“Özel Çocuklara Gölge Öğretmen”

Türkiye’de bir ilk olan ‘Gölge Öğretmenlik’ Projesi kapsamında eğitimciler, veliler ve gölge öğretmenler bir araya geldi.

EĞİTİM 1.10.2021 18:41:30 2116 0
“Özel Çocuklara Gölge Öğretmen”

Türkiye’nin En Şanslı Yöneticisiyim

Türkiye’de bir ilk olan ‘Gölge Öğretmenlik’ Projesi kapsamında eğitimciler, veliler ve gölge öğretmenler bir araya geldi.

Beylikdüzü İlçe Kaymakamı Dr. Mustafa Altınpınar başkanlığında, Beylikdüzü İlçe Milli Eğitim Müdürü Yafes Bakırcı, Beylikdüzü Rehberlik ve Araştırma Merkezi Müdürü Vedat Yoldaş, Beylikdüzü Halk Eğitim Merkezi Müdürü Reşat Çetin’in katılımlarıyla gerçekleştirilen toplantıda Türkiye’de bir ilk olan, ülke çapında ilgi gören ‘Gölge Öğretmenlik’ projesi, okul müdürleri, veliler ve gölge öğretmenlere anlatıldı.

“Özel Çocuklara Gölge Öğretmen”

Özel çocukların eğitimlerini diğer çocuklardan kopmadan, hak ettikleri şekilde alabilmeleri için Gölge Öğretmenlik projesini başlatan Beylikdüzü İlçe Kaymakamı Mustafa Altınpınar; “Özel öğrencilerimizin eğitim sürecinde yaşadıkları sorunları benim anlatmama gerek yok, zaten velilerimiz, öğretmenlerimiz ve müdürlerimiz bunu birebir yaşıyorlar. Yaşanılan bu sorunları özüne inerek bu projeyle bitirmeyi hedefliyoruz. Sadece özel öğrencilerin bulunduğu bir sınıf ortamı oluşturmak ve sadece birbirleriyle iletişim kurmalarını sağlamak onların gelişimini engelliyor. Burada amaç özel çocukların diğer çocuklarla iletişim sağlayarak sosyalleşmesidir. Projemiz sadece özel çocuklar için değil, diğer çocukların onların bu durumunun normal olduğunu anlaması lazım. Hiçbir özel öğrenci ve velisi okullarımızda sığıntı değildir, özel öğrencilerimizin de diğer öğrenciler gibi eğitim almak onların en doğal hakkıdır.

“Gönül Vermiş Ekiple Yürüyeceğiz”

Bu toplantıyı gerçekleştirme amacımız bu işin uzun soluklu bir stratejiye dönüşmesini sağlamaktır. Bu projenin Türkiye’de ulusal bir kimliğe bürünerek kullanılmasını istiyoruz ve bununla ilgili çabalarımız oldu. Bu projenin uzun vadeli bir stratejiye dönüşmesi için ihtiyacımız olan şey nedir diye düşündüğümüzde, bunun karşılıklı iyi niyet, anlayış ve diyalog olduğunu görüyoruz. Bu saydığımız maddeleri oluşturup, ortaya koyabilirsek bu projenin başarıya ulaşmaması için hiçbir neden olmaz. Şuana kadar pandemi süreci her ne kadar sekteye uğratsa da uygulamaya geçtiğimiz için önemli bir tecrübeye sahip olduk. Gölge öğretmen projesi fikri her ne kadar bana ait olsa da, projenin hayata geçmesinde gerektiğinde sınırları zorlayan ve fedakarlık yapan bir ekip var Beylikdüzü’nde. İlçe Milli Eğitim müdürümüzden, halk eğitime, rehberlik ve araştırma merkezine ve okul müdürlerimize kadar bu işe gönül vermiş olan insanlar var. Esas projenin sahibi ben değil, onlardır. Ben şanslı bir yöneticiyim ki böyle bir ekiple çalışıyorum, bu yüzden hepsine çalışmalarından dolayı teşekkür ediyorum” dedi.

