Meclis’te Horoz Kavgası

Bugüne kadar 30 bin riskli konutun kentsel dönüşüm kapsamında yenilendiği Büyükçekmece’de deprem hazırlıkları tüm hızıyla devam ederken deprem riski taşıyan 3 bina daha belediye ekiplerinin gözetiminde yıkıldı.

GÜNCEL 23.10.2020 11:04:39 2549 0
Meclis’te  Horoz Kavgası

Meclis Büyük Vebal Altında

 

        “İstanbul Büyükşehir Belediye Meclisi çok büyük vebal altındadır”

 

Bugüne kadar 30 bin riskli konutun kentsel dönüşüm kapsamında yenilendiği Büyükçekmece’de deprem hazırlıkları tüm hızıyla devam ederken deprem riski taşıyan 3 bina daha belediye ekiplerinin gözetiminde yıkıldı.

 

İstanbul Büyükşehir Belediye Meclisi’nin deprem gerçeğini göz ardı ederek kısır tartışmalarla zaman kaybettiğini belirten Büyükçekmece Belediye Başkanı Dr. Hasan Akgün, “Bu nedenle İstanbul Büyükşehir Belediye Meclisi çok büyük vebal altındadır ve aynı zamanda bizler 39 ilçe belediye başkanı da veba altındayız. Çünkü yarın canlar yandığı zaman, binalar çöküp insanlar yüzbinlerce insan hayatını kaybettiği zaman halkın vicdanında hepimiz sorumlu olacağız” dedi.

 

“İstanbul depreme hazırlanma noktasında sınıfta kaldı”

 

Beklenen İstanbul depremi öncesinde kentsel dönüşüm çalışmalarını aralıksız sürdüren Büyükçekmece Belediyesi, deprem riski taşıyan yapıları vatandaş – belediye işbirliğiyle kentsel dönüşüme tabi tutuyor. Deprem riski taşıyan 3 binanın yıkımı belediye ekipleri gözetiminde gerçekleştirilirken Büyükçekmece Belediye Başkanı Dr. Hasan Akgün, İstanbul Büyükşehir Belediye Meclisi’ne isyan etti.

Akgün tepkisini şu sözlerle dile getirdi; “Daha önceki yıkımlarımızda ifade ettiğim gibi deprem kapıda. Büyük bir depremle karşı karşıya kalacağımızı biliyoruz. Çok büyük sıkıntıların da olacağını biliyoruz. Biz Büyükçekmece ilçe belediyesi olarak 1999 depreminden sonra yolumuza devam ediyoruz. Yaklaşık 30 bine yakın konutu yeniledik. Bugün burada görmüş olduğunuz 8 katlı, arkadaki 12 katlı yüksek katlı binalar 1987 -1988 yıllarında yapılmış. Denizden alınan kumla yapıldığı için yıkılma riskleri çok yüksek olduğundan işlemleri bitti yıkımlar başladı. Şunu özellikle ifade etmek isterim; İstanbul depreme hazırlanma noktasında sınıfta kalmıştır. Çok büyük risk altında olan alanlarda yüksek katlı binalara gidilerek deprem hazırlığı yerine sanki depremde faciaların yaşanması için özel bir hazırlık yapılmış.”

 

“Büyükşehir Meclisi’nde bir horoz kavgası devam”

 

Büyükşehir Meclisi’nin bugüne kadar İstanbul’un depreme hazırlanması açısından doğru dürüst bir görev yapmadığını da savunan Başkan Akgün; “Hele hele son 2 yıldan beri, yaklaşık 1 buçuk yıldan beri yeni dönemde İstanbul Büyükşehir Meclisi’nde bir horoz kavgasıdır devam ediyor. İstanbul’un geleceğiyle önümüzde bulunan ve vuku bulacak depremde yanacak canlarla ilgili herhangi bir faaliyet yok sadece kendilerini tatmin etmek ve kendi partilerinin siyasetlerini yapmakla meşguller. Bu nedenle İstanbul Büyükşehir Belediye Meclisi çok büyük vebal altındadır ve aynı zamanda bizler 39 ilçe belediye başkanı da veba altındayız. Çünkü yarın canlar yandığı zaman, binalar çöküp insanlar yüzbinlerce, milyona yakın insanlar hayatını kaybettiği zaman halkın vicdanında hepimiz sorumlu olacağız ve halk vicdanında hepimizi cezalandıracaktır. Ben İstanbul Büyükşehir Belediye Meclisi’nin behemehal İstanbul’un gerçeklerine dönmesini ve pandemi devam ederken en büyük vurgunu, en büyük darbeyi depremden yiyeceğimizi unutmamaları gerektiğini, İstanbul’un depreme hazırlık konusunda yapılması gereken planlarla ilgili çalışmalarını siyasi argümanları, siyasi beklentilerini yan tarafa koyarak siyaset zamanı onları yapsınlar şimdi İstanbul halkının beklemiş olduğu hizmetleri yapsınlar diye tavsiyede bulunuyorum” ifadesini kullandı.


