Nagehan Alçı'nın 'Öğretmenler rahata alıştı' sözlerine tepkiler çığ gibi büyüyor.
Haber Türk yazarı Nagehan Alçı'nın, korona virüs salgınının eğitim hayatına yansımalarını konu aldığı yazısında öğretmen ve öğrenciler için kullandığı 'Rahata alıştılar' ifadesi büyük tepki çekmeye devam ediyor.
Nagehan Alçı'ya tepki gösteren kurumlardan biri de Diriliş Eğitim Sendikası oldu. Diriliş Eğitim Sendikası Genel Başkanı Mehmet Nuri Kaynar: "Öğretmenliği basit bir iş görerek rahata alıştılar' gibi bir bakış açısı vicdan ve insaf sahibi bir kişinin söyleyebileceği bir ifade değildir." Dedi.
Haber türk yazarı Nagehan Alçı, koronavirüs salgınının eğitim hayatına yansımalarını konu aldığı yazısında öğretmen ve öğrenciler için "rahata alıştılar" ifadesini kullanmıştı. Alçı'nın yazısına eğitimciler ve veliler sosyal medya üzerinden büyük tepki gösterdi.
Memur ve Emekli Sendikaları Konfederasyonu Genel Başkan Yardımcısı ve Diriliş Eğitim Sendikası Genel Başkanı Mehmet Nuri Kaynar, yapmış olduğu açıklama da Haber Türk yazarı Nagehan Alçı' yı bütün eğitim camiasından, öğretmenlerden, öğrencilerden ve onların velilerinden özür dilemeye davet ederek çarpıcı ifadeler kullandığı açıklamasında “Fedakârca görev yapan öğretmenler sizden esirgediğiniz, çok gördüğünüz teşekkürü bile beklemiyor, rencide edici, hor görücü, hastalıklı düşüncelerinizi ve kibirli bakışlarınızı üzerimizden çekerek, gölge etmeyin, saygınız yoksa da engel olmayın yeter." Dedi.
Diriliş Eğitim Sendikası Genel Başkanı Mehmet Nuri Kaynar yaptığı açıklamada şunları söyledi.
"Dünyayı ve ülkemizi etkisi altına alan korona virüs sürecinde bütün eğitim camiası hükümetimizin, milli eğitim bakanlığımızın, sağlık bakanlığımızın, sağlık bilim kurulumuzun tavsiyeleri doğrultusunda almış oldukları kararlarla uzaktan eğitim sürecinin başladığı andan itibaren bütün eğitim camiası üzerine düşen sorumluluğu olağanüstü fedakarlıklar göstererek yerine getirmişlerdir ve halen de bütün olumsuzluklara rağmen hiçbir mazerete sığınmadan ellerindeki mevcut imkanları en iyi şekilde kullanarak üzerlerine düşen görevleri yerine getirme noktasında başarı hikayeleri yazmışlar, halen de bu vazifelerini mesleklerinin ciddiyetine ve sorumluluğuna uygun olarak devam ettirmektedirler. Öğretmenlerimizin ve bütün eğitim camiasının göstermiş olduğu bu olağanüstü çabanın basitleştirerek "rahata alıştılar" gibi bir ifade ülkemizin kalkınması, milletimizin refah ve mutluluğu için gecesini gündüzüne katan eğitim camiasını kamuoyu önünde rencide edici, hor görücü bir bilinçaltı taşımaktadır. Vicdan sahibi ve insaf sahibi bir zihnin bu ifadeleri kullanması mümkün değildir. Eğitim camiası bir an önce normal şartlarda eğitim öğretim sürecinin başlamasını herkesten daha fazla arzu etmektedir. Okullar ve öğrencilerimiz bizim varoluş sebebimizdir. Okullarımızın bir an önce yüz yüze eğitim sürecine başlaması herkesten çok öğretmenlerimizi sevindirecektir." Dedi.
"Öğrencilerimizin eğitimi elbette önemli ama hayatta kalmaları her şeyden daha önemlidir."
"Öğrencilerimizin sınıflarda, okullarımızın koridor ve bahçelerinde cıvıl cıvıl neşeli bir şekilde koşuşturmalarını herkesten çok öğretmenlerimiz özlediler. Umut ediyoruz ki bir an önce her şey normale döner de bizler de öğrencilerimizle yüz yüze eğitim öğretim sürecini yaşamaya devam ederiz. Eğitim elbette önemli ancak bütün halkımızın sağlığı ve onlarla birlikte öğrencilerimizin de öncelikle hayatta kalmaları ve sağlıkları her şeyden daha önemlidir."
