Nakliyecilerden Haraç İddiası!

Marmara Nakliyeciler Derneği, Esenyurt Medlog Lojistik Gemicilik Turizm A.Ş önünde çalışan nakliyecilerin elleçleme adı altında kendilerinden fazla para talep etmeleri iddialarıyla eylem niteliğinde bir basın açıklaması gerçekleştirdi.

GÜNCEL 15.11.2019 18:02:06 6991 0
Nakliyecilerden Haraç İddiası!

Eşit Şartlar, Eşit Haklar İstiyoruz!

Marmara Nakliyeciler Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Teyfik GÜNER’in  Türkiye Cumhuriyeti'nin kurucusu ulu önder Mustafa Kemal Atatürk'ün ölümünün 81. Yılı anısına saygı duruşu töreniyle başlattığı eylem, (TEB Nakliyat) Yönetim Kurulu Üyesi Cemal ER, (Doğuş Lojistik) Yönetim Kurulu Üyesi Adnan GÜLBAY, (Ekspres Lojistik) dernek üyesi, Zeki Cihangir, (Amiral Ağır Nakliyat) dernek üyesi Mücahit KARATAŞ,( Fil Nakliyat) dernek üyesi Hüseyin GEZER ve (Yüksel Nakliyat) dernek üyesi Yüksel Aras’ın konuşmalarıyla devam etti.

GÜNER; Biz 20 yılı aşkın süredir, yaklaşık 1500 personel istihdam eden dış ticaretin en önemli halkalarından biri olan ama bugüne kadar hep birileri tarafından görmezden gelinen, sıkıntıları ile baş başa bırakılan ama yine de mağrur, başı dik, sessiz insanlarız. Sektörün kendini yenilediği ve birtakım yönetmeliklerle lojistiğin düzenlediği ilk günden bugüne her türlü maliyet artışına rağmen kendini aynı paralelde yenileyen cefakar esnafız. 

Bizi Yok Saydılar!

Özellikle son 10 yılda globalleşen dünyamızda sektörde rakiplerimiz çoğalmış ve bu süreçte uluslararası büyük lojistik firmaları pay sahibi olmaya başlamıştır. itirazımız yok!  Lakin haksızlığa boyun eğen dilsiz şeytandır. Bizler eşit şartlarda ve eşit haklar da ticaretimizi ve rekabetimizi devam ettirmek isteyen insanlarız amacımız insanları bir araya getirerek birilerinin ticaretini engellemek değil ama muhataplarımızın da bizleri yok saymalarını kabul edemeyiz. Ambarlı gümrüğüne bağlı limanlarda konteyner ithalat ı ya da ihracatı yapan acentelere Boş konteyner depolama hizmeti veren firmalardan (ki medlog depo bunlardan biri) son birkaç yıldır akşam saat 18.00 ‘dan sonra bizlerden elleçleme bedeli adı altında mesai ücreti aldığı malumunuzdur. Biz kendilerine bu ücretin haksız alındığını, limanların gece 00.00'a kadar hizmet verdiğini kendilerinden en azından 20.00 ve 23.00 saatleri arasına kadar ücretsiz hizmet vermeleri gerektiğini defaten ilettik. Ayrıca kendi araçlarına ve taşeronlarına konteyner mührü vererek istedikleri lokasyonlarda taşıma fiyatlarını faiz oranını düşürerek bizleri rekabet edemez hale getirdiklerini defalarca söyledik. Bu uygulamaya son vermeleri gerektiğini dile getirmemize rağmen çağrımıza kulaklarını tıkadılar ve bizi bugüne kadar yok saydılar!

Bu Bir Soygundur!

01.11 2019 itibariyle de 30 TL olan bu haracı 50 tl’ ye çıkardıklarını dikte ettiler. Artık bıçak kemiğe dayanmıştır. Günlük kazancımız 100 TL bile değilken bunun 50 TL sini Medlog gibi bu uygulamaya devam eden firmalara vermeyeceğiz elleçleme bedeli adı altında aldığınız bu ücreti zaten acentelerimizden alıyorsunuz. Bu ikinci bir soygundur! Buradan bir kez daha muhataplarımıza çağrıda bulunuyoruz, sesimize kulak verin! Yaptığınız yanlıştır! Bir an önce yanlışınızlan dönün! Bu saatten sonra sektör bileşenlerini oluşturan resmi ve özel tüm kurum ve kuruluşlar ile temas halinde olup hukuk mücadelemizi başlatmış olacağız! Biz ekmeğimizi bölüşürüz lakin kimsenin gasp etmesine müsaade etmeyeceğiz! dedi.


