Tartışmalı Konular, Tartışmalı Meclis..!

Beylikdüzü Belediyesi Haziran ayı ilk meclisi başkan Mehmet Murat Çalık yönetiminde gerçekleşti.

SİYASET 13.06.2019 20:01:10 3390 0
Tartışmalı Konular, Tartışmalı Meclis..!

Meclis yoklamasının ardından konuşmasına başlayan Çalık, Mecliste yaptığı konuşmasında Haziran ayındaki önemli günlere değindi, Beylikdüzü’nde adı yaşatılmaya devam eden Şehit Öğretmen Şenay Aybüke Yalçın’ı da ölüm yıldönümü dolayısıyla andı. 23 Haziran seçimlerinin hayırlı olmasını diledikten sonra önergeleri olanlara söz hakkı verdi.

“Bebek Katilinin Heykeli Kaldırılmalı”

Ak Parti Beylikdüzü gurubu adına söz alan gurup sözcüsü Muhammed Fatih Vanlıoğlu, Beylikdüzü yaşam vadisi içerisine yapılan ve tartışmalara konu olan, Rauf Denktaş anıtında Makarios heykelinin bulunmasına karşı çıktığını ifade ederek, “Masum insanların ölümüne sebep olmuş bebek katili terörist Makarios’un heykelinin varlığını manasız buluyoruz. Kıbrıs Türk Cumhuriyeti kuruluş antlaşmasının imzalandığı sırada çekilmiş olan fotoğrafın birebir aslının yapılmadığı iddia eden Vanlıoğlu, söz konusu rölyef yaşam vadisi içerisine Beylikdüzü Belediyesi tarafından bebek katili teröristin siluetinin olduğu bir rölyefin törenle sunulmasına anlam veremiyoruz. Bu rölyef fotoğrafın aslına uygun olarak yapılmamıştır. Tarihi bir fotoğraf değiştirilerek rölyef sanatçının kendi yorumuyla tasarlanmış. Tarihe yorum yapılır mı diye sormak lazım? Bizim istediğimiz bu rölyefin fotoğrafın aynısı olarak düzenlenmesidir” dedi.

“Rauf Denktaş’ın Eşine Saygısızlık Olur”

Ak Parti gurup sözcüsü tarafından sunulan önergeye karşı açıklama yapan Beylikdüzü belediye başkanı Mehmet Murat Çalık, “Öncelikle sanatçı yorum yapmıştır ama dikkatli baktığınızda Makarios’un gözbebeklerinin yapılmadığı görülecektir. Böyle yapılarak rölyefte Makarios’un pasif bir hal alması amaçlanmıştır ve anıtın adı Makarios heykeli değil Rauf Denktaş anıtıdır. Bu anıtı yaşam vadisinde konumlandırmamızın nedeni ise Rauf Denktaş’ın bizim hemşerimiz olmasıdır. Rauf Denktaş ilçemizde bizimkentte oturmaktadır. Kullanılan fotoğrafı tercih eden kişi Rauf Denktaş’ın rahmetli eşi Aydın Denktaş ve çocuklarıdır. Keşke Aydın Denktaş yaşasaydı da bu önergenizi kendisi değerlendirseydi. Rahmetli olmuş bir insanın eşini temsil edecek rölyefte tercih ettiği fotoğrafı değiştirmek bizlere düşmez, ona saygısızlık yapmış oluruz. Notlarda bebek katili ifadesi ise zaten kullanılmaktadır.” dedi.

