Mevlüt Uysal: “Büyükçekmece’ye Hizmet Gelecek”

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı ve Ak Parti Büyükçekmece Belediye Başkan Adayı Mevlüt Uysal seçim çalışmalarını Tepecik’te sürdürdü.

İSTANBUL 23.02.2019 18:14:49 3030 0
Mevlüt Uysal: “Büyükçekmece’ye Hizmet Gelecek”

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı ve Ak Parti Büyükçekmece Belediye Başkan Adayı Mevlüt Uysal seçim çalışmalarını Tepecik’te sürdürdü.

Tepecik Meydanı’nda büyük bir kalabalığa hitap eden Başkan Uysal, “Tepecik geçmiş yıllardan hizmet alacaklısı. 31 Mart’tan sonra yapacağımız ilk iş, imar sorununu çözmek ve sizleri çamurlu yollardan kurtarmak olacak” dedi.

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı ve Ak Parti Büyükçekmece Belediye Başkan Adayı Mevlüt Uysal 31 Mart Yerel Seçim çalışmalarını hız kesmeden sürdürüyor. Cuma Namazının ardından cami cemaatiyle selamlaşıp hasbihal eden Uysal daha sonra da Tepecik Atatürk 2 Caddesi’ndeki esnafları ziyaret etti. Esnafın sorunlarını dinleyen Uysal 31 Mart’ta yapılacak yerel seçimler için destek istedi.

Atatürk 2 caddesindeki esnaf ziyaretinin ardından Başkan Uysal, Tepecik Meydanı’nda toplanan vatandaşlara hitap etti. Tepecik Belde Belediyesi’nin kapatıldığından bu zamana geçen 10 yıllık süre içerisinde hizmet alamadığını vurgulayan Uysal, “Burada bir şey yapılmadı desek yeridir. Oysa belde belediyelerinin kapatılma sebebi; bütçelerinin olmaması sebebiyle işlerin daha hızlı yapılmasını sağlamaktı. Ama burada bir şey yapılmamış” dedi.

Bu Kadar Çamurun Olduğu Başka Bir Yer Yok


Başkan Uysal göreve geldiklerinde çözecekleri ilk sorunun imar olduğunun müjdesini yineleyerek konuşmasına şöyle devam etti: “Çünkü imar olmadan hiçbir şey yapılamıyor. Alt yapı hizmetlerinin yapılması için de imar sorununun çözülmüş olması gerekiyor. Ama imar sorunu çözerken vakit geçirmeden insanlarımızı çamurlu yollardan da kurtaracağız. Amacımız yağmur yağdığında vatandaşımızın evlerine çamura basmadan ulaşmamalarını sağlamak. Bunun için de ilk olarak asfaltlama çalışmalarını yapacağız. Çünkü bunca zamandır şehirde yaşıyoruz deyip sokağında bu kadar çamur olan İstanbul’da başka yerde yok. Büyükçekmece’de var. Siz oy vermediğiniz için cezalandırıldığınızı söylüyorsunuz ama sadece burada hizmet eksikliği yok ki. Her yerde var.”

İmar Probleminde Sorumlu İlçe Belediyesi


İlçe belediyesinin imar sorunu şimdiye kadar çoktan çözmesi olması gerektiğini belirten Başkan Uysal, “Büyükşehir Belediyesi’nin bu konuda suçlanması doğru değil. Büyükşehir Belediyesi’nin burada yapması gereken Tepecik İSKİ İleri Biyolojik Arıtma Tesisleri’nin bitirilmesiydi. İBB bunu 2015 yılında bitirdi ve Cumhurbaşkanımız tarafından da açılışını yaptık” ifadelerini kulandı.




Mezar Yeri Sorununu Kökten Çözeceğiz


Büyükçekmece’nin diğer önemli sorunlarından birinin de mezarlık yeri bulma olduğunu ve bunun da gezdiği her mahallede vatandaşlar tarafından dile getirildiğini aktaran Uysal konuşmasını şöyle sürdürdü: “Büyükçekmece’de mezarlık yeri sorununu kökten çözeceğiz. Büyükçekmece kadar geniş alanları olan başka bir ilçe yok. İlçe belediyesi mezarlık işiyle ilgilenmediği için bu büyük bir problem olarak karşımıza çıkıyor. Burada bir cenazesi olan vatandaşa, “sen Arnavutköy’e, sen Eyüp’e git” denilmemeli. Cenazesi olan adam bunu duyunca doğal olarak burnundan soluyor. Buradaki cenazesini başka bir ilçeye götürdüğü zaman mezarı nasıl bulacak? Nasıl ziyaret edecek? bunlar hep sorun. 1 Nisan’dan sonra inşallah hep beraber herkesin memnun olacağı mezarlık yerini Büyükçekmece’ye kazandıracağız.”

