Memleketin Güzel İşlere İhtiyacı Var

Beylikdüzü Belediyesi tarafından bu yıl sekizincisi düzenlenen Barış ve Sevgi Buluşmaları’nın ikinci günü de dopdolu geçti.

GÜNCEL 3.09.2021 10:15:34 2247 0
Memleketin Güzel İşlere İhtiyacı Var

 “Memleketin Güzel İşlere İhtiyacı Var, Çılgın İşlere Değil”

 

Beylikdüzü Belediyesi tarafından bu yıl sekizincisi düzenlenen Barış ve Sevgi Buluşmaları’nın ikinci günü de dopdolu geçti. Bu yıl ki teması “Gelecek” olan ve moderatörlüğünü Pelin Batu’nun üstlendiği Çardak Altı Sohbetleri’nin ilk gününde, sosyal medya fenomenleri Kemal Ekşioğlu ve Kadir Doğrubakar’ın katılımıyla “Gelecek ve Sosyal Medya” konulu söyleşi gerçekleşti. Beylikdüzü Belediye Başkanı Mehmet Murat Çalık söyleşi sonunda yaptığı konuşmasında, “Memleketin küçük ama güzel işlere ihtiyacı var, çılgın işlere değil. Beylikdüzü’nde küçük, güzel işler yapmaya devam edeceğiz.” ifadelerine yer verdi.   

 

30 Ağustos Zafer Bayramı coşkusuyla başlayan Beylikdüzü 8. Barış ve Sevgi Buluşmaları dopdolu etkinlik takvimiyle devam ediyor. Yaşam Vadisi 1.Etapta gerçekleşen etkinliklerin ikinci günü, Ümit Nar moderatörlüğünde gerçekleşen Gündüz Mezatı ile başladı. Her yıl oldukça yoğun ilgi gören ve bu yıl ki teması “Gelecek” olan Çardak Altı Sohbetleri’nde ise “Gelecek ve Sosyal Medya” konuşuldu. Saatler 21.30’u gösterdiğinde ise Beylikdüzü’nün genç yeteneklerinden oluşan Beylikdüzü Gençlik Senfoni Orkestrası, 6 Mayıs Gençliğimiz Sahnesi’nde yerini alarak keyifli bir akşam yaşattı. Festival kapsamında düzenlenen Gece Mezatı ile kitapseverler kütüphanelerine yeni kitaplar eklerken ödüllü streetball, tavla ve masa tenisi turnuvalarıyla da tatlı bir rekabet yaşandı. Aynı zamanda etkinlik alanında kurulan Park ve Bahçeler Müdürlüğü standını ziyaret eden vatandaşlara; ata tohumları, fideler ve ağaçtan yapılan telefon tutacakları hediye edildi.

 

Fenomenler sosyal medyayı konuştu

 

Bu yıl da oldukça merakla beklenen Çardak Altı Sohbetleri, “Gelecek” temasıyla başladı. Pelin Batu moderatörlüğünde gerçekleşen söyleşilerin ilk gün konukları sosyal medya fenomenleri Kemal Ekşioğlu ve Kadir Doğrubakar oldu. Türkiye’de sosyal medya kullanımı, alternatif sosyal mecralar ve kullanıcı profilleri üzerine oldukça keyifli bir sohbet gerçekleşti. Sosyal medya kullanıcılarına tavsiyelerin de verildiği sohbette Doğrubakar, “Çağın gerekliliği olarak videolu içerik üretmek çok önemli. Videolu içerik üretmeden kitlelere ulaşmak çok mümkün olmuyor. Başarılı olmak için her mecranın ruhunu anlayabilmek ve ona göre içerik üretmek gerekiyor.” dedi. Ekşioğlu ise “Uzun bir yazının yanı sıra videolu, hap bilginin olduğu içerikler ile insanlar sizi izlemeden sadece dinleyerek bile anlatmak istediğiniz şeyleri anlayabiliyor. Düzenli ve kitleye uygun paylaşım yapılması da çok önemli.” ifadelerini kullandı.

 

“Beylikdüzü’nde güzel işler yapmaya devam edeceğiz”

 

Program sonunda Beylikdüzü Belediye Başkanı Mehmet Murat Çalık, “Çardak Altı Sohbetleri çok kanıksandı ve herkesin bu etkinliği heyecanla beklediğini biliyorum. Sevgili Kadir ve Kemal’e bize verdikleri bilgiler için teşekkür ediyorum. Umarım sosyal medyanın hep güzel taraflarını konuşur ve kullanırız. Sosyal medyayı, gerçeklikten kopmadan bir duyuru aracı olarak kullanıyoruz. Memleketin küçük ama güzel işlere ihtiyacı var, çılgın işlere değil. Beylikdüzü’nde küçük, güzel işler yapmaya devam edeceğiz. 5 Eylül’e kadar çok güzel sohbetlerimiz olacak. Bütün komşularımızı bekliyoruz” diyerek konuşmacılara çiçek ve plaket takdiminde bulundu.