“Ak Parti’de Çamur At, İzi Kalsın Yoktur”

Bir diğer önergede ise Ak Parti Beylikdüzü meclis üyesi Tahir Abuş, tarafından sözlü olarak fotoğraf ve Uydu Görüntüleri İle Sunuldu. Abuş, Yaşam vadisine 10 bin çam ağacı dikmiştik. Uydu görüntüleriyle de kanıtladığımız bu ağaçlar, Ak Parti belediyesi tarafından dikilmiştir. 2014 yılında zamanın belediye başkanı Yusuf Uzun’un sürdürdüğü çalışmalar ile bölgenin çevre planlaması yapılmıştır. Yaşam Vadisi’nin giriş kısmındaki taşlar ve fıskiyeler Ak Parti tarafından yapılmış olup, halen orada bulunmaktadır. Ak Parti’de çamur at izi kalsın mantığı yoktur. Geçen dönem sizin de içinde olduğunuz belediye yönetimi 71 Milyon liralık yeşil alan giderlerinin 50 milyonu yaşam vadisine harcanmış. Biz zaten büyük bir bölümünü Ak parti belediyesi iken yapmıştık. Bu konu ile ilgili bir komisyon kurulmasını talep ediyor ve meclisin bu giderler hakkında bilgilendirilmesini istiyoruz.

“Vira İstanbul Projesinin Gelirlerine Ne Oldu?”

Vira İstanbul projesiyle ilgili 5 sorunun mecliste cevaplanmasını istiyoruz diyen Ak Parti meclis üyesi Mustafa Erdoğdu, “Vira İstanbul projesinin çok ucuza gitmesiyle belediyemize, müteahhide ve Beylikdüzü halkına yazık edilmiştir. Meclisimize ve belediye yönetimine soruyorum.

Birinci sorum; 202 milyon liralık hasılat paylaşımı gösterilen projenin gelir oranında bir artış oldu mu? Artış olduysa ne kadarlık bir artış söz olmuştur?

İkinci sorum; sözleşmesi 3 yıl olan, 2015’te başlayıp 2018’de bitirilmesi planlanan projenin akıbetini öğrenmek istiyoruz. İnşaat bitirilmiş midir yoksa devam mı etmektedir? Devam ediyorsa, kalan kısmı ne kadar sürede tamamlanacaktır?

Üçüncü sorum; İnşaatın yasalara aykırı bir şekilde sürdürülmesinden dolayı yüklü miktarda cezalar alınmıştı. Bu cezaların adedi ve parasal tutarı ne kadardır? Bu cezaların ödenmesinde Beylikdüzü Belediyesi’nin herhangi bir yükümlülüğü var mıdır?

Dördüncü sorum; Vira İstanbul projesiyle belediyenin kasasına giren para ne kadardır?

Beşinci sorum; dönemin Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu, Beylikdüzü halkının içine sinmeyen, düşük oranla imzalanmış Vira İstanbul projesinden gelecek 202 milyon liralık gelirle borçların kapatılacağını ve yatırım yapılacağını söylemişti. Projeden gelen para nereye harcanmıştır? Bu para ile herhangi bir yatırım yapılmış mıdır” diyerek 5 sorudan oluşan önergesini meclise sundu.

Yaşam Vadisi ile ilgili önerge oy çokluğuyla kabuk edilirken, Vira İstanbul Projesiyle ilgili 5 sorudan oluşan ve bilgi verilmesine yönelik önergesi oy çokluğuyla reddedildi.

Meclis Başkanı Çalık zaman zaman gerilen ortamı yumuşatarak, her tarafa karşı ılımlı ve olumlu tavır sergileyerek, isteyen herkese söz hakkı vererek adil bir yönetim sergiledi. Bir sonraki meclisin 1 Temmuz 2019 Pazartesi günü saat 10:00’da yapılmasına karar verildi.


Üner’den Bir Günde İki Açılış…

Başkan Mesut Üner ile birlikte Çatalca ilçesi adeta açılış ve temel atma törenlerinin ilçesi oldu. Başkan Mesut Üner bu kez bir günde iki açılış gerçekleştirdi. Açılışın ilki yol açılışı oldu.

BALIKÇI KENAN’A BEYLİKDÜZÜ ZABITASI GECE AYRI, GÜNDÜZ AYRI OPERASYON YAPIYOR

Beylikdüzü Belediye Zabıtası Balıkçı Kenan Tesislerini ablukaya aldı. Türkiye Deniz Canlıları Müzesi Kurucusu Kenan Balcı, “Gece geliyorlar, gündüz geliyorlar. Arsamızı elimizden alıp işletmemizi mühürlemek istiyorlar” dedi.

