Spora Büyük Hizmetler

Albay Prof. Dr Öztek: Türkiye’de Wushu’ya sahip çıkılmıyor Adom Medya bünyesinde yayın hayatını sürdüren Start Tv ve Start Türk’te yayınlanan Nezir Karayün ile Hürbakış’ın konuğu, Albay Prof.Dr İbrahim Öztek oldu.

İSTANBUL 6.03.2020 12:06:22 3443 0
Spora Büyük Hizmetler

Spora Büyük Hizmetler

Albay Prof. Dr Öztek: Türkiye’de Wushu’ya sahip çıkılmıyor

Adom Medya bünyesinde yayın hayatını sürdüren Start Tv ve Start Türk’te yayınlanan Nezir Karayün ile Hürbakış’ın konuğu, Albay Prof.Dr İbrahim Öztek oldu.

Albay Prof.Dr İbrahim Öztek yazdığı 100. Yılında Ermeni Sorunu ve Hocalı Katliamı kitaplarının yanı sıra, spor alanındaki deneyimleriyle de bizleri aydınlattırdı. Milli Judocu olan Albay Prof.Dr İbrahim Öztek spora büyük hizmetler verdiğini söyleyerek şunları söyledi, “ Spora büyük hizmetler verdim ve birçok alanında çalışarak yarışmalarda bulundum. Ama asıl alanım Judo olup, bu alanda Balkan şampiyonluğunu aldım. Avrupa turnuvalarında birinciliklere kadar dereceler ve sportif başarılardan sonra, Türkiye’de ilk kurulan federasyon Uzak Doğu sporlarıyla ilgilendim. Bizden öncekiler bu federasyonları kurdular ve bizler de teknik adam olarak onlarla beraber olduk. Ben hem müsabık oldum hem de teknik antrenörlük yaptım.”

Türkiye’deki Antrenörleri Kendim Yetiştirdim

Geçmişte Judo, Kuraş, Aikido ve Wushu Kung-fu Federasyon Başkanlığı yapan Albay Öztek, bugünkü Wushu Federasyonu’ nu değerlendirerek şöyle devam etti, “ Federasyon başkanı olduğum sürece Türkiye’deki antrenörleri kendim yetiştirdim. Sıfırdan her kademede teknik direktörlük ve hakemlik alanlarında görev aldım. Bugünkü Wushu federasyonun bu verimi sağlayamadığını görüyorum. Benim zamanımda Wushu dünya çapında dereceler alıyordu ve bu başarı antrenörlerimin başarısıydı. Çünkü ben federasyon başkanı olduğum zaman Wushu, Kung-fu sporları yıllardır Türkiye’de yapılıyordu fakat bir şahsiyet kazanamamıştı ve çabalarımız sonucunda bir şahsiyet kazandırdık.”

Şahsi Arkadaşların Eline Geçmiş Durumda

Albay Prof. Dr. Özbek, “ Bütün eski arkadaşlarımı bir araya getirdim ve wushu, kung fu antrenörlük, hakemlik ve duan sınavları yaptırdım. Onlara bu yöntemle bir şahsiyet kazandırdım. Sistem, proje ve disiplin çalışmaları içinden gelen bir insan olarak daha öncede kurmuş olduğum federasyonlarda uyguladığım sistemi, burada da uyguladım. Bu sporlar şuanda şahsi davranışlar içinde olan arkadaşların eline geçmiş durumda diyebiliriz. Bazı uluslar arası kurallar vardır ve bu kurallara federasyonlar uymak zorundadır.”

Wushu’dan Haberleri Yok Mudur?

Spor federasyonlarında olması gereken kurallara değinen Albay Prof. Dr İbrahim Öztek, “Dünyada ve internasyonel alanda uygulanan formatlar ve kitabı yazılmış kanunlar vardır. Bakıyoruz ki bazı arkadaşlar bu kurallara uymuyor ve kendi şahsi bildiklerini uyguluyorlar. Wushu olimpik bir spor olma yolunda fakat bu kuraları yok sayarsak Wushu bizim için bir hayal olur. Benim istirhamım, Sayın Cumhur Başkanımız recep Tayyip Erdoğan, spor bakanlığı ve Milli Olimpiyat Komitesi’nin bu duruma el atması gerekiyor.”

