Sevgi Her Engeli Aşar

“Engeller sevgiyle aşılır” diyen Çatalca Belediye Başkanı Cem Kara, 14 Şubat Sevgililer Günü’nü engelli vatandaşlarımız ve aileleri ile bir arada geçirdi.

YAŞAM 15.02.2019 15:37:21 5636 0
Sevgi Her Engeli Aşar

Çatalca Belediyesi “Sevgi Günü” etkinlikleri kapsamında birbirinden güzel programlar düzenledi.  Bu etkinliklerden biriside engelli vatandaşlarımızın katılımıyla gerçekleştirilen yemek programı oldu. Herkesin bir engelli adayı olduğunu ve engellilerin toplumdan ayrı tutulmaması gerektiğini her fırsatta dile getiren Çatalca Belediye Başkanı Cem Kara bu anlamlı ve özel günü engelli vatandaşlarımız ve aileleri ile birlikte geçirdi. 
Çatalca’nın birçok mahallesindeki evlerinden belediye görevlilerince araçlarla alınan engelli kardeşlerimiz,  Çatalca Belediye Başkanı Cem Kara’nın “Engeller sevgiyle aşılır” sözünü yaşadıkları mutlulukla gözler önüne serdiler.

Çatalca Belediye Başkanı Cem Kara programda yaptığı konuşmada; “ Herkese afiyet olsun. Lütfen yemeklerinizi yemeye devam edin. Çok saygıdeğer engelli kardeşlerim, onların çok değerli anneleri, babaları, yakınları. öncelikle davetimize katıldığınız için çok teşekkür ediyorum. sağ olun, var olun. Anneler günü var, babalar günü var, başka günler var. Bugün de 14 Şubat Sevgililer Günü ilan edilmiş. Diyeceksiniz ki; ne anlamı var bu günün? Ama sevmek önemli bir kavram. İnsan en yakınından başlayarak eşini sever, annesini sever, babasını sever, kardeşlerini sever, evladını sever, lkesini sever, vatanını sever, ülkemizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ü sever, Cumhuriyet'i sever, bu toprakları sever. Onun için; eğer gönlünüzde sevgi varsa, sevmeyi bilmek varsa her şeyi seversiniz. 

Engelli kardeşlerimiz; Onlar bizim bir parçamız, onlar bizim canımız, onlar bizim evlatlarımız. Bakın değerli anneler, değerli babalar bir konuda düşünmeye sevk etmek istiyorum sizleri. Bugün eliniz ayağınız tutuyor, çocuklarınıza bakabiliyorsunuz. Ama bir düşünün 10 sene sonra, 20 sene sonra eliniz ayağınız tutacak mı? Bu çocuklara bakabilecek misiniz? Kim bakacak bu çocuklara? Devlet bir takım  yardımlar yapıyor ama bunlar yeterli değildir. Olması gereken en önemli şey; çocuğa bakmakla yükümlü olan annenin veya babanın sigortalı olmasıdır. Çünkü sizler en ağır işçilersiniz. Dolayısı ile evde engelli çocuğunuz olduğu zaman işe gidemiyorsunuz, işten bir gelir elde edemiyorsunuz. Bunun için mutlaka yapılan yardımın yanında sigorta konusu düşünülmelidir.  Buna çok ihtiyacınız var. Eve gidince bunu lütfen düşünün. Bu adam, bu Belediye Başkanı ne söylemeye çalıştı?

Bugün güzel bir ülkede yaşıyoruz. Bir takım şeyler yapılıyor ama bunlar engelliler adına yeterli değil. Daha fazlasını istemek sizlerin hakkı. Türkiye'nin nüfusu 83 milyon. Bunun 10'u engelli. Bunu unutmayalım. Engellileri sevelim, sayalım, bağırlarımıza basalım. Onları evin bir köşesinde, herkesten gizleyerek tutmayalım. Okulları var, olabildiğince okullara götürelim, eğitim almalarını sağlayalım. Çünkü onların da kendilerini geliştirme hakları var.

