'Mahalle Buluşma Günü' Etkinliği..!

Çatalca'ya bağlı 39 mahallenin tümünde düzenlenen kampanyalar ve yarışmalar ile geri dönüşüm bilincinin aşılanması ve toplanan atıklarla doğanın korunması amaçlanıyor.

SİYASET 19.11.2018 16:50:59 0

 'Mahalle Buluşma Günü' Etkinliği..!

 

Çatalca'ya bağlı 39 mahallenin tümünde düzenlenen kampanyalar ve yarışmalar ile geri dönüşüm bilincinin aşılanması ve toplanan atıklarla doğanın korunması amaçlanıyor.

 

Düzenlenen Kampanyalar ile Geri Dönüşüme Büyük Katkı

 

"Geri Dönüşüm Hepimizin Geleceğine Yatırım" anlayışıyla yola çıkan Çatalca Belediyesi Temizlik İşleri Müdürlüğü ekipleri, Başkan Cem Kara'nın da desteğiyle doğayı korumak için çalışıyor. Başkan Kara'nın büyük önem ve destek verdiği geri dönüşüm çalışmaları, düzenlenen kampanyalar ve yarışmalar sayesinde Çatalca'da hız kesmeden devam ediyor.

 

Çatalca'da geri dönüşüm bilincini oluşturmak için mahalle mahalle, ev ev gezen ekipler, bu kez Muratbey Mahallesi'nde vatandaşlarla bir araya geldi. Başkan Cem Kara'nın da katıldığı Mahalle Buluşma Günü'nde vatandaşlara çevresel ve kimyasal atıkların toplanmasıyla ilgili önemli bilgiler aktarıldı. Bitkisel atık yağlar, atık piller, atık camlar, ambalaj atıkları, atık lastikler gibi birçok atığın çevreye verdiği büyük zararı anlatan ekipler, toplanan tonlarca atık sayesinde doğaya yapılan katkının da altını çizdi.

 

Başkan Kara: "1 litre kullanılmış yağ, 1 milyon litre temiz suyu kirletiyor"

 

Başkan Cem Kara konu ile ilgili konuşmasında; "Temizlik İşleri Müdürlüğü olarak biz, ağaçların budanmasıyla ilgileniyoruz. Bunun dışında, özellikle hepimizin bilinçlenmesi gerekiyor. Ekibimizin ev programları var. Tek tek kapılarını çalacaklar. Ciddi bir grupları var, geçen sene de çalışmalar yaptılar gönüllü öğrenci gruplarıyla. Onlara broşür verip anlatacaklar, bu çok önemli. Bakın, balık kızarttığımız, biber, patlıcan kızarttığımız o yağların, suya dökülmesi, dünyaya verilebilecek en büyük zararlardan bir tanesi. 1 litre kullanılmış yağ, 1 milyon litre temiz suyu kirletiyor. Yani biz buradan döküyoruz, üzerine suyu döküyoruz, gitti... Yok öyle bir şey. Onun için, onu toplayabildiğimiz kadar topluyoruz. 2009 yılından beri başlamışız ama çok kolay bir şey değil. Yani, eskiden Çatalca, Ferhatpaşa ve Kaleiçi'ydi. Şimdi bir ucu Hallaçlı, Çerkezköy'e 7 kilometre... Bir tarafı Binkılıç, Saray'a 23 kilometre. Hadi buraları yakın, 3 dakikada geliyorsun, 5 dakikada geri dönüyorsun. Bunu her yere yaygınlaştırmaya çalışıyorlar. İlçe merkezinden başladılar. 5 litre atık yağ getirene, 1 litre temiz ay çiçek yağı veriyorlar. Lisanslı bir firmayla da anlaşmamız var bu konuda." dedi.