Diriliş Eğitim Sendikası Genel Başkanı Mehmet Nuri Kaynar Nagehan Alçı'nın yazısına yönelik şu ifadeleri kullandı:
"Haber Türk yazarı Nagehan Alçı 11 Ocak 2021 pazartesi günü yazdığı yazısında;
“Öğretmenler rahata alıştı' diye ifade kullanarak eğitim camiasını üzmüştür. Öğretmenliğin nasıl bir meslek olduğunun halen farkına varamamış bu bakış insafsız bir bakış açısıdır. Uzaktan eğitimi kolay zannederek öğretmenlere böyle bir ithamda bulunulması kabul edilebilir bir durum değildir. Yüz yüze eğitimden çok daha zor olan uzaktan eğitim sürecinde öğretmenler olumsuzlukları bahane etmeden, fedakârca görev yapmaktadır. Nagehan Alçı ve onun gibi bakanlar şunu iyi bilsinler ki korona virüs salgınının kontrol altına alınması sonrasında normalleşmeyle birlikte okulların yüz yüze eğitime geçmesini en çok isteyenler yine öğretmenler ve eğitim camiası olacaktır. Uzaktan eğitim sürecinde fedakârca görev yapan öğretmenler sizden esirgediğiniz, çok gördüğünüz teşekkür bile beklemiyor, rencide edici, hor görücü, hastalıklı düşüncelerinizi ve kibirli bakışlarınızı üzerimizden çekerek, gölge etmeyin, saygınız yoksa da engel olmayın yeter." Dedi.
Haber Türk yazarı Nagehan Alçı'nın tepkilere neden olan yazısındaki ilgili bölüm: "ÖĞRETMENLER RAHATA ALIŞTI... Öğretmenler olduğu yerden uzaktan eğitime devam ediyor. Onlar da farkında uzaktan eğitimin neredeyse hiçbir geri dönüşünün olmadığının. Ne sınav var, ne sağlıklı bir kontrol. Hele Anadolu'da, köylerdeki durumu unutun! Ama öğretmenler de öğrenciler de okulsuzluğa, rahata alıştı sanki… Hakikaten isyan ediyorum! Okulları açmaya ne zaman öncelik vereceğiz?”
Diriliş Eğitim Sendikası Genel Başkanı Mehmet Nuri Kaynar’ın Haber Türk Yazarı Nagehan Alçı'nın Yazısına Yönelik Yaptığı Açıklama:
"Nagehan Alçı' yı özür dilemeye davet ediyoruz."
Dünyayı ve ülkemizi etkisi altına alan korona virüs sürecinde bütün eğitim camiası hükümetimizin, milli eğitim bakanlığımızın, sağlık bakanlığımızın, sağlık bilim kurulumuzun tavsiyeleri doğrultusunda almış oldukları kararlarla uzaktan eğitim sürecini başlatmıştır. Bu süreçte bütün eğitim camiası üzerine düşen sorumluluğu olağanüstü fedakârlıklar göstererek yerine getirmiş ve halen de bütün olumsuzluklara rağmen hiçbir mazerete sığınmadan ellerindeki mevcut imkânları en iyi şekilde kullanarak üzerlerine düşen görevleri yerine getirme noktasında destansı öykülere imza atmışlardır. Halen de bu vazifelerini mesleklerinin ciddiyetine ve sorumluluğuna uygun olarak devam ettirmektedirler. Öğretmenlerimizin ve bütün eğitim camiasının göstermiş olduğu bu olağanüstü çabanın basitleştirerek "rahata alıştılar" gibi bir ifade; ülkemizin kalkınması, milletimizin refah ve mutluluğu için gecesini gündüzüne katan eğitim camiasını kamuoyu önünde rencide edici, hor görücü bir bilinçaltı taşımaktadır. Vicdan sahibi ve insaf sahibi bir zihnin bu ifadeleri kullanması mümkün değildir. Eğitim camiası bir an önce normal şartlarda eğitim öğretim sürecinin başlamasını herkesten daha fazla istemektedir. Okullar ve öğrencilerimiz bizim varoluş sebebimizdir. Okullarımızın bir an önce yüz yüze eğitim sürecine başlaması herkesten çok öğretmenlerimizi sevindirecektir.
Öğrencilerimizin sınıflarda olmaları, okullarımızın koridor ve bahçelerinde cıvıl cıvıl, neşeli bir şekilde koşuşturmalarını herkesten çok öğretmenlerimiz ve okul yöneticilerimiz özlediler. Umut ediyoruz ki bir an önce her şey normale döner de bizler de öğrencilerimizle yüz yüze eğitim öğretim sürecini yaşamaya devam ederiz. Eğitim elbette önemli ancak bütün halkımızın sağlığı ve onlarla birlikte öğrencilerimizin de öncelikle hayatta kalmaları ve sağlıkları her şeyden daha önemlidir.
