Mucize Gibi Ameliyat..!

30 yaşındaki Günay Anıl’ın hayatı, beyninde oluşan büyük bir tümör sonrasında adeta karardı. Tümörün alınmasından sonra; konuşma, düşünme, iletişim kurma gibi yeteneklerini zamanla kaybeden ve epilepsi nöbetleri başlayan acil t?

VİDEO GALERİ 21.06.2019 09:13:49 4218 0
Mucize Gibi Ameliyat..!

Zor zamanlar geçiren Anıl, İstanbul Okan Üniversite Hastanesi’ne geldikten sonra uygulanan tedaviler ile hayata yeniden tutundu.

İstanbul’da yaşayan 30 yaşındaki Günay Anıl’ın hayatı beyninde oluşan büyük bir tümör sonrasında adeta karardı. 4 yıl önce, kol ve bacaklarda uyuşma ve konuşamama şikayetleriyle gittiği hastanede genç adama; beyninde 7.5 cm’e-4.5 cm büyüklüğünde tümör olduğu söylendi. Bunun üzerine Anıl, ameliyata alındı.

Tümör Alınınca Kafatasında Çökme Meydana Geldi!

Tümörün alınmasından sonra; konuşma, düşünme, iletişim kurma gibi yeteneklerini zamanla kaybeden ve epilepsi nöbetleri başlayan acil tıp teknikeri adamın; kafasının sol tarafında ise bir çökme meydana geldi. Şikayetleri artan Günay Anıl’a gittiği hastanede tekrar ameliyat yapılarak, çöken kafatasına protez takıldı. Protez ameliyatı sonrasında şikayetleri dinmeyen Anıl, daha farklı sorunlar ile mücadele etmek zorunda kaldı. Takılan protez kaynaklı iltihaplanma sebebiyle, genç adamın kafasında oluşan yaralardan iltihap akmaya başladı. Sürekli pansuman gerektiren bu sıkıntılı dönemde Anıl, çareyi İstanbul Okan Üniversitesi Hastanesi’ne başvurmakta buldu.

Üniversitedeki Hocasının Yönlendirmesiyle Hayatı Kurtuldu!

Anıl’ın, 12 yıl önceki üniversite hocası olan; Enfeksiyon Hastalıkları ve Klinik Mikrobiyoloji Uzmanı Dr. Öğr. Üyesi Aydın Aydınlı’ya danışması üzerine tedavi süreci başlamış oldu. Aydınlı tarafından, İstanbul Okan Üniversitesi Hastanesi hekimlerinden; Nöroloji Uzmanı Prof. Dr. Okan Bölükbaşı ve Plastik, Rekonstrüktif ve Estetik Cerrahi Uzmanı Prof. Dr. Aydın Gözü’ye yönlendirilen genç adamın; ilk önce Bölükbaşı tarafından epilepsi nöbetleri tedavi edildi.

İltihaplı Protez Ameliyat ile Alındı

Prof. Dr. Aydın Gözü’nün değerlendirmesi sonrasında ameliyata alınan Anıl’ın kafatasındaki iltihaplı protez çıkarıldı. Ameliyat sonrasında antibiyotik tedavisi uygulanan Anıl’ın izlemi bir yıl boyunca devam etti. Tedavi sürecini “Hastamız bir tümör ameliyatı sonrasında kafatası kemiğinin önemli bir kısmını kaybetmişti. Günay Bey’in kafatası bölgesi iltihaplıydı, bu nedenle ilk seansta ameliyata alıp, protezi çıkardık. O bölgeyi temizledikten sonra antibiyotiklerle tedavi altına aldık. Hastayı bir yıl kadar izledik” şeklinde açıklayan Prof. Dr. Aydın Gözü, “Sorunlu bölgenin tamamen iyileştiğinden emin olduktan sonra kendisine tekrar ameliyat planladık. Kafatasında protezin çıkartılması ile çöken bölgeye yeni bir protez yerleştirmemiz gerekiyordu. Ancak geçirilen ameliyatlar nedeniyle saçlı derisi yetersiz olan hastamızın etkilenmemiş, sağlam taraftaki saçlı derisinin altına doku genişletici denilen bir çeşit cerrahi balon yerleştirdik. Buradaki amacımız, saçlı deri miktarını artırıp nihai ameliyat için yumuşak doku kazanmaktı. Şişirme işlemi sorunsuz tamamlandı ve son ameliyat için hazırlıklara başladık” dedi.

Titanyum Protez Takıldı

Bu ameliyat öncesinde, Günay Anıl’ın kafatasına 3 boyutlu modelleme yapılarak kişiye özel bir titanyum implant hazırlandı. Hazırlanan implantı Beyin ve Sinir Cerrahisi Uzmanı Dr. Ahmet Öğrenci ile birlikte Anıl’ın sol kafatası temporoparietal bölgesine yerleştiren Gözü, “Titanyum implantlar; kafatası/yüz bölgesinde gerçeğe en yakın görünümü sağlayıp insan sağlığına herhangi bir zararı bulunmadığı için doktorlar tarafından güvenle kullanılabilmektedir. Biz hastaya, estetik olarak da yüz güldürücü bir onarım sağladık. Günay Bey’in şu anda genel durumu iyi, izlemimiz sürüyor. Kendisi ve ailesi de çok mutlu” ifadelerini kullandı.