 

10  Yılda Çatalca'dan Doğaya Büyük Kazanım

 

Çatalca'da Başkan Cem Kara'nın göreve geldiği 2009 yılından bu yana geçen 10 yıllık süreçte yürütülen geri dönüşüm çalışmalarının başında ambalaj atığı toplama faaliyetleri geliyor. 2009 yılında aylık ortalama 57 ton olarak toplanan ambalaj atığı miktarını, 2017 yıl sonu itibariyle ortalama 350 tona ulaştıran Çatalca Belediyesi, 39 mahallede kurduğu 160 adet ambalaj atığı toplama kumbarası ile 18.238 ton ambalaj atığını ekonomiye kazandırmanın haklı gururunu yaşıyor.

 

Bitkisel atık yağların toplanması için hizmet birimleri ve mahalle muhtarlıkları ile toplama noktaları oluşturan Çatalca Belediyesi, kurduğu ekiplerle işletmeleri ve evleri kapı kapı dolaşarak, topladığı 173 ton bitkisel atık yağ ile biodizel üretimine de katkı sağlıyor. Toplanan tüm atıkların doğayı korumak için bir adım olduğunu her fırsatta dile getiren Başkan Kara, bu çalışmaların hız kesmeden devam edeceğine de vurgu yaptı.

Geri Dönüşüme Teşvik İçin Büyük Ödüller

 

Çatalca Belediyesi'nin ilçe genelinde düzenlediği yarışmalar ile vatandaşlar geri dönüşüme teşvik ediliyor. Okullar ve hanelerde düzenlenen yarışmalar ile ödüller, 30 Nisan 2018 tarihinde sahiplerini bulacak.

 

En çok bitkisel yağ toplayan; 1. Okula 1.000 TL, 2. Okula 500 TL, 3. Okula 250 TL değerinde temizlik setleri hediye edilecektir.

 

En fazla ambalaj atığı toplayan; 1. Okula 5.000 TL, 2. Okula 3.000 TL, 3. Okula 1.000 TL değerinde elektronik market hediye çeki verilecektir.

 

En çok ambalaj atığı toplayan çevreci sitemize; 1000 TL değerinde temizlik seti hediye edilerek, site içerisinde belirlenen alana 10 adet meyve ağacı fidesi dikilecektir.

 

En çok ambalaj atığı toplayan çevreci binamıza; 500 TL değerinde temizlik seti ve hane başına 1 tane saksı çiçeği hediye edilecektir.

 

En çok ambalaj atığı toplayan çevreci müstakil ev sahibine; 250 TL değerinde temizlik seti hediye edilerek, belirlenen alana 5 adet meyve ağacı fidesi dikilecektir.

 

Bitkisel atık yağların toplanması için belirlenen noktalara 5 litre bitkisel atık yağ getiren vatandaşlara, 1 litre temiz yağ hediye edilecektir.

Başalan’dan Sert ve Net Mesaj…

HABER / NEZİR KARAYÜN / ADOM AJANS - AK Parti MKYK Üyesi ve Genel Merkez Yerel Yönetimler Başkan Yardımcısı Temel Başalan, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamayla gündeme ilişkin değerlendirmelerde bulundu.

Çebi, Bu İlçede Hiç Kimse Kara Teslim Olmayacak

HABER / NEZİR KARAYÜN / BEYLİKDÜZÜ - Beylikdüzü Belediyesi, beklenen yoğun kar yağışı öncesinde tüm hazırlıklarını tamamlayarak sahaya indi.

Gazipaşa’ya Yeni Başsavcı Atandı

HABER / MERAL ÇETİNER / ANTALYA - Hakimler ve Savcılar Kurulu kararnamesiyle Gazipaşa Cumhuriyet Başsavcılığı görevine Hikmet Fazıl Balcı atandı.

Çalık’ın Sağlık Durumu İçin Kritik Açıklama

HABER: NEZİR KARAYÜN / BEYLİKDÜZÜ - Tutuklu bulunan Beylikdüzü Belediye Başkanı Mehmet Murat Çalık’ın sağlık durumuna ilişkin kamuoyunu bilgilendirmek amacıyla bir basın açıklaması yapıldı.

