Masal Terapisi İle Çocukların İç Dünyasına Ulaşılıyor

Esenyurt Belediyesi’nin, ilçede yaşayan çocuklar için başlattığı ‘Masal Terapisi’ ile masallar aracılığıyla çocukların iç dünyalarına ulaşılarak, sağlıklı bir gelişim süreci yaşamalarına katkı sağlanıyor.

KÜLTÜR-SANAT 13.11.2020 10:03:33 0
Masal Terapisi İle Çocukların İç Dünyasına Ulaşılıyor

Masal Terapisi İle Çocukların İç Dünyasına Ulaşılıyor

Esenyurt Belediyesi’nin, ilçede yaşayan çocuklar için başlattığı ‘Masal Terapisi’ ile masallar aracılığıyla çocukların iç dünyalarına ulaşılarak, sağlıklı bir gelişim süreci yaşamalarına katkı sağlanıyor.

 

Esenyurt Belediyesi Kadın ve Aile Hizmetleri Müdürlüğü, ilçede yaşayan 5-10 yaş aralığındaki çocukların gelişimlerine katkı sağlamak amacıyla Masal Terapileri düzenliyor. Her hafta farklı bir konu ile uzman psikologlar eşliğinde yapılan terapilerde, masallar aracılığıyla çocukların dünyalarına girerek sorunları, duygusal sıkıntıları tespit edilip bu olumsuzluklar giderilmeye çalışılıyor. Çocuklardaki özgüven ve sosyal beceri, korku ve kaygı, kardeş kıskançlığı, yemek yeme bozukluğu, öfke kontrolü, yaratıcılık, stresle başa çıkabilme, sorumluluk, iletişim becerileri, uyumlu hareket edebilme gibi sorunlar bireysel ve grup çalışmalarıyla çözüme kavuşturularak onların sağlıklı bir gelişim süreci yaşaması sağlanıyor.

 

“Çocukların İç Dünyalarına Ulaşmayı Amaçlıyoruz”

 

Masal ve hikayelerden yararlanarak çocukların iç dünyalarına ulaşmayı amaçladıklarını söyleyen Uzman Klinik Psikolog Elif Uçar, “Bireysel veya grup olarak uygulanabilen Masal Terapisi’nde biz psikologların amacı çocuklarımızın masallar aracılığıyla kendilerini ifade etmelerini sağlamak. Terapide genel olarak masal okuma var gibi gözükse de asıl amaç masallar aracılığıyla çocuğun içinde yaşadığı sıkıntılı durumları dışa aktarmasına yardımcı olmaktır. 5 ila 10 yaş arasındaki çocuklarımızı her hafta uyguladığımız Masal Terapimize bekliyoruz. Esenyurt belediyesi olarak çocuklarımızın daha mutlu ve daha güçlü bireyler olabilmeleri için yeni projelerimizi tanıtmaya devam edeceğiz” dedi.

 

Kadın ve Aile Müdürlüğüne bağlı Benim Ailem 1 Danışmanlık Merkezi, Benim Ailem 2 Danışmanlık Merkezi ve Kadın Sosyal Yaşam Merkezi’nde Cuma günleri 10.00-14.30 saatleri arasında gerçekleşen oturumlar, sosyal mesafe ve hijyen kurallarına uygun olarak yapılıyor.

 

Esenyurt Belediyesi Basın Yayın Müdürlüğü

 


"GIZLILIK NOTU: Bu e-posta mesaji kisiye ozel olup, gizli bilgiler iceriyor olabilir. Eger bu e-posta mesaji size yanlislikla ulasmissa, icerigini hic bir sekilde kullanmayiniz ve ekli dosyalari acmayiniz. Bu durumda lutfen e-posta mesajini kullaniciya hemen geri gonderiniz ve tum kopyalarini mesaj kutunuzdan siliniz. Bu e-posta mesaji, hic bir sekilde, herhangi bir amac icin cogaltilamaz, yayinlanamaz ve para karsiligi satilamaz. Bu e-posta mesaji viruslere karsi anti-virus sistemleri tarafindan taranmistir. Ancak yollayici, bu e-posta mesajinin - virus koruma sistemleri ile kontrol ediliyor olsa bile - virus icermedigini garanti etmez ve meydana gelebilecek zararlardan dogacak hicbir sorumlulugu kabul etmez."
"CONFIDENTIALITY NOTICE: This message is intended solely for the use of the individual or entity to whom it is addressed , and may contain confidential information. If you are not the intended recipient of this message or you receive this mail in error, you should refrain from making any use of the contents and from opening any attachment. In that case, please notify the sender immediately and return the message to the sender, then, delete and destroy all copies. This e-mail message, can not be copied, published or sold for any reason. This e-mail message has been swept by anti-virus systems for the presence of computer viruses. In doing so, however, sender cannot warrant that virus or other forms of data corruption may not be present and do not take any responsibility in any occurrence."

