Özel; Makro Düzeyde Sağlıklı Yaşam Teşvik Edilecek..!

Toplumda farkındalık sağlamayı amaçlayan Bilinçli Birey, Bilinçli Toplum İçin ‘Sen Fark Et” projesinin tanıtımı yapıldı...

EĞİTİM 15.12.2017 15:27:29 4798 0
Özel; Makro Düzeyde Sağlıklı Yaşam Teşvik Edilecek..!

Büyükçekmece’de “Sen Fark Et” Start Aldı

Büyükçekmece Kaymakamlığı koordinasyonunda Büyükçekmece İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü Tarafından Hazırlanan “Sen Fark Et” Projesinin 14.12.2017 Tarihinde Tanıtımı Yapılarak Süreç Başlatıldı

Büyükçekmece ilçesinde, rehberlik ve psikolojik danışma hizmetleriyle tüm bireylerin sağlıklı gelişmesini ve zararlı alışkanlıklardan korunmasını amaçlayan proje etkinlikleri başlatıldı. Toplumda farkındalık sağlamayı amaçlayan Bilinçli Birey, Bilinçli Toplum İçin ‘Sen Fark Et” projesinin tanıtım etkinlikleri kapsamında Dr. Bülent TANSEL tarafından (İNTERPOL Genel Sekreterliği Çocuklara Karşı İşlenen Suçlarla Mücadele Alt Direktörlüğü’nde EGM adına Önleyici Hizmetler Proje Sorumlusu) “Bağımlılık, ihmal ve istismar” konulu konferans düzenlendi.

 

            Proje tanıtım programına Büyükçekmece Kaymakamlığına bağlı kurum amirleri, Büyükçekmece Belediyesi, Yeşilay, ÇİM, AMATEM, YEDAM, ilçedeki muhtelif STK’lar, Okul Aile Birlikleri, Mahalle Muhtarları ve diğer davetliler katıldı.

“Özel; Makro Düzeyde Sağlıklı Yaşamın Teşvik Edilecek”

            Büyükçekmece Kaymakamı Dr. Mehmet ÖZEL konuşmalarında“Ulusal Uyuşturucu ile Mücadele Strateji Belgesi 2016-2018 çerçevesinde 8 bakanlığın koordineli olarak yürütecekleri Eylem Planı vizyonu toplumsal sağlığın korunması ve fonksiyonlarının sürdürülmesi adına makro düzeyde sağlıklı yaşamın teşvik edilmesini temel hedef olarak belirlenmiştir. Bağımlılık sorunu sadece riskli olarak gruplandırılanlarıdeğil tüm vatandaşlarımızı etkileyecek bir problem olarak algılanmalı ve bu anlamada önleyici faaliyetlere öncelik verilmelidir. Ulusal Uyuşturucu ile Mücadele Strateji Belgesinin Toplumun uyuşturucu ile mücadeleye katılımı bölümü kapsamında Milli Eğitim Bakanlığı ve Yeşilay Cemiyetiarasında diğer paydaşlarında katılımları esas alınarak “Türkiye Bağımlılıkla Mücadele Eğitimi” projesinin hayata geçirilmesi kararlaştırılmıştır.

 

“Sen Fark Et”

Bu kapsamda Büyükçekmece Kaymakamlığı olarak bilimsel verilere dayalı, etkin, güncel, hedef grupların niteliklerine uygun, sürdürülebilir ve konunun uzmanlarınca sürdürülecek ve takibi yapılacak olan “Sen Fark Et” projesini başlatmış bulunuyoruz. Projemiz ile madde kullanımının zararları konusunda hedef grupları bilgilendirmeyi ve bilinçlendirmeyi amaçlıyoruz diyerek projenin yürütülmesinde tüm paydaşların katkılarının başarıya ulaşmada çok önemlidir.” dedi.

“Uygun; Amaç Sağlıklı Ve Mutlu Bireyler Yetiştirmek”

            Büyükçekmece İlçe Milli Eğitim Müdürü Hasan Uygun; Türk Milli Eğitimi’nin temel amaçlarından birinin de sağlıklı ve mutlu bireyler yetiştirmek olduğunubelirterek bu amaca ulaşmak için gençlerinrisklerle karşılaşmadan önce olumsuzluklara ve risklere karşıhayır diyebilme becerilerinin içselleştirilmesinin çok önemli olduğunu söyledi. Hasan UYGUN ayrıca gençlerle günlük yaşamlarının herhangi bir bölümünde iletişim ve paylaşım içinde olan bütün paydaşların konu ile ilgili olarak önceden bilinçlenmelerinin önemini vurguladı.    


