“Siyasette Söz Ağızdan Bir Kere Çıkar”

CHP Büyükçekmece meclis üyeleri ve Belediye Başkan Adayı Hasan Akgün'ün projelerinin tanıtımı World Point Yaşam Merkezi'nde gerçekleşti. Gerçekleşen törende konuşan Belediye Başkanı Hasan Akgün rakibi olan Ak Parti Belediye Başkan Ad

İSTANBUL 5.03.2019 17:47:52 3649 0
“Siyasette Söz Ağızdan Bir Kere Çıkar”

CHP Büyükçekmece meclis üyeleri ve Belediye Başkan Adayı Hasan Akgün'ün projelerinin tanıtımı World Point Yaşam Merkezi'nde gerçekleşti. Gerçekleşen törende konuşan Belediye Başkanı Hasan Akgün rakibi olan Ak Parti Belediye Başkan Adayı Mevlüt Uysal'ı eleştirdi.

Uysal'ın, Büyükçekmece sahillerini halka açacağını ifade ettiğini belirten Akgün, “Büyükçekmece'yi daha çok yeşillendireceğini ifade ediyor. Buna benzer vaatlerde bulunuyor. Biraz önce 550-600 apartman ve site yöneticileriyle toplantıdan çıktım. Buraya gelirken bir genç dedi ki; 'Başkanım, Uysal Büyükçekmece sahillerini halka açmak için siyaset yapıyor. Sen geliyor musun?' Yok, yok dedim ben televizyondan konuşurum. Şimdi Uysal halka açmayı planladığı kordonda geziyormuş. Bazen vatandaşımızın hafızasını yok sayıp, vatandaşımızın aklıyla alay ediyorlar” ifadelerini kullandı.

“Hep Aynı Vaatler”

Bütün yerel seçimlerde metro ve metrobüs vaatlerinde bulunulduğunu belirten Akgün, “2004'ten beri aynı şeyi tekrar ediyorlar. Çocuklarınıza her gün bisiklet alacağım deyip almıyorsanız olmaz. Siyasette söz ağızdan çıkar ve yerine getirilir. Artık siz bizim 6 yaşındaki Atahan'ı bile kandıramazsınız. O devir geçti kapandı. Seçim zamanları siyasiler laf söyler, söz söyler. O sözler bazen döner bumerang gibi kendisine döner direk saplanır. 28 Mart 2018'de metrobüslerle ilgili, metrobüs hattıyla ilgili Uysal bir açıklama yapmıştı. Diyor ki; 'Silivri'ye kadar metrobüs gitmez. Giderse yol bunu kaldırmaz...' Alternatifiniz ne? Metrobüs yapmadınız, metroyu yaptınız mı yok?” şeklinde konuştu

Bütün Projeleri Durdurdu”

İBB eski Başkanı Kadir Topbaş'ın, Silivri'ye kadar metrobüsü planladığını ama uygulamaya koyamadan görevinden alındığını ifade eden Akgün, “Yerine vekaleten bir ilçe belediye başkanı geldi oturdu. Uysal, bütün projeleri durdurdu. Metrobüs olmaz dedi. Şimdi bunu hatırlatmak lazım. Düne kadar buralara metrobüs gelemez diye projeleri rafa kaldıran bir zihniyet şimdi buraya belediye başkan adayı olarak gönderilince şimdi metrobüs getireceğim diyor” sözlerini ekledi.

“Yeni Alanlar Açıyoruz”

Birkaç projesi hakkında ada bilgi veren Hasan Akgün, “Şimdi birkaç projemi açıklamak istiyorum. Sebebi beton mu yeşil mi? Bunun mukayesesini yapmak bakımından. Birinci projemiz. Cumhuriyetimizin yüzüncü yılı anısına Bababurnu'nda hem büyük bir park, yaşam merkezi ama esas olan içindeki yüzüncü yıl Cumhuriyet Anıtı ve alt katındaki Cumhuriyet Müzesi. Bu proje esasında 1 milyon 250 bin metrekare yeşil alan düzenlemesidir. Yüzde yetmişi bitmiştir. Kalan kısmı Bababurnu ve onun çevresindeki halkın günü birlik ihtiyaçlarını karşılayacak, gençlerin spor yapabileceği müthiş bir akciğerdir” dedi.