Cumhur İttifakı’ndan Çakır’a Çağrı: “Tüm Kadınlardan Özür Dile”

Cumhur İttifakı Keşan Üyeleri, CHP İlçe Başkanı Anıl Çakır’ın “Benim kadınlarım Cumhuriyet kadını. Cumhuriyet Kadınları geliyor. ‘Bizimkiler ne’ diyor. Seninkileri bilmem. Bizimkiler öyle. Ne deyim sana mı soracağım?

MİCHAELA ASTRO BU AŞKA YILDIZLARDAN İZİN YOK

Dünyaca ünlü astrolog Michaela Astro Hande Erçel’e evlilik konusunda uyarıda bulundu.

VATANSEVER, DÜNYANIN BANA İHTİYACI VAR...

“Gidiyorum” isimli şarkıyı daha güncel ritimlerde hause saundla farklı bir boyuta taşıyan aranjör koltuğundaki Emre Karaçay, klasikleşmiş eseri kimsenin beklemediği bir tarza getirdi.

Helvacıoğlu, Paşayiğit Mahallesi sakinleriyle buluştu

Cumhur İttifakı AK Parti Keşan Belediye Başkan Adayı Mustafa Helvacıoğlu, mahalle mitingleri kapsamında Paşayiğit Mahallesi sakinleriyle buluştu.

ADD'den Erol'a Sıcak Karşılama

Cumhur İttifakı Büyükçekmece Belediye Başkan Adayı Recep Erol, Atatürkçü Düşünce Derneği Büyükçekmece Şubesini ziyaret etti. Erol, ADD üyelerinin sorularını cevaplarken, asla dernekler arasında bir ayrımın olmayacağını söyledi.

KAMU KURUMLARINA ELEKTRONİK SAKLAMA UYARISI!

Cumhurbaşkanlığı İdari İşler Başkanlığı; belgelere kolayca ulaşılabilmesi ve fiziki arşivleme yükünün ortadan kalkması için tüm kamu kurumlarına elektronik ortamda oluşturulan belgelerin dijital olarak saklanması konusunda uyardı.

YILMAZ: “HİZMETLERİMİZ HERKES İÇİNDİR”

Yılmaz, “Silivri Belediyesi olarak hizmetlerimizi kişilere, gruplara ve çıkar çevrelerine göre değil, Silivri'de yaşayan vatandaşlarımıza göre belirledik” dedi.

Muharrem Yıldız, ‘Artık Sıra Bize Geldi’ (GÖRÜNTÜLÜ HABER)

İYİ Parti Esenyurt Belediye Başkan Adayı Muharrem Yıldız, nevruz kutlamalarının yapıldığı etkinlikte ilçe sakinlerinden destek istedi.

Çalık’tan Engelsiz Yaşam Merkezi

Bu merkez sadece bir binadan ibaret değil, aynı zamanda engelli bireylerimiz için yepyeni bir dünya, nefes, umut ve sevgi dolu bir ortam olacak” ifadelerine yer verdi.

Muhsin Yazıcıoğlu Manisa'da anıldı

Muhsin Yazıcıoğlu Manisa'da anıldı

Alper Taban'a sevgi seli

Alper Taban'a sevgi seli

Gece terleyerek uyanıyorsanız dikkat! Gece terlemesine 5 önlem!

Gece terleyerek uyanıyorsanız dikkat! Gece terlemesine 5 önlem!

Konya Selçuklu'da kuşak sınavı heyecanı

Konya Selçuklu'da kuşak sınavı heyecanı

Ünlü oyuncu 'mor gözlük' farkındalığı

Ünlü oyuncu 'mor gözlük' farkındalığı

Eğitim İş Gölcük Temsilciliği’nde seçim

Eğitim İş Gölcük Temsilciliği’nde seçim

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.