Silivri Belediye Meclisi İsrail’i Kınadı

Silivri Belediyesi Mayıs ayı meclisi 1. birleşiminde AK Parti, MHP ve CHP'nin belediye meclis grupları, ortak bildiri yayımlayarak İsrail'in Mescid-i Aksa'ya yönelik saldırılarını kınadı.

İSTANBUL 18.05.2021 09:50:38 0
Silivri Belediye Meclisi İsrail’i Kınadı

Silivri Belediye Meclisi İsrail’i Kınadı

Silivri Belediyesi Mayıs ayı meclisi 1. birleşiminde AK Parti, MHP ve CHP'nin belediye meclis grupları, ortak bildiri yayımlayarak İsrail'in Mescid-i Aksa'ya yönelik saldırılarını kınadı.

Silivri Belediye Başkanı Volkan Yılmaz’ın önerisiyle AK Parti, MHP ve CHP'nin belediye meclis grupları, ortak bildiri yayımlayarak İsrail'in Mescid-i Aksa'ya yönelik saldırılarını kınadı. Bildiride, “Silivri Belediye Meclisi olarak İsrail’in bu zulmünü ve hukuk tanımazlığını şiddetle kınıyoruz.” denildi.

Silivri Belediye Başkanı Volkan Yılmaz, AK Parti Grup Başkanvekili Filiz Güler, MHP Grup Başkanvekili Erdoğan Gökalp Kalaycı, CHP Grup Başkanvekili Melih Yıldız’ın imzasının yer aldığı ortak bildiride şu ifadelere yer verildi: “İsrail'in, Kudüs'te sivil ve savunmasız Filistin halkına yönelik olarak Ramazan ayında başlattığı ve Bayram günlerinde de devam ettirdiği şiddet, baskıcı politikaları ve ibadet özgürlüğünü engellemeye yönelik girişimleri, çok vahim bir hal almış bulunmaktadır. Mukaddes mekân Mescid-i Aksa ve çevresinde, İsrail güvenlik güçleri tarafından gaz, plastik mermi ve ses bombalarıyla gerçekleştirilen menfur saldırılar, bebek ve çocuklar dâhil çok sayıda masum Filistinlinin can vermesine ve yaralanmasına sebep olmuştur. Silivri Belediye Meclisi olarak İsrail’in bu zulmünü ve hukuk tanımazlığını şiddetle kınıyoruz. İsrail'in, yasadışı yerleşimciler lehine Kudüs'ün Şeyh Cerrah ve Silvan mahallelerindeki Filistinlilerin nesillerdir yaşadıkları evlerine el koyularak, zorla tahliye edilmelerine yönelik operasyonları hukuk dışı ve gayri insanidir. Birleşmiş Milletler'in (BM) uluslararası insancıl hukuk ve insan hakları hukuku çerçevesinde yıkım ve tahliyelerin durdurulması; mukaddes mekânların statükosunun korunması için BM üyesi ülkelerin İsrail'e karşı ortak tavır almalarının şart ve elzem olduğunu belirtmek istiyoruz. Uluslararası Ceza Mahkemesi (UCM) almış olduğu kararlarla, İsrail'in Filistin topraklarında işlemekte olduğu suçlardan dolayı hesap vermesinin ve söz konusu suçların sorumlularının tespit edilmesinin önünü açmıştır. Bu çerçevede, UCM'nin yaşanan olaylar ve insanlık suçları bakımından İsrail'e karşı net bir tavır alarak, görevini yerine getirmesini talep ediyor ve destekliyoruz. İsrail'in, Kudüs'e ilişkin BM Güvenlik Konseyi, BM Genel Kurulu kararları dâhil olmak üzere uluslararası hukuka aykırı uygulamalarına karşı uluslararası toplumun daha fazla vakit kaybetmeden etkili ve sonuç verici bir şekilde harekete geçmesi için bütün dünyaya çağrıda bulunuyoruz. Silivri Belediye Meclisi olarak Kudüs'ün ve Harem-i Şerif'in statüsünü aşındırmaya yönelik İsrail'in mütecaviz eylemlerine ve Filistin halkının meşru haklarını gasp etme girişimlerine karşı her zaman gerekli tepkiyi vermeye; Filistin davasını ve kardeş Filistin halkının özgürlük, adalet ve bağımsızlık mücadelesini savunmaya devam edeceğimizi en kuvvetli şekilde beyan ediyoruz.”

27 İlde FETÖ'ye 71 gözaltı!

27 ilde FETÖ'ye 71 gözaltı!

SOBE Vakfı’ndan Türkiye’de ilk...

SOBE Vakfı’ndan Türkiye’de ilk... Otizm eğitimine dijital platform SOBEP

Ücretli çalışan sayısı yıllık yüzde kaç arttı..

Ücretli çalışan sayısı yıllık yüzde 1,1 arttı... İnşaat sektörü güçlü artış gösterdi

Veledromu’nda Torku rüzgarı! Madalyalar peş peşe

Konya Veledromu’nda Torku rüzgar! Madalyalar peş peşe

Trabzon’da Balkan Harbi şehitleri anılacak

Trabzon’da Balkan Harbi şehitleri anılacak

Bilgi ve iletişim sektörü revaçta

Hizmet üretiminde bilgi ve iletişim sektörü revaçta

Dijital çağın kalbi Kocaeli’de atacak

Dijital çağın kalbi Kocaeli’de atacak

Kandilli’den Marmara için kritik adım!

Kandilli’den Marmara için kritik adım! Deprem Erken Uyarı Sistemi ilk sınavı başarıyla verdi

MÜSİAD Tekstil, Deri ve Hazır Giyim Sektör Kurulu buluştu

MÜSİAD Tekstil, Deri ve Hazır Giyim Sektör Kurulu Bursa’da buluştu

Meram’da çocuklar doğa için yarışacak

Konya Meram’da çocuklar doğa için yarışacak

Raket şampiyonluk kürsüsüne oturdu

Bursa Osmangazili raket şampiyonluk kürsüsüne oturdu

Tarım-ÜFE yıllık yüzde 45,40 arttı!

Tarım-ÜFE yıllık yüzde 45,40 arttı! Tek yıllık bitkisel ürünlerde sert fiyat artışı

Gecikme Zammı Oranı, Yeni Düzenleme Yürürlüğe Girdi

HABER / NEZİR KARAYÜN / ADOM AJANS - 13 Kasım 2025 tarihli Resmi Gazete’de yayımlanan Cumhurbaşkanı Kararı ile gecikme zammı oranında önemli bir değişiklik yapıldı.

Kış Lastiği Zorunluluğu Yoğunluğu Artırdı

HABER / GÜLSEVİN KUZU / ADOM AJANS - ​Kış lastiği zorunluluğu ve artan cezalar, lastikçilerde büyük bir yoğunluk yaşanmasına sebep oluyor.

23 ilde dolandırıcılık operasyonu! 64 şüpheli yakalandı

23 ilde dolandırıcılık operasyonu! 64 şüpheli yakalandı

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.