“Beton Müthiş Bir Canavar”

“Biz bunlar için 36 yıldır direncimizi gösterdik, betona teslim olmadık” diyen Büyükçekmece Belediye Başkanı Hasan Akgün, “Yeşil bir Büyükçekmece için çalıştık. Biz böyle bir yeşil yaşam alanını; parkıyla, bahçesiyle, tabii göletiyle 6 ay öncesinden yapmaya, hazırlamaya başladık. Çünkü beton müthiş bir canavar. Günün birinde bu yeşil alanı da halkın elinden alıp, betoncu belediye başkanlarına, betondan para kazanan belediye başkanlarıyla işbirliği yaparak burayı da betonlaştırırlar diye önceden başlatıp halka mal etmeye çalıştık. Halkımız sahip çıksın istedik” ifadelerini kullandı

Bahçeşehir Denilen Yeri Biz Yarattık

“Bahçeşehir denilen yeri biz yarattık. Altında benim de imzam var” iddiasında bulunan Akgün, “1987'de Bahçeşehir'i kurduk. New York'tan en iyi uydu kent ödülünü ben gittim aldım. Ama Mevlüt Uysal 10 yıldan beri orada belediye başkanlığı yapıyor. Şehrin bahçesini beton ettiler. Gölet gitti. Göletin çevresindeki yüz binlerce metrekare alan yok edilip, imara açıldı. Halkın direncine kulak verilmedi, mahkeme kararlarına kulak verilmedi. Şu an gökyüzüne doğru beton canavarları yükseliyor. Bu arkadaşımız halka yeşil alandan bahsediyor. Uysal, sen yeşil alanları yok ettin. Bahçeşehir'i yok ettin. Oradaki insanlara kişi başına 7 metrekarelik yeşil alan bıraktık. Halbuki orada 150 metrekare olabilirdi bu sayı. Bizim yaptıklarımızı yok etmeseydin daha yüksek rakamlardan bahsedebilirdin. Başakşehir'de 7 metrekare yeşil alan var Büyükçekmece'de 130 metrekare var” kıyaslamasında bulundu.

“Kişi Başına 130 Metrekare Yeşil Alan”

25 yıl boyunca Büyükçekmece'de neler yapıldığını da sıralayan Başkan Akgün, “20 bin nüfustan, kışın 300 bin nüfusa yazın da 1 milyon nüfusa gelen bu ilçede bir tane gecekondu da yok gökdelen de yok. Bu şehirde kişi başına 130 metrekare yeşil alan düşüyor. Burada kediler, köpekler, insanlar çok mutlu. Senin şehrinde Başakşehir'de, Esenyurt'ta oturanlar evlerine sadece yatmaya gidiyorlar. Tüm zamanlarını Büyükçekmece'de halka kapalı dediğin sahillerde geçiriyorlar. Senin 25 yılı boşa gitti dediğin bu şehir Avrupa Konseyi'nden 7 kez 12 Yıldızlı Şehir Ödülü'nü aldı. Türkiye'de bunun bir ikincisi yok. Bu şehir bütün Türkiye'deki belediyelerin neyi varsa hepsinden ayrıcalığı var. Sadece Büyükçekmece Uluslararası Kültür ve Sanat Festivali, Dünya Festival Birliği'nin A takımında yer alıp dünyanın en iyi festivalleri arasında seçildi. Bu Büyükçekmece, Türkiye'nin, Balkanlar'ın ve Ortadoğu'nun medeniyet merkezi olan fuar merkezini inşa etti. Türkiye'nin en büyük televizyon kulesini yaptı. Bunlar şehrin medeniyet ölçüsünü belirleyen önemli yapıtlardır” dedi.


