Romanya’da Aba Güreşi Şampiyonası..!

13-15 Ekim 2017 günleri Romanya’nın Köstence ve Tulça şehirlerinde Birinci Romanya Kültür ve Spor Kurultayı gerçekleştirildi.

SPOR 25.10.2017 18:00:31 5572 0
Romanya’da Aba Güreşi Şampiyonası..!

 Kurultay; Romanya Demokratik Türk Tatar Federasyonu ve Romanya Uluslararası Aba Güreşi Federasyonu Başkanlığı tarafından düzenlendi. Kültür,  Spor ve Sosyal etkinlikler çerçevesinde yapılan kurultaya, ev ahibi Romanya, Türkiye, Bulgaristan ve Moldava katıldı.

Tarihi Yerler Ziyaret Edildi

Programın birinci gününde, Köstence ve Tulça’nın tarihi yerleri ziyaret edildi. Tulça ili sınırlarında Babadağ kasabasında Gazi Ali Paşa Camii, Sarı Saltuk Baba ve Koyun Baba türbeleri görüldü. Türbelerde dualar edildi. Mecidiye, Omurça ve Hasança gibi Türk yurtlarına gidildi. Sokollu Mehmet Paşanın, eşi  Esmehan Sultan (II. Beyazıt’ın kızı) adına yaptırdığı cami ile Köstence’deki Kral cami incelendi. Şehir gezileri yapıldı. Akşam yemeklerinden sonra geleceğe yönelik sportif ve kültürel plan ve projeler geliştirildi. Bunlardan en önemlisi 2018 yılı içinde Romanya’da yapılacak olan Balkan Uluslararası Aba Güreşi Şampiyonasıdır.

Romanya Köstence Belediye Meclis üyeleri, Judo ve Güreş Kulüpleri, Tatar güreşi kulüpleri ve en önemlisi Rusya’nın geliştirmiş olduğu “Hand to Hand Fight Federation” Silahlı Kuvvetler ve Emniyet Kuvvetleri İçin Dövüş Sanatları Federasyonu tam destek vermektedir. Hatta bu federasyonun başkanı Boğdan Neagu ve Asbaşkanı Mihai Gosav Baş güreşler için mindere çıktılar. Gösterdikleri bu yüksek performans ve Uluslararası Aba Güreşine verdikleri destek için, Başkan Prof. Dr. İbrahim Öztek tarafından kendilerine birer madalya ve bayrak takdim edildi.

 

Sporcular Tanıştı

İkinci gün sabah deniz kenarında kumsalda atlı gösteriler ve at yarışları yapıldı. Burada tüm sporcular bir araya gelerek tanıştı  ve birlikte anı fotoğrafları çekildi. Öğleden sonra ise spor salonunda Kurultay’ın bir parçası olarak geleneksel okçuluk, ok atışları, geleneksel giysileri ile eski bahadırlar/savaşçılar gösteriler yaptılar. Bu etkinlikler televizyon ekiplerince kayda alındı ve yetkililerle röportajlar yapıldı.

Daha sonra Uluslararası Aba Güreşi yarışmalarına geçildi. Ekipler son derece güçlü ve teknik sporculardan oluşuyordu. Sporcuların yaklaşık tümü 3 Eylül günü Hatay’da yapılan 8. Uluslararası Aba Güreşi Dünya Kupası Şampiyonasına katılan sporculardı. Uluslararası hakemlerimizin yönettiği yarışmalarda hiç bir hoşnutsuzluk  veya haksızlık yaşanmadı. Yarışmalar; ciddi, disiplinli fakat kardeşlik havası içinde geçti. Türk takımı teknik olarak göz doldurdu. Beyazıt Kemal Halil yönetimindeki Bulgar sporcular da teknik olarak Türk takımından aşağı kalmadı.  Nitekim iki birinciliği de Bulgar sporcular kazandı.

Şampiyonada Türk takımı birinci  oldu. Türkiye’nin ardından Bulgaristan ikinci, Romanya üçüncü ve Moldova/Gagauzya diğer üçüncü oldu.

