Mobilya Sektöründe Yeni İşbirliği

Türkiye’nin dış ticaret fazlası verdiği sanayi kollarının başında gelen ve 2019 yılının 11 aylık döneminde, 2018 yılı ihracat rakamlarına ulaşarak 3 milyar 128 milyon dolar döviz geliri elde ettiği mobilya sektöründe, katma değerl

EKONOMİ 16.12.2019 09:48:49 4093 0
Mobilya Sektöründe Yeni İşbirliği

Mobilya Sektöründe Sanayi-Üniversite İşbirliğine Yeni Halka Eklendi

Türkiye’nin dış ticaret fazlası verdiği sanayi kollarının başında gelen ve 2019 yılının 11 aylık döneminde, 2018 yılı ihracat rakamlarına ulaşarak 3 milyar 128 milyon dolar döviz geliri elde ettiği mobilya sektöründe, katma değerli ürün ihracatının artması için üniversite-sanayi işbirliğine yeni bir halka eklendi.

Ege Mobilya Kağıt ve Orman Ürünleri İhracatçıları Birliği bünyesinde faaliyet gösteren Mobilya Çalışma Komitesi’nin organizasyonu ile Ege Üniversitesi Ege Meslek Yüksek Okulu Mobilya Dekorasyon Bölümü Öğretim Üyesi Doç. Dr. Selçuk Demirci ve öğrenciler ile mobilya üreticileri ve ihracatçıları Ege İhracatçı Birlikleri’nde bir araya geldi.

Mobilya sektöründe, özgün tasarımlı, katma değerli ürün üretiminin üniversite-sanayi işbirliği sayesinde mümkün olduğunu belirten Ege Mobilya Kağıt ve Orman Ürünleri İhracatçıları Birliği Başkanı Cahit Doğan Yağcı, üniversitelerin mobilya ve endüstriyel tasarım bölümleri ile mobilya sektörüne kalifiye iş gücü yetiştirilmesi için birlikte projeler geliştirme çabası içinde olduklarını kaydetti.

Yağcı; “Eğitim programları sektörün ihtiyacına göre oluşturulmalı”

İzmirli mimarlar tarafından kurulan Platformİzmim isimli kooperatifle mimarların hayata geçirdiği projelerde İzmirli mobilya ve mermer ihracatçılarının ürünlerinin kullanılması için bir proje başlattıklarını hatırlatan Yağcı, “Katma değerli üretimi ve ihracatı arttırmamız için zincirin tüm halkaları ile iş birliğine önem veriyoruz. Üniversite-sanayi ortaklığı bu anlamda hayati öneme sahip, eğitim programlarının içeriğinin sektörün beklentilerine göre belirlenmesi, üniversite öğrencilerinin mobilya tesislerini ziyaretlerinde birlikte hareket etmek istiyoruz” dedi.

Ege Üniversitesi Ege Meslek Yüksek Okulu Mobilya Dekorasyon Bölümü Öğretim Üyesi Doç. Dr. Selçuk Demirci’nin okulun eksiklerini dile getirmesi üzerine, Ege Mobilya Kağıt ve Orman Ürünleri İhracatçıları Birliği Başkanı Cahit Doğan Yağcı, üniversite – sanayi işbirliği kapsamında okulun ihtiyaçlarının karşılanması için çalışma yapacaklarını da sözlerine ekledi.

Kemer: “Mobilya Çalıştayı düzenleyeceğiz”

Ege Mobilya Kağıt ve Orman Ürünleri İhracatçıları Birliği Mobilya Çalışma Komitesi Başkanı Müjdat Kemer ise; üniversite – sanayi işbirliğini arttırmak amacıyla 15 yıldır çaba gösterdiklerini, üniversite öğrencilerinin mezun olduklarında mobilya sektöründe istihdam edilmelerini istediklerini, adapte sorununu çözmek için staj, mentörlük desteği vermek istediklerini dile getirdi.

Mobilya Çalıştayı planladıklarını anlatan Kemer, “Çalıştayda mobilya üretimi ve ihracatı ile ilgili konular konuşulacağı gibi, gençlerin vizyoner yönlerinin sektörle buluşması amacıyla Mobilya Tasarım Yarışması aktivitelerimizden biri olacak” dedi.

Demirci; “Mobilya sektörünün öncelikli ihtiyacı eğitimli eleman”Ege Üniversitesi Ege Meslek Yüksek Okulu Mobilya ve Dekorasyon Öğretim Üyesi Doç. Dr. Selçuk Demirci ise; yaptığı sunumda İzmir’de Mobilya imalatı yapan işletmelerde üretim ile ilgili karşılaşılan sorunlar üzerinde durdu.