TÜBİTAK’ın Özel Çağrısına DEÜ Damgası

Türkiye Bilimsel ve Teknolojik Araştırma Kurumu (TÜBİTAK) 1001 – ‘Cumhuriyetimizin 100. Yılı Özel Çağrısı’na yapılan başvurular neticesinde destek almaya hak kazanan projeler belli oldu.

İSKİ hijyenik su için kapasite artırıyor...

İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nin köklü kuruluşu İSKİ, şehrin Avrupa yakasındaki olası su kesintilerinin önüne geçecek tesisin temelini attı

Atık Yönetimini Bilinçlendiriyorlar

Çalık, “Gelecek nesillerin çevre konusundaki farkındalığının artması ve sürdürülebilir bir gelecek için atılan bu tür adımlar, toplumun çevre konusundaki bilinç seviyesini yükseltmeye yardımcı olacaktır” dedi.

Atel İnşaattan 23 Nisan Kutlaması

.

Bayramı gönüllerince kutladılar

104 yıl önce Türk milletinin iradesini temsil eden Birinci Büyük Millet Meclisi’nin açılışı ve Türk halkının tüm dünyaya egemenliği ilan ettiği gün olan 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı her yılda kutlandı.

Güzel, Makamı Çocuklara Teslim Etti

Çatalca Belediye Başkanı Erhan Güzel, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nda başkanlık makamını çocuklara teslim etti.

Çölyak Hastalarını Yalnız Bırakmıyor..!

Esenyurt Belediyesi, glüten içeren besinlere alerjisi olan çölyak hastalarına, beslenme şekline uygun ürünlerin yer aldığı gıda paketi yardımında bulunarak onların sağlıklı yaşamasına katkı sunmaya devam ediyor.

Beylikdüzü Belediyesi 23 Nisan’da Hatay’da

Renkli görüntülere sahne olan etkinliklerdeki gösteriler büyük beğeni kazanırken, çocukların neşesine velilerde eşlik etti.

ÇOCUKLAR UNUTULMAZ BİR GÜN YAŞADI

23 NİSAN’DA 10 BİN BALIK EKMEK ÜCRETSİZ DAĞITILDI

Eğitimcilerden Başkan Erdoğan'a açık mektup:

Bilim ve Eğitim Camiasından Başkan Erdoğan'a Müfredat Açık Mektubu

Çocuklar Belediye Başkanlığı Koltuğunu Devraldı

Balcıoğlu, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı kutlamaları kapsamında başkanlık koltuğunu bir günlüğüne Silivri'nin farklı okullarından gelen çocuklara devretti.

Özer, ‘Evde Sağlık Hizmeti” ile komşularının yanında

Esenyurt Belediyesi, sağlık durumu hastaneye gitmeye elverişli olmayan hastalar için sürdürdüğü “Evde Sağlık Hizmeti” desteğine ara vermeden devam ediyor.

Çalık: Evlatlarımıza Aydınlık Bir Gelecek Bırakmak İstiyoruz

Onun için bütün hizmetlerimizin temeline mutlaka çocuklar var. Çocuklar geleceğimizin güvencesi, çocuklar bizim yaşama sevincimiz.

Tuğba Özay Ben Amerika'da Doğsaydım!

7 yaşında Kadıköy Halk Eğitim Merkezi Deneme Sahnesi’nde tiyatroya başladım. İlkokul üçüncü sınıfta senaryolar, tiyatro oyunları yazmaya başladım.

Balcıoğlu, Afet Hazırlıklarını Masaya Yatırdı

Balcıoğlu, Tekirdağ Vali Yardımcısı Günay Öztürk, Silivri Kaymakamı Tolga Toğan ve Tekirdağ AFAD İl Müdürü Tezcan Buçan ile Silivri Afet Koordinasyon Merkezinde bir araya geldi.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.