Premier Lig'e 2.7 milyar euro Yatırım!

Premier Lig'e 2.7 milyar euro yatırdılar.

SPOR 17.07.2019 13:17:12 3781 0
Premier Lig

KPMG Football Benchmark ekibi, Premier Lig ekiplerinin yabancı patronlarını araştırdı:

 

Gelecek sezon dünyanın en iyi liginde mücadele edecek 20 takımın 14'ünün sahibi yabancı yatırımcılar… 14 yabancı yatırımcının bu kulüpleri almak için kasasından toplam 2 milyar 712 milyon 53 bin euro çıktı. En çok parayı Manchester United'ı 2005 yılında 880 milyon euro karşılığında alan Glazer ailesi ödedi.

 

 

Dünyanın en popüler ligi şüphesiz İngiltere Premier Ligi… Tüm futbolseverlerin tutkuyla takip ettiği Premier Lig'deki takımlar, birçok yabancı yatırımıcının da gözdesi durumunda bulunuyor. KPMG Football Benchmark ekibi, Premier Lig kulüplerindeki yabancı patronlarını araştırdı. Gelecek sezon dünyanın en iyi liginde mücadele edecek 20 takımın 14'ünün sahibi yabancı yatırımcılar… 14 yabancı yatırımcının bu kulüpleri almak için kasasından toplam 2 milyar 712 milyon 53 bin euro çıktı.

 

Real Madrid ve Barcelona yükselenleri kaptı

En çok parayı ise Manchester United'ı 2005 yılında 880 milyon euro karşılığında alan Grazer ailesi ödedi. ABD'li iş adamı Stan Kroenke, 2018 yılında 602 milyon euroya Arsenal tek sahibi olurken, New England Sports, Liverpool'u hisselerini 2010 yılında 334 milyon euro karşılığında aldı. Southampton'ın hisseleri ise Lander Sports'a 233 milyon euroya satıldı. Premier Lig'deki ilk yabancı yatırımcı olan Rus iş adamı Roman Abramovich, Chelsea'yi satın almak için 2003 yılında 156 milyon euro verdi.

 

Premier Lig takımı satın almak bir hayaldir

KPMG Türkiye Spor Sektör Lideri Hakan Uçak, ''Premier Lig çok büyük Pazar ve yabancı yatırımcılar için de büyük bir fırsat oluyor. Dünyanın en büyük liginde bir takım sahibi olmak büyük yatırımcıların hayalidir. Bu sayede kendi şirketlerinin büyümesini sağlıyorlar. Hem de bir İngiliz kulübü sahibi olmanın heyecanını yaşıyorlar'' dedi.

 

İşte Premier Lig'in yabancı sahipleri:

TAKIM

SAHİBİ

ÜLKE

SENE

ÖDEDİĞİ ÜCRET (EURO)

M.United

Glazer Ailesi

ABD

2005

880 milyon

Arsenal

Stan Kroenke

ABD

2018

602 milyon

Liverpool

New England Sports

ABD

2010

334 milyon

Southampton

Lander Sports

Çin

2017

234 milyon

M.City

Mansour bin Zayed

BAE

2008

167 milyon

Chelsea

Roman Abramovich

Rusya

2003

156 milyon

C.Palace

Apollo Global Management

ABD

2015

111,5 milyon

Wolves

Fosun International

Çin

2016

50 milyon

Leicester City

Srivaddhanaprabha Ailesi

Tayland

2010

43 milyon

Aston Villa

Nassef Sawiris (NSWE)

Mısır

2018

33,5 milyon

Watford

Pozzo Ailesi

İtalya

2012

23 milyon

Sheffield

Prince Abdullah bin Musa'ad

Suudi

2013

12 milyon

Bournemouth

Maxim Denim

Rusya

2019

Açıklanmadı

Everton

Farhad Moshiri

İran

2019

Açıklanmadı

 

KPMG Hakkında

Denetim, vergi ve danışmanlık hizmetleri sunan ve sektöründeki en büyük dört uluslararası şirketten biri olan KPMG, geçmişi 1867 yılına dayanan, üye firmalar ağı sistemiyle 156 ülkede, 174 binin üzerinde çalışanıyla finansal hizmetler, tüketici ürünleri ve endüstriyel sektörlerden, gıda, perakende, enerji, telekmünikasyon, kimya gibi pekçok sektöre danışmanlık hizmeti veriyor. KPMG Türkiye ise İstanbul merkez ofisinin yanısıra Ankara ve İzmir ofisleriyle, 1982 yılından beri 1.500 çalışanıyla her sektörden 2000’in üzerinde firmaya sektörler özelinde hizmet verirken, rekabette ihtiyaç duydukları endüstriyel trendler hakkında değer yaratan çözümler sunuyor. Detaylı bilgi için www.kpmg.com.tr adresine başvurabilirsiniz.


