Selim Kotil, Adom Medya Yazarlarıyla Buluştu

Adom Medya Yönetim Kurulu ve Türkiye Yerel Basın Birliği Genel Başkanı Nezir Karayün’ün davetiyle düzenlenen ‘Adom Medya 3. Yazar Buluşmaları’ konulu program Beylikdüzü Nil Garden Cafe’de gerçekleştirildi.

GÜNCEL 15.03.2019 19:19:08 5512 0
Selim Kotil, Adom Medya Yazarlarıyla Buluştu

Adom Medya Yönetim Kurulu ve Türkiye Yerel Basın Birliği Genel Başkanı Nezir Karayün’ün davetiyle düzenlenen ‘Adom Medya 3. Yazar Buluşmaları’ konulu program Beylikdüzü Nil Garden Cafe’de gerçekleştirildi.

Programa Gazetemizin köşe yazarlarının yoğun katılımı ile kahvaltı programında keyifli anlar yaşandı. Programa; Bağımsız Türkiye Partisi(BTP) İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan adayı Selim Kotil ve BTP Beylikdüzü Belediye Başkan adayı Mehmet Aksoy da katıldı.

Açılış konuşmasını yapan Türkiye Yerel Basın Birliği Genel Başkanı ve gazetemizin Genel Yayın Yönetmeni Nezir Karayün,  “Biz yerel basın birliği olarak amacımız yerel basının kalitesini ve eğitim seviyesini yükseltmektir. İstanbul Büyükşehir Belediyesi başkanı seçilen kim olsa da hazırlamış olduğumuz projelerimizi sunmak isteriz. Bu toplanma vesilesiyle BTP İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Selim Kotil ve diğer tüm adaylara başarılar diliyorum” dedi.

"Depremle İlgili Kimsenin Hiçbir Hazırlığı Yok"

Yeşil alanların depremle de ilgili bir konu olduğunu söyleyen Selim Kotil, "Depremle ilgili kimsenin hiçbir hazırlığı yoktur. Deprem olduğunda, cep telefonları çalışmadığında, siz İstanbul'da haberleşmeyi nasıl sağlayacaksınız? İlk bir saatte hangi binalar çöktü hangi boru hatları patladı nerede yangın var bunu nasıl öğreneceksiniz?” ifadelerini kullandı.

“İstanbul Beton Bir Yığın Oldu”

Yeşil İstanbul projesinden bahseden Kotil, "İstanbul beton bir yığın oldu. İstanbul boğuluyor. İstanbul'da yeşil alan oranı yüzde 2. Dünyadaki 50 büyük metropol içerisinde sonda 2'nci konumdadır. Bizim İstanbul'a nefes aldırmamız lazım. Bunun yolu İstanbul'a acilen 2,5 milyon ağaç dikmektir. Ama bunun cinsi ve yeri çok önemli. Mesela yol kenarlarında dikecek olduğumuz çam cinsleri arabaların egzoz gazını emecek, 20 desibel sesi düşürecek. Lale bahçelerini dikeceğimiz kayın ağaçları da saatte 2,5 kilogram oksijen üretiyor. Bunlar bizim nefes almamızı sağlayacak. Evlerin yanına dikeceğimiz ağaçlar da yazın klima etkisi gösterecek" şeklinde konuştu.

“Gençler İstikbalimizdir”

Selim Kotil, “Bizim atamız Gazi Mustafa Kemal Atatürk savaşın en kızgın anında bile binlerce kitap okudu. Gençlerimiz kitap okuyacak. Bunun için üniversiteliye, liseliye ve İlkokula ayrı kontör yüklemeli Kitap Kart vereceğim. Gidecek istediği kitapçıdan kitabı alacak. Kitabı ister kütüphanesine koyacak geri belediyeye iade ederse yarı parası kadar kontör yükleyeceğim. İade aldığım kitabı da Anadolu'daki gençlere göndereceğim. Üniversitelerde ve anlaşma yaptığım kafelerde internet belediyeden bedava olacak. Peki, hangi kafeler ile anlaşma yapacağız? Muhakkak bir kütüphane köşesi olacak kafenin. Gidecek gencimiz orada kitabı alacak, okuyacak, o zaman kafelerde internet bedava olacak. Gençlerimizin oturduğu yerde kitaba ulaşabilmeleri için Sanal Belediye Kütüphanesi oluşturacağız. Yazarlardan kitapların lisans hakkını alacağım, gençlerimiz de istediği kitabı oradan okuyacak. Bizim gencimizin bilgiye ulaşımını sonuna kadar açacağım. Çünkü biliyoruz ki; Atatürk vefat etmeden önce bu Cumhuriyeti gençlerimize emanet etti. Bizim gencimiz istikbalimizdir" sözlerini ekledi.