Mart ayında üretici ve market fiyatlarındaki değişim

Türkiye Ziraat Odaları Birliği (TZOB) Genel Başkanı Şemsi Bayraktar, Mart ayı üretici ile market arasındaki fiyat değişimlerini, 5 ürünün market ve pazarlardaki fiyat değişimini, aylık ve yıllık girdi fiyatlarındaki değişimlerini

Cumhur İttifakı’ndan Çakır’a Çağrı: “Tüm Kadınlardan Özür Dile”

Cumhur İttifakı Keşan Üyeleri, CHP İlçe Başkanı Anıl Çakır’ın “Benim kadınlarım Cumhuriyet kadını. Cumhuriyet Kadınları geliyor. ‘Bizimkiler ne’ diyor. Seninkileri bilmem. Bizimkiler öyle. Ne deyim sana mı soracağım?

MİCHAELA ASTRO BU AŞKA YILDIZLARDAN İZİN YOK

Dünyaca ünlü astrolog Michaela Astro Hande Erçel’e evlilik konusunda uyarıda bulundu.

VATANSEVER, DÜNYANIN BANA İHTİYACI VAR...

“Gidiyorum” isimli şarkıyı daha güncel ritimlerde hause saundla farklı bir boyuta taşıyan aranjör koltuğundaki Emre Karaçay, klasikleşmiş eseri kimsenin beklemediği bir tarza getirdi.

Helvacıoğlu, Paşayiğit Mahallesi sakinleriyle buluştu

Cumhur İttifakı AK Parti Keşan Belediye Başkan Adayı Mustafa Helvacıoğlu, mahalle mitingleri kapsamında Paşayiğit Mahallesi sakinleriyle buluştu.

ADD'den Erol'a Sıcak Karşılama

Cumhur İttifakı Büyükçekmece Belediye Başkan Adayı Recep Erol, Atatürkçü Düşünce Derneği Büyükçekmece Şubesini ziyaret etti. Erol, ADD üyelerinin sorularını cevaplarken, asla dernekler arasında bir ayrımın olmayacağını söyledi.

KAMU KURUMLARINA ELEKTRONİK SAKLAMA UYARISI!

Cumhurbaşkanlığı İdari İşler Başkanlığı; belgelere kolayca ulaşılabilmesi ve fiziki arşivleme yükünün ortadan kalkması için tüm kamu kurumlarına elektronik ortamda oluşturulan belgelerin dijital olarak saklanması konusunda uyardı.

YILMAZ: “HİZMETLERİMİZ HERKES İÇİNDİR”

Yılmaz, “Silivri Belediyesi olarak hizmetlerimizi kişilere, gruplara ve çıkar çevrelerine göre değil, Silivri'de yaşayan vatandaşlarımıza göre belirledik” dedi.

Muharrem Yıldız, ‘Artık Sıra Bize Geldi’ (GÖRÜNTÜLÜ HABER)

İYİ Parti Esenyurt Belediye Başkan Adayı Muharrem Yıldız, nevruz kutlamalarının yapıldığı etkinlikte ilçe sakinlerinden destek istedi.

Çalık’tan Engelsiz Yaşam Merkezi

Bu merkez sadece bir binadan ibaret değil, aynı zamanda engelli bireylerimiz için yepyeni bir dünya, nefes, umut ve sevgi dolu bir ortam olacak” ifadelerine yer verdi.

Muhsin Yazıcıoğlu Manisa'da anıldı

Muhsin Yazıcıoğlu Manisa'da anıldı

Alper Taban'a sevgi seli

Alper Taban'a sevgi seli

Gece terleyerek uyanıyorsanız dikkat! Gece terlemesine 5 önlem!

Gece terleyerek uyanıyorsanız dikkat! Gece terlemesine 5 önlem!

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.