“Nagehan Alçı' yı Özür Dilemeye Davet Ediyoruz.'

Diriliş Eğitim Sendikası Genel Başkanı Mehmet Nuri Kaynar: ' Fedakârca görev yapan öğretmenler sizden esirgediğiniz, çok gördüğünüz teşekkürü bile beklemiyor, rencide edici, hor görücü, hastalıklı düşüncelerinizi ve kibirli bak?

EĞİTİM 13.01.2021 11:55:05 2180 0
“Nagehan Alçı

Nagehan Alçı'nın 'Öğretmenler rahata alıştı' sözlerine tepkiler çığ gibi büyüyor.

Haber Türk yazarı Nagehan Alçı'nın, korona virüs salgınının eğitim hayatına yansımalarını konu aldığı yazısında öğretmen ve öğrenciler için kullandığı 'Rahata alıştılar' ifadesi büyük tepki çekmeye devam ediyor.

 

Nagehan Alçı'ya tepki gösteren kurumlardan biri de Diriliş Eğitim Sendikası oldu. Diriliş Eğitim Sendikası Genel Başkanı Mehmet Nuri Kaynar: "Öğretmenliği basit bir iş görerek rahata alıştılar' gibi bir bakış açısı vicdan ve insaf sahibi bir kişinin söyleyebileceği bir ifade değildir." Dedi.

 

Haber türk yazarı Nagehan Alçı, koronavirüs salgınının eğitim hayatına yansımalarını konu aldığı yazısında öğretmen ve öğrenciler için "rahata alıştılar" ifadesini kullanmıştı. Alçı'nın yazısına eğitimciler ve veliler sosyal medya üzerinden büyük tepki gösterdi.

 

Memur ve Emekli Sendikaları Konfederasyonu Genel Başkan Yardımcısı ve Diriliş Eğitim Sendikası Genel Başkanı Mehmet Nuri Kaynar, yapmış olduğu açıklama da Haber Türk yazarı Nagehan Alçı' yı bütün eğitim camiasından, öğretmenlerden, öğrencilerden ve onların velilerinden özür dilemeye davet ederek çarpıcı ifadeler kullandığı açıklamasında “Fedakârca görev yapan öğretmenler sizden esirgediğiniz, çok gördüğünüz teşekkürü bile beklemiyor, rencide edici, hor görücü, hastalıklı düşüncelerinizi ve kibirli bakışlarınızı üzerimizden çekerek, gölge etmeyin, saygınız yoksa da engel olmayın yeter." Dedi.

 

 

 

Diriliş Eğitim Sendikası Genel Başkanı Mehmet Nuri Kaynar yaptığı açıklamada şunları söyledi.

"Dünyayı ve ülkemizi etkisi altına alan korona virüs sürecinde bütün eğitim camiası hükümetimizin, milli eğitim bakanlığımızın, sağlık bakanlığımızın, sağlık bilim kurulumuzun tavsiyeleri doğrultusunda almış oldukları kararlarla uzaktan eğitim sürecinin başladığı andan itibaren bütün eğitim camiası üzerine düşen sorumluluğu olağanüstü fedakarlıklar göstererek yerine getirmişlerdir ve halen de bütün olumsuzluklara rağmen hiçbir mazerete sığınmadan ellerindeki mevcut imkanları en iyi şekilde kullanarak üzerlerine düşen görevleri yerine getirme noktasında başarı hikayeleri yazmışlar, halen de bu vazifelerini mesleklerinin ciddiyetine ve sorumluluğuna uygun olarak devam ettirmektedirler. Öğretmenlerimizin ve bütün eğitim camiasının göstermiş olduğu bu olağanüstü çabanın basitleştirerek "rahata alıştılar" gibi bir ifade ülkemizin kalkınması, milletimizin refah ve mutluluğu için gecesini gündüzüne katan eğitim camiasını kamuoyu önünde rencide edici, hor görücü bir bilinçaltı taşımaktadır. Vicdan sahibi ve insaf sahibi bir zihnin bu ifadeleri kullanması mümkün değildir. Eğitim camiası bir an önce normal şartlarda eğitim öğretim sürecinin başlamasını herkesten daha fazla arzu etmektedir. Okullar ve öğrencilerimiz bizim varoluş sebebimizdir. Okullarımızın bir an önce yüz yüze eğitim sürecine başlaması herkesten çok öğretmenlerimizi sevindirecektir." Dedi.

