Saim Diken Eyüp İçin İddialı..!

ADEF Başkanlığı görevini de yürüten Bankacı, Ekonomist, Yazar Saim Diken, yaklaşan yerel seçimler öncesi Eyüpsultan Belediye Başkanlığı için iddialı olduğunu belirtti.

İSTANBUL 10.06.2018 19:10:01 8218 0
Saim Diken Eyüp İçin İddialı..!

Saim Diken Eyüp İçin İddialı..!

 

ADEF Başkanlığı görevini de yürüten Bankacı, Ekonomist, Yazar Saim Diken, yaklaşan yerel seçimler öncesi Eyüpsultan Belediye Başkanlığı için iddialı olduğunu belirtti.

 

Başkanlık makamını Belediye’nin giriş kapısının hemen yanına kuracağını söyleyen Diken, “Halka hizmet için geliyoruz. Bana gelip derdini anlatamayan tek bir vatandaşımız olmayacak. Eyüp’ü hak ettiği güzelliğe, refaha kavuşturacağız” dedi.

 

Amasya Dernekler Federasyonu Başkanlığı görevini de yürüten Bankacı, Ekonomist, Yazar Saim Diken, siyasete giriş sebebini şu sözlerle açıkladı: “Amacımız halka hizmet, yarın bizden sonra gelecek nesiller sen bizim için, ülkemiz için neler yaptın diye sorduğunda cevabını verebilmek. Buna isterseniz siyaset, isterseniz insanlığa hizmet, isterseniz vatana hizmet deyin. Bunun yolunu siyaset olarak görüyorum ve bu sebeple siyasetteyim.”

 

Saim Diken, Eyüp’ün farklı mahallelerinde halka açık düzenlediği iftar organizasyonları, cami çıkışında halka şerbet dağıtımı, erzak kolisi yardımları ve yıllardan bu yana yüzlerce öğrenciye verdiği burslarla Eyüplü’lerin oldukça yakından tanıdığı bir isim.

 

Eyüpsultan Belediye Başkanı yönündeki talebin halktan geldiğini belirten Saim Diken ile, samimi bir röportaj gerçekleştirdik.

 

Neden aktif siyasete girdiniz?

 

Öncelikle şunu belirtmek istiyorum ki ülkenin gidişatı, ihtiyaçları ve kazanımları oturduğumuz yerden sağlıklı tespit edilemiyor. Ülkenin yönetiminde halkı için hizmet eden insanların çoğalması, halkımızın faydası için oldukça önemlidir. Ben yarın çocuklarımız “Bizim için, geleceğimiz için ne yaptın” diye sorduklarında cevap verebilmek için bu yola girdim.

 

Bütün samimiyetimle söylüyorum, yapmak istediğim tek şey insanlarıma, ülkeme hizmet. Ben 10 yılı aşkın bir süredir aktif siyasetin içerisindeyim ve yaklaşık 4 yıldır da halkımızın da talepleri doğrultusunda net bir hedef için ciddi şekilde çalışıyorum. Benim hayalim güzel Eyüp’ümüzün hak ettiği güzelliğe kavuşması, Eyüplü komşularımızın, vatandaşlarımızın da hak ettiği refah seviyesine ulaşmasıdır.

 

Neden özellikle Eyüpsultan’a hizmet etmek istiyorsunuz?

 

İstanbul’a gelişim Eyüpsultan ile oldu. 28 yıldır burada yaşıyorum. Burası benim çocukluğumdan, gençliğimden güzel anılarımın olduğu, her sokağını ezbere bildiğim, ailemin, akrabalarımın olduğu, her bir ferdini çok sevdiğim, benimsediğim ilçem.

 

İstanbul’da bir semte hizmet edeceksin deseler, hiç düşünmeden Eyüp’ü seçerdim. Eyüp Sultan Hazretleri’nin makamı olsun, doğal ve tarihi güzellikleri olsun, Eyüp çok farklı bir yer. Benim için İstanbul’un ilçelerinden en kutsal olanı…

 

 

 

“BELEDİYECİLİK İDEOLOJİ DEĞİL, HALKA HİZMET İŞİDİR”

 

Neden CHP?

 

Okul döneminde siyasetin ne olduğunu anlamaya başladığım gündendir, gerek kendisiyle yetiştiğimiz ve okuduğumuz kitaplar olsun, gerek gördüğümüz hayat olsun, bana hep Cumhuriyet Halk Partisi’ni işaret etmiştir.

 

Cumhuriyet Halk Parti’si her şeyden önce Mustafa Kemal Atatürk’ün partisidir. Atatürk’ün ülkemize kattığı kazanımları kimsenin inkar etme şansı yoktur.  Cumhuriyet Halk Partisi mazlumun, garibanın yanında yer alan partidir ve Türkiye’yi hak ettiği yere taşıyabilecek tek partidir.

 

Eyüplüler sizi neden belediye başkanı seçmeli?

