Kurban Bayramında Sağlıklı Beslenmek İçin Ne Yapmalı

Kurban Bayramı Ülkemizde Her Yıl Birliktelik Ve Paylaşmanın Güzelliğinin De Hissedildiği, Geleneksel Ritüellerle Kutlanır. Dini Vecibelerin Yanı Sıra Kurban Bayramı Her Zamankinden Daha Fazla Kırmızı Et Tükettiğimiz Bir Dönemdir.

GÜNCEL 10.08.2019 11:58:14 2233 0
Kurban Bayramında Sağlıklı Beslenmek İçin Ne Yapmalı

Kurban Bayramında Sağlıklı Beslenmek İçin Ne Yapmalı

 Kurban Bayramı Ülkemizde Her Yıl Birliktelik Ve Paylaşmanın Güzelliğinin De Hissedildiği, Geleneksel Ritüellerle Kutlanır. Dini Vecibelerin Yanı Sıra Kurban Bayramı Her Zamankinden Daha Fazla Kırmızı Et Tükettiğimiz Bir Dönemdir. Ziyaretler, Misafirliklerde İkram Edilen Çikolatalar, Şekerler Ve Hamur İşi Tatlılar Da Eklenince Neşeli Ve Mutlu Geçirilmesi Gereken Günler, Sağlık Sorunları Yaşayabileceğimiz Riskli Günlere Dönüşebilir. Herbalife Nutrition Beslenme Danışma Kurulu Üyesi Prof. Dr.İsmet Tamer, Kurban Bayramı’nda Nasıl Beslenmemiz Gerektiğini Anlattı…

Kurban Bayramında Artan Kırmızı Et Tüketimi, Aslında Beslenmemizin Çok Önemli Bir Öğesi Olan Protein İhtiyacımızı Karşılar, Ama Günlük Protein İhtiyacı Her Bireyin Kilosuna, Aktivite Yoğunluğuna Ve Fizyolojik Durumuna Göre Farklılık Gösterir. Vücut Ağırlığımızın Her Kilogramı Başına Yaklaşık 1 Gr Kaliteli Protein, Pratikte İhtiyacımızı Rahatça Karşılayabilir. Ama İhtiyacımızdan Fazla Protein, Hele Bir De Yağlı Kırmızı Et Tüketerek Alınıyorsa, Gereksiz Kalori Ve Aşırı Doymuş Yağ Olarak Depolanma İle Sonuçlanır. Hem Fazla Kilolarımızda Artış, Hem De Vücut Yağ Oranımızda Olumsuz Bir Yükselmeye Neden Olur. Üstelik Yağ Ve Şeker İçeriği Yüksek Ağır Yemeklerden Sonra Ani Kalp Ve Damar Rahatsızlıkları Gelişebileceği De Unutulmamalıdır… Pek Çok Kanıta Dayalı Bilimsel Çalışmada, Aşırı Ve Yağlı Et Tüketimi Sonrasında Kan Yağlarında Ve Kanda Ürik Asit Düzeylerinde Yükselme Olduğu Gösterilmiştir. Bu Nedenle Bayramı Güzel Ve Keyifli Geçirmek İçin Birkaç Öneriye Dikkat Etmekte Yarar Var:

Kahvaltıda Kavurma Porsiyonunu Küçük Tutun

Öncelikle Bayramda Da Her Zaman Olması Gerektiği Gibi Güne Sağlıklı Ve Erken Bir Kahvaltı İle Başlayın. Kahvaltıda Protein Almayı Unutmayın. İşte Size Bayram Kahvaltısında Kavurma Yemek İçin Bir Sebep! Ama Siz Siz Olun Porsiyonu Küçük Tutmaya Özen Gösterin, Çünkü 100 Gr Kavurmada 20-25 Gr Protein Yanı Sıra 250-300 Kalori Civarında Enerji Bulunduğunu Hatırlayın!

Tlerin Çok Yağlı Kısımlarından Her Zaman Uzak Durun! Özellikle Sakatat Ve İç Yağlar Her Ne Kadar Size Lezzetli Gelse De Hepsinin Kolesterol Ve Yağ Bombası Olduğunu Ve Az Miktarlarda Olsa Bile Sağlık Açısından Riskli Olduğunu Aklınızdan Çıkarmayın.

