Sahte Ssd Disklere Dikkat!

Kullanıcılar, online alışveriş aracılığıyla artık birçok ürünü ucuz ve kolay yoldan temin edebiliyor. Ancak dolandırıcıların orijinal ürünleri birebir taklit ederek ucuza satışa sunmalarıyla da sık sık karşılaşılıyor.

GÜNCEL 18.06.2019 19:18:29 2007 0
Sahte Ssd Disklere Dikkat!

E-ticaret sitelerinde tuzaklar kurarak kurbanlarını avlayan dolandırıcıların popüler yemleri ise sahte SSD diskler. Son zamanlarda sahte SSD disk satışlarının arttığına dikkat çeken Veri Kurtarma Hizmetleri Genel Müdürü Serap Günal, ucuza satılan SSD disklerin geri dönüşü olmayan veri kayıpları yaşattığını vurguluyor.

 

E-ticaret sitelerinde satışa çıkarılan ürünlerin ucuz olması, kullanıcıların buralardan alışveriş yapmasına neden olan önemli etkenlerden biri. Ancak taklit ürünlerden dolayı birçok kullanıcı dolandırıcıların tuzağına düşebiliyor. Bu aralar dolandırıcıların favori ürünleri arasında ise dijital dünyanın önemli araçlarından biri olan SSD diskler var. Birçok kullanıcının verilerini sakladığı SSD diskler, e-ticaret sitelerinde piyasa fiyatlarından çok daha ucuz bir şekilde satışa sunuluyor. Yüksek depolama alanına sahip SSD diskleri ucuz yolla temin etmek isteyen kullanıcıların, dolandırıcıların hedefinde olduğunu hatırlatan Veri Kurtarma Hizmetleri Genel Müdürü Serap Günal, SSD diskleri online olarak temin etmek isteyen kullanıcıları verilerinin sağlığı konusunda uyarıyor.

 

Kullanıcılara Sahte SSD Diskler Satılıyor

 

Sözde yüksek depolama alanına sahip SSD diskler, aslında dolandırıcıların kullanıcıları satın almaya teşvik ettikleri bir taktik. Birçok e-ticaret sitesinde piyasa fiyatından daha ucuz bir şekilde satışa çıkarılan SSD diskler, taklit ürünlerin ötesine geçmiyor. Vaadedilen depolama alanını satın aldıklarını düşünen kullanıcıların dolandırıldığını belirten Serap Günal, dolandırıcıların SSD disklerin yongalarında orijinal bir devre kartı yerine alüminyum blok kullandıklarını, hatta SSD disklerin vaadedilen depolama alanına sahip olduğunu göstermek için de yeniden programladıklarını dile getiriyor. Bu durumda kullanıcıların sahte bir ürün aldığını fark etmeleri ilk başlarda mümkün olmuyor.

 

Ucuz SSD’ler Pahalıya Mal Olabilir

 

Yüksek depolama alanına sahip SSD diskleri piyasa ortalamasının altında satın alarak kâra geçtiğini zanneden kullanıcılar, ilerleyen zamanlarda kaybettikleri veriler ile zararlı duruma düşmekten kurtulamıyor. SSD diskleri kullanmaya başladıklarında bir sorun olduğunu fark etmeyen kullanıcılar, olmayan bir depolama alanına sakladıkları verilerin üzerine veriler yazmaya başlayınca eski verilerinin silinmiş olduğu gerçeği ile karşılaşıp hayal kırıklığı yaşıyor. Bu durumun neticesinde kullanıcıların değerli verilerini kaybettiklerini dile getiren Günal, sahte SSD disklerden kaybolan verilerin kurtarılamayacağına da dikkat çekiyor.

 

Dolandırıcıların Tuzağına Düşmeyin

 

E-ticaret sitelerinde almak istediğiniz SSD ürünlerin fiyat etiketlerinin gerçek olamayacak kadar iyi olduğunu düşünüyorsanız, biraz temkinli davranmakta fayda var. Ortalama bir depolama cihazından daha ucuza satın alacağınız yüksek depolama alanına sahip SSD disk ile karşılaştığınızda depolayacağınız verileri kaybetme riskinizin çok yüksek olduğunu unutmayın. Dolandırıcıların tuzağına düşmek istemeyen kullanıcıları uyaran Serap Günal, depolama cihazlarını satın alırken en güvenilir yolun, tanınmış bir markanın ürününü online olarak güvenilir bir satıcıdan satın almak olduğunu ifade ediyor. Ayrıca ilgilendiğiniz ürünün ortalama fiyat aralığını da kontrol etmekten kaçınmayın. Böylece ürünün orijinal olup olmadığı hakkında daha fazla fikre sahip olabilirsiniz.