 

Öncelikle ben olaya şöyle bakıyorum: Belediye Başkanlığı bir hizmet işidir. Ben radikal bir adam değilim, sağ partisi vardıri sol partisi vardır, bağımsızı vardır, vardır da vardır. Belediyecilikte önemli olan kimseyi ayırt etmeden, kimseyi ötekileştirmeden, herkesi kucaklayarak herkese eşit hizmet etmektir.

 

Belediyecilik ideoloji işi değil, halka hizmet işidir. Ben kimse iyi yaptı, kötü yaptı demek istemiyorum, fakat bunu yüreğimle inanarak iddia ediyorum, ben bu işi herkesten iyi yaparım.

 

Ülkede siyaset halka hizmet için bir araç görülmeli ve halkın faydasına farklı, yenilikçi işler yapılmalı. Bunları yukarıya göstermek için değil, halk için yapmak gerek. Halka bire bir dokunmayan hizmet, hizmet değildir. Halkı bölen, halkı parçalayan, halkı siyasi görüşünden ötürü ötekileştiren hizmet, hiçbir şekilde halka hizmet değildir. Ben bu nedenle belediye başkanlığına talibim.

 

Partim uygun gördükten sonra bizim Eyüp’te her siyasi görüşe sahip insandan oy alacak ve her birini memnun edecek potansiyelimiz var. Bunu bizi tanıyan herkes biliyor. Bizim tek derdimiz Eyüp’ün geri kalmışlığını gidermek, Eyüp’ün halkının yüzünü güldürmek, tüm Eyüplülere yüreğimizle hizmet etmek.

 

“EYÜP’Ü ADETA BİR AÇIK HAVA MÜZESİ GİBİ GÜZELLEŞTİRECEĞİZ”

 

Saim Diken adı uzun süredir Eyüp’te konuşuluyor. Belediye Başkanlığı için kadrolarınız ve projeleriniz var mı?

 

Net söylüyorum, bir insanın kadrosu ve projesi yoksa zaten bu işe hiç soyunmamalı. Bizim Eyüp’ün 28 semtinin tamamını turistik, açık hava müzesi zenginliğinde bir yere dönüştürme hedefimiz var. Seçimlere henüz aylar var ve bizim projelerimiz neredeyse hazır. Bunların hepsini adaylık sürecimizde Eyüpsultan halkıyla paylaşacağız.

 

Üzerinde yıllardır çalıştığımız projelerimizi en ince ayrıntısına kadar rapor olarak kamuoyuyla paylaşacağız ki, halk görevi bize vermeyi uygun görmezse bile, olur da belki seçilecek kişi faydalanır. Bizim önceliğimiz Eyüp’ün hak ettiği güzelliğe ve refaha kavuşması. Bunu kimin gerçekleştirdiğinin çok da bir önemi yok. Fakat biz bunu layıkıyla gerçekleştirebileceğimizi bildiğimiz için adaylık gibi bir yola girdik.

 

Biz göreve geldikten bir yıl sonra Eyüp çok daha güzel bir yer olacak. Halkımız yalnızca bir yıl bekleyecek ve çalışmalarımızın meyvelerini yiyecek.

 

“EYÜP’TE BİZE SORUN VE TALEPLERİNİ ANLATAMAYAN KİMSE OLMAYACAK”

 

Bu projeler gerçekleştiğinde Eyüp nasıl bir yer olacak?

 

Öncelikle göreve geldiğim gün, Belediye Başkanlık makamını binanın giriş kapısına taşıyacağım ve haftanın belli günlerinde halkımızdan bize gelen kim varsa oturup sorunlarını ve taleplerini dinleyecek, çözeceğiz.

 

Eyüp’te farklı yaş gruplarından meclisler kuracağız. Gençler kendi taleplerini iletecek, Eyüp’ü daha güzel bir yer kılmak için projelerini bize getirecek, hep birlikte gerçekleştireceğiz. Gençliğin enerjisine inanıyoruz. Yine orta yaş ve ihtiyarlarımız da aynı şekilde kıymetli görüş ve tecrübelerini bizlerle paylaşacak. Halkımıza danışmadan onların hayatını değiştirecek hiçbir karar almayacağız. Bin bilsek de bir bilene sormayı asla ihmal etmeyeceğiz.

 

Yani biz diyoruz ki, gelin Eyüp’ü hep birlikte yönetelim. Hangi siyasi görüşe, ırka, mezhebe, inanca sahip olursa olsun herkesin fikirleri bizim için çok önemlidir.

 

Eyüp’ü hoşgörünün, yardımlaşmanın merkezi haline getireceğiz. Söz veriyorum, bizim karnımız tok iken tek bir Eyüplü komşumuz aç uyumayacak. Bir ekmeğimiz varsa onu bölüşeceğiz. Belediye imkanları bu noktada çok önemli. Biz diyoruz ki gelin, kaynaklarımızı sizin için kullanalım. Eyüp’ümüzü güzelleştirelim, öğrencilerimize burs verelim, ihtiyaç sahiplerimize uzanan el olalım. Tek bir kuruşumuz boş işlere, israfa gitmesin.

