Sıcak Çarpmalarına Dikkat!

Abdi İbrahim Otsuka Medikal Direktörlüğü; yaz aylarında hava sıcaklarının ani olarak yükselmesi ile birlikte görülen sıcak çarpması şikayetlerini önlemek için uyarılarda bulunuyor.

VİDEO GALERİ 25.07.2019 10:38:09 1796 0
Sıcak Çarpmalarına Dikkat!

Abdi İbrahim Otsuka Medikal Direktörlüğü Uyarıyor:

 

“SICAK ÇARPMALARI HAYATİ TEHLİKE OLUŞTURABİLİR”

 

Abdi İbrahim Otsuka Medikal Direktörlüğü; yaz aylarında hava sıcaklarının ani olarak yükselmesi ile birlikte görülen sıcak çarpması şikayetlerini önlemek için uyarılarda bulunuyor.

 

Hava sıcaklıklarının artması ile birlikte gün içerisinde halsizlik, yorgunluk, baş ağrısı şikayetlerinde de artış yaşanıyor. Sıcak havaların insan sağlığını ciddi şekilde etkilediğini belirten Abdi İbrahim Otsuka Medikal Direktörlüğü, vücudu yormamak ve güneşten korunmak için bazı önemli noktalara dikkat çekiyor.


Yazın sıcakların artmasıyla vücut ısısında da artış yaşanıyor. Vücut terleme yoluyla ısı kaybederek dengeyi sağlamaya çalışıyor. Ancak uzun süre güneşe veya yüksek sıcağa maruz kalındığında vücut ısısı terlemeyi dengeleyemiyor ve sıcak çarpması durumu meydana geliyor.

Uzun süre güneşin altında kalan kişilerde terli ve soğuk bir cilt, bitkinlik, susama hissi, kas krampları, baş ağrısı, baş dönmesi, bulantı, kusma ve idrar koyulaşması gibi belirtiler baş gösterebiliyor. Sıcaklığın daha da artmasıyla birlikte cilt daha sıcak ve kırmızı bir hal alıyor, vücut ısısı yükseliyor, solunum ve nabız hızlanıyor, davranış bozukluğu ve bilinç bulanıklığı gelişiyor.

 

Abdi İbrahim Otsuka Medikal Direktörlüğü, sıcaklardan ve güneş çarpmasından korunmak için alınması gereken önlemleri şöyle sıralıyor:

  • Güneşin yoğun olduğu zamanlarda dışarı çıkmayın.
  • Su içmeyi ihmal etmeyin.
  • Dışarı çıkarken gözlük ve şapka kullanın.
  • Uygun faktörlü güneş koruyucuları kullanın.
  • İnce ve açık renkli kıyafetleri tercih edin.

Gıdalar Doğru Şekilde Saklanmalı

Yaz aylarında aşırı sıcak havalarda gıdalar iyi muhafaza edilmediğinde ve hijyenik bir ortam sağlanamadığında besin zehirlenmeleri de sıkça görülüyor. Tavuk, yumurta ve süt içeren gıdalarda bazı bakteriler 1-2 saat içinde çoğalıyor. Bu durum, bulantı, kusma, karın ağrısı ve ishal gibi şikayetlerle ortaya çıkan besin zehirlenmelerinin büyük bir çoğunluğunun kaynağını oluşturabiliyor.

 

Abdi İbrahim Otsuka Medikal Direktörlüğü, yiyeceklerin buzdolabında belirli bir ısının altında saklanması ve pişirildikten sonra hemen tüketilmesi gerektiğine dikkat çekiyor. Kabuklu meyvelerin yıkansalar bile soyularak tüketilmesi gerektiğini belirten Direktörlük, hijyen kurallarının önemine vurgu yapıyor.

 

Kronik Hastalar ve Yaşlılar Sıcaklardan Daha Çok Etkileniyor

Aşırı sıcakların, kronik hastalıkları daha fazla tetiklediğini söyleyen Abdi İbrahim Otsuka Medikal Direktörlüğü, özellikle kalp-damar hastalarının bu aylarda risk oranının yüksek olduğunu belirtiyor.

Sıcaklarla birlikte kan dolaşımında yaşanan değişiklikler kalp hızında artışa neden olabiliyor. Sıvı kaybının artması, böbreğe gelen kan miktarının azalmasına yol açıyor. Hipertansiyonu olanların sıvı kaybı ve yüksek nemden diğer kişilere göre daha çok etkilendiğini belirten Abdi İbrahim Otsuka Medikal Direktörlüğü şunlara dikkat edilmesi gerektiğini belirtiyor.