 

“Gençlerimize Her Ay Burs”

Gençlere burs vermek için yeterli bütçeye sahip olunduğunu belirten BTP İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Selim Kotil, "500 lira yandaş vakıflara verilen parayı gençlerimize her ay burs olarak vereceğiz. 150 milyon liralık bir fon oluşturuyorum. Bu fon ile bilimde, sanatta başarılı gençlerimizin beyin göçünü engelleyeceğiz" dedi.

 

 


Balcıoğlu, Belediye Personeliyle Buluştu

Alipaşa'daki Ek Hizmet Binasında belediye personeliyle bir araya geldi. Toplantıda, Başkan Balcıoğlu belediye çalışanlarına hitaben önemli açıklamalarda bulundu.

Kamberoğlu, Egolarını Yenemediler..!

Esenyurt ve Kıraç'ın saygın siyasetçi iş adamlarından Oruç Kamberoğlu ile 2024 yerel seçim sürecine dair çok özel bir röportaj yaptık.

KADINLARA KORUNMA TEKNİKLERİ EĞİTİMİ

Üç aylık ücretsiz programda savunma sanatı uzmanlarından temel eğitim alan kadınlar, tacize ve şiddete karşı koyabilme kabiliyeti geliştiriyor.

HOBİ BAHÇELERİ SAHİPLERİYLE BULUŞTU

Her biri 15 metrekareden oluşan 133 parselde vatandaşlar doğayla iç içe, kendi ürettikleri ürünleri sağlıklı bir ortamda yetiştirirken boş zamanlarını da en güzel şekilde değerlendirebilme fırsatı bulacak.

BALIKÇI KENAN’DA UCUZ BALIK KAMPANYASI DEVAM EDİYOR

Denizlerde av yasağı başladı. 4,5 ay sürecek olan yasağın son gününde balıkçıların yüzü güldü. Denizlerin bu sezon bol ve bereketli geçtiğini belirten Türkiye Deniz Canlıları Müzesi kurucusu Balıkçı Kenan Balcı, “Ucuz balık kampan

Balcıoğlu’ndan İlçe Emniyet Müdürlüğüne Ziyaret

Belediye Başkanı Bora Balcıoğlu ve beraberindeki Belediye Meclis Üyeleri, Silivri İlçe Emniyet Müdürü Cemil Erim’i makamında ziyaret etti.

Savunma Sanayi iftiraları rakamlarla çürüttü!

Cumhurbaşkanlığı Savunma Sanayi Başkanlığı (SSB), BAYKAR teknolojiye atılan iftiralara yönelik yaptığı yazılı açıklamada söz konusu iddiaları rakamlarla çürüttü.

Kalp kapağı hastalıklarına dikkat!

Prof. Dr. Aleks Değirmencioğlu, kalp kapağına bağlı oluşan hastalıkların hayatı tehdit edebilen ciddi sorunlara yol açabileceğine dikkat çekti.

Gümrük'ten 8 milyar TL'lik rekor yakalama!

Ticaret Bakanlığı bünyesindeki Gümrük Muhafaza birimleri 2024 yılı ilk çeyreğinde yürütülen başarılı operasyonlar neticesinde, bir önceki yılın aynı dönemine kıyasla yaklaşık yüzde 300 arttı.

İşsizlik verileri açıklandı

Türkiye'de işsizlik oranı, Şubat ayında bir önceki aya göre 0,3 puan azalarak yüzde 8,7 oldu. TÜİK'in açıkladığı İşgücü İstatistikleri'ne göre bu dönemde işsiz sayısı 3 milyon 78 bin kişi olarak belirlendi.

Motobike 2024'te Motosiklet Tutkunlarından Yoğun İlgi

Motor, Motobike 2024 Fuarı’na, tüm markalarının teşhirini gerçekleştirdiği büyük bir stand ile katılım sağladı. 4 gün boyunca süren fuar, 135.000'den fazla motosiklet tutkununu bir araya getirdi.

Cinsel Durgunluk Sona Erdi

Bu araştırmaya katılan 1.167 kadına ve 2.543 erkeğe yöneltilen sorulara verilen cevaplar genel eğilimi ortaya koyuyor.

ÇEVİÇELLE'den Basın Bülteni

ÇEVİÇELLE, Çevreci İşletmeler Çocuklarla El Ele kampanyası ile ilkokullardaki çocuklara eğitim seti ulaştırmaya devam ediyor.

KAMUOYUNA DUYURULUR…

Esenyurt Belediye Başkanı Prof. Dr. Ahmet Özer, önceki dönem Belediye Başkanı Kemal Deniz Bozkurt’un sosyal medya hesapları üzerinden yaptığı, kendisini hedef alan paylaşımlarla ilgili açıklamalarda bulundu.

Ramazan Bayramı Çatalca’da Bir Başka Güzel...

Çatalca Belediye Başkanı Erhan Güzel ilçede Ramazan Bayramını sabahın ilk ışıklarından itibaren vatandaşlarla bir araya gelerek kutladı.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.