'Menzil Şeyhi' Esenler'de Anıldı

Adıyamanlı 'Menzil Şeyhi' Seyyid Muhammed Raşid Erol'u Esenler'de anlatan Sultanahmet Camii'nin eski imam hatiplerinden Ahmet Topal, 'Duası o kadar tesirliydi ki, insanlar bu tadın peşine dünyanın her yerinden menzile geliyordu' dedi.

İSTANBUL 21.05.2019 09:24:25 1860 0

Esenler Belediyesi Kültür İşleri Müdürlüğü’nün Ramazan etkinlikleri kapsamında düzenlediği Anadolu’yu Mayalayanlar programında "Menzil Şeyhi" Seyyid Muhammed Raşid Erol Dörtyol Meydanı'nda anıldı. Kur’an-ı Kerim tilavetiyle başlayan program, Muhammed Raşid Erol’un hayatının anlatıldığı sinevizyon gösterimiyle devam etti.

Bir Duası İçin Her Yerden Mezile Geliyorlardı

Seyyid Muhammed Raşid Erol'u Sultanahmet Camii'nin eski imam hatiplerinden Ahmet Topal anlattı. Topal, Erol'un duasının çok etkili olduğunu hatırlatarak, "Duası ve nazarı o kadar tesirliydi ki gittiğimiz yerlerde lezzet bırakıyordu. İnsanlar bu tadın peşine Kanada'dan, Güney Afrika'dan, Avustralya'dan menzile geliyordu. Bu, Hz. Muhammed'in Mekke'den ve Medine'den yaktığı meşalenin canlı bir şekilde hala bütün dünyayı aydınlatmasıdır" diye konuştu.

Onlar Öncü Rehberlerimiz

Esenler Belediye Başkanı Mehmet Tevfik Göksu da, Seyyid Muhammed Raşid Erol gibi isimlerin öncü rehberleri olduğunu söyleyerek, "Her bir insanın baktığında müstefit olabileceği ve her bir insana bakışıyla gönül dünyasına dokunuşu olan ve gönül dünyamızda müstesna bir yere sahip sultanımız. Onlar öncü rehberlerimiz. Allah bu gönül erlerimizin izinden gitmeyi, onların emanetlerini muhafaza etmeyi bize nasip eylesin" ifadelerini kullandı.

Anadolu'yu Mayalayanlar Çok Önemli

Gecede konuşan AK Parti İstanbul Milletvekili Ahmet Hamdi Çamlı da Esenlerlilerin Ramazan'ını tebrik ettikten sonra, Anadolu'yu Mayalayanlar gibi programların gönül sultanlarımızın tanınması ve anılması açısından çok önemli olduğuna dikkat çekerek, Esenler Belediyesi'ne bu programları düzenlemesinden dolayı teşekkür etti.

Gecenin sonunda Grup Buhara sahne aldı. Grup Buhara, söyledikleri ilahilerle dinleyenlerin gönüllerine hitap etti.


Balcıoğlu’ndan İlçe Emniyet Müdürlüğüne Ziyaret

Belediye Başkanı Bora Balcıoğlu ve beraberindeki Belediye Meclis Üyeleri, Silivri İlçe Emniyet Müdürü Cemil Erim’i makamında ziyaret etti.

Savunma Sanayi iftiraları rakamlarla çürüttü!

Cumhurbaşkanlığı Savunma Sanayi Başkanlığı (SSB), BAYKAR teknolojiye atılan iftiralara yönelik yaptığı yazılı açıklamada söz konusu iddiaları rakamlarla çürüttü.

Kalp kapağı hastalıklarına dikkat!

Prof. Dr. Aleks Değirmencioğlu, kalp kapağına bağlı oluşan hastalıkların hayatı tehdit edebilen ciddi sorunlara yol açabileceğine dikkat çekti.

Gümrük'ten 8 milyar TL'lik rekor yakalama!

Ticaret Bakanlığı bünyesindeki Gümrük Muhafaza birimleri 2024 yılı ilk çeyreğinde yürütülen başarılı operasyonlar neticesinde, bir önceki yılın aynı dönemine kıyasla yaklaşık yüzde 300 arttı.

İşsizlik verileri açıklandı

Türkiye'de işsizlik oranı, Şubat ayında bir önceki aya göre 0,3 puan azalarak yüzde 8,7 oldu. TÜİK'in açıkladığı İşgücü İstatistikleri'ne göre bu dönemde işsiz sayısı 3 milyon 78 bin kişi olarak belirlendi.

Motobike 2024'te Motosiklet Tutkunlarından Yoğun İlgi

Motor, Motobike 2024 Fuarı’na, tüm markalarının teşhirini gerçekleştirdiği büyük bir stand ile katılım sağladı. 4 gün boyunca süren fuar, 135.000'den fazla motosiklet tutkununu bir araya getirdi.

Cinsel Durgunluk Sona Erdi

Bu araştırmaya katılan 1.167 kadına ve 2.543 erkeğe yöneltilen sorulara verilen cevaplar genel eğilimi ortaya koyuyor.

ÇEVİÇELLE'den Basın Bülteni

ÇEVİÇELLE, Çevreci İşletmeler Çocuklarla El Ele kampanyası ile ilkokullardaki çocuklara eğitim seti ulaştırmaya devam ediyor.

KAMUOYUNA DUYURULUR…

Esenyurt Belediye Başkanı Prof. Dr. Ahmet Özer, önceki dönem Belediye Başkanı Kemal Deniz Bozkurt’un sosyal medya hesapları üzerinden yaptığı, kendisini hedef alan paylaşımlarla ilgili açıklamalarda bulundu.

Ramazan Bayramı Çatalca’da Bir Başka Güzel...

Çatalca Belediye Başkanı Erhan Güzel ilçede Ramazan Bayramını sabahın ilk ışıklarından itibaren vatandaşlarla bir araya gelerek kutladı.

Karayün, 7. Kez Genel Başkan Seçildi  

Türkiye Yerel Basın Birliği Genel Merkezinde Gerçekleşen 7. Olağan Genel Kurul Toplantısında Karayün 7. Kez genel başkan seçildi.

Nezir Karayün'den Polis haftası mesajı

Türkiye Yerel Basın Birliği Genel Başkanı Nezir Karayün'den Polis haftası mesajı

Eczacı Şennur Erçeri, Polis haftası kutlama mesajı

Eczacı Şennur Erçeri, Polis haftası kutlama mesajı

Stratejik Faaliyet Raporu Oy Birliğiyle Kabul Edildi

Hiçbir ayrım gözetmeyen, siyaset üstü bir anlayışla hizmet ettik. Söz verdiğimiz işlerden fazlasını yaptık. Beylikdüzü her alanda yıldızlaşmaya, yükselmeye devam edecek” diye konuştu.

ENGELLİ VE YAŞLILARA BAYRAM TIRAŞI

Esenyurt’ta yaşayan 65 yaş ve üzeri vatandaşlar ile engelli bireylerin bayram tıraşları ve kişisel bakımları belediye ekipleri tarafından yapıldı.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.