 

  • Yaz aylarında güneşin geç batması yeme içme ve uyku düzeninde değişikliğe neden olmamalı.
  • Serin ortamlarda spor yapılmalı ve ağır egzersizlerden kaçınılmalı.
  • Bol sıvı tüketilmeli.
  • Devam eden tedaviler aksatılmamalı.

TÜBİTAK’ın Özel Çağrısına DEÜ Damgası

Türkiye Bilimsel ve Teknolojik Araştırma Kurumu (TÜBİTAK) 1001 – ‘Cumhuriyetimizin 100. Yılı Özel Çağrısı’na yapılan başvurular neticesinde destek almaya hak kazanan projeler belli oldu.

İSKİ hijyenik su için kapasite artırıyor...

İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nin köklü kuruluşu İSKİ, şehrin Avrupa yakasındaki olası su kesintilerinin önüne geçecek tesisin temelini attı

Atık Yönetimini Bilinçlendiriyorlar

Çalık, “Gelecek nesillerin çevre konusundaki farkındalığının artması ve sürdürülebilir bir gelecek için atılan bu tür adımlar, toplumun çevre konusundaki bilinç seviyesini yükseltmeye yardımcı olacaktır” dedi.

Atel İnşaattan 23 Nisan Kutlaması

.

Bayramı gönüllerince kutladılar

104 yıl önce Türk milletinin iradesini temsil eden Birinci Büyük Millet Meclisi’nin açılışı ve Türk halkının tüm dünyaya egemenliği ilan ettiği gün olan 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı her yılda kutlandı.

Güzel, Makamı Çocuklara Teslim Etti

Çatalca Belediye Başkanı Erhan Güzel, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nda başkanlık makamını çocuklara teslim etti.

Çölyak Hastalarını Yalnız Bırakmıyor..!

Esenyurt Belediyesi, glüten içeren besinlere alerjisi olan çölyak hastalarına, beslenme şekline uygun ürünlerin yer aldığı gıda paketi yardımında bulunarak onların sağlıklı yaşamasına katkı sunmaya devam ediyor.

Beylikdüzü Belediyesi 23 Nisan’da Hatay’da

Renkli görüntülere sahne olan etkinliklerdeki gösteriler büyük beğeni kazanırken, çocukların neşesine velilerde eşlik etti.

ÇOCUKLAR UNUTULMAZ BİR GÜN YAŞADI

23 NİSAN’DA 10 BİN BALIK EKMEK ÜCRETSİZ DAĞITILDI

Eğitimcilerden Başkan Erdoğan'a açık mektup:

Bilim ve Eğitim Camiasından Başkan Erdoğan'a Müfredat Açık Mektubu

Çocuklar Belediye Başkanlığı Koltuğunu Devraldı

Balcıoğlu, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı kutlamaları kapsamında başkanlık koltuğunu bir günlüğüne Silivri'nin farklı okullarından gelen çocuklara devretti.

Özer, ‘Evde Sağlık Hizmeti” ile komşularının yanında

Esenyurt Belediyesi, sağlık durumu hastaneye gitmeye elverişli olmayan hastalar için sürdürdüğü “Evde Sağlık Hizmeti” desteğine ara vermeden devam ediyor.

Çalık: Evlatlarımıza Aydınlık Bir Gelecek Bırakmak İstiyoruz

Onun için bütün hizmetlerimizin temeline mutlaka çocuklar var. Çocuklar geleceğimizin güvencesi, çocuklar bizim yaşama sevincimiz.

Tuğba Özay Ben Amerika'da Doğsaydım!

7 yaşında Kadıköy Halk Eğitim Merkezi Deneme Sahnesi’nde tiyatroya başladım. İlkokul üçüncü sınıfta senaryolar, tiyatro oyunları yazmaya başladım.

Balcıoğlu, Afet Hazırlıklarını Masaya Yatırdı

Balcıoğlu, Tekirdağ Vali Yardımcısı Günay Öztürk, Silivri Kaymakamı Tolga Toğan ve Tekirdağ AFAD İl Müdürü Tezcan Buçan ile Silivri Afet Koordinasyon Merkezinde bir araya geldi.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.