Personele Afet Bilinci Eğitimi

Beylikdüzü Belediyesi’nce belediye personeline yönelik olarak düzenlenen “Temel Afet Bilinci Eğitimi” konulu eğitim, Beylikdüzü Atatürk Kültür ve Sanat Merkezi’nde gerçekleştirildi.

GÜNCEL 14.11.2019 09:32:16 2470 0
Personele Afet Bilinci Eğitimi

BEYLİKDÜZÜ’NDE BELEDİYE PERSONELİNE AFET BİLİNCİ EĞİTİMİ VERİLDİ

 

 

 

Beylikdüzü Belediyesi’nce belediye personeline yönelik olarak düzenlenen “Temel Afet Bilinci Eğitimi” konulu eğitim, Beylikdüzü Atatürk Kültür ve Sanat Merkezi’nde gerçekleştirildi. Temel Afet Bilinci Eğitimi’ne katılan belediye personellerine, Beylikdüzü Belediyesi Afet ve Acil Durum Eylem Planı’na göre, afet öncesinde alınacak önlemler ve sonrasında yapılacaklar anlatıldı. Belediye personelleri, eğitimi başından sonuna dek büyük bir dikkatle takip etti.

 

Beylikdüzü Belediyesi’nde çalışan personellerin olası bir afete hazır olmasını ve afet anı ile sonrasında hem kendilerine hem de çevrelerindeki vatandaşlara yardımcı olabilmelerini sağlamak amacıyla düzenlenen Temel Afet Bilinci Eğitimi, Beylikdüzü Atatürk Kültür ve Sanat Merkezi Trakya Salonu’nda yapıldı. İnsan Kaynakları ve Eğitim Müdürlüğü ile Plan ve Proje Müdürlüğü’nün koordinasyonunda düzenlenen Temel Afet Bilinci Eğitimi programının birinci oturumunda, ‘deprem ve olası afet durumunda nasıl davranılması gerektiği ve Beylikdüzü Belediyesi’nde çalışan personellerin olası afet anı ve sonrasındaki görev ve sorumlulukları’ konularında personele bilgi veren Beylikdüzü Belediyesi Afet Yönetim ve Koordinasyon Büro Sorumlusu Murat Acar, kamu kurumlarının ve kamu kurumlarında çalışan amirler ile personellerin olası afet anında görevlerini eksiksiz yapmasının önemine de değindi. Eğitimin ikinci oturumunda ise Engelsiz, Erişilebilir Kent Düzenlemeleri ve Engellilerle İletişim Danışmanı Adem Kuyumcu ‘özel gereksinimli bireylere yönelik afet eğitimi, özel gereksinimli bireylerle iletişim’ konularında belediye personeline bilgilendirmede bulundu. Deprem ve olası afetlerde yaşanabilecek kayıpları en aza indirmek, tahliye işlemlerinin hızlı ve güvenli bir şekilde gerçekleştirilebilmesini sağlamak adına çok önemli bilgilerin aktarıldığı Temel Afet Bilinci Eğitimi, 14 Kasım Perşembe gününe kadar devam edecek.

 

Acar: Afet Anında Nasıl Davranmamız Gerektiğini Öğrenmeliyiz

 

Temel Afet Bilinci Eğitimi’ndeki sunumunda, deprem ve olası afet durumunda nasıl davranılması gerektiği konusunda bilgiler aktaran Beylikdüzü Belediyesi Afet Yönetim ve Koordinasyon Büro Sorumlusu Murat Acar “Depremin ne zaman olacağı belli olmasa da biz, hazırlıklarımızı her an olacakmış gibi yapmalı ve olası bir deprem ve afet anında nasıl hareket etmemiz gerektiğini öğrenmeliyiz. Deprem anında panik olarak asansör, merdiven ve pencerelere koşmak yerine ‘çök, kapan, tutun’pozisyonu alarak güvenli alanlarda sarsıntının geçmesini beklemek; sarsıntının ardından ise tahliye kurallarına uygun şekilde binanın boşaltılması gerekir.” dedi. Murat Acar, sunumunda, belediye personellerinin olası afet anındaki görev ve sorumlulukları hakkında da bilgilendirmede bulundu.