MÜSABAKA SONUÇLARI:

60Kg   Popa Iulian (1) Ro,

            Ozadal Buniamin (2) Tr,

            Colioglo Serghei (3) R.Md, ,

             Angelev Victor (3) R.Md..;

70kg    Martin Ivanov (1) Bg,

             Akkuş Cuma (2) Tr,

             Uygan Sukru (3) Tr,

             Chelioglo Nicolai (3) R.Md.;

80Kg    Dogru Oguz (1) Tr,

             Franjev Alex (2) R..Md.,

             Martin Angelov (3) Bg,

             Iftodi Ion (3) Ro, ;

90Kg    Ivan Stefano (1) Bg,

             Lozovanu Gheorghe (2) Ro,

             Ţurcanu Mihai (3) Ro,

             Karaca Selahattin (3) Tr;

+90Kg  Çayirci Mahmut (1) Tr,

             Ivaylo Nanchev (2) Bg,

             Bogdan Neagu (3) Ro,

             Mihai Gosav (3) Ro

 

TAKIM SONUÇLARI

 Turcia (1),

 Bulgaria (2),

 Romȃnia (3)

 Bulgaria (3)

Müsabakalar son derece ciddi, kıran kırana, fakat o derece centilmence ve kardeşçe sürdü. Herkes bir birine son derece saygılı ve hakkına riayet ederek, verilen kararları saygı ile karşıladı.

Müsabakalar; Uluslararası Kuraş ve Uluslararası Aba Güreşi hakemimiz Aydın Öztek, Uluslararası Serbes Güreş ve Uluslararası Aba Güreşi Hakemi  Florin Nistor ve Uluslararası Aba Güreşi Hakemimiz Hikmet Sabuncu tarafından yönetildi.

Sporculara madalya ve diplomaları yanı sıra aldıkları derecelere göre para ödülü verildi.

 

Romanya Uluslararası Aba Güreşi Başkanı ve Romanya Demokratik Türk Tatar Birliği başkanı Belgin Naim ile Romanya eski millet vekili ve Onursal başkan Necat Sali ile organizasyon komitesi üyelerinin çalışmaları ve misafirperverliği misafirlierini son derece mutlu etmiştir.

Bundan sonra sırada 19 kasım günü Almanya’da yapılacak olan 2. Avrupa ve 4. Almanya Uluslararası Aba Güreşi Şampiyonası bulunmaktadır. 2018 yılı başlarında da Balkan Şampiyonası, Macaristan, Bulgaristan, Gürcistan ve İran turnuvaları ile Uluslararası Aba Güreşi, dev adımlarla dünyaya yayılan orijinal bir Türk Sporu olarak, spor dünyasında yeni bir güneş olarak parlamaktadır.

Geleneksellikten modernizasyonla Dünya spor arenalarına taşınan Uluslararası Aba Güreşi sporunun basit ve kolay anlaşılır kuralları ve hakem jestleri ile çok kısa bir zaman içinde birçok güreş tipi sporun yerini alacağına kesin gözü ile bakılmaktadır.

Bu sporun gelişmesinde ve yaygınlaşmasında iki bilim, spor ve kültür adamımız; Hatay Büyükşehir Belediye Başkanı Doç. Dr. Lütfü Savaş ile aynı zamanda Türk sporunun duayenlerinden Türkiye Olimpian Derneği başkanı Prof. Dr. İbrahim Öztek’in verdikleri emek büyük önem taşımaktadır.

Ey yükselen yeni nesil! İstikbal sizindir. Cumhuriyeti biz kurduk, onu devam ettirecek sizlersiniz.

Ey yükselen yeni nesil! İstikbal sizindir. Cumhuriyeti biz kurduk, onu devam ettirecek sizlersiniz.

Dünya üzerinde yaşamış ve yaşayan milletler arasında demokrat doğan yegâne millet Türklerdir.

Cumhuriyeti kuranlar onu korumaya da muktedir olmalıdır.

 


Çocuklar Belediye Başkanlığı Koltuğunu Devraldı

Balcıoğlu, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı kutlamaları kapsamında başkanlık koltuğunu bir günlüğüne Silivri'nin farklı okullarından gelen çocuklara devretti.

