Otizmde Bilimsel Dayanaklı Uygulamalar Sempozyumu!

Bahçeşehir Üniversitesi, Noema Danışmanlık ve Tohum Otizm Vakfı İş Birliğiyle Otizmde Bilimsel Dayanaklı Uygulamalar Sempozyumu yoğun katılımla gerçekleşti.

VİDEO GALERİ 12.04.2019 16:54:21 4869 0
Otizmde Bilimsel Dayanaklı Uygulamalar Sempozyumu!

Bahçeşehir Üniversitesi, Noema Danışmanlık ve Tohum Otizm Vakfı İş Birliğiyle Otizmde Bilimsel Dayanaklı Uygulamalar Sempozyumu yoğun katılımla gerçekleşti.

 

Bahçeşehir Üniversitesi, Noema Danışmanlık ve Tohum Otizm Vakfı iş birliğiyle Abdi İbrahim Otsuka desteğiyle, Otizmde Bilimsel Dayanaklı Uygulamalar Sempozyumu 12 Nisan Cuma günü, Bahçeşehir Üniversitesi B Konferans salonunda gerçekleşti.

Bahçeşehir Üniversitesi, Noema Danışmanlık ve Tohum Otizm Vakfı iş birliğiyle Abdi İbrahim Otsuka desteğiyle, günler öncesinden kayıtları dolan Otizmde Bilimsel Dayanaklı Uygulamalar Sempozyumu 12 Nisan Cuma günü Bahçeşehir Üniversitesinde gerçekleşti. Bahçeşehir Üniversitesi Beşiktaş Kampüsü B Konferans salonunda sabah 9.30’da başlayan ve 18.00 ‘e kadar süren sempozyumda; otizm spektrum bozukluğu üzerine alanında uzman 14 konuşmacıyla otizmde tanı ve tedavi süreçlerinden, otizmde bilimsel dayanaklı uygulamalara, mesleki eğitim ve tedavi türlerinden, okullarda sosyal kabul konularına kadar pek çok konu konuşuldu. Her oturum sonunda vaka analizlerinin de yapıldığı sempozyum; Psikolojik Danışma ve Rehberlik, Psikoloji, Tıp Fakültesi, Özel Eğitim ve Çocuk Gelişim öğrencileri - mezunları ve otizm alanında çalışan uzman kişilerin yoğun katılımıyla gerçekleşti.

Tohum Otizm Vakfı Genel Müdürü Betül Selcen Özer, “ bugün sizlerle, Otizm Spektrum Bozukluğu alanında yaşanacak gelişmelere yenilerini eklemeyi umarak gerçekleştirdiğimiz; alanda çalışanlara ya da çalışacaklara çok şey katacağını umduğumuz, ülkemiz adına çok değerli bir sempozyum vesilesiyle bir arada olmaktan büyük heyecan duyuyoruz.” dedi. Sempozyumun otizmli çocukların geleceği için umut olmasını dilediğini belirten Özer, “Türkiye’nin otizm alanında akademik bilgi dağarcığını güçlendirecek, uzmanların bilgi ve beceri düzeylerinde artış sağlayacak bu sempozyumun alanda büyük bir sıçrama yaratacağına inanıyoruz. Katkılarından dolayı Bahçeşehir Üniversitesi’ne, Noema Danışmanlığa; desteklerinden dolayı Abdi İbrahim ailesine, bugün bizlerle olan değerli hocalarımıza ve tabii siz değerli katılımcılara çok teşekkür ediyoruz.” dedi.

Otizmde Bilimsel Dayanaklı Uygulamalar Sempozyumu ‘nda: 1. oturumda Prof. Dr. Özgür Öner ve Prof. Dr. Yankı Yazgan ile “Otizm Spektrum Bozukluğunda Erken Tanı”,2. oturumda Doç. Dr. Yeşim Güleç Aslan, Prof. Dr. H. İbrahim Diken, Doç. Dr. Hatice Bakkaloğlu, Uzm. Klinik Psikolog Carmen Aparicio Samsunlu, Prof. Dr. Özgür Öner ile “Okul Öncesi Çocuklarda Otizm Spektrum Bozukluğu”,3. oturumda Prof. Dr. Bülbin Sucuoğlu, Prof. Dr. Sezgin Vuran, Doç. Dr. Seray Gül, Prof. Dr. Selda Özdemir, Doç. Dr. Özalp Ekinci ile “Okul Çağındaki Çocuklarda Otizm Spektrum Bozukluğu”,4. oturumda Prof. Dr. Atilla Cavkaytar, Doç. Dr. Ayşe Burcu Ayaz, Doç. Dr. Bora Baskak ile “Ergenlerde ve Yetişkinlerde Otizm Spektrum Bozukluğu” konuları derinlemesine konuşuldu.

Otizmin bilinen tek çaresi, erken tanı ile yoğun, sürekli, özel eğitim!

Bugün doğan her 59 çocuktan 1’i otizm riski ile dünyaya geliyor, dünyada her 20 dakikada bir çocuğa otizm tanısı konuluyor. Doğuştan gelen ve yaşamın ilk üç yılında fark edilen gelişimsel bir farklılık olan otizmin başlıca belirtileri arasında; başkalarıyla göz teması kurmamak, ismi söylendiğinde bakmamak, konuşmada gerilik, parmağıyla ile istediği şeyi gösterememek, akranlarının oynadığı oyunlara ilgi göstermemek, sallanmak, çırpınmak, parmak ucunda yürümek, dönen nesnelere karşı aşırı ilgi ve takıntılı davranışlar sayılabiliyor. Ailelerin çocuklarında aynı yaştaki diğer akranlarından farklı davranışlar ve belirtiler gözlemleniyorsa vakit kaybetmeden otizm konusunda uzman bir çocuk ergen psikiyatristine başvurmaları gerekiyor. Bilimsel araştırmalar, erken tanı ve doğru bir eğitim yöntemi ile yoğun olarak eğitim alan çocukların yaklaşık yüzde ellisinde otizmin belirtilerinin kontrol altına alınabildiğini, gelişim sağlanabildiğini, hatta bazı otizmli çocukların ergenlik yaşına geldiklerinde diğer arkadaşlarından farkı kalmadığını gösteriyor.

