Can ve mal güvenliği riski taşıyan minare yıkılacak!
Büyükçekmece ilçesi, Mimarsinan Mahallesi E 5 Karayolu üzerinde yapılan imam hatip lisesi çatısına sonradan yapılan minare, deprem ve fırtına gibi afetlerde can ve mal güvenliği açısından tehlike arz edeceği için yıkılacak.
Hazineye ait ve imar planlarında eğitim alanı olarak görünen 10 dönümlük arazi üzerine 36 derslikli olarak inşa edilen Nedim Erkan Anadolu İmam Hatip Lisesi’nin çatısına yapılan 9 metrelik minare için 3194 sayılı İmar Kanunu’nun 39’uncu maddesine istinaden yıkım kararı alındı.
“Çevresel hasar kaçınılmazdır”
Büyükçekmece Belediyesi’nce yapılan açıklamada belediyeye sunulan teklif okul projesinde okul çatısında minare olmadığı belirtilerek; “Yapılan fiziki gözlemler ve incelemeler sonucunda minare imalatının çelik yapıların tasarım, hesap ve yapım esasları ile ilgili yönetmeliklerde belirtilen hesap ve analizlere dayanılmadan, mühendislik hizmeti alınmadan yapıldığı görülmüştür. Deprem ve fırtına gibi afetlerin vuku bulduğu durumlarda minare çevresel hasar meydana getirmesi kaçınılmazdır, özellikle de okulda eğitimlerini sürdüren öğrenciler için risk taşımaktadır. Can ve mal güvenliği açısından tehlike arz eden minarenin yıkımı gerçekleştirilecektir” denildi.
HABER / NEZİR KARAYÜN / ESENYURT - AK Parti İstanbul İl Başkanı Abdullah Özdemir, Esenyurt İlçe Başkanlığı tarafından düzenlenen Sivil Toplum Kuruluşları (STK) buluşmasında dikkat çeken açıklamalarda bulundu.
Beylikdüzü Dalyan Ağız ve Diş Sağlığı Polikliniği Yönetim Kurulu Başkanı Yonca Yaman’dan Cumhuriyet Bayramı Mesajı
AK Parti Beylikdüzü İlçe Başkan Yardımcısı Eczacı Şennur Erçeri, 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı dolayısıyla yayımladığı mesajında şu ifadelere yer verdi:
HEBER / NEZİR KARAYÜN / ESENYURT - Esenyurt’ta siyaset üstü bir buluşma gerçekleşti. Esenyurt Kent Konseyi Başkanı Tuncer Dağ’ın öncülüğünde hayata geçirilen “Ortak Masa – Ortak Akıl” projesi,
HABER / GÜLSEVİN KUZU / ADOM AJANS - Edirne’de 2025 yılında yapılan yatırımların büyük kısmı ulaştırma ve tarım sektörlerinde yoğunlaştı.
AK Parti İstanbul Milletvekili ve MKYK Üyesi Seyithan İzsiz, basın mensuplarıyla kahvaltılı bir toplantıda bir araya geldi.
HABER / NEZİR KARAYÜN / EĞİTİMDEN HABERLER - Türkiye’nin en büyük özel eğitim ve rehabilitasyon merkezi olan Pera Kampüs, bağımlılıkla mücadeleye dikkat çekmek amacıyla anlamlı bir seminere ev sahipliği yaptı.
HABER / M. MUSTAFA KARAYÜN / ADOM AJANS - AK Parti Merkez Karar ve Yönetim Kurulu (MKYK) Üyesi ve Genel Merkez Yerel Yönetimler Başkan Yardımcısı Avukat Temel Başalan’dan, sert eleştiri
HABER / NEZİR KARAYÜN / ADOM AJANS - Sağlık alanında dünyanın dikkatini çeken önemli bir etkinlik olan “3. Geleneksel ve Tamamlayıcı Tıp Kongresi”, İstanbul’da Yapıldı.
Artvin’de İstihdam ve Mesleki Eğitim Kurulu toplandı
İletişim: CHP'nin hakaret içeren açıklamaları demokrasiye zarar veriyor
Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.