Rüzgar Türbinlerinin Yakınında Yaşam

Rüzgar santrallerinin yaklaşık 8 kilometre yakınında yaşayanlar üzerinde yapılan yeni bir araştırmanın sonuçlarına göre katılımcıların 92’si bu durumdan oldukça memnun olduğunu açıklıyor.

YAŞAM 23.07.2019 10:46:50 2903 0
Rüzgar Türbinlerinin  Yakınında Yaşam

İNSANLARIN 92’Sİ RÜZGAR TÜRBİNLERİNİN YAKININDA YAŞAMAKTAN MEMNUN

 

 

RÜZGAR TÜRBİNLERİNİN YAKININDA YAŞAM, DİĞER ENERJİ KAYNAKLARINA TERCİH EDİLİYOR

 

Rüzgar santrallerinin yaklaşık 8 kilometre yakınında yaşayanlar üzerinde yapılan yeni bir araştırmanın sonuçlarına göre katılımcıların 92’si bu durumdan oldukça memnun olduğunu açıklıyor. Türkiye ve çevre coğrafyadaki rüzgar enerjisi yatırımlarına yönelik işletme ve bakım hizmetleri sunan Ülke Enerji’nin Genel Müdürü Ali Aydın, tükettiği her şeyi sorgulayan bilinçli toplumların tükettikleri enerjinin üretimine de duyarlı yaklaştığını belirtiyor.

 

Modern dünyanın güçlendirilmesi adına elektriğe duyulan ihtiyaç günden güne artıyor. Birçok tartışmayı beraberinde getiren elektriğin üretimi konusu da kaynakların kullanımına bağlı olarak gelişiyor ve değişiyor. Bununla birlikte yenilenebilir enerji kaynaklarına yönelimin, insanların yaşam anlayışlarına etki ettiğini dile getiren Ülke Enerji Genel Müdürü Ali Aydın, kömür, doğal gaz veya nükleer enerji kaynaklarının yakınında yaşamaktansa bir rüzgar türbininin yakınında yaşamanın daha çok tercih edildiğini vurguluyor.

 

Rüzgar Santrallerine Yakın Yerlerde Yaşayanların 92’si Bu Durumdan Memnun

 

Lawrence Berkeley Ulusal Laboratuvarı (LBNL) tarafından rüzgar santrallerinin yaklaşık 8 kilometre yakınında yaşayan insanlar üzerinde yapılan tutum araştırmasının sonuçları dikkat çekici noktalara sahip. Rüzgar türbinlerine yakın yerlerde yaşamlarını sürdürenlerin katıldığı ankette, katılımcıların 92’sinin olumlu deneyimler yaşadığı tespit edildi. Bu ilgi çekici sonuca dair Delaware Üniversitesi Profesörü Dr. Jeremy Firestone ve öğrencilerinin gerçekleştirdiği bir diğer anket sonucunda ise rüzgar santrallerine yakın yerlerde yaşamayı tercih eden insanların yaşam yerlerini herhangi bir enerji santrali için değiştirmeyecekleri raporlandı. Rapora yönelik açıklamalarda bulunan Ülke Enerji Genel Müdürü Ali Aydın, “Günümüzde yaşadığı çevreye ve topluma duyarlı bireylerin sayısı gittikçe artıyor. İnsanlar tükettikleri her şeyin kaynağını sorgulayabiliyor. Bu sorgulamaların en başında ise hayatlarının önemli bir parçası olan enerji yer alıyor. Elektriğin üretimini ve tüketimini sorgulayan, kaynakların kullanımına dikkat eden insanların tercihleri, yaşam anlayışlarını da şekillendiriyor. Artık insanlar, yenilenebilir enerji kaynaklarının sağladığı faydaları bilmenin ötesinde yaşam alanlarını bu enerji kaynaklarına göre biçimlendiriyor. Özellikle rüzgar santrallerine yakın yerlerde problemsiz yaşamak ve onu diğer kaynaklarla değiştirmeye karşı duruş sergilemek, tamamen geleceğin önemli enerji kaynaklarından birinin rüzgar gücü olduğuna inanılmasından ve sağladığı faydalarla karşılaşılmasından kaynaklanıyor.” ifadelerinde bulunuyor.

 

Neden Rüzgar Santrallerine Yakın Yerler Tercih Ediliyor?

 

Rüzgar santrallerine yakın yerlerde yaşayanların memnuniyet oranının yüksek olması beraberinde bu tercihin nedenlerini de sorgulatıyor. İnsanların rüzgar santrallerine yakın yerlerde yaşama isteklerinin temel nedenleri arasında rüzgar santrallerinin sağladığı temiz enerji olduğunu belirten Ali Aydın, “Çevreye zarar vermeden temiz enerji üreten rüzgar santralleri, konumlandığı araziyi de daha az işgal ederek tarım ve hayvancılık gibi diğer kullanımlara imkan tanıyor. Kuruldukları alana oldukça uyumlu olan rüzgar santralleri, sosyal hayatlarını bu alanlarda yaşayan insanlardan da tepki toplamıyor.” açıklamalarında bulunuyor.