 

Gençler büyük beğeni topladı

 

İkinci akşamın kapanışını ise Beylikdüzü’nün genç yeteneklerinden oluşan Beylikdüzü Gençlik Senfoni Orkestrası yaptı. Şef Hakan Tepeli yönetiminde Yaşam Vadisi 6 Mayıs Gençliğimiz Var Sahnesi’nde yerini alan birbirinden yetenekli gençler, dinleyicileriyle buluştu. Konserin sonunda konuşma yapan Başkan Çalık, “Bu güzel ve yetenekli evlatları yetiştiren annelerin önünde saygıyla eğiliyoruz. Sanatın ne kadar kuvvetli ve iyileştirici yönü olduğunu bilen bir insanım. İnanın siz sahnedeyken ben notalarınızın üstüne binip Beylikdüzü’nü dolaştım, yapacağımız projeleri hayal ettim. Muhteşemdiniz, her birinizin alınlarından öpüyorum. İnşallah gençlerimiz için hazırladığımız alanı en kısa sürede tamamlayarak orkestramızın notalarını ve provalarını hep birlikte dinleyeceğiz. Beylikdüzü’nü barışın ve sevginin başkenti haline getirmek için var gücümüzle çalışacağız. Beylikdüzü nefes olmaya devam edecek.” ifadelerini kullandı.

 


Balcıoğlu, Belediye Personeliyle Buluştu

Alipaşa'daki Ek Hizmet Binasında belediye personeliyle bir araya geldi. Toplantıda, Başkan Balcıoğlu belediye çalışanlarına hitaben önemli açıklamalarda bulundu.

Kamberoğlu, Egolarını Yenemediler..!

Esenyurt ve Kıraç'ın saygın siyasetçi iş adamlarından Oruç Kamberoğlu ile 2024 yerel seçim sürecine dair çok özel bir röportaj yaptık.

KADINLARA KORUNMA TEKNİKLERİ EĞİTİMİ

Üç aylık ücretsiz programda savunma sanatı uzmanlarından temel eğitim alan kadınlar, tacize ve şiddete karşı koyabilme kabiliyeti geliştiriyor.

HOBİ BAHÇELERİ SAHİPLERİYLE BULUŞTU

Her biri 15 metrekareden oluşan 133 parselde vatandaşlar doğayla iç içe, kendi ürettikleri ürünleri sağlıklı bir ortamda yetiştirirken boş zamanlarını da en güzel şekilde değerlendirebilme fırsatı bulacak.

BALIKÇI KENAN’DA UCUZ BALIK KAMPANYASI DEVAM EDİYOR

Denizlerde av yasağı başladı. 4,5 ay sürecek olan yasağın son gününde balıkçıların yüzü güldü. Denizlerin bu sezon bol ve bereketli geçtiğini belirten Türkiye Deniz Canlıları Müzesi kurucusu Balıkçı Kenan Balcı, “Ucuz balık kampan

Balcıoğlu’ndan İlçe Emniyet Müdürlüğüne Ziyaret

Belediye Başkanı Bora Balcıoğlu ve beraberindeki Belediye Meclis Üyeleri, Silivri İlçe Emniyet Müdürü Cemil Erim’i makamında ziyaret etti.

Savunma Sanayi iftiraları rakamlarla çürüttü!

Cumhurbaşkanlığı Savunma Sanayi Başkanlığı (SSB), BAYKAR teknolojiye atılan iftiralara yönelik yaptığı yazılı açıklamada söz konusu iddiaları rakamlarla çürüttü.

Kalp kapağı hastalıklarına dikkat!

Prof. Dr. Aleks Değirmencioğlu, kalp kapağına bağlı oluşan hastalıkların hayatı tehdit edebilen ciddi sorunlara yol açabileceğine dikkat çekti.

Gümrük'ten 8 milyar TL'lik rekor yakalama!

Ticaret Bakanlığı bünyesindeki Gümrük Muhafaza birimleri 2024 yılı ilk çeyreğinde yürütülen başarılı operasyonlar neticesinde, bir önceki yılın aynı dönemine kıyasla yaklaşık yüzde 300 arttı.

İşsizlik verileri açıklandı

Türkiye'de işsizlik oranı, Şubat ayında bir önceki aya göre 0,3 puan azalarak yüzde 8,7 oldu. TÜİK'in açıkladığı İşgücü İstatistikleri'ne göre bu dönemde işsiz sayısı 3 milyon 78 bin kişi olarak belirlendi.

Motobike 2024'te Motosiklet Tutkunlarından Yoğun İlgi

Motor, Motobike 2024 Fuarı’na, tüm markalarının teşhirini gerçekleştirdiği büyük bir stand ile katılım sağladı. 4 gün boyunca süren fuar, 135.000'den fazla motosiklet tutkununu bir araya getirdi.

Cinsel Durgunluk Sona Erdi

Bu araştırmaya katılan 1.167 kadına ve 2.543 erkeğe yöneltilen sorulara verilen cevaplar genel eğilimi ortaya koyuyor.

ÇEVİÇELLE'den Basın Bülteni

ÇEVİÇELLE, Çevreci İşletmeler Çocuklarla El Ele kampanyası ile ilkokullardaki çocuklara eğitim seti ulaştırmaya devam ediyor.

KAMUOYUNA DUYURULUR…

Esenyurt Belediye Başkanı Prof. Dr. Ahmet Özer, önceki dönem Belediye Başkanı Kemal Deniz Bozkurt’un sosyal medya hesapları üzerinden yaptığı, kendisini hedef alan paylaşımlarla ilgili açıklamalarda bulundu.

Ramazan Bayramı Çatalca’da Bir Başka Güzel...

Çatalca Belediye Başkanı Erhan Güzel ilçede Ramazan Bayramını sabahın ilk ışıklarından itibaren vatandaşlarla bir araya gelerek kutladı.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.