Öğrenme Süreci, Yeteneklerinin Ortaya Çıkmasıdır

Beylikdüzü Gürpınar Yeşilkent İlkokulu öğrencilerini yaratıcı drama ile tanıştırdı. Eğitimi başka bir şekilde düşündüren, ilgiyi artıran bu sistemle tanışan okul öğrencileri, başarılarını daha yukarıya taşımayı başardı.

EĞİTİM 5.05.2018 14:51:42 9187 0
Öğrenme Süreci, Yeteneklerinin Ortaya Çıkmasıdır

Dersi Yaratıcı Drama ile Sevdirdi

Beylikdüzü Gürpınar Yeşilkent İlkokulu öğrencilerini yaratıcı drama ile tanıştırdı. Eğitimi başka bir şekilde düşündüren, ilgiyi artıran bu sistemle tanışan okul öğrencileri, başarılarını daha yukarıya taşımayı başardı. 

Yeşilkent Ortaokul Müdürü Ercan Gürbüz,"Eğitim sistemi çocuğun kişiliğinin, yaratıcılığının oluşmasında, öğrenme sürecinde, yeteneklerinin ortaya çıkmasında ne kadar önemli olduğu yadsınamaz bir gerçek. Öğrencilerimin dersi severek dinlemesini önemsiyorum. Eğer sıkılırlarsa hiç bir şey öğrenemezler. Derslerin eğlenceli geçmesi için yaratıcı drama ile çocukların mutlu olmasını ve öğrenmelerini sağlamaya çalıştım. Dramanın ilkokullarda çok önemli olduğunu düşünüyorum, zorunlu kılsalar galiba buna en çok ben sevinirim. Çünkü çocuklar bu şekilde kendilerini bir tiyatroda, senaryoda gibi düşünüp, daha çabuk öğreniyorlar. Hem eğlenceli, hem öğretici. Öğrencilerimizi iyi yönde etkilediğini ve onlara fayda sağladığını gözlemledik" diye konuştu.

Kültürlü Çocuklar Yetiştirelim

"Okullara yapılan fiziki değişikliklerle sağlanan demirbaşlardan daha önemlisi yetiştirdiğimiz çocuklara kattıklarımız" diyen Gürbüz, hem öğretmenlerin hem de öğrencilerin çok yönlü olması gerektiğinin altını çizdi. Öğretmenler gezip görmeli ki öğrenciye aktarsın. Sinemaya, tiyatroya, gezmeye ve görmeye gitsin. Hem kendilerinin, hem öğrencilerin motivasyonları için bu önemli  bir durum diyen Gürbüz, eğitim sisteminin monotonluktan kurtulması gerektiğini belirtti.


Matematik Öğretme Yöntem ve Teknikleri ile Tanıştık

Öğrencilerin geneli sayısal sevmiyor, bunun en önemli nedeni matematikten sıkılmaları. Sevdirmek ve cazip hale getirmek için 'matematik öğretme yöntem ve teknikleri konusunda bir uzman getirerek, öğrencilerimize 10 hafta süreli bir kurs sağladık. Bu şekilde matematiğin aslında sıkıcı olmadığını ve öğrenilebilir olduğunu gösterdik" diyen Gürbüz, bir çok Avrupa ülkesine seyahat ederek eğitim modellerini incelemiş, global eğitim sistemlerine ilgili biri olarak, esasında kendi ülkesi Türkiye'yi, eğitim sıralamasında yukarda görmek istediğini vurguladı.

Çeşitli kurslar ve etkinlikler sağlayarak öğrencilerinin keyifli vakit geçirerek öğrenmelerini sağlayan Yeşilkent İlkokulu,  Bosna Hersek'teki kardeş okullarını da unutmuyor. Kültürel bağları önemseyen Yeşilkent İlkokulu çevre civarlardan ilgi görerek eğitim ve öğretim hayatını sürdürüyor.
 