Tohum Otizm Vakfı Hakkında:

Tohum Türkiye Otizm Erken Tanı ve Eğitim Vakfı, "Otizm Spektrum Bozukluğu" olan çocukların erken tanısının konulması, özel eğitimi ile topluma kazandırılmasına öncülük edilmesi ve bunun yurt çapında yaygınlaştırılması amacıyla, kar amacı gütmeyen ve kamu yararını gözeten bir sağlık ve eğitim vakfı olarak 15 Nisan 2003 tarihinden bu yana çalışmalarını yürütmektedir.

 

 


BALIKÇI KENAN’A BEYLİKDÜZÜ ZABITASI GECE AYRI, GÜNDÜZ AYRI OPERASYON YAPIYOR

Beylikdüzü Belediye Zabıtası Balıkçı Kenan Tesislerini ablukaya aldı. Türkiye Deniz Canlıları Müzesi Kurucusu Kenan Balcı, “Gece geliyorlar, gündüz geliyorlar. Arsamızı elimizden alıp işletmemizi mühürlemek istiyorlar” dedi.

Mart ayında üretici ve market fiyatlarındaki değişim

Türkiye Ziraat Odaları Birliği (TZOB) Genel Başkanı Şemsi Bayraktar, Mart ayı üretici ile market arasındaki fiyat değişimlerini, 5 ürünün market ve pazarlardaki fiyat değişimini, aylık ve yıllık girdi fiyatlarındaki değişimlerini

Cumhur İttifakı’ndan Çakır’a Çağrı: “Tüm Kadınlardan Özür Dile”

Cumhur İttifakı Keşan Üyeleri, CHP İlçe Başkanı Anıl Çakır’ın “Benim kadınlarım Cumhuriyet kadını. Cumhuriyet Kadınları geliyor. ‘Bizimkiler ne’ diyor. Seninkileri bilmem. Bizimkiler öyle. Ne deyim sana mı soracağım?

MİCHAELA ASTRO BU AŞKA YILDIZLARDAN İZİN YOK

Dünyaca ünlü astrolog Michaela Astro Hande Erçel’e evlilik konusunda uyarıda bulundu.

VATANSEVER, DÜNYANIN BANA İHTİYACI VAR...

“Gidiyorum” isimli şarkıyı daha güncel ritimlerde hause saundla farklı bir boyuta taşıyan aranjör koltuğundaki Emre Karaçay, klasikleşmiş eseri kimsenin beklemediği bir tarza getirdi.

Helvacıoğlu, Paşayiğit Mahallesi sakinleriyle buluştu

Cumhur İttifakı AK Parti Keşan Belediye Başkan Adayı Mustafa Helvacıoğlu, mahalle mitingleri kapsamında Paşayiğit Mahallesi sakinleriyle buluştu.

ADD'den Erol'a Sıcak Karşılama

Cumhur İttifakı Büyükçekmece Belediye Başkan Adayı Recep Erol, Atatürkçü Düşünce Derneği Büyükçekmece Şubesini ziyaret etti. Erol, ADD üyelerinin sorularını cevaplarken, asla dernekler arasında bir ayrımın olmayacağını söyledi.

KAMU KURUMLARINA ELEKTRONİK SAKLAMA UYARISI!

Cumhurbaşkanlığı İdari İşler Başkanlığı; belgelere kolayca ulaşılabilmesi ve fiziki arşivleme yükünün ortadan kalkması için tüm kamu kurumlarına elektronik ortamda oluşturulan belgelerin dijital olarak saklanması konusunda uyardı.

YILMAZ: “HİZMETLERİMİZ HERKES İÇİNDİR”

Yılmaz, “Silivri Belediyesi olarak hizmetlerimizi kişilere, gruplara ve çıkar çevrelerine göre değil, Silivri'de yaşayan vatandaşlarımıza göre belirledik” dedi.

Muharrem Yıldız, ‘Artık Sıra Bize Geldi’ (GÖRÜNTÜLÜ HABER)

İYİ Parti Esenyurt Belediye Başkan Adayı Muharrem Yıldız, nevruz kutlamalarının yapıldığı etkinlikte ilçe sakinlerinden destek istedi.

Çalık’tan Engelsiz Yaşam Merkezi

Bu merkez sadece bir binadan ibaret değil, aynı zamanda engelli bireylerimiz için yepyeni bir dünya, nefes, umut ve sevgi dolu bir ortam olacak” ifadelerine yer verdi.

Muhsin Yazıcıoğlu Manisa'da anıldı

Muhsin Yazıcıoğlu Manisa'da anıldı

Alper Taban'a sevgi seli

Alper Taban'a sevgi seli

Gece terleyerek uyanıyorsanız dikkat! Gece terlemesine 5 önlem!

Gece terleyerek uyanıyorsanız dikkat! Gece terlemesine 5 önlem!

Konya Selçuklu'da kuşak sınavı heyecanı

Konya Selçuklu'da kuşak sınavı heyecanı

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.