 

 "Öğrencilerimizin eğitimi elbette önemli ama hayatta kalmaları her şeyden daha önemlidir."

"Öğrencilerimizin sınıflarda, okullarımızın koridor ve bahçelerinde cıvıl cıvıl neşeli bir şekilde koşuşturmalarını herkesten çok öğretmenlerimiz özlediler. Umut ediyoruz ki bir an önce her şey normale döner de bizler de öğrencilerimizle yüz yüze eğitim öğretim sürecini yaşamaya devam ederiz. Eğitim elbette önemli ancak bütün halkımızın sağlığı ve onlarla birlikte öğrencilerimizin de öncelikle hayatta kalmaları ve sağlıkları her şeyden daha önemlidir."

 

 

 

Diriliş Eğitim Sendikası Genel Başkanı Mehmet Nuri Kaynar Nagehan Alçı'nın yazısına yönelik şu ifadeleri kullandı:

"Haber Türk yazarı Nagehan Alçı 11 Ocak 2021 pazartesi günü yazdığı yazısında;

“Öğretmenler rahata alıştı' diye ifade kullanarak eğitim camiasını üzmüştür. Öğretmenliğin nasıl bir meslek olduğunun halen farkına varamamış bu bakış insafsız bir bakış açısıdır. Uzaktan eğitimi kolay zannederek öğretmenlere böyle bir ithamda bulunulması kabul edilebilir bir durum değildir. Yüz yüze eğitimden çok daha zor olan uzaktan eğitim sürecinde öğretmenler olumsuzlukları bahane etmeden, fedakârca görev yapmaktadır. Nagehan Alçı ve onun gibi bakanlar şunu iyi bilsinler ki korona virüs salgınının kontrol altına alınması sonrasında normalleşmeyle birlikte okulların yüz yüze eğitime geçmesini en çok isteyenler yine öğretmenler ve eğitim camiası olacaktır. Uzaktan eğitim sürecinde fedakârca görev yapan öğretmenler sizden esirgediğiniz, çok gördüğünüz teşekkür bile beklemiyor, rencide edici, hor görücü, hastalıklı düşüncelerinizi ve kibirli bakışlarınızı üzerimizden çekerek, gölge etmeyin, saygınız yoksa da engel olmayın yeter." Dedi.

 

 Haber Türk yazarı Nagehan Alçı'nın tepkilere neden olan yazısındaki ilgili bölüm: "ÖĞRETMENLER RAHATA ALIŞTI... Öğretmenler olduğu yerden uzaktan eğitime devam ediyor. Onlar da farkında uzaktan eğitimin neredeyse hiçbir geri dönüşünün olmadığının. Ne sınav var, ne sağlıklı bir kontrol. Hele Anadolu'da, köylerdeki durumu unutun! Ama öğretmenler de öğrenciler de okulsuzluğa, rahata alıştı sanki… Hakikaten isyan ediyorum! Okulları açmaya ne zaman öncelik vereceğiz?”

 

 Diriliş Eğitim Sendikası Genel Başkanı Mehmet Nuri Kaynar’ın Haber Türk Yazarı Nagehan Alçı'nın Yazısına Yönelik Yaptığı Açıklama:

 

 "Nagehan Alçı' yı özür dilemeye davet ediyoruz."