“Mobilya endüstrisinin sorunları arasında eğitimli eleman ihtiyacı birinci sırada yer alıyor” diyen Demirci, “Hammadde sorunu ikinci en büyük sorun, bunları teknolojik yetersizlik ve enerji sorunları takip ediyor. Sektörün beklentilerine uygun eğitimli eleman ihtiyacını karşılamak için ihracatçı ve sanayicilerle işbirliği yapmaya hazırız. Mobilya sektörünün çözüm geliştirmesi gereken konulardan bir diğeri ise mobilya test laboratuarının kurulması” şeklinde konuştu.


Koç; İman, İnanç ve Azim Varsa İmkân Da Vardır…

Koç, Kahramanlarımız Adalet, Merhamet ve Sevgi Dolu Bir Dünya İçin Savaştılar. Bizde okuyan, merak eden ve üzerine düşünerek hayata yeni kapılar açan nesiller yetiştiriyoruz.

Merhamet Dolu Bir Dünya İçin Savaştılar

Tepeli, Tarihe olan bağlılık, bir milletin güç kaynağıdır ve biz bu gücü gelecek nesillerimize taşımak için çaba gösteriyoruz.

SANA EMANET BİLGİ YARIŞMASI…

Ensar Vakfı Sana Emanet Yarışması Türkiye’nin 81 ilinde yapılacak olan bir yarışmadır.

BÜYÜKÇEKMECE'NİN KAYBEDECEK ZAMANI YOK! ( Görüntülü Haber)

Cumhur İttifakı Büyükçekmece Belediye Başkan Adayı Recep Erol bölgedeki gazetecilerle iftar programında bir araya geldi. Erol projelerini gazetecilere anlattı.

Çalık, Yeni Dönem Projelerini Tanıttı… (GÖRÜNTÜLÜ HABER)

Beylikdüzü Belediye Başkanı ve Başkan Adayı Mehmet Murat Çalık, “İstanbul’da Kazanacağımız Zaferin İşaret Fişeğini Beylikdüzü’nden Atacağız”

Akşener; Meydan Okudu… Yıldız, Gümbür Gümbür Sahaya İndik, Birilerini Korku Sardı… (GÖRÜNTÜLÜ HABER)

Esenyurt İYİ Parti Belediye Başkan Adayı Muharrem Yıldız’ın düzenlediği iftar programına İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener katıldı ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a meydan okudu.

Sahuru Atlamayın!

Özellikle besin ve enerji ihtiyacının dengeli bir şekilde karşılanmasının Ramazan ayının sağlıklı bir şekilde geçirilmesine katkı sağlayacağını belirtiyor.

Minikler Başkanını Çok Seviyor!

Bağcılar Belediyesi'nin Kadir Topbaş Halk Sarayı’nda düzenlediği etkinlikler her gün farklı konuklara ve binlerce Bağcılar sakinine ev sahipliği yapıyor.

Üner’den Türkiye Çapında Çözüm..!

Çözülen sorun sadece Çatalca’da tüm Türkiye’de şoför esnafında büyük sevinç yaşattı.

“Her Türlü Tehditi Aldım” Ama Hiç Birine Eyvallahım Olmadı!.. (GÖRÜNTÜLÜ HABER)

Başkan İlhan Ocaklı: 5 Yılda 220 Adet Ruhsatı İptal Ettirdik “Her Türlü Tehditi Aldım” Ama Hiç Birine Eyvallahım Olmadı!..

UNESCO’dan Büyükçekmece’ye “Tsunami Hazır Kent” Sertifikası

Türkiye’de bir ilke imza atan Büyükçekmece Belediyesi, IOC/UNESCO “Tsunami Hazır Kent” sertifikasını almaya hak kazanan ilk kent oldu.

Liyakatsizliğin, Denetimsizliğin Adı KADER Olmuştur!

Türkiye genelinde yayımlanan basın bildirisini Tüketiciyi Koruma Derneği Beylikdüzü şube başkanı Tülin Özgür okudu.

MEB Yardımcısı Ökten'den Eskişehir teması

MEB Yardımcısı Ökten'den Eskişehir teması

ÖBA'dan 606 bin öğretmen faydalandı

ÖBA'dan 606 bin öğretmen faydalandı

Keşan Online’nin belediye başkan adayı anketi sonuçlandı

Keşan Online’nin belediye başkan adayı anketi sonuçlandı

Salı 14.2 ° / 8.6 °
Çarşamba 8.5 ° / 7.6 °
Perşembe 12.2 ° / 6.1 °

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.