Orakçı; Vefa Örneği Sergiledi

Beylikdüzü Kurucu Belediye Başkanı, Arev vakfı ve Arev okulları yönetim kurulu başkanı Vehbi Orakçı Büyükçekmece Belediyesi Eski Başkanı Ali Çebi’nin cenaze töreninin ardından sosyal medya hesabında paylaştığı yazısı ile dikkat

SİYASET 22.09.2020 11:09:41 2425 0
Orakçı; Vefa Örneği Sergiledi

Orakçı; Vefa Örneği Sergiledi

 

Beylikdüzü Kurucu Belediye Başkanı, Arev vakfı ve Arev okulları yönetim kurulu başkanı Vehbi Orakçı Büyükçekmece Belediyesi Eski Başkanı Ali Çebi’nin cenaze töreninin ardından sosyal medya hesabında paylaştığı yazısı ile dikkat çekti.

 

Vehbi Orakçı sosyal medya paylaşımında; Büyükçekmece Belediyesi eski Başkanı Ali Çebi beyin cenaze törenine katıldık. 90'lı yıllarda Beylikdüzü'nün köy olduğu ve Büyükçekmece'ye bağlı olduğu dönemlerde bölgemize hizmetinden dolayı müteşekkiriz ve rahmet okuduk.

Teşekkür için bir önemli nedende; Belediye Başkanlığım döneminde 2004 yılında yatırımlarının önü açılsın maksadıyla ziyaretimize gelen Ali Çebi başkanın şahsıma satmayı teklif ettiği Beylik Pazarı yanındaki deniz manzaralı 150.000 metrekare araziyi pazarlık edip 500 bin dolara indirdik ama şahsıma almak yerine Belediyemize satın aldık. Yani Beylikdüzü halkına kazandırdık.

 

Halkımıza Kazandırdık

Artı yaşam Vadisi'nin denize bağlandığı noktada 40.000 metrekarelik arsasını da belediye bağış olarak aldık ve Barış Mahallesi Migros arkası bölgede Makyol Cadde projesinin yanında 10.000 metrekare arazisini de belediyemize bağış olarak aldık. Yani toplamda 200.000 metrekare araziyi bugünkü değeriyle kabaca 200 milyon dolarlık bir varlığı kişisel mülk olarak kendimize satın almak yani bir nevi nüfuz ticareti yapmak yerine halkımıza yani beytülmale kazandırdık.

 

Karşılığında Ne Mi Verdik?

Makul ve meşru 3 projesinin önünü açtık.

Ve o dönemin rakamları ile 5 trilyon yani yaklaşık 5 milyon dolara yakın bir bağışı da resmi olarak meclis kararıyla Belediyemizin kasasına koyduk. Rahmetli Ali Çebi abiyi şahsım ve bölge halkımız adına bir kez daha rahmetle anıyorum.

Cenaze töreninde bunları anımsayınca duygulandım.

 

Allaha Hamd Ettim.

Kişisel çıkarımızı ve zenginliğimizi kenara koyup halkımıza kazandıran bir yönetim anlayışının vicdan rahatlığı ve huzuru en büyük servetmiş.

O gün bizi kırmayarak kazan kazan prensibi ile cömert bir duruş sergileyen Ali Başkana geçen sene bayram ziyaretine gittiğimde "Benden çok mülk aldın ama halka aldığın için helal olsun" diyerek gülümsemişti. Mekânı cennet olsun.

Tüm makam ve mevki sahiplerine de helal, haram, rüşvet demeden zenginleşme hastalığına yakalanmak yerine, halka ve Hakka hizmetkâr olma duygusu ve duruşu diliyorum.

 


TÜBİTAK’ın Özel Çağrısına DEÜ Damgası

Türkiye Bilimsel ve Teknolojik Araştırma Kurumu (TÜBİTAK) 1001 – ‘Cumhuriyetimizin 100. Yılı Özel Çağrısı’na yapılan başvurular neticesinde destek almaya hak kazanan projeler belli oldu.

İSKİ hijyenik su için kapasite artırıyor...

İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nin köklü kuruluşu İSKİ, şehrin Avrupa yakasındaki olası su kesintilerinin önüne geçecek tesisin temelini attı

Atık Yönetimini Bilinçlendiriyorlar

Çalık, “Gelecek nesillerin çevre konusundaki farkındalığının artması ve sürdürülebilir bir gelecek için atılan bu tür adımlar, toplumun çevre konusundaki bilinç seviyesini yükseltmeye yardımcı olacaktır” dedi.

Atel İnşaattan 23 Nisan Kutlaması

.

Bayramı gönüllerince kutladılar

104 yıl önce Türk milletinin iradesini temsil eden Birinci Büyük Millet Meclisi’nin açılışı ve Türk halkının tüm dünyaya egemenliği ilan ettiği gün olan 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı her yılda kutlandı.

Güzel, Makamı Çocuklara Teslim Etti

Çatalca Belediye Başkanı Erhan Güzel, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nda başkanlık makamını çocuklara teslim etti.

Çölyak Hastalarını Yalnız Bırakmıyor..!

Esenyurt Belediyesi, glüten içeren besinlere alerjisi olan çölyak hastalarına, beslenme şekline uygun ürünlerin yer aldığı gıda paketi yardımında bulunarak onların sağlıklı yaşamasına katkı sunmaya devam ediyor.

Beylikdüzü Belediyesi 23 Nisan’da Hatay’da

Renkli görüntülere sahne olan etkinliklerdeki gösteriler büyük beğeni kazanırken, çocukların neşesine velilerde eşlik etti.

ÇOCUKLAR UNUTULMAZ BİR GÜN YAŞADI

23 NİSAN’DA 10 BİN BALIK EKMEK ÜCRETSİZ DAĞITILDI

Eğitimcilerden Başkan Erdoğan'a açık mektup:

Bilim ve Eğitim Camiasından Başkan Erdoğan'a Müfredat Açık Mektubu

Çocuklar Belediye Başkanlığı Koltuğunu Devraldı

Balcıoğlu, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı kutlamaları kapsamında başkanlık koltuğunu bir günlüğüne Silivri'nin farklı okullarından gelen çocuklara devretti.

Özer, ‘Evde Sağlık Hizmeti” ile komşularının yanında

Esenyurt Belediyesi, sağlık durumu hastaneye gitmeye elverişli olmayan hastalar için sürdürdüğü “Evde Sağlık Hizmeti” desteğine ara vermeden devam ediyor.

Çalık: Evlatlarımıza Aydınlık Bir Gelecek Bırakmak İstiyoruz

Onun için bütün hizmetlerimizin temeline mutlaka çocuklar var. Çocuklar geleceğimizin güvencesi, çocuklar bizim yaşama sevincimiz.

Tuğba Özay Ben Amerika'da Doğsaydım!

7 yaşında Kadıköy Halk Eğitim Merkezi Deneme Sahnesi’nde tiyatroya başladım. İlkokul üçüncü sınıfta senaryolar, tiyatro oyunları yazmaya başladım.

Balcıoğlu, Afet Hazırlıklarını Masaya Yatırdı

Balcıoğlu, Tekirdağ Vali Yardımcısı Günay Öztürk, Silivri Kaymakamı Tolga Toğan ve Tekirdağ AFAD İl Müdürü Tezcan Buçan ile Silivri Afet Koordinasyon Merkezinde bir araya geldi.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.