'Siyaset Uzaydaki Kavram Değil'

4. Beylikdüzü Barış ve Sevgi Buluşmaları, Çardak Altı Sohbetleri, “Yerel Siyasette Etik” konulu söyleşi ile sona erdi. Beylikdüzü Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu moderatörlüğünde düzenlenen sohbete siyasi partilerin ilçe başkanl

GÜNCEL 11.09.2017 18:24:16 3885 0

4. Beylikdüzü Barış ve Sevgi Buluşmaları, Çardak Altı Sohbetleri, “Yerel Siyasette Etik” konulu söyleşi ile sona erdi. Beylikdüzü Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu moderatörlüğünde düzenlenen sohbete siyasi partilerin ilçe başkanları katıldı. “Ülkenin en önemli sorununun siyasi münazaranın yapılamıyor olmasıdır.” diyen İmamoğlu, ender gerçekleşen bu ortamın Beylikdüzü’nde yaşanıyor olmasından mutluluk duyduğunu belirtti.

 

Beylikdüzü Belediyesi’nin düzenlediği 4. Beylikdüzü Barış ve Sevgi Buluşmaları kapsamında gerçekleşen Çardak Altı Sohbetleri’nin finalinde yerel siyasette etik konuşuldu. Özellikle Beylikdüzü’ndeki durumu ele alan Başkan İmamoğlu, konuklarına bu minvalde sorular sordu ve siyasi partilerin ilçe başkanlarından beklentileri, önerileri ve eleştirilerini ifade etmelerini istedi. Serbest münazara ortamı yaratmanın çok önemli bir adım olduğunu ifade eden Beylikdüzü Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu, bu ortamda tarafsızlığı temsil ederek moderatörlüğü üstleneceğini belirtti. Programa konuşmacı olarak Vatan Partisi İlçe Başkanı Dr. Barbaros Bahçelioğlu, Hak ve Eşitlik Partisi İlçe Başkanı Süleyman Canik, Milliyetçi Hareket Partisi İlçe Başkanı Ahmet Ali Aydın, Cumhuriyet Halk Partisi İlçe Başkanı Av. Turan Taşkın Özer ve Merkez Partisi İlçe Başkanı Murat Kış katıldı, Başkan İmamoğlu; siyasi davranış tutumları, ilçedeki siyasi davranış, yerelin siyasi dili, etik kuralları ve mesleki sorumluluk konularında, siyasi gelişim için eleştiri hususuna yönelik siyasi partilerin ilçe başkanlarına sorular yöneltti.

 

Av. Özer: “Siyasatte Ahlak Yasası Olmalıdır”

 

İlk konuşmacı Merkez Partisi İlçe Başkanı Kış, “Siyasette ahlak, birincil önem taşır. Herkese kendi ahlaki değerlerine sahip çıkarsa toplum ahlaklı kalır. Bu değerler siyasi parti temsilcilerinin de vazgeçilmezi olmalıdır.” dedi.  CHP İlçe Başkanı Av. Özer, siyasette, ahlak yasasının lüzumluluğundan bahsederek, genel siyasete göre yerel siyasete daha hoşgörülü baktığını, yerel siyasetçilerin üzerine daha büyük görevler düştüğünü söyledi. Genel siyasetteki sivri duruşun yerel siyasette korunacak etik davranışlarla yumuşayacağını da ekleyen Özer, “Kentin sorunlarının çözümü konusunda yerel ve genel siyasetçilerin ortak hareket etmeleri mühim. Özellikle belediye meclisinin siyasi etiğe çok dikkat etmeleri gerekir. Parti içi ve dışı ilişkiler politize olmamalıdır, beşeri ilişkilere yansıtılmamalıdır.” şeklinde konuştu.

 

Nezaket ve Hoşgörüyü Vurguladılar

 

MHP İlçe Başkanı Aydın, siyaset nezaketle başladığını vurgulayarak, tüm görüşten ve inançtan insanların hoşgörü içinde yaşamaları gerektiğinin altını çizdi. “Düzeyli muhalefet olursa ilçede hiçbir sıkıntı yaşanmaz.” dedi. Hak ve Eşitlik Partisi İlçe Başkanı Canik, saygı ve ahlak kurallarının unutulmaması gerekir. Etik konusunda yerel ve genel siyaset birdir.” şeklindeki ifadeleri ile ayrım yapılamayacağının altını çizdi. Vatan Partisi İlçe Başkanı Bahçelioğlu da “Dünyanın neresinde olursa olsun evrensel değerler vardır. Bir de her toplumun kendi kültürel değerlerinden çıkmış bir ahlak tutumu vardır. Milletimizin ahlak yapısını siyasete ve her alana taşırsak daha iyi bir toplumda yaşarız.” diye ifadelerde bulundu.

 

“Ülkenin En Önemli Sorununun Siyasi Münazaranın Yapılamıyor Olmasıdır”

 

İmamoğlu, siyaset uzayda bir kavram değil. Siyaset, Dünya’da bir ortam. Özelinde insana hizmet var ve siyasete talip olan insanlar var. Bu görevi yapanlar itibarlı olmak durumundadır. Aile içinde ahlakı ne kadar önemsiyorsak siyasette de ahlak bu önemdedir. Siyasi nezaket yukarıda genel siyaset ne kadar bozuk olursa olsun, yerelde tersine daha büyük bir sorumluluk taşıyoruz.” diye konuştu. İmamoğlu programı kapatmandan önemli mesajlar verdi, “Ülkenin en önemli sorununun siyasi münazaranın yapılamıyor olması.” dedi. Ender gerçekleşen bu ortamın Beylikdüzü’nde yaşanıyor olmasından da mutluluk duyduğunu belirtti. “Benim görevim öncesi hizmeti geçen herkese teşekkür etmek en büyük hassasiyetlerimden” diyen İmamoğlu, nezaketin bırakıldığı gün siyasette sıkıntı başlayacağını vurguladı. Yerel yönetimde şeffaflığı sağladıklarını söyleyen İmamoğlu, ayrıca denetlenmenin de zaruri olduğunu kaydetti. İmamoğlu tüm katılımcılara çiçek ve plaket takdiminde bulundu.