Program sonunda Başkan Uysal Büyükçekmece halkını bugün TÜYAP Fuar Merkezi 8. HALL’de gerçekleştirilecek olan projeler tanıtım programına davet etti. "Yeni Bir Büyükçekmece" için kolları sıvadıklarını söyleyen Uysal, "25 Kayıp Yıla 25 Dev Proje" sloganı ile ilk ve enleri Büyükçekmece'yle tanıştıracaklarının müjdesini verdi.


Özer, ‘Evde Sağlık Hizmeti” ile komşularının yanında

Esenyurt Belediyesi, sağlık durumu hastaneye gitmeye elverişli olmayan hastalar için sürdürdüğü “Evde Sağlık Hizmeti” desteğine ara vermeden devam ediyor.

Çalık: Evlatlarımıza Aydınlık Bir Gelecek Bırakmak İstiyoruz

Onun için bütün hizmetlerimizin temeline mutlaka çocuklar var. Çocuklar geleceğimizin güvencesi, çocuklar bizim yaşama sevincimiz.

Tuğba Özay Ben Amerika'da Doğsaydım!

7 yaşında Kadıköy Halk Eğitim Merkezi Deneme Sahnesi’nde tiyatroya başladım. İlkokul üçüncü sınıfta senaryolar, tiyatro oyunları yazmaya başladım.

Balcıoğlu, Afet Hazırlıklarını Masaya Yatırdı

Balcıoğlu, Tekirdağ Vali Yardımcısı Günay Öztürk, Silivri Kaymakamı Tolga Toğan ve Tekirdağ AFAD İl Müdürü Tezcan Buçan ile Silivri Afet Koordinasyon Merkezinde bir araya geldi.

Balcıoğlu "Ahşabın Hikayesi" Sergisinin Açılışını Gerçekleştirdi

"Ahşabın Hikayesi" isimli ahşap sergisinin açılışını yaptı. Serginin açılışında konuşan Başkan Balcıoğlu, sanatseverlerle birlikte sergiyi gezdi ve eserler hakkında bilgi aldı.

Hentbol erkeklerde Mihalıççık şampiyon

023-24 Hentbol Sezonu Erkekler 1. Ligi Dörtlü Final maçları Ankara THF Prof. Dr. Yaşar Sevim Hentbol Salonu'nda oynandı.

Cumhurbaşkanı'nın sesi ile 'oltalama' girişimine dikkat!

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın sesi kullanılarak yayınlanan yatırım ilanlarına ilişkin açıklama İletişim Başkanlığı'ndan geldi.

Erdoğan, Romanyalı mevkidaşıyla görüştü

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Romanya Cumhurbaşkanı Klaus Iohannis ile telefon görüşmesi gerçekleştirdi.

MEB'de 'görevde yükselme' atama sonuçları açıklandı

Millî Eğitim Bakanlığınca şube müdürlüğü, şeflik, memurluk ve saymanlık için görevde yükselme suretiyle atama sonuçları açıklandı.

İçişleri Bakanlığı, Mardin ve Diyarbakır'la ilgili müfettiş görevlendirdi!

'Türk bayrağının kaldırıldığına' yönelik iddialarla ilgili Mülkiye Müfettişleri görevlendirdi.

KalDer Kayseri'den gelecek paneli

KalDer (Kalite Derneği), Kayseri Şubesi tarafından Kayseri Ticaret Odası Eğitim Salonunda düzenlenen "İşimiz İnsan’’ ana teması çerçevesinde ‘’Geçmişten Geleceğe İnsan Kaynakları" konulu panel büyük ilgi gördü.

Kayseri Valisi'nden Büyükkılıç'a ziyaret

2024 Yerel Seçimlerinde yeniden Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanı seçilmesinden dolayı Başkan Büyükkılıç’ı tebrik eden Vali Çiçek, hayırlı olsun temennilerini iletti.

Kayseri tarımsal üretimin merkezi olacak

Kayseri Kocasinan Belediye Başkanı Ahmet Çolakbayrakdar, kırsal mahallelerden biri olan Hasancı’da çiftçiye dağıtılan nohut tohumlarının ekimini yaptı. Tohumları toprakla buluşturdu.

MEB Gastronomi Festivalinde lezzet şöleni

Milli Eğitim Bakanlığı İzmir Bölgesi Gastronomi Festivali ve Yemek Yarışması, renkli görüntülere sahne oldu.

Özcan “Hoş tablo devralmadık”

Özcan, Keşan’daki yerel ve ulusal basın temsilcileriyle bir araya gelerek, gündemle ilgili değerlendirmelerde bulundu.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.