Kılıçdaroğlu, partisinin TBMM grup toplantısında, gündemdeki konulara ilişkin değerlendirmelerde bulundu.
Türkiye'nin önemli süreçten geçtiğini, ülkenin neresinde yaşarsa yaşasın tüm yurttaşların kafasında kaygılar olduğunu savunan Kılıçdaroğlu, adına ister ''Kürt sorunu'', ister ''Doğu ve Güneydoğu sorunu'', isterse de ''terör sorunu'' densin, kökleri derinlere dayanan bir sorunun bu kaygıyı beslediğini söyledi.
Öneriler arasında 180 derece fark var
Bazı çevrelerin CHP'nin önerisi ile AK Parti'nin önerisinin aynı olduğu yönünde görüşler ortaya koyduğuna dikkati çeken Kılıçdaroğlu, ''180 derece birbirinden farklı. Asla aynı değil. Gerçekleri Araştırma Komisyonu, TBMM'deki Uzlaşma Komisyonu'na bağlı olarak çalışacak, siyasi iktidara değil. Biz sorunun çözüm yeri olarak TBMM'yi gösterdik. Başka bir yeri değil. O nedenle bizim önerimizle onların önerisi arasında 180 derece fark var'' diye konuştu.
Devletin meşru bir tüzel kişilik olduğunu ve hukukun dışına çıkamayacağını vurgulayan Kılıçdaroğlu, ''Bu düşünceleri, kaygıları dile getirdiğimizde bize, 'CHP, barışa karşıdır' diyorlar. Bugüne kadar hiçbir CHP'li, hiçbir çocuğumuzun, gencimizin, yaşlımızın, kadınımızın saçını teline dahi zarar gelmesini asla ve asla istememiştir ve istemeyecektir. İfade özgürlüğünü ayaklar altına alacaksın, medya özgürlüğünü ayaklar altına alacaksın, yargıyı susturacaksın, sonra da kalkıp bana demokrasi dersi vereceksin. Sana İsmet İnönü'nün söylediği gibi 'hadi canım sen de' demek benim görevimdir'' dedi.
Öcalan'ın ağzına baktırdın
Kılıçdaroğlu, ''Recep Tayyip Erdoğan'a şunu sormak isterim: 76 milyonluk Türkiye'nin bütün yurttaşlarını Abdullah Öcalan'ın ağzına baktırdın. Bundan utanmadın mı?'' dedi.
'''Karşımızda bir değil iki Erdoğan var'' diyen Kılıçdaroğlu, Başbakan Erdoğan'ın farklı zamanlarda bazı konularda yaptığı açıklamalarının yer aldığı görüntüleri izletti.
Kılıçdaroğlu, bu görüntülerin, hükümet tarafından yapılan şikayet sonucunda Türkiye'nin alan adında internet üzerinden yayınının durdurulduğunu belirterek, ''Kendi kasetini, sözlerini yasaklamak isteyen Başbakan. Yalancıdan Başbakan olmaz'' ifadesini kullandı.
egitimdenhaberler.net imtiyaz sahibi ve genel yayın yönetmeni Nezir Karayün, Koç Ortaokulu Müdürü Şaban Bilgiç’i ziyaret ederek yeni görevinde başarılar diledi.
HABER / GÜLSEVİN KUZU / ADOM AJANS - Edirne’nin Keşan ilçesinde bir kişi nehir yatağında ölü bulundu. Kimlik tespiti ve olayın meydana gelişine ilişkin soruşturma sürüyor.
HABER / NEZİR KARAYÜN / EĞİTİMDEN HABERLER - Türk Eğitim-Sen İstanbul 11 Nolu Şube Başkanlığı, sendikal çalışmaların gücünü artırmak ve bölgesel iş birliğini pekiştirmek amacıyla Silivri İlçe Teşkilatı ile bir araya geldi.
SOBE Vakfı’ndan Türkiye’de ilk... Otizm eğitimine dijital platform SOBEP
Ücretli çalışan sayısı yıllık yüzde 1,1 arttı... İnşaat sektörü güçlü artış gösterdi
Konya Veledromu’nda Torku rüzgar! Madalyalar peş peşe
Kandilli’den Marmara için kritik adım! Deprem Erken Uyarı Sistemi ilk sınavı başarıyla verdi
Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.