Şehit Yakınlarına Şoförlük Yaptı..!

Şehit Ömer Halisdemir'in yeğenleri ilk gün okula makam arabasıyla gitti

GÜNCEL 18.09.2018 09:09:36 3828 0
Şehit Yakınlarına Şoförlük Yaptı..!

Esenyurt Belediye Başkanı Alatepe şehit yakınlarına şoförlük yaptı

 

Şehit Ömer Halisdemir'in yeğenleri ilk gün okula makam arabasıyla gitti

 

Esenyurt Belediye Başkanı Ali Murat Alatepe, 15 Temmuz  kahramanı Ömer Halisdemir’in Esenyurt’ta yaşayan iki yeğenini yeni eğitim yılının ilk gününde, makam arabasının şoför koltuğuna oturarak evlerinden alıp okullarına götürdü.

 

2018-2019 eğitim öğretim yılı başlarken milyonlarca öğrenci Türkiye genelinde okullarına giderek ders başı yaptı. Bu öğrencilerden ikisi ise çok farklı duygular yaşadı. Esenyurt Belediye Başkanı Ali Murat Alatepe, 15 Temmuz hain darbe girişimi sırasında beylik tabancasıyla birliğini teslim almaya gelen darbeci Semih Terzi’yi öldürdükten sonra şehit olarak ülkenin kaderini değiştiren astsubay Ömer Halisdemir’in Esenyurt’ta yaşayan yeğenlerini unutmadı. Başkan Alatepe, Halisdemir’in yeğenleri Burak Halisdemir ve Efe Halisdemir’i makam arabasının şoför koltuğuna oturarak okullarına götürdü.

Başkan Alatepe, yeni eğitim ve öğretim sezonunun ilk günü makam arabasıyla birlikte çocukların evine gitti. 7. Sınıfa başlayacak olan Burak Halisdemir ve 6’ya giden Efe Halisdemir’i makam arabasına alarak çocukların okulları Esenkent Zübeyde Hanım İlköğretim Okulu’na doğru yola çıktı. Yol boyunca çocuklarla sohbet eden Başkan Alatepe çocuklara tatillerinin nasıl geçtiğini, memleketlerine gidip şehit Halisdemir’in mezarını ziyaret edip etmediklerini sordu. Başkan Alatepe çocuklara ne olmak istediklerini sorarken Halisdemir’in yeğenleri polis ve doktor olmak istediklerini söyledi. Okul yolunda kırmızı ışıkta dururken Başkan Alatepe, aynı okula babasıyla giden bir kız öğrenciyi daha arabasına aldı. Belediye Başkanı Alatepe çocuklarla birlikte okula geldi ve yeni eğitim sezonunun başlamasıyla düzenlenen törene katıldı.

Önce iyi insan olun

Törende konuşma yapan Ali Murat Alatepe okula gittiği ilk günü hiç unutamadığını belirterek “O gün hep hafızamda. Sizler bizim için çok önemlisiniz. Hepiniz birer doktor, öğretmen , mühendis olacaksınız. Bunlardan daha önemlisi iyi bir insan olmanızdır. Kahramanımız Halisdemir iyi bir askerdi, attığını vuruyordu ama bunlardan önce iyi bir insandı. Çünkü o gece iyi bir insan olmasaydı ve o haini vurmasaydı ülke olarak biz hangi girdaplara girerdik belli değil. Sizler bizim geleceğimizsiniz. Bizi, 2023-2053-2071 hedeflerine sizler taşıyacaksınız” diye konuştu.

Öğrencilerin daha sağlıklı ortamlarda ders görmeleri için okullarda gerekli temizlikleri yaptıklarını hatırlatan Alatepe, “Buharlı makinelerle sıraları temizledik. Boya,badanalarını yaptık, ihtiyacı olan okulların ihtiyacını giderdik. Bu ay içinde 7 okulu hizmete açacağız. Sömestr dönemine kadar da açacağımız 8 okulla birlikte toplamda 15 okula ulaşacağız. Eğitimin de emrindeyiz” dedi. Esenyurt Belediye Başkanı Alatepe, törenin ardından öğrencilerin sınıflarına girerek onlara hayırlı eğitim sezonu diledi. Esenyurt Belediyesi ekipleri de öğrencilere defter ve kalemlik hediye etti. 