Koç; İman, İnanç ve Azim Varsa İmkân Da Vardır…

Koç, Kahramanlarımız Adalet, Merhamet ve Sevgi Dolu Bir Dünya İçin Savaştılar. Bizde okuyan, merak eden ve üzerine düşünerek hayata yeni kapılar açan nesiller yetiştiriyoruz.

Merhamet Dolu Bir Dünya İçin Savaştılar

Tepeli, Tarihe olan bağlılık, bir milletin güç kaynağıdır ve biz bu gücü gelecek nesillerimize taşımak için çaba gösteriyoruz.

SANA EMANET BİLGİ YARIŞMASI…

Ensar Vakfı Sana Emanet Yarışması Türkiye’nin 81 ilinde yapılacak olan bir yarışmadır.

BÜYÜKÇEKMECE'NİN KAYBEDECEK ZAMANI YOK! ( Görüntülü Haber)

Cumhur İttifakı Büyükçekmece Belediye Başkan Adayı Recep Erol bölgedeki gazetecilerle iftar programında bir araya geldi. Erol projelerini gazetecilere anlattı.

Çalık, Yeni Dönem Projelerini Tanıttı… (GÖRÜNTÜLÜ HABER)

Beylikdüzü Belediye Başkanı ve Başkan Adayı Mehmet Murat Çalık, “İstanbul’da Kazanacağımız Zaferin İşaret Fişeğini Beylikdüzü’nden Atacağız”

Akşener; Meydan Okudu… Yıldız, Gümbür Gümbür Sahaya İndik, Birilerini Korku Sardı… (GÖRÜNTÜLÜ HABER)

Esenyurt İYİ Parti Belediye Başkan Adayı Muharrem Yıldız’ın düzenlediği iftar programına İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener katıldı ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a meydan okudu.

Sahuru Atlamayın!

Özellikle besin ve enerji ihtiyacının dengeli bir şekilde karşılanmasının Ramazan ayının sağlıklı bir şekilde geçirilmesine katkı sağlayacağını belirtiyor.

Minikler Başkanını Çok Seviyor!

Bağcılar Belediyesi'nin Kadir Topbaş Halk Sarayı’nda düzenlediği etkinlikler her gün farklı konuklara ve binlerce Bağcılar sakinine ev sahipliği yapıyor.

Üner’den Türkiye Çapında Çözüm..!

Çözülen sorun sadece Çatalca’da tüm Türkiye’de şoför esnafında büyük sevinç yaşattı.

“Her Türlü Tehditi Aldım” Ama Hiç Birine Eyvallahım Olmadı!.. (GÖRÜNTÜLÜ HABER)

Başkan İlhan Ocaklı: 5 Yılda 220 Adet Ruhsatı İptal Ettirdik “Her Türlü Tehditi Aldım” Ama Hiç Birine Eyvallahım Olmadı!..

UNESCO’dan Büyükçekmece’ye “Tsunami Hazır Kent” Sertifikası

Türkiye’de bir ilke imza atan Büyükçekmece Belediyesi, IOC/UNESCO “Tsunami Hazır Kent” sertifikasını almaya hak kazanan ilk kent oldu.

Liyakatsizliğin, Denetimsizliğin Adı KADER Olmuştur!

Türkiye genelinde yayımlanan basın bildirisini Tüketiciyi Koruma Derneği Beylikdüzü şube başkanı Tülin Özgür okudu.

MEB Yardımcısı Ökten'den Eskişehir teması

MEB Yardımcısı Ökten'den Eskişehir teması

ÖBA'dan 606 bin öğretmen faydalandı

ÖBA'dan 606 bin öğretmen faydalandı

Keşan Online’nin belediye başkan adayı anketi sonuçlandı

Keşan Online’nin belediye başkan adayı anketi sonuçlandı

Salı 14.2 ° / 8.6 °
Çarşamba 8.5 ° / 7.6 °
Perşembe 12.2 ° / 6.1 °

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.