Çocuk Pilatesi Kas Gelişimini Etkiliyor
Sports International ve Rhythm Bilkent Fitness/Pilates eğitmeni Mahir Taşatanel, çocuk pilatesine dair bilinmeyenleri anlattı.
Çocuk yaşta yapılan bale ve egzersizlerin ileri yaşlarda önemine dikkat çeken Mahir Taşatanel, 30-40 yaşında bile olsa, uzun zaman spor yapılmasa da; çocuk yaşta yapılan bale ve egzersiz vücudun esnekliğinin korunmasını sağlıyor. Çocuk yaşta kaslarımızın esnemesi, bu bütün bir hayatımız boyunca sağlığı kalıcı bir şekilde edinmemizi sağlıyor. O yüzden bu esneme ve kasları güçlendirme hareketleri büyük önem taşıyor. Bütün bir hayatımızda hem düzenli spor anlayışı sağlıyor hem de sağlıklı bir beden kazandırıyor” dedi.
Kalça çıkığı olan çocuklarda egzersiz
Kalça çıkığı olan çocuklara yapılacak olan egzersizlerden de bahseden Taşatanel “Kalça çıkığı olan çocuklarda çocuklar nasıl eğlenceli bir şekilde uygulama yapılacaksa o şekilde ilerlemek lazım. Çocuk çok küçükse reformer aletinde çalışmak çok zor oluyor. 8 yaş üzeri çocuklar için reformar kullanabiliyoruz. 8- 9 yaş altındaki çocuklarda minder egzersizi minder pilatesi yapıyoruz. Bu egzersizler, kasları hmesi, kasları güçlendirmesi, koordinasyon dengeyi arttırması çocukların ilerideki yapacağı diğer branşlarda da daha başarılı olmasını sağlıyor” diye konuştu.
Kalça çıkığında ameliyat sonrası süreci desteklemek için de pilatesin önemine dikkat çeken Taşatanel sözlerine şunları ekledi: “Hala bacaklarda çarpıklık ya da farklı durumlar olabiliyor. Kasları çalıştırıp ona göre çalışma yapıyoruz. Parantez bacak postür bozukluğu gibi durumlar iç bacakları güçlendirdiğimizde düzelmiş oluyor.”
HABER / GÜLSEVİN KUZU / ADOM AJANS - Türkiye Oryantiring Şampiyonası, 26 ilden 79 kulüp ve 1044 sporcunun katılımıyla Edirne’de başladı.
HABER / NEZİR KARAYÜN / EĞİTİMDEN HABERLER - Millî Eğitim Bakanlığı (MEB), dijital tasarım platformu Canva ile önemli bir iş birliği protokolü imzaladı.
HABER / NEZİR KARAYÜN / İSTANBUL - Türkiye’nin dijital dönüşümüne öncülük eden Vodafone, Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu tarafından düzenlenen 5G yetkilendirme ihalesinde büyük bir adım attı.
HABER / NEZİR KARAYÜN / EĞİTİMDEN HABERLER - Milli Eğitim Bakanlığı tarafından düzenlenen “Öğretmen, Yazar; Çocuk Çiçek Açar” temalı hikâye yazma yarışmasının kazananları belli oldu.
Merkez haftalık istatistiklerini yayımladı.... Mevduatlarda sınırlı artış
Antalya’da sinema şöleni: Gala yapacak filmler açıklandı
KFOR Komutan Yardımcılığı görevini İtalya’ya devrediliyor
Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.