Yetkili Kurallar Vardır

Prof. Dr Albay Öztek’e bu sporların topluma geri kazandırılması için tavsiyelerini sorduk ve şunları söyledi, “Benim tavsiyem; başta Gençlik Spor İl Müdürlüğü ve spor bakanlığı teşkilatımız bulunmaktadır. İlk amir odur ve ondan sonra yetkili kurullar vardır. Spor Bakanlığı’na kadar basamakları oluşturur. Hepsi şuanda Wushu’nun can çekiştiğini görmektedir. Spora hizmet veriyorlarsa ve bu teşkilattan sorumlularsa her şeyi bilmek zorundalar. Sadece dünya şampiyonu olanı tebrik etmek yeterli değildir. O şampiyonların yetiştiği ve alt sıraları da görmek lazım. Bu yüzden Gençlik ve Spor Bakanlığı bu konuya iki müfettiş gönderse iki saat içinde çözümlenir” dedi.

 

 

 

 

 

 


Hentbol erkeklerde Mihalıççık şampiyon

023-24 Hentbol Sezonu Erkekler 1. Ligi Dörtlü Final maçları Ankara THF Prof. Dr. Yaşar Sevim Hentbol Salonu'nda oynandı.

Cumhurbaşkanı'nın sesi ile 'oltalama' girişimine dikkat!

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın sesi kullanılarak yayınlanan yatırım ilanlarına ilişkin açıklama İletişim Başkanlığı'ndan geldi.

Erdoğan, Romanyalı mevkidaşıyla görüştü

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Romanya Cumhurbaşkanı Klaus Iohannis ile telefon görüşmesi gerçekleştirdi.

MEB'de 'görevde yükselme' atama sonuçları açıklandı

Millî Eğitim Bakanlığınca şube müdürlüğü, şeflik, memurluk ve saymanlık için görevde yükselme suretiyle atama sonuçları açıklandı.

İçişleri Bakanlığı, Mardin ve Diyarbakır'la ilgili müfettiş görevlendirdi!

'Türk bayrağının kaldırıldığına' yönelik iddialarla ilgili Mülkiye Müfettişleri görevlendirdi.

KalDer Kayseri'den gelecek paneli

KalDer (Kalite Derneği), Kayseri Şubesi tarafından Kayseri Ticaret Odası Eğitim Salonunda düzenlenen "İşimiz İnsan’’ ana teması çerçevesinde ‘’Geçmişten Geleceğe İnsan Kaynakları" konulu panel büyük ilgi gördü.

Kayseri Valisi'nden Büyükkılıç'a ziyaret

2024 Yerel Seçimlerinde yeniden Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanı seçilmesinden dolayı Başkan Büyükkılıç’ı tebrik eden Vali Çiçek, hayırlı olsun temennilerini iletti.

Kayseri tarımsal üretimin merkezi olacak

Kayseri Kocasinan Belediye Başkanı Ahmet Çolakbayrakdar, kırsal mahallelerden biri olan Hasancı’da çiftçiye dağıtılan nohut tohumlarının ekimini yaptı. Tohumları toprakla buluşturdu.

MEB Gastronomi Festivalinde lezzet şöleni

Milli Eğitim Bakanlığı İzmir Bölgesi Gastronomi Festivali ve Yemek Yarışması, renkli görüntülere sahne oldu.

Özcan “Hoş tablo devralmadık”

Özcan, Keşan’daki yerel ve ulusal basın temsilcileriyle bir araya gelerek, gündemle ilgili değerlendirmelerde bulundu.

Geleceğin Bilim İnsanları Ve Ressamları  Yetişiyor

Üniversitesi’nde düzenlenen deney, bilim ve resim atölyelerinde eğitimler hız kesmeden devam ediyor. Bu kurslarda öğrenciler ilgi alanları ve yeteneklerini keşfederek alanında uzman isimler tarafından geleceğe hazırlanıyor.

İzmir Karabağlar'da Köy Enstitüleri buluşması...

İzmir'de Karabağlar Belediye Başkanı Helil Kınay, Eğit-Der Köy Enstitüleri kuruluş yıldönümü etkinliğine katıldı.

Tamer Kıral’ı duygulandıran ziyaret...

Tamer Kıral’a, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı öncesi iki minik konuk ziyarette bulundu.

Milletvekili Nurten Yontar, Emekliler Yılı'nda emekliler açlıkla savaşa terk edilmemeli

Milletvekili Nurten Yontar, Emekliler Yılı'nda emekliler açlıkla savaşa terk edilmemeli

Sokak hayvanları nasıl tedavi edilmeli?

Şehirlerimizin sessiz sakinleri olan sokak hayvanları, çoğu zaman çeşitli hastalıklar sebebiyle ölüyorlar. Peki sokak hayvanları için ne yapılmalı, nasıl tedavi edilmeli?

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.