Bahçeşehir Üniversitesi, Noema Danışmanlık ve Tohum Otizm Vakfı İş Birliğiyle Otizmde Bilimsel Dayanaklı Uygulamalar Sempozyumu yoğun katılımla gerçekleşti.
Bahçeşehir Üniversitesi, Noema Danışmanlık ve Tohum Otizm Vakfı iş birliğiyle Abdi İbrahim Otsuka desteğiyle, Otizmde Bilimsel Dayanaklı Uygulamalar Sempozyumu 12 Nisan Cuma günü, Bahçeşehir Üniversitesi B Konferans salonunda gerçekleşti.
Bahçeşehir Üniversitesi, Noema Danışmanlık ve Tohum Otizm Vakfı iş birliğiyle Abdi İbrahim Otsuka desteğiyle, günler öncesinden kayıtları dolan Otizmde Bilimsel Dayanaklı Uygulamalar Sempozyumu 12 Nisan Cuma günü Bahçeşehir Üniversitesinde gerçekleşti. Bahçeşehir Üniversitesi Beşiktaş Kampüsü B Konferans salonunda sabah 9.30’da başlayan ve 18.00 ‘e kadar süren sempozyumda; otizm spektrum bozukluğu üzerine alanında uzman 14 konuşmacıyla otizmde tanı ve tedavi süreçlerinden, otizmde bilimsel dayanaklı uygulamalara, mesleki eğitim ve tedavi türlerinden, okullarda sosyal kabul konularına kadar pek çok konu konuşuldu. Her oturum sonunda vaka analizlerinin de yapıldığı sempozyum; Psikolojik Danışma ve Rehberlik, Psikoloji, Tıp Fakültesi, Özel Eğitim ve Çocuk Gelişim öğrencileri - mezunları ve otizm alanında çalışan uzman kişilerin yoğun katılımıyla gerçekleşti.
Tohum Otizm Vakfı Genel Müdürü Betül Selcen Özer, “ bugün sizlerle, Otizm Spektrum Bozukluğu alanında yaşanacak gelişmelere yenilerini eklemeyi umarak gerçekleştirdiğimiz; alanda çalışanlara ya da çalışacaklara çok şey katacağını umduğumuz, ülkemiz adına çok değerli bir sempozyum vesilesiyle bir arada olmaktan büyük heyecan duyuyoruz.” dedi. Sempozyumun otizmli çocukların geleceği için umut olmasını dilediğini belirten Özer, “Türkiye’nin otizm alanında akademik bilgi dağarcığını güçlendirecek, uzmanların bilgi ve beceri düzeylerinde artış sağlayacak bu sempozyumun alanda büyük bir sıçrama yaratacağına inanıyoruz. Katkılarından dolayı Bahçeşehir Üniversitesi’ne, Noema Danışmanlığa; desteklerinden dolayı Abdi İbrahim ailesine, bugün bizlerle olan değerli hocalarımıza ve tabii siz değerli katılımcılara çok teşekkür ediyoruz.” dedi.
Otizmde Bilimsel Dayanaklı Uygulamalar Sempozyumu ‘nda: 1. oturumda Prof. Dr. Özgür Öner ve Prof. Dr. Yankı Yazgan ile “Otizm Spektrum Bozukluğunda Erken Tanı”,2. oturumda Doç. Dr. Yeşim Güleç Aslan, Prof. Dr. H. İbrahim Diken, Doç. Dr. Hatice Bakkaloğlu, Uzm. Klinik Psikolog Carmen Aparicio Samsunlu, Prof. Dr. Özgür Öner ile “Okul Öncesi Çocuklarda Otizm Spektrum Bozukluğu”,3. oturumda Prof. Dr. Bülbin Sucuoğlu, Prof. Dr. Sezgin Vuran, Doç. Dr. Seray Gül, Prof. Dr. Selda Özdemir, Doç. Dr. Özalp Ekinci ile “Okul Çağındaki Çocuklarda Otizm Spektrum Bozukluğu”,4. oturumda Prof. Dr. Atilla Cavkaytar, Doç. Dr. Ayşe Burcu Ayaz, Doç. Dr. Bora Baskak ile “Ergenlerde ve Yetişkinlerde Otizm Spektrum Bozukluğu” konuları derinlemesine konuşuldu.
Otizmin bilinen tek çaresi, erken tanı ile yoğun, sürekli, özel eğitim!