Büyüktankaya’dan Alerji Farkındalığı..!

Seminerin amacı çocukların erken yaşta hastalıkları farketmesi ve konuyla ilgili nasıl erken tedavi olabilecekleri nasıl davranmaları gerektiği sağlık konusunda da bilinçli gençler yetiştirmek. Üsküdar ilçe genelinde başlayan semi

Üner’den Bir Günde İki Açılış…

Başkan Mesut Üner ile birlikte Çatalca ilçesi adeta açılış ve temel atma törenlerinin ilçesi oldu. Başkan Mesut Üner bu kez bir günde iki açılış gerçekleştirdi. Açılışın ilki yol açılışı oldu.

BALIKÇI KENAN’A BEYLİKDÜZÜ ZABITASI GECE AYRI, GÜNDÜZ AYRI OPERASYON YAPIYOR

Beylikdüzü Belediye Zabıtası Balıkçı Kenan Tesislerini ablukaya aldı. Türkiye Deniz Canlıları Müzesi Kurucusu Kenan Balcı, “Gece geliyorlar, gündüz geliyorlar. Arsamızı elimizden alıp işletmemizi mühürlemek istiyorlar” dedi.

Mart ayında üretici ve market fiyatlarındaki değişim

Türkiye Ziraat Odaları Birliği (TZOB) Genel Başkanı Şemsi Bayraktar, Mart ayı üretici ile market arasındaki fiyat değişimlerini, 5 ürünün market ve pazarlardaki fiyat değişimini, aylık ve yıllık girdi fiyatlarındaki değişimlerini

Cumhur İttifakı’ndan Çakır’a Çağrı: “Tüm Kadınlardan Özür Dile”

Cumhur İttifakı Keşan Üyeleri, CHP İlçe Başkanı Anıl Çakır’ın “Benim kadınlarım Cumhuriyet kadını. Cumhuriyet Kadınları geliyor. ‘Bizimkiler ne’ diyor. Seninkileri bilmem. Bizimkiler öyle. Ne deyim sana mı soracağım?

MİCHAELA ASTRO BU AŞKA YILDIZLARDAN İZİN YOK

Dünyaca ünlü astrolog Michaela Astro Hande Erçel’e evlilik konusunda uyarıda bulundu.

VATANSEVER, DÜNYANIN BANA İHTİYACI VAR...

“Gidiyorum” isimli şarkıyı daha güncel ritimlerde hause saundla farklı bir boyuta taşıyan aranjör koltuğundaki Emre Karaçay, klasikleşmiş eseri kimsenin beklemediği bir tarza getirdi.

Helvacıoğlu, Paşayiğit Mahallesi sakinleriyle buluştu

Cumhur İttifakı AK Parti Keşan Belediye Başkan Adayı Mustafa Helvacıoğlu, mahalle mitingleri kapsamında Paşayiğit Mahallesi sakinleriyle buluştu.

ADD'den Erol'a Sıcak Karşılama

Cumhur İttifakı Büyükçekmece Belediye Başkan Adayı Recep Erol, Atatürkçü Düşünce Derneği Büyükçekmece Şubesini ziyaret etti. Erol, ADD üyelerinin sorularını cevaplarken, asla dernekler arasında bir ayrımın olmayacağını söyledi.

KAMU KURUMLARINA ELEKTRONİK SAKLAMA UYARISI!

Cumhurbaşkanlığı İdari İşler Başkanlığı; belgelere kolayca ulaşılabilmesi ve fiziki arşivleme yükünün ortadan kalkması için tüm kamu kurumlarına elektronik ortamda oluşturulan belgelerin dijital olarak saklanması konusunda uyardı.

YILMAZ: “HİZMETLERİMİZ HERKES İÇİNDİR”

Yılmaz, “Silivri Belediyesi olarak hizmetlerimizi kişilere, gruplara ve çıkar çevrelerine göre değil, Silivri'de yaşayan vatandaşlarımıza göre belirledik” dedi.

Muharrem Yıldız, ‘Artık Sıra Bize Geldi’ (GÖRÜNTÜLÜ HABER)

İYİ Parti Esenyurt Belediye Başkan Adayı Muharrem Yıldız, nevruz kutlamalarının yapıldığı etkinlikte ilçe sakinlerinden destek istedi.

Çalık’tan Engelsiz Yaşam Merkezi

Bu merkez sadece bir binadan ibaret değil, aynı zamanda engelli bireylerimiz için yepyeni bir dünya, nefes, umut ve sevgi dolu bir ortam olacak” ifadelerine yer verdi.

Muhsin Yazıcıoğlu Manisa'da anıldı

Muhsin Yazıcıoğlu Manisa'da anıldı

Alper Taban'a sevgi seli

Alper Taban'a sevgi seli

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.