Bakırcı, “Dua Vesilesi Bir Proje”

Beylikdüzü’nde eğitim kalitesini arttırmak için önemli projelere imza atan İlçe Milli Eğitim Müdürü Yafes Bakırcı; “Kaymakamımızın tensip ve takdirleriyle oluşmuş bir proje gerçekleştiriyoruz. Ben buna dua vesilesi bir proje diyorum çünkü Türkiye’de hem ilk olması hem de özel gereksinimli öğrencilerimizi sınıflarında, ailelerinde ve gelişimlerinde destekleyecek bir projedir. Projeyi merak eden kişiler ülkenin dört bir yanından bizi arıyorlar. Okul müdürü, öğretmen ve veli bazında birçok hassasiyetimiz var. Bu projeye hepimizin sahip çıkması gerekiyor. Müdürlerimizin özel öğrencilerini sürekli gözetim altında tutması, gölge öğretmenlerimizin bu projenin ilk olması ve öncülüğünü yapıyor olmaları dolayısıyla çok önemli sorumlulukları var. Bu konuda gölge öğretmenlerimize sınıf öğretmenlerimizin ve velilerimizin desteği çok önemlidir. Bu projeden dolayı ilçe kaymakamımıza şükranlarımı sunuyor, emeği geçen herkese teşekkür ediyorum” dedi.

Çetin, “Sizlere İnanıyor ve Güveniyorum”

Projenin gerçekleşmesine katkıda bulunarak gölge öğretmenlik kursu açıp, proje kapsamında eğitimci yetiştiren Beylikdüzü Halk Eğitim Merkezi Müdürü Reşat Çetin, gerçekleştirilen toplantıda gölge öğretmenlere seslenerek; “Beylikdüzü Halk Eğitim Merkezi olarak her alanda yaptığımız gibi eğitim alanında da halkın yararına olacak bir proje gördüğümüzde üzerimize düşeni yaptık. 4 ekim pazartesiden itibaren eğitimlerini tamamlamış gölge öğretmenlerimiz, okul müdürlerimizin denetim ve gözetimlerinde görevlerine başlayacaklardır. Gölge öğretmenlerimizden ricamız her hangi bir aksilik yaşandığında, okula gelemeyecekleri bir durumda mutlaka okul idaresini ve veliyi bilgilendirmeleridir. Bizim açmış olduğumuz eğitim programlarıyla size çok değerli bilgiler vererek, sizlerin bu bilgileri öğrencilerinizin eğitim, kültür, sosyalleşme, kendini ifade edebilme ve öz bakım konularında çok güzel yerlere taşıyacağınıza olan inancım tamdır. Sizlere inanıyor ve güveniyorum. Bu Türkiye’de ilk olan bir proje ve sizin okullarda göstereceğiniz performans, önce Beylikdüzü’nden İstanbul’a, daha sonra da Türkiye’ye yayılacaktır.

 “Sizler Birer Lider Ve Model Olacaksınız”

Bizim halk eğitim olarak misyonumuz muadillerinden daima bir adım önde olarak, lider kurum ve lider bireyler yetiştirmektir. Bu projeyle sizler birer lider ve model olacaksınız. Çok yakın bir zamanda siz gölge öğretmenlerimizin gösterdiği başarı ve oluşturduğu atmosferle, diğer okul müdürlerinin ilçemizdeki müdürleri, gölge öğretmenleri arayacaklarını ve Türkiye’nin farklı bölgelerinde mülki idari amirliği görevini yapan kişilerin sayın Kaymakamımızı arayıp ‘siz bu işi nasıl yapıyorsunuz?’ diye sorular soracaklar. Bu proje özel çocuklarımıza bir nefes, ışık ve umut olacaktır. Bu projenin ete, kemiğe bürünmesinde emeği geçen herkese teşekkür ediyorum” dedi.