Haber Türk yazarı Nagehan Alçı 11 Ocak 2021 pazartesi günü yazdığı yazısında 'öğretmenler rahata alıştı' diye ifade kullanarak eğitim camiasını üzmüştür. Öğretmenliğin nasıl bir meslek olduğunun halen farkına varamamış bu bakış; insafsız bir bakış açısıdır. Uzaktan eğitimi kolay bir iş zannederek öğretmenlere böyle bir ithamda bulunulması kabul edilebilir bir durum değildir. Yüz yüze eğitimden çok daha zor olan uzaktan eğitim sürecinde öğretmenler olumsuzlukları bahane etmeden, fedakârca görev yapmaktadır. Nagehan Alçı ve onun gibi bakanlar şunu iyi bilsinler ki korona virüs salgınının kontrol altına alınması sonrasında normalleşmeyle birlikte okulların yüz yüze eğitime geçmesini en çok isteyenler yine öğretmenler ve eğitim camiası olacaktır. Uzaktan eğitim sürecinde fedakârca görev yapan öğretmenler sizden esirgediğiniz, çok gördüğünüz teşekkürü bile beklemiyor, rencide edici, hor görücü, hastalıklı düşüncelerinizi ve kibirli bakışlarınızı üzerimizden çekerek, gölge etmeyin, saygınız yoksa da engel olmayın yeter.
MEHMET NURİ KAYNAR
Cumhurbaşkanı Erdoğan, 25 farklı kanser hastalığında kullanılan 5 akıllı ilacın SGK kapsamına alındığını duyurdu. Bu adım, 48 bin hastanın hayatına doğrudan katkı sağlayacak.
HABER / (YEHA) YEREL HABER AJANSI / GÜLSEVİN KUZU / EDİRNE - Yesevi Hareketi Derneği Genel Başkanı Mahmut Cömert, Edirne'yi Balkanlar'a yönelik stratejilerinin merkez üssü olarak belirlediklerini duyurdu.
HABER / NEZİR KARAYÜN / ADOM AJANS - Çatalca Belediye Başkanı Erhan Güzel, 28 Mayıs 2025 tarihli Resmi Gazete’de yayımlanan Cumhurbaşkanlığı Kararnamesi ile Çatalca’ya atanan Kaymakam Yasin Öztürk’ü makamında ziyaret etti.
HABER / NEZİR KARAYÜN / ADOM AJANS - Türk siyasetinde iz bırakan isimlerden biri olan Eski Kumburgaz Belediye Başkanı Hayri Erçağ, dualarla ve gözyaşlarıyla ebediyete uğurlandı.
HABER / NEZİR KARAYÜN / ADOM AJANS - Esenyurt Kent Konseyi Başkanı Tuncer Dağ, ilçenin sorunlarını tüm yönleriyle ortaya koyan kapsamlı raporun ardından önemli açıklamalarda bulundu.
Yangınlar doğayı ve hayatı tehdit ediyor. Tarım arazileri küle döndü, uçuşlar iptal edildi, vatandaşlar zor durumda. Saha röportajlarıyla olayın gerçek yüzü haberimizde.
HABER / NEZİR KARAYÜN / ADOM AJANS - Küçükçekmece Belediyesi, klasik otomobil meraklılarını aynı çatı altında buluşturdu.
HABER / NEZİR KARAYÜN / ADOM AJANS - Dünya enerji piyasalarında hareketli günler yaşanıyor. İsrail’in 13 Haziran’da İran’a başlattığı saldırıların ardından yükselen petrol ve doğal gaz fiyatları, nereye gidiyor.
HABER / NEZİR KARAYÜN / ADOM AJANS - Avrupa’da doğal gaz fiyatlarında dikkat çekici bir düşüş yaşandı. Bu gelişme, ABD Başkanı Donald Trump’ın İsrail ile İran arasında ateşkes ilan edildiğini açıklamasının hemen ardından geldi.
Geçici okulda eğitim gören çocuklar için düzenlenen etkinlikte, Türk Kızılayı gönülleri fethetti. Başkan Mehmet Salih Ün’ün duyarlı yaklaşımı öğrencilere umut, ailelere moral oldu.
HABER / NEZİR KARAYÜN / ADOM AJANS - Yaz mevsiminin gelmesiyle birlikte artan orman yangınları tehlikesine dikkat çeken Ülkü Ocakları Eğitim ve Kültür Vakfı Genel Başkanı Ahmet Yiğit Yıldırım, yayınladı.
HABER / NEZİR KARAYÜN - Beylikdüzü, İstanbul – Uzun bir bekleyişin ardından, AK Parti Beylikdüzü İlçe Başkanlığı'nda taşlar yerine oturdu.
HABER / (YEHA) YEREL HABER AJANSI / GÜLSEVİN KUZU / EDİRNE - Keşan Belediyesi’nde promosyon ihalesi tamamlandı. 152 personele kişi başı 75 bin TL ödenecek.
Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.