“Ailemi Tanıyamıyor Aklımdakileri Bile Dile Getiremiyordum”

“Ameliyat öncesinde, ailemi tanıyamıyor, aklımdakileri bile dile getiremiyordum” diyen Günay Anıl ise “Epilepsi nöbetlerim, hayatımı daha da zorlaştırıyordu. Artık her şeyden vazgeçmiştim.  Ölümü bekler ya insan, öyle bir psikolojiye girmiştim. Dr. Aydın Aydınlı’ya danışana kadar çok sıkıntı çektim. Epilepsi nöbetleri geçirince onun yönlendirmesi ile Prof. Dr. Okan Bölükbaşı ve Prof. Dr. Aydın Gözü ile bütün sorunlarım halloldu. Bu komplikasyonlardan kurtulabileceğime, hayata geri dönebileceğime, yeniden başlayabileceğime, topluma uyum sağlayabileceğime hocalarım sayesinde inandım. Tedavi süresince psikolojik olarak da desteklemek için bana çeşitli tavsiyelerde bulundular. Onların yönlendirmesi ile ney çaldım, Bulgarca öğrenmeye başladım. Çok ameliyat olduğum için kafamda çok sayıda ameliyat izi vardı. Aydın hoca onu teke düşürdü. Şu an çok iyiyim. Düşünme ve konuşma yetilerimi tekrar kazandım. İnsanlar ile rahatça iletişim kurabiliyorum. Bütün şikayetlerimden hocalarım sayesinde kurtuldum ve yeniden doğdum” şeklinde konuştu.


BÜYÜKÇEKMECE'NİN KAYBEDECEK ZAMANI YOK! ( Görüntülü Haber)

Cumhur İttifakı Büyükçekmece Belediye Başkan Adayı Recep Erol bölgedeki gazetecilerle iftar programında bir araya geldi. Erol projelerini gazetecilere anlattı.

Çalık, Yeni Dönem Projelerini Tanıttı… (GÖRÜNTÜLÜ HABER)

Beylikdüzü Belediye Başkanı ve Başkan Adayı Mehmet Murat Çalık, “İstanbul’da Kazanacağımız Zaferin İşaret Fişeğini Beylikdüzü’nden Atacağız”

Akşener; Meydan Okudu… Yıldız, Gümbür Gümbür Sahaya İndik, Birilerini Korku Sardı… (GÖRÜNTÜLÜ HABER)

Esenyurt İYİ Parti Belediye Başkan Adayı Muharrem Yıldız’ın düzenlediği iftar programına İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener katıldı ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a meydan okudu.

Sahuru Atlamayın!

Özellikle besin ve enerji ihtiyacının dengeli bir şekilde karşılanmasının Ramazan ayının sağlıklı bir şekilde geçirilmesine katkı sağlayacağını belirtiyor.

Minikler Başkanını Çok Seviyor!

Bağcılar Belediyesi'nin Kadir Topbaş Halk Sarayı’nda düzenlediği etkinlikler her gün farklı konuklara ve binlerce Bağcılar sakinine ev sahipliği yapıyor.

Üner’den Türkiye Çapında Çözüm..!

Çözülen sorun sadece Çatalca’da tüm Türkiye’de şoför esnafında büyük sevinç yaşattı.

“Her Türlü Tehditi Aldım” Ama Hiç Birine Eyvallahım Olmadı!.. (GÖRÜNTÜLÜ HABER)

Başkan İlhan Ocaklı: 5 Yılda 220 Adet Ruhsatı İptal Ettirdik “Her Türlü Tehditi Aldım” Ama Hiç Birine Eyvallahım Olmadı!..

UNESCO’dan Büyükçekmece’ye “Tsunami Hazır Kent” Sertifikası

Türkiye’de bir ilke imza atan Büyükçekmece Belediyesi, IOC/UNESCO “Tsunami Hazır Kent” sertifikasını almaya hak kazanan ilk kent oldu.

Liyakatsizliğin, Denetimsizliğin Adı KADER Olmuştur!

Türkiye genelinde yayımlanan basın bildirisini Tüketiciyi Koruma Derneği Beylikdüzü şube başkanı Tülin Özgür okudu.

MEB Yardımcısı Ökten'den Eskişehir teması

MEB Yardımcısı Ökten'den Eskişehir teması

ÖBA'dan 606 bin öğretmen faydalandı

ÖBA'dan 606 bin öğretmen faydalandı

Keşan Online’nin belediye başkan adayı anketi sonuçlandı

Keşan Online’nin belediye başkan adayı anketi sonuçlandı

Dijital Avrupa Programı'ndan 22 yeni hibe çağrısı

Dijital Avrupa Programı'ndan 22 yeni hibe çağrısı

Basketbol Yaz Kampı kayıtları başladı

Anadolu Efes Spor Kulübü Basketbol Yaz Kampı kayıtları başladı

Çiftçilere yüzde 50 hibeli gübre desteği

Kocaeli'den çiftçilere yüzde 50 hibeli gübre desteği

Salı 14.2 ° / 8.6 °
Çarşamba 8.5 ° / 7.6 °
Perşembe 12.2 ° / 6.1 °

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.