Düşük Isıda Ve Yavaş Pişen Etleri Tüketin

Her Ne Kadar Kahvaltıda Azıcık Kavurmaya Tamam Dediysek De Etlerin Besin Değerlerini Kaybetmeden Ve En Sağlıklı Şekilde Pişirilme Yöntemleri Buğulama, Izgara Ve Haşlama Metotlarıdır. Kızartmalar İse Uzak Kalınması Gereken Tercihler Olmalıdır. Alevde Pişirmek Yerine Düşük Isıda Ve Yavaş Yavaş Pişen Et Daha Sağlıklıdır.

Kırmızı Et, Protein İçeriğinin Ötesinde Pek Çok Vitamin Ve Mineral Açısından Da Zengin Bir Besindir. Bu Zenginliğinden Yeterince Faydalanabilmek İçin Pişirme Yöntemleri Kadar Saklama Koşullarına Da Dikkat Etmek Gerekir. Uygun Şartlarda Kesilen Kurban Etleri, Yağlı Kısımları Ayıklandıktan Sonra En Az Bir Gün Buzdolabında Dinlendirilmelidir. Aksi Halde Hem Uygun Şekilde Pişirilmesi, Hem De Kolay Sindirilmesi Mümkün Olmayacaktır. Etlerin, Çeşitlerine Göre Ayırdıktan Sonra, Günlük Tüketilebilecek Miktarlarda Bölüştürülerek Buzdolabında Birkaç Gün, Derin Dondurucuda Da Birkaç Ay Süreyle Besin Değerlerini Yitirmeden Saklanması Uygundur.

Sebze Ve Meyveyi İhmal Etmeyin

Bayram Boyunca Günlük 3 Öğün Yemek Yemeye Devam Edilebilir, Ama Misafirliklerde İkram Edilenleri Hesaba Katarak Küçük Porsiyonlar Halinde Ve Dengeli Beslenmeye Özen Gösterilmelidir. Çikolata Ve Şekerlemelerden Olabildiğince Uzak Durmaya Çalışın; Hamur İşi Tatlılar Yerine Sütlü Tatlı İkramlarını Tercih Etmek Daha Uygun Olacaktır.

Porsiyon Demişken, Günlük Et Tüketimi Gereğinden Çok Olan Bireylerde Kilo Ve Yağlanma Problemleri Dışında Başka Sağlık Sorunlarının Da Baş Gösterebileceğini Bilmekte Fayda Var. Çalışmalar, Yanlış Pişirme Yöntemleri İle Hazırlanan Kırmızı Eti Fazla Tüketen Bireylerde, Başta Kolon Kanseri Olmak Üzere Diğer Sindirim Sistemi Hastalıklarının Da Daha Fazla Görüldüğünü Gösteriyor. Bunu Önlemenin Bir Yolu Da Liften Zengin Meyve Ve Sebzelerden Bolca Tüketmek! Bayram Boyunca Da Her Öğünde Sadece Et Değil, Mutlaka Bolca Sebze Tüketmek Gerekiyor, Özellikle Taze Ve Çiğ Yenebilenlerden Veya Haşlanmış Sebze Tüketmeli; Ara Öğünlerde Meyveyi De İhmal Etmemeli!

Kahveyi Sınırlandırın, Bol Su Tüketin

Size İkram Edilen İçeceklerden Bitki Ve Meyve Çaylarını Tercih Etmenizi Öneririm. Kahveye De Hayır Demiyorum Ama Günlük Limitlerinizi Aşmamak Da Fayda Var. Sadece Kafein Sınırını Aşmak Değil, Aynı Zamanda Kalp Ritmini Bozacak Bir Hataya Düşmek De Böyle Zamanlarda Çok Olası, Unutmayalım! Gazlı İçecekler Yerine De Ayran Ya Da Cacık Çok Daha Sağlıklı Bir Tercih Olur.

Aslında Tüketilmesi Gereken En Sağlıklı İçecek Sudur! Özellikle Bu Sıcak Günlerde Ve Bayram Boyunca Su Tüketimimiz Günde 8-10 Bardağın Altına Düşmemeli. Üstelik İkram Edilen Kahvenin Yanında Da İyi Gider.