Çoban, Basın Demokrasinin Vazgeçilmez Gücüdür

HABER / NEZİR KATAYÜN / ESENYURT - Esenyurt AK Parti Teşkilatı, 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü dolayısıyla düzenlenen programda ilçede ve çevre ilçelerde görev yapan basın mensuplarıyla bir araya geldi.

Akalın: Selimiye Camii Restorasyonunun Takipçisiyiz

HABER / GÜLSEVİN KUZU / ADOM AJANS - İYİ Parti Edirne Milletvekili Mehmet Akalın, Selimiye Camii restorasyonunun aslına uygun şekilde yürütülmesi için sürecin takipçisi olacaklarını söyledi.

Valilik Duyurdu: Eğitime Kar Engeli...

HABER / NEZİR KARAYÜN / EĞİTİMDEN HABERLER - İstanbul Valiliği, 12 Ocak 2026 Pazartesi günü kent genelinde etkili olması beklenen olumsuz hava koşulları nedeniyle tüm resmi ve özel okullarda eğitime ara verildimi?

Soğukta Sıcak Anne Lezzetleri

HABER / GÜLSEVİN KUZU / ADOM AJANS - Soğuk havaya rağmen Üreten Kadınlar Pazarı’nda gözleme ve lokma kokuları vatandaşları çekerken, anne lezzetleri ilgi görüyor.

Özyolcu; Eğitimde Atılan Her Adım Geleceğe Atılan Bir İmzadır

HABER: NEZİR KARAYÜN / EĞİTİMDEN HABERLER - İstanbul Esenyurt İlçe Kaymakamı Fatih Çobanoğlu ile İlçe Millî Eğitim Müdürü Tayfun Özyolcu, Esenyurt Recep Tayyip Erdoğan Eğitim Külliyesine,

Özyolcu; Eğitimdeki Olumlu Gelişmelere Dikkat Çekti

HABER: NEZİR KARAYÜN / EĞİTİMDEN HABERLER - İstanbul Esenyurt İlçe Millî Eğitim Müdürü Tayfun Özyolcu, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda.

Postacı; Türkiye Yüzyılı Maarif Modeli Müzikle Hayat Buluyor

HABER: NEZİR KARAYÜN / EĞİTİMDEN HABERLER - Türkiye Yüzyılı Maarif Modeli kapsamında Beylikdüzü ilçe genelinde ortaokul kademesinde görev yapan müzik öğretmenlerine yönelik düzenlenen seminer.

MÜSİAD’DAN ÖZEL EĞİTİME ANLAMLI DESTEK

HABER: MERAL ÇETİNER / ANTALYA / EĞİTİMDEN HABERLER - MÜSİAD Alanya Şubesi tarafından tamamen yenilenerek özel eğitim okuluna dönüştürülen Yanıklar Özel Eğitim Uygulama Okulu, düzenlenen törenle eğitim hayatına kazandırıldı.

16. Yılında Topluma Değer Katmaya Devam Ediyor

Bilgi, Eğitim ve Sosyal Araştırmalar Merkezi Derneği BESAM, kuruluşunun 16. yılına girerken anlamlı bir süreci geride bırakmanın haklı gururunu yaşıyor.

Şahin, Eğitime Yapılan Her Yatırım Geleceğe Işıktır

HABER: MERAL ÇETİNER / ANTALYA - Antalya’nın Alanya ilçesinde eğitime değer katan anlamlı bir yatırım daha hayata geçti.

Yürekleri Isıtan Gönül Köprüsü

HABER: NEZİR KARAYÜN / EĞİTİMDEN HABERLER - Ordu’nun Aybastı ilçesine bağlı Sefalık Mahallesi’nde bulunan Şehit Sadık Kütük Ortaokulu öğrencileri, İstanbul’dan uzanan anlamlı bir dayanışma eliyle kışa sıcacık girdi.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.