Dünyayı ve ülkemizi etkisi altına alan korona virüs sürecinde bütün eğitim camiası hükümetimizin, milli eğitim bakanlığımızın, sağlık bakanlığımızın, sağlık bilim kurulumuzun tavsiyeleri doğrultusunda almış oldukları kararlarla uzaktan eğitim sürecini başlatmıştır. Bu süreçte bütün eğitim camiası üzerine düşen sorumluluğu olağanüstü fedakârlıklar göstererek yerine getirmiş ve halen de bütün olumsuzluklara rağmen hiçbir mazerete sığınmadan ellerindeki mevcut imkânları en iyi şekilde kullanarak üzerlerine düşen görevleri yerine getirme noktasında destansı öykülere imza atmışlardır. Halen de bu vazifelerini mesleklerinin ciddiyetine ve sorumluluğuna uygun olarak devam ettirmektedirler. Öğretmenlerimizin ve bütün eğitim camiasının göstermiş olduğu bu olağanüstü çabanın basitleştirerek "rahata alıştılar" gibi bir ifade; ülkemizin kalkınması, milletimizin refah ve mutluluğu için gecesini gündüzüne katan eğitim camiasını kamuoyu önünde rencide edici, hor görücü bir bilinçaltı taşımaktadır. Vicdan sahibi ve insaf sahibi bir zihnin bu ifadeleri kullanması mümkün değildir. Eğitim camiası bir an önce normal şartlarda eğitim öğretim sürecinin başlamasını herkesten daha fazla istemektedir. Okullar ve öğrencilerimiz bizim varoluş sebebimizdir. Okullarımızın bir an önce yüz yüze eğitim sürecine başlaması herkesten çok öğretmenlerimizi sevindirecektir.

 

 Öğrencilerimizin sınıflarda olmaları, okullarımızın koridor ve bahçelerinde cıvıl cıvıl, neşeli bir şekilde koşuşturmalarını herkesten çok öğretmenlerimiz ve okul yöneticilerimiz özlediler. Umut ediyoruz ki bir an önce her şey normale döner de bizler de öğrencilerimizle yüz yüze eğitim öğretim sürecini yaşamaya devam ederiz. Eğitim elbette önemli ancak bütün halkımızın sağlığı ve onlarla birlikte öğrencilerimizin de öncelikle hayatta kalmaları ve sağlıkları her şeyden daha önemlidir.

 

 Haber Türk yazarı Nagehan Alçı 11 Ocak 2021 pazartesi günü yazdığı yazısında 'öğretmenler rahata alıştı' diye ifade kullanarak eğitim camiasını üzmüştür. Öğretmenliğin nasıl bir meslek olduğunun halen farkına varamamış bu bakış; insafsız bir bakış açısıdır. Uzaktan eğitimi kolay bir iş zannederek öğretmenlere böyle bir ithamda bulunulması kabul edilebilir bir durum değildir. Yüz yüze eğitimden çok daha zor olan uzaktan eğitim sürecinde öğretmenler olumsuzlukları bahane etmeden, fedakârca görev yapmaktadır. Nagehan Alçı ve onun gibi bakanlar şunu iyi bilsinler ki korona virüs salgınının kontrol altına alınması sonrasında normalleşmeyle birlikte okulların yüz yüze eğitime geçmesini en çok isteyenler yine öğretmenler ve eğitim camiası olacaktır. Uzaktan eğitim sürecinde fedakârca görev yapan öğretmenler sizden esirgediğiniz, çok gördüğünüz teşekkürü bile beklemiyor, rencide edici, hor görücü, hastalıklı düşüncelerinizi ve kibirli bakışlarınızı üzerimizden çekerek, gölge etmeyin, saygınız yoksa da engel olmayın yeter.

MEHMET NURİ KAYNAR


Geleceğin Bilim İnsanları Ve Ressamları  Yetişiyor

Üniversitesi’nde düzenlenen deney, bilim ve resim atölyelerinde eğitimler hız kesmeden devam ediyor. Bu kurslarda öğrenciler ilgi alanları ve yeteneklerini keşfederek alanında uzman isimler tarafından geleceğe hazırlanıyor.