 

28 mahalle için ayrı ayrı oluşturduğumuz projelerimiz ile her mahallenin işsizlik problemi çözülecek, esnafın yüzü gülecek, Eyüp’ümüz hak ettiği çehreye kavuşacak. Eyüp’ü gezmeye gelen bir turist Eyüpsultan’ı ve Pierre Loti’yi gezip gitmeyecek, Eyüp’ü gezmeye en az iki gün, üç gün ayırmak zorunda kalacak.

 


Çocuklar Belediye Başkanlığı Koltuğunu Devraldı

Balcıoğlu, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı kutlamaları kapsamında başkanlık koltuğunu bir günlüğüne Silivri'nin farklı okullarından gelen çocuklara devretti.

Özer, ‘Evde Sağlık Hizmeti” ile komşularının yanında

Esenyurt Belediyesi, sağlık durumu hastaneye gitmeye elverişli olmayan hastalar için sürdürdüğü “Evde Sağlık Hizmeti” desteğine ara vermeden devam ediyor.

Çalık: Evlatlarımıza Aydınlık Bir Gelecek Bırakmak İstiyoruz

Onun için bütün hizmetlerimizin temeline mutlaka çocuklar var. Çocuklar geleceğimizin güvencesi, çocuklar bizim yaşama sevincimiz.

Tuğba Özay Ben Amerika'da Doğsaydım!

7 yaşında Kadıköy Halk Eğitim Merkezi Deneme Sahnesi’nde tiyatroya başladım. İlkokul üçüncü sınıfta senaryolar, tiyatro oyunları yazmaya başladım.

Balcıoğlu, Afet Hazırlıklarını Masaya Yatırdı

Balcıoğlu, Tekirdağ Vali Yardımcısı Günay Öztürk, Silivri Kaymakamı Tolga Toğan ve Tekirdağ AFAD İl Müdürü Tezcan Buçan ile Silivri Afet Koordinasyon Merkezinde bir araya geldi.

Balcıoğlu "Ahşabın Hikayesi" Sergisinin Açılışını Gerçekleştirdi

"Ahşabın Hikayesi" isimli ahşap sergisinin açılışını yaptı. Serginin açılışında konuşan Başkan Balcıoğlu, sanatseverlerle birlikte sergiyi gezdi ve eserler hakkında bilgi aldı.

Hentbol erkeklerde Mihalıççık şampiyon

023-24 Hentbol Sezonu Erkekler 1. Ligi Dörtlü Final maçları Ankara THF Prof. Dr. Yaşar Sevim Hentbol Salonu'nda oynandı.

Cumhurbaşkanı'nın sesi ile 'oltalama' girişimine dikkat!

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın sesi kullanılarak yayınlanan yatırım ilanlarına ilişkin açıklama İletişim Başkanlığı'ndan geldi.

Erdoğan, Romanyalı mevkidaşıyla görüştü

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Romanya Cumhurbaşkanı Klaus Iohannis ile telefon görüşmesi gerçekleştirdi.

MEB'de 'görevde yükselme' atama sonuçları açıklandı

Millî Eğitim Bakanlığınca şube müdürlüğü, şeflik, memurluk ve saymanlık için görevde yükselme suretiyle atama sonuçları açıklandı.

İçişleri Bakanlığı, Mardin ve Diyarbakır'la ilgili müfettiş görevlendirdi!

'Türk bayrağının kaldırıldığına' yönelik iddialarla ilgili Mülkiye Müfettişleri görevlendirdi.

KalDer Kayseri'den gelecek paneli

KalDer (Kalite Derneği), Kayseri Şubesi tarafından Kayseri Ticaret Odası Eğitim Salonunda düzenlenen "İşimiz İnsan’’ ana teması çerçevesinde ‘’Geçmişten Geleceğe İnsan Kaynakları" konulu panel büyük ilgi gördü.

Kayseri Valisi'nden Büyükkılıç'a ziyaret

2024 Yerel Seçimlerinde yeniden Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanı seçilmesinden dolayı Başkan Büyükkılıç’ı tebrik eden Vali Çiçek, hayırlı olsun temennilerini iletti.

Kayseri tarımsal üretimin merkezi olacak

Kayseri Kocasinan Belediye Başkanı Ahmet Çolakbayrakdar, kırsal mahallelerden biri olan Hasancı’da çiftçiye dağıtılan nohut tohumlarının ekimini yaptı. Tohumları toprakla buluşturdu.

MEB Gastronomi Festivalinde lezzet şöleni

Milli Eğitim Bakanlığı İzmir Bölgesi Gastronomi Festivali ve Yemek Yarışması, renkli görüntülere sahne oldu.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.