 


İzmir Karabağlar'da Köy Enstitüleri buluşması...

İzmir'de Karabağlar Belediye Başkanı Helil Kınay, Eğit-Der Köy Enstitüleri kuruluş yıldönümü etkinliğine katıldı.

Tamer Kıral’ı duygulandıran ziyaret...

Tamer Kıral’a, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı öncesi iki minik konuk ziyarette bulundu.

Milletvekili Nurten Yontar, Emekliler Yılı'nda emekliler açlıkla savaşa terk edilmemeli

Milletvekili Nurten Yontar, Emekliler Yılı'nda emekliler açlıkla savaşa terk edilmemeli

Sokak hayvanları nasıl tedavi edilmeli?

Şehirlerimizin sessiz sakinleri olan sokak hayvanları, çoğu zaman çeşitli hastalıklar sebebiyle ölüyorlar. Peki sokak hayvanları için ne yapılmalı, nasıl tedavi edilmeli?

İçişleri'nden 'Mahzen-29'da 32 gözaltı

İstanbul’un Beşiktaş, Avcılar, Esenyurt ve Kağıthane ilçelerinde düzenlenen “MAHZEN-29” operasyonlarında organize suç örgütü üyesi 32 kişi gözaltına alındı.

Tekstil ve hazır giyimin ihracat şampiyonları belli oldu

Bursa’da tekstil, hazır giyim ve konfeksiyon sektörlerinde ihracat başarısı gösteren firmalar ödül ve ihracata katkı sertifikası almaya hak kazandı.

Yonca Zeren’den Pop Arabesk Şarkı

Yonca Zeren’in ilk tekli çalışması ‘’ Benim Seni Görmem Lazım’’ Haluk Özkan Projects çatısı altında müzik severlere sunuldu.

2023 Faaliyet Raporu Kabul Edildi…

2023 Yılı Belediye Faaliyet Raporu kabul edildi. Toplantıda kentsel dönüşümden altyapıya, eğitimden gençlere kadar pek çok alanda Bağcılar’ın gelişimine yönelik çalışmalar anlatıldı.

İş İnsanı Sakin Aruk'tan Böbrek Vakfı'na Destek

.

Balcıoğlu, Belediye Personeliyle Buluştu

Alipaşa'daki Ek Hizmet Binasında belediye personeliyle bir araya geldi. Toplantıda, Başkan Balcıoğlu belediye çalışanlarına hitaben önemli açıklamalarda bulundu.

Kamberoğlu, Egolarını Yenemediler..!

Esenyurt ve Kıraç'ın saygın siyasetçi iş adamlarından Oruç Kamberoğlu ile 2024 yerel seçim sürecine dair çok özel bir röportaj yaptık.

KADINLARA KORUNMA TEKNİKLERİ EĞİTİMİ

Üç aylık ücretsiz programda savunma sanatı uzmanlarından temel eğitim alan kadınlar, tacize ve şiddete karşı koyabilme kabiliyeti geliştiriyor.

HOBİ BAHÇELERİ SAHİPLERİYLE BULUŞTU

Her biri 15 metrekareden oluşan 133 parselde vatandaşlar doğayla iç içe, kendi ürettikleri ürünleri sağlıklı bir ortamda yetiştirirken boş zamanlarını da en güzel şekilde değerlendirebilme fırsatı bulacak.

BALIKÇI KENAN’DA UCUZ BALIK KAMPANYASI DEVAM EDİYOR

Denizlerde av yasağı başladı. 4,5 ay sürecek olan yasağın son gününde balıkçıların yüzü güldü. Denizlerin bu sezon bol ve bereketli geçtiğini belirten Türkiye Deniz Canlıları Müzesi kurucusu Balıkçı Kenan Balcı, “Ucuz balık kampan

Balcıoğlu’ndan İlçe Emniyet Müdürlüğüne Ziyaret

Belediye Başkanı Bora Balcıoğlu ve beraberindeki Belediye Meclis Üyeleri, Silivri İlçe Emniyet Müdürü Cemil Erim’i makamında ziyaret etti.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.