Hentbol erkeklerde Mihalıççık şampiyon

023-24 Hentbol Sezonu Erkekler 1. Ligi Dörtlü Final maçları Ankara THF Prof. Dr. Yaşar Sevim Hentbol Salonu'nda oynandı.

Cumhurbaşkanı'nın sesi ile 'oltalama' girişimine dikkat!

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın sesi kullanılarak yayınlanan yatırım ilanlarına ilişkin açıklama İletişim Başkanlığı'ndan geldi.

Erdoğan, Romanyalı mevkidaşıyla görüştü

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Romanya Cumhurbaşkanı Klaus Iohannis ile telefon görüşmesi gerçekleştirdi.

MEB'de 'görevde yükselme' atama sonuçları açıklandı

Millî Eğitim Bakanlığınca şube müdürlüğü, şeflik, memurluk ve saymanlık için görevde yükselme suretiyle atama sonuçları açıklandı.

İçişleri Bakanlığı, Mardin ve Diyarbakır'la ilgili müfettiş görevlendirdi!

'Türk bayrağının kaldırıldığına' yönelik iddialarla ilgili Mülkiye Müfettişleri görevlendirdi.

KalDer Kayseri'den gelecek paneli

KalDer (Kalite Derneği), Kayseri Şubesi tarafından Kayseri Ticaret Odası Eğitim Salonunda düzenlenen "İşimiz İnsan’’ ana teması çerçevesinde ‘’Geçmişten Geleceğe İnsan Kaynakları" konulu panel büyük ilgi gördü.

Kayseri Valisi'nden Büyükkılıç'a ziyaret

2024 Yerel Seçimlerinde yeniden Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanı seçilmesinden dolayı Başkan Büyükkılıç’ı tebrik eden Vali Çiçek, hayırlı olsun temennilerini iletti.

Kayseri tarımsal üretimin merkezi olacak

Kayseri Kocasinan Belediye Başkanı Ahmet Çolakbayrakdar, kırsal mahallelerden biri olan Hasancı’da çiftçiye dağıtılan nohut tohumlarının ekimini yaptı. Tohumları toprakla buluşturdu.

MEB Gastronomi Festivalinde lezzet şöleni

Milli Eğitim Bakanlığı İzmir Bölgesi Gastronomi Festivali ve Yemek Yarışması, renkli görüntülere sahne oldu.

Özcan “Hoş tablo devralmadık”

Özcan, Keşan’daki yerel ve ulusal basın temsilcileriyle bir araya gelerek, gündemle ilgili değerlendirmelerde bulundu.

Geleceğin Bilim İnsanları Ve Ressamları  Yetişiyor

Üniversitesi’nde düzenlenen deney, bilim ve resim atölyelerinde eğitimler hız kesmeden devam ediyor. Bu kurslarda öğrenciler ilgi alanları ve yeteneklerini keşfederek alanında uzman isimler tarafından geleceğe hazırlanıyor.

İzmir Karabağlar'da Köy Enstitüleri buluşması...

İzmir'de Karabağlar Belediye Başkanı Helil Kınay, Eğit-Der Köy Enstitüleri kuruluş yıldönümü etkinliğine katıldı.

Tamer Kıral’ı duygulandıran ziyaret...

Tamer Kıral’a, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı öncesi iki minik konuk ziyarette bulundu.

Milletvekili Nurten Yontar, Emekliler Yılı'nda emekliler açlıkla savaşa terk edilmemeli

Milletvekili Nurten Yontar, Emekliler Yılı'nda emekliler açlıkla savaşa terk edilmemeli

Sokak hayvanları nasıl tedavi edilmeli?

Şehirlerimizin sessiz sakinleri olan sokak hayvanları, çoğu zaman çeşitli hastalıklar sebebiyle ölüyorlar. Peki sokak hayvanları için ne yapılmalı, nasıl tedavi edilmeli?

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.