TÜBİTAK’ın Özel Çağrısına DEÜ Damgası

Türkiye Bilimsel ve Teknolojik Araştırma Kurumu (TÜBİTAK) 1001 – ‘Cumhuriyetimizin 100. Yılı Özel Çağrısı’na yapılan başvurular neticesinde destek almaya hak kazanan projeler belli oldu.

İSKİ hijyenik su için kapasite artırıyor...

İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nin köklü kuruluşu İSKİ, şehrin Avrupa yakasındaki olası su kesintilerinin önüne geçecek tesisin temelini attı

Atık Yönetimini Bilinçlendiriyorlar

Çalık, “Gelecek nesillerin çevre konusundaki farkındalığının artması ve sürdürülebilir bir gelecek için atılan bu tür adımlar, toplumun çevre konusundaki bilinç seviyesini yükseltmeye yardımcı olacaktır” dedi.

Atel İnşaattan 23 Nisan Kutlaması

.

Bayramı gönüllerince kutladılar

104 yıl önce Türk milletinin iradesini temsil eden Birinci Büyük Millet Meclisi’nin açılışı ve Türk halkının tüm dünyaya egemenliği ilan ettiği gün olan 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı her yılda kutlandı.

Güzel, Makamı Çocuklara Teslim Etti

Çatalca Belediye Başkanı Erhan Güzel, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nda başkanlık makamını çocuklara teslim etti.

Çölyak Hastalarını Yalnız Bırakmıyor..!

Esenyurt Belediyesi, glüten içeren besinlere alerjisi olan çölyak hastalarına, beslenme şekline uygun ürünlerin yer aldığı gıda paketi yardımında bulunarak onların sağlıklı yaşamasına katkı sunmaya devam ediyor.

Beylikdüzü Belediyesi 23 Nisan’da Hatay’da

Renkli görüntülere sahne olan etkinliklerdeki gösteriler büyük beğeni kazanırken, çocukların neşesine velilerde eşlik etti.

ÇOCUKLAR UNUTULMAZ BİR GÜN YAŞADI

23 NİSAN’DA 10 BİN BALIK EKMEK ÜCRETSİZ DAĞITILDI

Eğitimcilerden Başkan Erdoğan'a açık mektup:

Bilim ve Eğitim Camiasından Başkan Erdoğan'a Müfredat Açık Mektubu

Çocuklar Belediye Başkanlığı Koltuğunu Devraldı

Balcıoğlu, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı kutlamaları kapsamında başkanlık koltuğunu bir günlüğüne Silivri'nin farklı okullarından gelen çocuklara devretti.

Özer, ‘Evde Sağlık Hizmeti” ile komşularının yanında

Esenyurt Belediyesi, sağlık durumu hastaneye gitmeye elverişli olmayan hastalar için sürdürdüğü “Evde Sağlık Hizmeti” desteğine ara vermeden devam ediyor.

Çalık: Evlatlarımıza Aydınlık Bir Gelecek Bırakmak İstiyoruz

Onun için bütün hizmetlerimizin temeline mutlaka çocuklar var. Çocuklar geleceğimizin güvencesi, çocuklar bizim yaşama sevincimiz.

Tuğba Özay Ben Amerika'da Doğsaydım!

7 yaşında Kadıköy Halk Eğitim Merkezi Deneme Sahnesi’nde tiyatroya başladım. İlkokul üçüncü sınıfta senaryolar, tiyatro oyunları yazmaya başladım.

Balcıoğlu, Afet Hazırlıklarını Masaya Yatırdı

Balcıoğlu, Tekirdağ Vali Yardımcısı Günay Öztürk, Silivri Kaymakamı Tolga Toğan ve Tekirdağ AFAD İl Müdürü Tezcan Buçan ile Silivri Afet Koordinasyon Merkezinde bir araya geldi.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.