Siber Saldırı Tehdidi Her Yerde!..

Teknolojinin yaygınlaşması, siber saldırıların kapsamını genişletti. Artık bilişim dünyasının dışında da pek çok siber saldırı tehdidi altındayız.

YAŞAM 22.12.2018 14:17:11 10878 0
Siber Saldırı Tehdidi Her Yerde!..

Teknolojinin yaygınlaşması, siber saldırıların kapsamını genişletti. Artık bilişim dünyasının dışında da pek çok siber saldırı tehdidi altındayız. Marmara Belediyeler Birliği tarafından düzenlenen Akıllı Belediyecilik Zirvesi’nde konuşan Beyaz Net Genel Müdürü Mehmet Fatih Zeyveli, kalp pillerinin durdurulmasından, araç bilgisayarlarına FM radyo üzerinden ulaşılmasına, cep telefonlarının titreşim algılama özelliği ile klavyede tuşlanan harflerin tespitinden bilişim ile haberleşen otomasyon cihazlarına kadar pek çok alanda siber saldırı tehdidi altında olduğumuzu söyledi.

Marmara Belediyeler Birliği tarafından, Point Hotel’de Barbaros’ta Akıllı Belediyecilik Zirvesi düzenlendi. Zirve kapsamında gerçekleşen ‘Şehir Yönetiminde Siber Güvenlik ve Güncel Yaklaşımlar’ konulu oturumda konuşan Beyaz Net Genel Müdürü Mehmet Fatih Zeyveli, daha önceden internetten erişilen yazılımlar ve web sayfaları ile erişilebilir kurum bilişim cihazlarını siber saldırılara karşı koruma altına aldıklarını, ancak şu an teknolojinin yaygınlaşması ile birlikte; saldırı yüzeyinin ve kapsamının çok genişlemiş olduğunu kaydetti.

“Artık internet kullanan yazılımlar, şirket dışına çıkartılan cihazlar, kullanıcının kendi getirdiği cihazlar, bilinçsiz kullanıcılar, kablolu ve kablosuz ağlar, yaygınlaşan farklı ağ teknolojileri, giyilebilir teknolojiler, kamera, reklam ekranı, asansör ekranı, turnike gibi bilişim kontrolü dışındaki ürünler, PLC, Telemetri cihazı, Scada cihazı benzeri bilişim ile haberleşen otomasyon cihazları da siber saldırı altında.” diyen Zeyveli, “Bilişim dünyasının dışında da bir takım siber tehditler bulunuyor. Kalp pillerinin durdurulması, araç bilgisayarlarına FM radyo üzerinden ulaşılması, cep telefonlarının titreşim algılama özelliği ile klavyede tuşlanan harflerin tespiti gibi durumlar söz konusu olabilir. Ama karamsar olmayalım.” dedi.

Güvenlik İçin Yapay Zeka Kullanmalıyız

Güvenliği sağlamanın mümkün olduğunu söyleyen Beyaz Net Genel Müdürü Mehmet Fatih Zeyveli , “Öncelikle, farkında ve dikkatli olmalıyız. Önlemlerimizi almalıyız, uçtan uca güvenlik bakışımız olmalı. Bunun için çok katmanlı güvenliğe sahip olmalıyız. Yani farklı güvenlik teknolojileri kullanarak farklı noktalarda tehditlerin yakalanması, bir teknolojinin yakalayamadığını başka bir teknolojinin yakalaması önemli. Günümüzde çok fazla trafik var ve takip etmek zor. Özellikle siber saldırı anında ve saldırı sonrasında analizi daha akıllı hale getirmek zorundayız. Bunun için yapay zeka kullanmalıyız.” diye konuştu.

Kimlik bazlı güvenliğin önemini vurgulayan Zeyveli konuşmasını şöyle devam etti: “Üç nokta güvenliği de çok önemli ve güvenlik açısından mutlaka kullanılmalı. En önemlisi de yazılım geliştirilirken güvenlik, projenin başından itibaren devreye alınmalı. Sonrasında ise güvenlik operasyon merkezleri, siber tehdit istihbaratı kurulmalı, Red Team’ler, Tuzak Saldırı Tespit Sistemleri ve Çok Faktörlü ve Biyometrik Kimlik Doğrulama sistemleri oluşturulmalı.