Koç; İman, İnanç ve Azim Varsa İmkân Da Vardır…

Koç, Kahramanlarımız Adalet, Merhamet ve Sevgi Dolu Bir Dünya İçin Savaştılar. Bizde okuyan, merak eden ve üzerine düşünerek hayata yeni kapılar açan nesiller yetiştiriyoruz.

Merhamet Dolu Bir Dünya İçin Savaştılar

Tepeli, Tarihe olan bağlılık, bir milletin güç kaynağıdır ve biz bu gücü gelecek nesillerimize taşımak için çaba gösteriyoruz.

SANA EMANET BİLGİ YARIŞMASI…

Ensar Vakfı Sana Emanet Yarışması Türkiye’nin 81 ilinde yapılacak olan bir yarışmadır.

BÜYÜKÇEKMECE'NİN KAYBEDECEK ZAMANI YOK! ( Görüntülü Haber)

Cumhur İttifakı Büyükçekmece Belediye Başkan Adayı Recep Erol bölgedeki gazetecilerle iftar programında bir araya geldi. Erol projelerini gazetecilere anlattı.

Çalık, Yeni Dönem Projelerini Tanıttı… (GÖRÜNTÜLÜ HABER)

Beylikdüzü Belediye Başkanı ve Başkan Adayı Mehmet Murat Çalık, “İstanbul’da Kazanacağımız Zaferin İşaret Fişeğini Beylikdüzü’nden Atacağız”

Akşener; Meydan Okudu… Yıldız, Gümbür Gümbür Sahaya İndik, Birilerini Korku Sardı… (GÖRÜNTÜLÜ HABER)

Esenyurt İYİ Parti Belediye Başkan Adayı Muharrem Yıldız’ın düzenlediği iftar programına İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener katıldı ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a meydan okudu.

Sahuru Atlamayın!

Özellikle besin ve enerji ihtiyacının dengeli bir şekilde karşılanmasının Ramazan ayının sağlıklı bir şekilde geçirilmesine katkı sağlayacağını belirtiyor.

Minikler Başkanını Çok Seviyor!

Bağcılar Belediyesi'nin Kadir Topbaş Halk Sarayı’nda düzenlediği etkinlikler her gün farklı konuklara ve binlerce Bağcılar sakinine ev sahipliği yapıyor.

Üner’den Türkiye Çapında Çözüm..!

Çözülen sorun sadece Çatalca’da tüm Türkiye’de şoför esnafında büyük sevinç yaşattı.

“Her Türlü Tehditi Aldım” Ama Hiç Birine Eyvallahım Olmadı!.. (GÖRÜNTÜLÜ HABER)

Başkan İlhan Ocaklı: 5 Yılda 220 Adet Ruhsatı İptal Ettirdik “Her Türlü Tehditi Aldım” Ama Hiç Birine Eyvallahım Olmadı!..

UNESCO’dan Büyükçekmece’ye “Tsunami Hazır Kent” Sertifikası

Türkiye’de bir ilke imza atan Büyükçekmece Belediyesi, IOC/UNESCO “Tsunami Hazır Kent” sertifikasını almaya hak kazanan ilk kent oldu.

Liyakatsizliğin, Denetimsizliğin Adı KADER Olmuştur!

Türkiye genelinde yayımlanan basın bildirisini Tüketiciyi Koruma Derneği Beylikdüzü şube başkanı Tülin Özgür okudu.

MEB Yardımcısı Ökten'den Eskişehir teması

MEB Yardımcısı Ökten'den Eskişehir teması

ÖBA'dan 606 bin öğretmen faydalandı

ÖBA'dan 606 bin öğretmen faydalandı

Keşan Online’nin belediye başkan adayı anketi sonuçlandı

Keşan Online’nin belediye başkan adayı anketi sonuçlandı

Salı 14.2 ° / 8.6 °
Çarşamba 8.5 ° / 7.6 °
Perşembe 12.2 ° / 6.1 °

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.