Bu mutlu günde bizlerle beraber olduğunuz için sizlere çok teşekkür ediyorum. Sağ olun, var olun. Afiyet olsun." dedi.

Programın sonunda organizasyondan ayrılan engelli kardeşlerimiz, yine Çatalca belediyesi'nin araçları ile evlerine bırakıldı.


TÜBİTAK’ın Özel Çağrısına DEÜ Damgası

Türkiye Bilimsel ve Teknolojik Araştırma Kurumu (TÜBİTAK) 1001 – ‘Cumhuriyetimizin 100. Yılı Özel Çağrısı’na yapılan başvurular neticesinde destek almaya hak kazanan projeler belli oldu.

İSKİ hijyenik su için kapasite artırıyor...

İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nin köklü kuruluşu İSKİ, şehrin Avrupa yakasındaki olası su kesintilerinin önüne geçecek tesisin temelini attı

Atık Yönetimini Bilinçlendiriyorlar

Çalık, “Gelecek nesillerin çevre konusundaki farkındalığının artması ve sürdürülebilir bir gelecek için atılan bu tür adımlar, toplumun çevre konusundaki bilinç seviyesini yükseltmeye yardımcı olacaktır” dedi.

Atel İnşaattan 23 Nisan Kutlaması

.

Bayramı gönüllerince kutladılar

104 yıl önce Türk milletinin iradesini temsil eden Birinci Büyük Millet Meclisi’nin açılışı ve Türk halkının tüm dünyaya egemenliği ilan ettiği gün olan 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı her yılda kutlandı.

Güzel, Makamı Çocuklara Teslim Etti

Çatalca Belediye Başkanı Erhan Güzel, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nda başkanlık makamını çocuklara teslim etti.

Çölyak Hastalarını Yalnız Bırakmıyor..!

Esenyurt Belediyesi, glüten içeren besinlere alerjisi olan çölyak hastalarına, beslenme şekline uygun ürünlerin yer aldığı gıda paketi yardımında bulunarak onların sağlıklı yaşamasına katkı sunmaya devam ediyor.

Beylikdüzü Belediyesi 23 Nisan’da Hatay’da

Renkli görüntülere sahne olan etkinliklerdeki gösteriler büyük beğeni kazanırken, çocukların neşesine velilerde eşlik etti.

ÇOCUKLAR UNUTULMAZ BİR GÜN YAŞADI

23 NİSAN’DA 10 BİN BALIK EKMEK ÜCRETSİZ DAĞITILDI

Eğitimcilerden Başkan Erdoğan'a açık mektup:

Bilim ve Eğitim Camiasından Başkan Erdoğan'a Müfredat Açık Mektubu

Çocuklar Belediye Başkanlığı Koltuğunu Devraldı

Balcıoğlu, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı kutlamaları kapsamında başkanlık koltuğunu bir günlüğüne Silivri'nin farklı okullarından gelen çocuklara devretti.

Özer, ‘Evde Sağlık Hizmeti” ile komşularının yanında

Esenyurt Belediyesi, sağlık durumu hastaneye gitmeye elverişli olmayan hastalar için sürdürdüğü “Evde Sağlık Hizmeti” desteğine ara vermeden devam ediyor.

Çalık: Evlatlarımıza Aydınlık Bir Gelecek Bırakmak İstiyoruz

Onun için bütün hizmetlerimizin temeline mutlaka çocuklar var. Çocuklar geleceğimizin güvencesi, çocuklar bizim yaşama sevincimiz.

Tuğba Özay Ben Amerika'da Doğsaydım!

7 yaşında Kadıköy Halk Eğitim Merkezi Deneme Sahnesi’nde tiyatroya başladım. İlkokul üçüncü sınıfta senaryolar, tiyatro oyunları yazmaya başladım.

Balcıoğlu, Afet Hazırlıklarını Masaya Yatırdı

Balcıoğlu, Tekirdağ Vali Yardımcısı Günay Öztürk, Silivri Kaymakamı Tolga Toğan ve Tekirdağ AFAD İl Müdürü Tezcan Buçan ile Silivri Afet Koordinasyon Merkezinde bir araya geldi.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.