Beyaz.net Hakkında

Beyaz.net 1997 yılında kurulmuştur. Ağırlıklı olarak Network (Ağ), Bilişim Güvenliği ve Danışmanlık alanında hizmet vermekle birlikte birçok Yazılım, Otomasyon, Arşivleme, Web Tasarımı, Eğitim projelerini de başarı ile tamamlamıştır. Beyaz.net müşterilerine desteğini 70'i aşan personeliyle profesyonel bir şekilde vermektedir. 2007-2015 yılları verilerine göre yapılan araştırmada Beyaz.net ilk 500 bilişim firması arasında yer almıştır. Ayrıca 2016 yılı verilerine göre en hızlı büyüyen 3. bilişim firması seçilmiştir. Türkiye’nin ilk UTM ve Firewall Destek Merkezi BeyazNet bünyesinde kurulmuştur. Yıldız Üniversitesi Teknopark'ta yetenekli bir ArGe ekibi bulunmaktadır.


BÜYÜKÇEKMECE'NİN KAYBEDECEK ZAMANI YOK! ( Görüntülü Haber)

Cumhur İttifakı Büyükçekmece Belediye Başkan Adayı Recep Erol bölgedeki gazetecilerle iftar programında bir araya geldi. Erol projelerini gazetecilere anlattı.

Çalık, Yeni Dönem Projelerini Tanıttı… (GÖRÜNTÜLÜ HABER)

Beylikdüzü Belediye Başkanı ve Başkan Adayı Mehmet Murat Çalık, “İstanbul’da Kazanacağımız Zaferin İşaret Fişeğini Beylikdüzü’nden Atacağız”

Akşener; Meydan Okudu… Yıldız, Gümbür Gümbür Sahaya İndik, Birilerini Korku Sardı… (GÖRÜNTÜLÜ HABER)

Esenyurt İYİ Parti Belediye Başkan Adayı Muharrem Yıldız’ın düzenlediği iftar programına İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener katıldı ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a meydan okudu.

Sahuru Atlamayın!

Özellikle besin ve enerji ihtiyacının dengeli bir şekilde karşılanmasının Ramazan ayının sağlıklı bir şekilde geçirilmesine katkı sağlayacağını belirtiyor.

Minikler Başkanını Çok Seviyor!

Bağcılar Belediyesi'nin Kadir Topbaş Halk Sarayı’nda düzenlediği etkinlikler her gün farklı konuklara ve binlerce Bağcılar sakinine ev sahipliği yapıyor.

Üner’den Türkiye Çapında Çözüm..!

Çözülen sorun sadece Çatalca’da tüm Türkiye’de şoför esnafında büyük sevinç yaşattı.

“Her Türlü Tehditi Aldım” Ama Hiç Birine Eyvallahım Olmadı!.. (GÖRÜNTÜLÜ HABER)

Başkan İlhan Ocaklı: 5 Yılda 220 Adet Ruhsatı İptal Ettirdik “Her Türlü Tehditi Aldım” Ama Hiç Birine Eyvallahım Olmadı!..

UNESCO’dan Büyükçekmece’ye “Tsunami Hazır Kent” Sertifikası

Türkiye’de bir ilke imza atan Büyükçekmece Belediyesi, IOC/UNESCO “Tsunami Hazır Kent” sertifikasını almaya hak kazanan ilk kent oldu.

Liyakatsizliğin, Denetimsizliğin Adı KADER Olmuştur!

Türkiye genelinde yayımlanan basın bildirisini Tüketiciyi Koruma Derneği Beylikdüzü şube başkanı Tülin Özgür okudu.

MEB Yardımcısı Ökten'den Eskişehir teması

MEB Yardımcısı Ökten'den Eskişehir teması

ÖBA'dan 606 bin öğretmen faydalandı

ÖBA'dan 606 bin öğretmen faydalandı

Keşan Online’nin belediye başkan adayı anketi sonuçlandı

Keşan Online’nin belediye başkan adayı anketi sonuçlandı

Dijital Avrupa Programı'ndan 22 yeni hibe çağrısı

Dijital Avrupa Programı'ndan 22 yeni hibe çağrısı

Basketbol Yaz Kampı kayıtları başladı

Anadolu Efes Spor Kulübü Basketbol Yaz Kampı kayıtları başladı

Çiftçilere yüzde 50 hibeli gübre desteği

Kocaeli'den çiftçilere yüzde 50 hibeli gübre desteği

Salı 14.2 ° / 8.6 °
Çarşamba 8.5 ° / 7.6 °
Perşembe 12.2 ° / 6.1 °

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.