TÜBİTAK’ın Özel Çağrısına DEÜ Damgası

Türkiye Bilimsel ve Teknolojik Araştırma Kurumu (TÜBİTAK) 1001 – ‘Cumhuriyetimizin 100. Yılı Özel Çağrısı’na yapılan başvurular neticesinde destek almaya hak kazanan projeler belli oldu.

İSKİ hijyenik su için kapasite artırıyor...

İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nin köklü kuruluşu İSKİ, şehrin Avrupa yakasındaki olası su kesintilerinin önüne geçecek tesisin temelini attı

Atık Yönetimini Bilinçlendiriyorlar

Çalık, “Gelecek nesillerin çevre konusundaki farkındalığının artması ve sürdürülebilir bir gelecek için atılan bu tür adımlar, toplumun çevre konusundaki bilinç seviyesini yükseltmeye yardımcı olacaktır” dedi.

Atel İnşaattan 23 Nisan Kutlaması

.

Bayramı gönüllerince kutladılar

104 yıl önce Türk milletinin iradesini temsil eden Birinci Büyük Millet Meclisi’nin açılışı ve Türk halkının tüm dünyaya egemenliği ilan ettiği gün olan 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı her yılda kutlandı.

Güzel, Makamı Çocuklara Teslim Etti

Çatalca Belediye Başkanı Erhan Güzel, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nda başkanlık makamını çocuklara teslim etti.

Çölyak Hastalarını Yalnız Bırakmıyor..!

Esenyurt Belediyesi, glüten içeren besinlere alerjisi olan çölyak hastalarına, beslenme şekline uygun ürünlerin yer aldığı gıda paketi yardımında bulunarak onların sağlıklı yaşamasına katkı sunmaya devam ediyor.

Beylikdüzü Belediyesi 23 Nisan’da Hatay’da

Renkli görüntülere sahne olan etkinliklerdeki gösteriler büyük beğeni kazanırken, çocukların neşesine velilerde eşlik etti.

ÇOCUKLAR UNUTULMAZ BİR GÜN YAŞADI

23 NİSAN’DA 10 BİN BALIK EKMEK ÜCRETSİZ DAĞITILDI

Eğitimcilerden Başkan Erdoğan'a açık mektup:

Bilim ve Eğitim Camiasından Başkan Erdoğan'a Müfredat Açık Mektubu

Çocuklar Belediye Başkanlığı Koltuğunu Devraldı

Balcıoğlu, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı kutlamaları kapsamında başkanlık koltuğunu bir günlüğüne Silivri'nin farklı okullarından gelen çocuklara devretti.

Özer, ‘Evde Sağlık Hizmeti” ile komşularının yanında

Esenyurt Belediyesi, sağlık durumu hastaneye gitmeye elverişli olmayan hastalar için sürdürdüğü “Evde Sağlık Hizmeti” desteğine ara vermeden devam ediyor.

Çalık: Evlatlarımıza Aydınlık Bir Gelecek Bırakmak İstiyoruz

Onun için bütün hizmetlerimizin temeline mutlaka çocuklar var. Çocuklar geleceğimizin güvencesi, çocuklar bizim yaşama sevincimiz.

Tuğba Özay Ben Amerika'da Doğsaydım!

7 yaşında Kadıköy Halk Eğitim Merkezi Deneme Sahnesi’nde tiyatroya başladım. İlkokul üçüncü sınıfta senaryolar, tiyatro oyunları yazmaya başladım.

Balcıoğlu, Afet Hazırlıklarını Masaya Yatırdı

Balcıoğlu, Tekirdağ Vali Yardımcısı Günay Öztürk, Silivri Kaymakamı Tolga Toğan ve Tekirdağ AFAD İl Müdürü Tezcan Buçan ile Silivri Afet Koordinasyon Merkezinde bir araya geldi.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.