Bugün doğan her 59 çocuktan 1’i otizm riski ile dünyaya geliyor, dünyada her 20 dakikada bir çocuğa otizm tanısı konuluyor. Doğuştan gelen ve yaşamın ilk üç yılında fark edilen gelişimsel bir farklılık olan otizmin başlıca belirtileri arasında; başkalarıyla göz teması kurmamak, ismi söylendiğinde bakmamak, konuşmada gerilik, parmağıyla ile istediği şeyi gösterememek, akranlarının oynadığı oyunlara ilgi göstermemek, sallanmak, çırpınmak, parmak ucunda yürümek, dönen nesnelere karşı aşırı ilgi ve takıntılı davranışlar sayılabiliyor. Ailelerin çocuklarında aynı yaştaki diğer akranlarından farklı davranışlar ve belirtiler gözlemleniyorsa vakit kaybetmeden otizm konusunda uzman bir çocuk ergen psikiyatristine başvurmaları gerekiyor. Bilimsel araştırmalar, erken tanı ve doğru bir eğitim yöntemi ile yoğun olarak eğitim alan çocukların yaklaşık yüzde ellisinde otizmin belirtilerinin kontrol altına alınabildiğini, gelişim sağlanabildiğini, hatta bazı otizmli çocukların ergenlik yaşına geldiklerinde diğer arkadaşlarından farkı kalmadığını gösteriyor.
Tohum Otizm Vakfı Hakkında:
Tohum Türkiye Otizm Erken Tanı ve Eğitim Vakfı, "Otizm Spektrum Bozukluğu" olan çocukların erken tanısının konulması, özel eğitimi ile topluma kazandırılmasına öncülük edilmesi ve bunun yurt çapında yaygınlaştırılması amacıyla, kar amacı gütmeyen ve kamu yararını gözeten bir sağlık ve eğitim vakfı olarak 15 Nisan 2003 tarihinden bu yana çalışmalarını yürütmektedir.
HABER / NEZİR KARAYÜN / EĞİTİMDEN HABERLER - Esenyurt İlçe Milli Eğitim Müdürü Tayfun Özyolcu, yeni eğitim öğretim döneminin ilk günü
HABER / NEZİR KARAYÜN / EĞİTİMDEN HABERLER - Beylikdüzü’nde yarıyıl tatili sonrası okullarda anlamlı bir başlangıç yapıldı.
HABER / NEZİR KARAYÜN / EĞİTİMDEN HABERLER - Büyükçekmece İlçe Kaymakamı Ali İkram Tuna, yarıyıl tatilinin ardından okullarda anlamlı ve güçlü bir başlangıç yapıldı.
Milletimizin dayanışma ruhunu temsil eden STK’larımızla birlikte, mağfiret müjdecisi Berat Gecesi’ne kavuşmanın huzurunu yaşıyoruz.
Türkiye’de bir ilk Esenyurt’ta hayata geçiyor. İlçe bazında kurulacak olan ilk yüz on iki Komuta Merkezi, Esenyurt’un Battalgazi Mahallesi’nde hizmete hazırlanıyor.
AK Parti İstanbul İl Yönetim Kurulu Üyesi ve Esenyurt Bölge Sorumlusu İlker Gürbüz, Berat Kandili dolayısıyla bir mesaj yayımladı.
AK Parti Beylikdüzü İlçe Başkanı Mustafa Necati Işık, Berat Kandili dolayısıyla bir mesaj yayımladı.
Beylikdüzü Karadenizliler Derneği ve Beylikdüzü İl Dernekler Federasyonu Başkanı, Euro Moda ve Prenses Bijuteri Yönetim Kurulu Başkanı, siyasetçi iş insanı Halil İbrahim Türkgenç, Berat Kandili dolayısıyla bir mesaj yayımladı.
Aybastı Belediye Başkanı İzzet Gündoğar, Berat Kandili dolayısıyla bir mesaj yayımladı.
MHP İstanbul İl Başkan Yardımcısı ve 3. Bölge Başkanı Ahmet Ali Aydın, Berat Kandili dolayısıyla bir mesaj yayımladı.
İstanbul Erzurumlular Federasyonu Başkanı Ahmet Yanık, Berat Kandili dolayısıyla bir mesaj yayımladı.
Esenyurt Kent Konseyi Başkanı Tuncer Dağ, berat kandili dolayısıyla yayımladığı mesajında, bu mübarek zamanların toplumsal sorumluluk, gönül birliği ve dayanışma bilincini güçlendirdiğini vurguladı.
AK Parti Esenyurt İlçe Başkanı Togay Çoban, Berat Kandili dolayısıyla yayımladığı mesajında, bu mübarek gecenin affa yönelme, gönülleri arındırma ve kardeşliği pekiştirme vesilesi olduğunu vurguladı.
Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.