Özer, ‘Evde Sağlık Hizmeti” ile komşularının yanında

Esenyurt Belediyesi, sağlık durumu hastaneye gitmeye elverişli olmayan hastalar için sürdürdüğü “Evde Sağlık Hizmeti” desteğine ara vermeden devam ediyor.

Çalık: Evlatlarımıza Aydınlık Bir Gelecek Bırakmak İstiyoruz

Onun için bütün hizmetlerimizin temeline mutlaka çocuklar var. Çocuklar geleceğimizin güvencesi, çocuklar bizim yaşama sevincimiz.

Tuğba Özay Ben Amerika'da Doğsaydım!

7 yaşında Kadıköy Halk Eğitim Merkezi Deneme Sahnesi’nde tiyatroya başladım. İlkokul üçüncü sınıfta senaryolar, tiyatro oyunları yazmaya başladım.

Balcıoğlu, Afet Hazırlıklarını Masaya Yatırdı

Balcıoğlu, Tekirdağ Vali Yardımcısı Günay Öztürk, Silivri Kaymakamı Tolga Toğan ve Tekirdağ AFAD İl Müdürü Tezcan Buçan ile Silivri Afet Koordinasyon Merkezinde bir araya geldi.

Balcıoğlu "Ahşabın Hikayesi" Sergisinin Açılışını Gerçekleştirdi

"Ahşabın Hikayesi" isimli ahşap sergisinin açılışını yaptı. Serginin açılışında konuşan Başkan Balcıoğlu, sanatseverlerle birlikte sergiyi gezdi ve eserler hakkında bilgi aldı.

Hentbol erkeklerde Mihalıççık şampiyon

023-24 Hentbol Sezonu Erkekler 1. Ligi Dörtlü Final maçları Ankara THF Prof. Dr. Yaşar Sevim Hentbol Salonu'nda oynandı.

Cumhurbaşkanı'nın sesi ile 'oltalama' girişimine dikkat!

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın sesi kullanılarak yayınlanan yatırım ilanlarına ilişkin açıklama İletişim Başkanlığı'ndan geldi.

Erdoğan, Romanyalı mevkidaşıyla görüştü

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Romanya Cumhurbaşkanı Klaus Iohannis ile telefon görüşmesi gerçekleştirdi.

MEB'de 'görevde yükselme' atama sonuçları açıklandı

Millî Eğitim Bakanlığınca şube müdürlüğü, şeflik, memurluk ve saymanlık için görevde yükselme suretiyle atama sonuçları açıklandı.

İçişleri Bakanlığı, Mardin ve Diyarbakır'la ilgili müfettiş görevlendirdi!

'Türk bayrağının kaldırıldığına' yönelik iddialarla ilgili Mülkiye Müfettişleri görevlendirdi.

KalDer Kayseri'den gelecek paneli

KalDer (Kalite Derneği), Kayseri Şubesi tarafından Kayseri Ticaret Odası Eğitim Salonunda düzenlenen "İşimiz İnsan’’ ana teması çerçevesinde ‘’Geçmişten Geleceğe İnsan Kaynakları" konulu panel büyük ilgi gördü.

Kayseri Valisi'nden Büyükkılıç'a ziyaret

2024 Yerel Seçimlerinde yeniden Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanı seçilmesinden dolayı Başkan Büyükkılıç’ı tebrik eden Vali Çiçek, hayırlı olsun temennilerini iletti.

Kayseri tarımsal üretimin merkezi olacak

Kayseri Kocasinan Belediye Başkanı Ahmet Çolakbayrakdar, kırsal mahallelerden biri olan Hasancı’da çiftçiye dağıtılan nohut tohumlarının ekimini yaptı. Tohumları toprakla buluşturdu.

MEB Gastronomi Festivalinde lezzet şöleni

Milli Eğitim Bakanlığı İzmir Bölgesi Gastronomi Festivali ve Yemek Yarışması, renkli görüntülere sahne oldu.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.