İzmir Karabağlar'da Köy Enstitüleri buluşması...

İzmir'de Karabağlar Belediye Başkanı Helil Kınay, Eğit-Der Köy Enstitüleri kuruluş yıldönümü etkinliğine katıldı.

Tamer Kıral’ı duygulandıran ziyaret...

Tamer Kıral’a, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı öncesi iki minik konuk ziyarette bulundu.

Milletvekili Nurten Yontar, Emekliler Yılı'nda emekliler açlıkla savaşa terk edilmemeli

Milletvekili Nurten Yontar, Emekliler Yılı'nda emekliler açlıkla savaşa terk edilmemeli

Sokak hayvanları nasıl tedavi edilmeli?

Şehirlerimizin sessiz sakinleri olan sokak hayvanları, çoğu zaman çeşitli hastalıklar sebebiyle ölüyorlar. Peki sokak hayvanları için ne yapılmalı, nasıl tedavi edilmeli?

İçişleri'nden 'Mahzen-29'da 32 gözaltı

İstanbul’un Beşiktaş, Avcılar, Esenyurt ve Kağıthane ilçelerinde düzenlenen “MAHZEN-29” operasyonlarında organize suç örgütü üyesi 32 kişi gözaltına alındı.

Tekstil ve hazır giyimin ihracat şampiyonları belli oldu

Bursa’da tekstil, hazır giyim ve konfeksiyon sektörlerinde ihracat başarısı gösteren firmalar ödül ve ihracata katkı sertifikası almaya hak kazandı.

Yonca Zeren’den Pop Arabesk Şarkı

Yonca Zeren’in ilk tekli çalışması ‘’ Benim Seni Görmem Lazım’’ Haluk Özkan Projects çatısı altında müzik severlere sunuldu.

2023 Faaliyet Raporu Kabul Edildi…

2023 Yılı Belediye Faaliyet Raporu kabul edildi. Toplantıda kentsel dönüşümden altyapıya, eğitimden gençlere kadar pek çok alanda Bağcılar’ın gelişimine yönelik çalışmalar anlatıldı.

İş İnsanı Sakin Aruk'tan Böbrek Vakfı'na Destek

.

Balcıoğlu, Belediye Personeliyle Buluştu

Alipaşa'daki Ek Hizmet Binasında belediye personeliyle bir araya geldi. Toplantıda, Başkan Balcıoğlu belediye çalışanlarına hitaben önemli açıklamalarda bulundu.

Kamberoğlu, Egolarını Yenemediler..!

Esenyurt ve Kıraç'ın saygın siyasetçi iş adamlarından Oruç Kamberoğlu ile 2024 yerel seçim sürecine dair çok özel bir röportaj yaptık.

KADINLARA KORUNMA TEKNİKLERİ EĞİTİMİ

Üç aylık ücretsiz programda savunma sanatı uzmanlarından temel eğitim alan kadınlar, tacize ve şiddete karşı koyabilme kabiliyeti geliştiriyor.

HOBİ BAHÇELERİ SAHİPLERİYLE BULUŞTU

Her biri 15 metrekareden oluşan 133 parselde vatandaşlar doğayla iç içe, kendi ürettikleri ürünleri sağlıklı bir ortamda yetiştirirken boş zamanlarını da en güzel şekilde değerlendirebilme fırsatı bulacak.

BALIKÇI KENAN’DA UCUZ BALIK KAMPANYASI DEVAM EDİYOR

Denizlerde av yasağı başladı. 4,5 ay sürecek olan yasağın son gününde balıkçıların yüzü güldü. Denizlerin bu sezon bol ve bereketli geçtiğini belirten Türkiye Deniz Canlıları Müzesi kurucusu Balıkçı Kenan Balcı, “Ucuz balık kampan

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.