gelinemeyecek bir noktaya geldiğini söyledi.
Beylikdüzü Belediye Başkanı Mehmet Murat Çalık, ilçedeki tüm çocukları ve aileleri kucaklayan büyük bir sevgiyle seslenerek yarıyıl tatilini adeta bir bayram havasına çevirdiklerini dile getirdi.
Sömestir tatiline giren çocuklarımız için adeta bir bayram havası estiriyor.
HABER / NEZİR KARAYÜN / BEYLİKDÜZÜ - Beylikdüzü Sivaslılar Derneği’nin olağan genel kurulu yoğun katılımla gerçekleştirildi.
Yarıyıl Çocuk Spor Şenliği, tatildeki çocuklara hem eğlenceyi hem de sporu bir arada sundu.
HABER / NEZİR KARAYÜN / ESENYURT - Esenyurt Belediyesi, sağlıklı yaşamı ve sporu teşvik etmek amacıyla Vadi Esenyurt Parkı'nda düzenlediği oryantiring turnuvası ile büyük bir heyecan yaşattı.
Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.