Hayalleri Gerçeğe Dönüştüren Kadınlar

HABER / DUYGU CANKO / ADOM AJAN - İstanbul Girişimci Kadınları Destekleme Derneği’nin (İGKADER) Maltepe’de düzenlediği anlamlı buluşma, kadınların cesaretini, emeğini ve vizyonunu bir araya getirdi.

Erdoğan: 500 bin sosyal konutla dar gelirliye nefes aldıracağız

Cumhurbaşkanı Erdoğan: 500 bin sosyal konutla dar gelirliye nefes aldıracağız

Erdoğan, Gürcistan Cumhurbaşkanı ile Maç Öncesinde Bir Araya Geldi

HABER / M. MUSTAFA KARAYÜN / ADOM AJANS - Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, 2026 Dünya Kupası Avrupa Elemeleri E Grubu'nda Türkiye A Millî Futbol Takımı ile Gürcistan Millî Futbol Takımı arasında oynanan maçı izleyecekler.

GA-ASI ve Hanwha, Gray Eagle® STOL İHA üretimi için anlaştı

GA-ASI ve Hanwha, Gray Eagle® STOL İHA üretimi için anlaştı

Tofaş, La Laguna Tenerife biletleri satışta

Tofaş, La Laguna Tenerife biletleri satışta

Milli Dayanışma 15'inci kez toplanıyor

Milli Dayanışma 15'inci kez toplanıyor

Öğretmenler Arası Fotoğraf Yarışması Başladı

HABER / NEZİR KARAYÜN / ADOM AJANS / Milli Eğitim Bakanlığı (MEB), öğretmenlerin sanatsal yeteneklerini sergilemelerini ve meslektaşları arasındaki dayanışmayı artırmayı amaçlayan yeni bir yarışma başlattı.

Bakan Yerlikaya; 328 Çete Çökertildi!

Bakan Yerlikaya: Zehir tacirleriyle savaşımız aralıksız sürecek... 328 çete çökertildi!

Gebzeli güreşçiler Balkan Şampiyonası'ndan madalyalarla döndü

Gebzeli güreşçiler Balkan Şampiyonası'ndan madalyalarla döndü

CHP'li Gökan Zeybek'ten 'Kooperatif Davası' tepkisi

CHP'li Gökan Zeybek'ten 'Kooperatif Davası' tepkisi

TÜBİTAK Bilim Fuarları Bilgilendirmesi

HABER / NEZİR KARAYÜN / ADOM AJANS - Milli Teknoloji Hamlesi vizyonu doğrultusunda, gençlerin bilimsel proje üretme yeteneklerini geliştirmeyi amaçlayan 4006-TÜBİTAK Bilim Fuarları Destekleme Programı’nın on ikinci dönem çağrıları

Bayrağa İlk İlmeği Vali Fidan, Attı

HABER / DUYGU CANKO / ADOM AJANS - 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı kutlamaları kapsamında hayata geçirilen anlamlı bir proje, Nevşehir’de büyük bir heyecan yarattı.

TOFAŞ BCL'de 2'de 2 yaptı!

TOFAŞ BCL'de 2'de 2 yaptı!

Kocaeli’de 'Milli' zafer! A Milliler 4 gole kazandı

Kocaeli’de 'Milli' zafer! A Milliler 4 gole kazandı

15 Günlük Yasal Süre Aşıldı

HABER / MERAL ÇETİNER / ANTALYA - Alanya Belediyesi İmar Servisi'nde yaşandığı iddia edilen bir ihmal, kamuoyunun gündemine oturdu. Vatandaşın, yasal olarak belirlenen 15 günlük cevap süresi geçti.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.