Haber: Nezir Karayün, Esma Bulut


Cumhur İttifakı’ndan Çakır’a Çağrı: “Tüm Kadınlardan Özür Dile”

Cumhur İttifakı Keşan Üyeleri, CHP İlçe Başkanı Anıl Çakır’ın “Benim kadınlarım Cumhuriyet kadını. Cumhuriyet Kadınları geliyor. ‘Bizimkiler ne’ diyor. Seninkileri bilmem. Bizimkiler öyle. Ne deyim sana mı soracağım?

MİCHAELA ASTRO BU AŞKA YILDIZLARDAN İZİN YOK

Dünyaca ünlü astrolog Michaela Astro Hande Erçel’e evlilik konusunda uyarıda bulundu.

VATANSEVER, DÜNYANIN BANA İHTİYACI VAR...

“Gidiyorum” isimli şarkıyı daha güncel ritimlerde hause saundla farklı bir boyuta taşıyan aranjör koltuğundaki Emre Karaçay, klasikleşmiş eseri kimsenin beklemediği bir tarza getirdi.

Helvacıoğlu, Paşayiğit Mahallesi sakinleriyle buluştu

Cumhur İttifakı AK Parti Keşan Belediye Başkan Adayı Mustafa Helvacıoğlu, mahalle mitingleri kapsamında Paşayiğit Mahallesi sakinleriyle buluştu.

ADD'den Erol'a Sıcak Karşılama

Cumhur İttifakı Büyükçekmece Belediye Başkan Adayı Recep Erol, Atatürkçü Düşünce Derneği Büyükçekmece Şubesini ziyaret etti. Erol, ADD üyelerinin sorularını cevaplarken, asla dernekler arasında bir ayrımın olmayacağını söyledi.

KAMU KURUMLARINA ELEKTRONİK SAKLAMA UYARISI!

Cumhurbaşkanlığı İdari İşler Başkanlığı; belgelere kolayca ulaşılabilmesi ve fiziki arşivleme yükünün ortadan kalkması için tüm kamu kurumlarına elektronik ortamda oluşturulan belgelerin dijital olarak saklanması konusunda uyardı.

YILMAZ: “HİZMETLERİMİZ HERKES İÇİNDİR”

Yılmaz, “Silivri Belediyesi olarak hizmetlerimizi kişilere, gruplara ve çıkar çevrelerine göre değil, Silivri'de yaşayan vatandaşlarımıza göre belirledik” dedi.

Muharrem Yıldız, ‘Artık Sıra Bize Geldi’ (GÖRÜNTÜLÜ HABER)

İYİ Parti Esenyurt Belediye Başkan Adayı Muharrem Yıldız, nevruz kutlamalarının yapıldığı etkinlikte ilçe sakinlerinden destek istedi.

Çalık’tan Engelsiz Yaşam Merkezi

Bu merkez sadece bir binadan ibaret değil, aynı zamanda engelli bireylerimiz için yepyeni bir dünya, nefes, umut ve sevgi dolu bir ortam olacak” ifadelerine yer verdi.

Muhsin Yazıcıoğlu Manisa'da anıldı

Muhsin Yazıcıoğlu Manisa'da anıldı

Alper Taban'a sevgi seli

Alper Taban'a sevgi seli

Gece terleyerek uyanıyorsanız dikkat! Gece terlemesine 5 önlem!

Gece terleyerek uyanıyorsanız dikkat! Gece terlemesine 5 önlem!

Konya Selçuklu'da kuşak sınavı heyecanı

Konya Selçuklu'da kuşak sınavı heyecanı

Ünlü oyuncu 'mor gözlük' farkındalığı

Ünlü oyuncu 'mor gözlük' farkındalığı

Eğitim İş Gölcük Temsilciliği’nde seçim

Eğitim İş Gölcük Temsilciliği’nde seçim

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.