15 Temmuz kahramanı Ömer Halisdemir'in yeğeni minik Mert sünnet oldu. Mert Halisdemir’in sünnet mevlidi için bir belediye başkanının makam arabası tahsis edildi. Mevlidin yapılacağı alana kortej eşliğinde gelen minik Mert, davete katılanların ilgi odağı oldu.
Esenyurt İlçe Emniyet Müdürlüğü ve Esenyurt Belediyesi tarafından, 15 Temmuz kahramanı Astsubay Ömer Halisdemir'in sünnet olan 3 yaşındaki yeğeni Mert Halisdemir için sünnet mevlidi organize edildi. Esenyurt İlçe Emniyet Müdürü Hakan Becel ve Necmi Kadıoğlu'nun kirveliğini üstlendiği sünnet töreninde Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın dünürü Özdemir Bayraktar ve Ömer Halisdemir için 'Otuz Kuş' şiirini yazan Dursun Ali Erzincanlı da davete katılanlar arasındaydı.
Duygusal Anlar Yaşandı
Evinden anne ve babasıyla çıkan minik Mert, tören için tahsis edilen belediye başkanının makam aracıyla kortej eşliğinde sünnet programının yapılacağı alana geldi. İlçe protokolü ve Halisdemir ailesinin akrabalarının katıldığı mevlitte Kuran-ı Kerim tilaveti yapılarak, şehit ve gaziler için dualar edildi. Davette okunan, Ömer Halisdemir için yazılmış olan 'Otuz Kuş' şiiri ise davetlilere duygusal anlar yaşattı.
"Kırmam Mümkün Değildi"
Esenyurt İlçe Emniyet Müdürü Hakan Becel, "Savaş bey beni aradı, oğlunu sünnet ettireceğini söyledi ve oğlumun kirvesi olur musunuz dedi. Bu ve daha önce bana söylemiş oldukları beni çok etkiledi. Bundan dolayı ve Şehidimiz Ömer Halisdemir'in de yeğeni olması nedeniyle Savaş beyi kırmam mümkün değildi. Oğlumun size benzemesini istiyorum demişti bana, bu beni çok etkiledi. İnşallah hayırlı uğurlu olur. İnşallah Ömer Halisdemir Şehidimizin yakınlarına bir katkımız olur. Sayın başkanımızla birlikte kirve olduk, güzel bir sünnet töreni geçireceğiz inşallah'' ifadelerini kullandı.
Mert Halisdemir’inkirvesi olan ve makam aracını kendisine tahsis eden Esenyurt Belediye Başkanı Necmi Kadıoğlu; “Şehidimiz Ömer Halis Demir’in hatırasına bu ülke için yaptıklarına, çabalarına karşılık ne yapsak azdır. Çünkü bu ülkeye çok farklı bir miras bıraktı. Onun mirası üzerine devletimiz ülkemiz farklı mecralara gidecektir. Bu sebeple bundan sonrada elimizden ne gelirse yapmaya devam edeceğiz. Minik Halisdemir’in sünnetinde bugün kirvesiyim. Bu ailenin her zaman yanında olacağız” dedi.
10 Ocak çalışan gazeteciler günü, münasebetiyle, Yeşilay Büyükçekmece ilçe başkan organize ettiği, Büyükçekmece Kaymakamı Ali İkram Tuna Ve ilçe kurum müdürler ’ininde katıldığı kahvaltılı basın toplantısı.
10 Ocak çalışan gazeteciler günü, münasebetiyle, Yeşilay Büyükçekmece ilçe başkan organize ettiği, Büyükçekmece Kaymakamı Ali İkram Tuna Ve ilçe kurum müdürler ’ininde katıldığı kahvaltılı basın toplantısı.
Sakarya Valiliği, Sakarya Büyükşehir Belediyesi ve İl Milli Eğitim Müdürlüğü, Türkiye’de bir ilki gerçekleştirerek “Maarif Modeli Destekleme Projesi” kapsamında Çocuk Edebiyatı Fuarı’nda güçlerini birleştiriyor.
2025-2026 Eğitim-Öğretim Yılı’nın ikinci dönemine güven ve huzur içinde başlanması için önemli bir toplantı gerçekleştirildi.
Deniz Feneri Derneği Genel Başkanı Mehmet Cengiz, ateşkes söylemlerine rağmen Gazze’de hayatın en ağır şartlarda devam ettiğini söyledi.
Çocuklarımızın sporla büyümesini, özgüven kazanmasını ve hayata daha güçlü hazırlanmasını istiyoruz.
HABER / NEZİR KARAYÜN / ADOM AJANS - Adalet Bakanlığı olarak icra ve iflas işlemlerinde şeffaflığı ve erişilebilirliği artırmak için satış ilanlarına ilişkin parasal limitleri güncelledik.
HABER MERAL ÇETİN/ ANTALYA - Alanya’da tapu işlemleriyle ilgili yürütülen bir soruşturma kapsamında önemli bir gelişme yaşandı.
HABER / NEZİR KARAYÜN / ADOM AJANS- Sağlık Bakanlığı tarafından alınan kararla Aydın Başoğlu, Büyükçekmece Mimar Sinan Devlet Hastanesi’nde İdari ve Mali İşler Müdürü olarak görevlendirildi.
Yüksek Mimar ve Şehir Plancısı, siyasetçi ve iş insanı Mustafa Erken, gazetemize yaptığı kapsamlı açıklamada İstanbul’un çeper mahallelerinde büyüyen krizin artık görmezden gelinemeyecek bir noktaya geldiğini söyledi.
Beylikdüzü Belediye Başkanı Mehmet Murat Çalık, ilçedeki tüm çocukları ve aileleri kucaklayan büyük bir sevgiyle seslenerek yarıyıl tatilini adeta bir bayram havasına çevirdiklerini dile getirdi.
Sömestir tatiline giren çocuklarımız için adeta bir bayram havası estiriyor.
HABER / NEZİR KARAYÜN / BEYLİKDÜZÜ - Beylikdüzü Sivaslılar Derneği’nin olağan genel kurulu yoğun katılımla gerçekleştirildi.
Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.