Akdeniz Üniversitesi Fen Fakültesi Kimya Bölümü Öğretim Üyesi Prof. Dr. Ertuğrul Arpaç ve ekibi tarafından geliştirilen antibakteriyel sıvıyla günlük bakım gerektiren lens ve göz protezlerinin kullanım süresi 2 aya kadar uzatılabiliyor.
Arpaç, AA muhabirine yaptığı açıklamada, lens ve göz protezlerinin günlük hayatta sık kullanılan ürünler olduğunu söyledi.
Özellikle göz protezlerinin günlük bakım gerektirdiğini ve kullanım süresi dolduktan sonra düzenli olarak dezenfekte edilmesi gerektiğini ifade eden Arpaç, "Biz bu ürünlerin yüzeyinin antibakteriyel bir sıvıyla kaplanmasını sağladık. Bu şekilde çok sık bir sürede bu protezi çıkarmaya gerek kalmıyor. Bu ürün sayesinde protezlerin 4 haftaya kadar hiç çıkarılmadan kullanılabilme imkanı ortaya çıktı" diye konuştu.
Siyasetçi ve iş insanı Muharrem Yıldız, Berat Kandili dolayısıyla yayımladığı mesajında birlik, kardeşlik ve manevi arınmanın önemine dikkat çekti.
Eski Gürpınar Belediye Başkanı, siyasetçi ve iş insanı Velittin Küçük, Berat Kandili dolayısıyla yayımladığı mesajda bu mübarek gecenin affın ve arınmanın kapısı olduğunu vurguladı.
Beylikdüzü Sivaslılar Derneği Başkanı Eyüp Günay, Ramazan ayının müjdecisi olan Berat Kandili dolayısıyla bir mesaj yayınlayarak hemşerilerinin ve tüm İslam aleminin kandilini kutladı.
HABER / NEZİR KARAYÜN / ADOM AJANS - Biz piyasalar olarak son günlerde alışık olmadığımız bir dalgalanma yaşıyoruz.
HABER / NEZİR KARAYÜN / ADOM AJANS - Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı, 255 milyon 436 bin liralık tarımsal destekleme ödemesini çiftçilerin hesaplarına aktaracaklarını bildirdi.
Gösteri Merkezi’nde sahneye çıktığımda salonu dolduran herkesin gözlerinde aynı heyecanı gördüm.
Beylikdüzü Belediyesi olarak modern çağın insanı yalnızlaştıran yönlerine sanatın diliyle ayna tutuyoruz.
ANALİZ / ERCAN KUTLU - Gençler neden umutsuz? İşsizlik, eğitim, göç hayalleri ve kimlik bunalımı Türkiye’yi sessiz bir gelecek krizine mi sürüklüyor?
Küçükçekmece Belediye Başkanı Kemal Çebi, komşularımızın can güvenliğini her şeyin üzerinde tutarak ilçemizi gelecekteki afetlere karşı çelikten bir zırhla korumak için dev bir adım attı.
Çayırova’nın genç dev adamları Kocaeli ikincisi oldu
Esenyurt Belediye Başkan Vekili Can Aksoy, ilçenin sosyal dokusuna dokunan projelerine bir yenisini daha ekleyerek Zafer Mahallesi sakinlerini sevindirdi.
Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.