Bayram Diye Günlük Egzersiz Programınıza Ara Vermeniz Gerekmiyor! Spor Salonları Da Deniz Kenarları İle Park Ve Bahçeler De Bayram Boyunca Hizmetinize Açık Olduğuna Göre Düzenli Spor Yapmaya Devam!


TÜBİTAK’ın Özel Çağrısına DEÜ Damgası

Türkiye Bilimsel ve Teknolojik Araştırma Kurumu (TÜBİTAK) 1001 – ‘Cumhuriyetimizin 100. Yılı Özel Çağrısı’na yapılan başvurular neticesinde destek almaya hak kazanan projeler belli oldu.

İSKİ hijyenik su için kapasite artırıyor...

İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nin köklü kuruluşu İSKİ, şehrin Avrupa yakasındaki olası su kesintilerinin önüne geçecek tesisin temelini attı

Atık Yönetimini Bilinçlendiriyorlar

Çalık, “Gelecek nesillerin çevre konusundaki farkındalığının artması ve sürdürülebilir bir gelecek için atılan bu tür adımlar, toplumun çevre konusundaki bilinç seviyesini yükseltmeye yardımcı olacaktır” dedi.

Atel İnşaattan 23 Nisan Kutlaması

.

Bayramı gönüllerince kutladılar

104 yıl önce Türk milletinin iradesini temsil eden Birinci Büyük Millet Meclisi’nin açılışı ve Türk halkının tüm dünyaya egemenliği ilan ettiği gün olan 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı her yılda kutlandı.

Güzel, Makamı Çocuklara Teslim Etti

Çatalca Belediye Başkanı Erhan Güzel, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nda başkanlık makamını çocuklara teslim etti.

Çölyak Hastalarını Yalnız Bırakmıyor..!

Esenyurt Belediyesi, glüten içeren besinlere alerjisi olan çölyak hastalarına, beslenme şekline uygun ürünlerin yer aldığı gıda paketi yardımında bulunarak onların sağlıklı yaşamasına katkı sunmaya devam ediyor.

Beylikdüzü Belediyesi 23 Nisan’da Hatay’da

Renkli görüntülere sahne olan etkinliklerdeki gösteriler büyük beğeni kazanırken, çocukların neşesine velilerde eşlik etti.

ÇOCUKLAR UNUTULMAZ BİR GÜN YAŞADI

23 NİSAN’DA 10 BİN BALIK EKMEK ÜCRETSİZ DAĞITILDI

Eğitimcilerden Başkan Erdoğan'a açık mektup:

Bilim ve Eğitim Camiasından Başkan Erdoğan'a Müfredat Açık Mektubu

Çocuklar Belediye Başkanlığı Koltuğunu Devraldı

Balcıoğlu, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı kutlamaları kapsamında başkanlık koltuğunu bir günlüğüne Silivri'nin farklı okullarından gelen çocuklara devretti.

Özer, ‘Evde Sağlık Hizmeti” ile komşularının yanında

Esenyurt Belediyesi, sağlık durumu hastaneye gitmeye elverişli olmayan hastalar için sürdürdüğü “Evde Sağlık Hizmeti” desteğine ara vermeden devam ediyor.

Çalık: Evlatlarımıza Aydınlık Bir Gelecek Bırakmak İstiyoruz

Onun için bütün hizmetlerimizin temeline mutlaka çocuklar var. Çocuklar geleceğimizin güvencesi, çocuklar bizim yaşama sevincimiz.

Tuğba Özay Ben Amerika'da Doğsaydım!

7 yaşında Kadıköy Halk Eğitim Merkezi Deneme Sahnesi’nde tiyatroya başladım. İlkokul üçüncü sınıfta senaryolar, tiyatro oyunları yazmaya başladım.

Balcıoğlu, Afet Hazırlıklarını Masaya Yatırdı

Balcıoğlu, Tekirdağ Vali Yardımcısı Günay Öztürk, Silivri Kaymakamı Tolga Toğan ve Tekirdağ AFAD İl Müdürü Tezcan Buçan ile Silivri Afet Koordinasyon Merkezinde bir araya geldi.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.