 

Kuyumcu: Hazır Olmak İçin Tatbik Etmek Gerekir

 

Eğitim programındaki sunumunda ‘özel gereksinimli bireylerle nasıl doğru iletişim kurulur, özel gereksinimli bireylere yönelik afet eğitimleri’ konularına değinen Engelsiz, Erişilebilir Kent Düzenlemeleri ve Engellilerle İletişim Danışmanı Adem Kuyumcu “Deprem ve olası bir afete hazır olmak için doğru bilgi edinmek ve öğrenilen bilgiyi tatbik etmek gerekir. Daha önce uygulamadığınız bir şeyi, deprem anında da yapamazsınız.” diyerek öğrenilen bilgilerin tatbik edilmesinin önemine dikkat çekti.


Koç; İman, İnanç ve Azim Varsa İmkân Da Vardır…

Koç, Kahramanlarımız Adalet, Merhamet ve Sevgi Dolu Bir Dünya İçin Savaştılar. Bizde okuyan, merak eden ve üzerine düşünerek hayata yeni kapılar açan nesiller yetiştiriyoruz.

Merhamet Dolu Bir Dünya İçin Savaştılar

Tepeli, Tarihe olan bağlılık, bir milletin güç kaynağıdır ve biz bu gücü gelecek nesillerimize taşımak için çaba gösteriyoruz.

SANA EMANET BİLGİ YARIŞMASI…

Ensar Vakfı Sana Emanet Yarışması Türkiye’nin 81 ilinde yapılacak olan bir yarışmadır.

BÜYÜKÇEKMECE'NİN KAYBEDECEK ZAMANI YOK! ( Görüntülü Haber)

Cumhur İttifakı Büyükçekmece Belediye Başkan Adayı Recep Erol bölgedeki gazetecilerle iftar programında bir araya geldi. Erol projelerini gazetecilere anlattı.

Çalık, Yeni Dönem Projelerini Tanıttı… (GÖRÜNTÜLÜ HABER)

Beylikdüzü Belediye Başkanı ve Başkan Adayı Mehmet Murat Çalık, “İstanbul’da Kazanacağımız Zaferin İşaret Fişeğini Beylikdüzü’nden Atacağız”

Akşener; Meydan Okudu… Yıldız, Gümbür Gümbür Sahaya İndik, Birilerini Korku Sardı… (GÖRÜNTÜLÜ HABER)

Esenyurt İYİ Parti Belediye Başkan Adayı Muharrem Yıldız’ın düzenlediği iftar programına İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener katıldı ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a meydan okudu.

Sahuru Atlamayın!

Özellikle besin ve enerji ihtiyacının dengeli bir şekilde karşılanmasının Ramazan ayının sağlıklı bir şekilde geçirilmesine katkı sağlayacağını belirtiyor.

Minikler Başkanını Çok Seviyor!

Bağcılar Belediyesi'nin Kadir Topbaş Halk Sarayı’nda düzenlediği etkinlikler her gün farklı konuklara ve binlerce Bağcılar sakinine ev sahipliği yapıyor.

Üner’den Türkiye Çapında Çözüm..!

Çözülen sorun sadece Çatalca’da tüm Türkiye’de şoför esnafında büyük sevinç yaşattı.

“Her Türlü Tehditi Aldım” Ama Hiç Birine Eyvallahım Olmadı!.. (GÖRÜNTÜLÜ HABER)

Başkan İlhan Ocaklı: 5 Yılda 220 Adet Ruhsatı İptal Ettirdik “Her Türlü Tehditi Aldım” Ama Hiç Birine Eyvallahım Olmadı!..

UNESCO’dan Büyükçekmece’ye “Tsunami Hazır Kent” Sertifikası

Türkiye’de bir ilke imza atan Büyükçekmece Belediyesi, IOC/UNESCO “Tsunami Hazır Kent” sertifikasını almaya hak kazanan ilk kent oldu.

Liyakatsizliğin, Denetimsizliğin Adı KADER Olmuştur!

Türkiye genelinde yayımlanan basın bildirisini Tüketiciyi Koruma Derneği Beylikdüzü şube başkanı Tülin Özgür okudu.

MEB Yardımcısı Ökten'den Eskişehir teması

MEB Yardımcısı Ökten'den Eskişehir teması

ÖBA'dan 606 bin öğretmen faydalandı

ÖBA'dan 606 bin öğretmen faydalandı

Keşan Online’nin belediye başkan adayı anketi sonuçlandı

Keşan Online’nin belediye başkan adayı anketi sonuçlandı

Salı 14.2 ° / 8.6 °
Çarşamba 8.5 ° / 7.6 °
Perşembe 12.2 ° / 6.1 °

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.