 


Ülke Enerji Hakkında:

 

Türkiye ve çevre coğrafyadaki rüzgar enerjisi yatırımlarına işletme ve bakım hizmetleri veren Ülke Enerji, dinamik ve tecrübeli kadrosu ile özel çözümler sunmaktadır. Rüzgar enerjisi santralleri alanında Türkiye'nin en deneyimli kadrosunu bünyesinde barındıran Ülke Enerji, santrallerdeki maksimum üretim sürekliliği için önceden belirlenen hizmet seviyelerini daima korumayı amaçlar. Hızlı çözümler üretebilen, dinamik ve tecrübeli mühendislik desteği sayesinde santrallerin yaşam döngülerini en verimli hale getiren Ülke Enerji, oluşabilecek arıza ve problemler için proaktif çözümler hazırlar.


Cumhur İttifakı’ndan Çakır’a Çağrı: “Tüm Kadınlardan Özür Dile”

Cumhur İttifakı Keşan Üyeleri, CHP İlçe Başkanı Anıl Çakır’ın “Benim kadınlarım Cumhuriyet kadını. Cumhuriyet Kadınları geliyor. ‘Bizimkiler ne’ diyor. Seninkileri bilmem. Bizimkiler öyle. Ne deyim sana mı soracağım?

MİCHAELA ASTRO BU AŞKA YILDIZLARDAN İZİN YOK

Dünyaca ünlü astrolog Michaela Astro Hande Erçel’e evlilik konusunda uyarıda bulundu.

VATANSEVER, DÜNYANIN BANA İHTİYACI VAR...

“Gidiyorum” isimli şarkıyı daha güncel ritimlerde hause saundla farklı bir boyuta taşıyan aranjör koltuğundaki Emre Karaçay, klasikleşmiş eseri kimsenin beklemediği bir tarza getirdi.

Helvacıoğlu, Paşayiğit Mahallesi sakinleriyle buluştu

Cumhur İttifakı AK Parti Keşan Belediye Başkan Adayı Mustafa Helvacıoğlu, mahalle mitingleri kapsamında Paşayiğit Mahallesi sakinleriyle buluştu.

ADD'den Erol'a Sıcak Karşılama

Cumhur İttifakı Büyükçekmece Belediye Başkan Adayı Recep Erol, Atatürkçü Düşünce Derneği Büyükçekmece Şubesini ziyaret etti. Erol, ADD üyelerinin sorularını cevaplarken, asla dernekler arasında bir ayrımın olmayacağını söyledi.

KAMU KURUMLARINA ELEKTRONİK SAKLAMA UYARISI!

Cumhurbaşkanlığı İdari İşler Başkanlığı; belgelere kolayca ulaşılabilmesi ve fiziki arşivleme yükünün ortadan kalkması için tüm kamu kurumlarına elektronik ortamda oluşturulan belgelerin dijital olarak saklanması konusunda uyardı.

YILMAZ: “HİZMETLERİMİZ HERKES İÇİNDİR”

Yılmaz, “Silivri Belediyesi olarak hizmetlerimizi kişilere, gruplara ve çıkar çevrelerine göre değil, Silivri'de yaşayan vatandaşlarımıza göre belirledik” dedi.

Muharrem Yıldız, ‘Artık Sıra Bize Geldi’ (GÖRÜNTÜLÜ HABER)

İYİ Parti Esenyurt Belediye Başkan Adayı Muharrem Yıldız, nevruz kutlamalarının yapıldığı etkinlikte ilçe sakinlerinden destek istedi.

Çalık’tan Engelsiz Yaşam Merkezi

Bu merkez sadece bir binadan ibaret değil, aynı zamanda engelli bireylerimiz için yepyeni bir dünya, nefes, umut ve sevgi dolu bir ortam olacak” ifadelerine yer verdi.

Muhsin Yazıcıoğlu Manisa'da anıldı

Muhsin Yazıcıoğlu Manisa'da anıldı

Alper Taban'a sevgi seli

Alper Taban'a sevgi seli

Gece terleyerek uyanıyorsanız dikkat! Gece terlemesine 5 önlem!

Gece terleyerek uyanıyorsanız dikkat! Gece terlemesine 5 önlem!

Konya Selçuklu'da kuşak sınavı heyecanı

Konya Selçuklu'da kuşak sınavı heyecanı

Ünlü oyuncu 'mor gözlük' farkındalığı

Ünlü oyuncu 'mor gözlük' farkındalığı

Eğitim İş Gölcük Temsilciliği’nde seçim

Eğitim İş Gölcük Temsilciliği’nde seçim

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.