Telekominikasyon’dan Sitem..!

PRİVATE TELEKOM A.Ş. bürokrasinin kurbanı olmak üzere.

GÜNCEL 13.12.2018 14:30:43 5931 0
Telekominikasyon’dan Sitem..!

Telekominikasyon’dan Sitem..!

İş adamı Münir Temelli tarafından 13.04.2018tarihinde elektronik haberleşme (telekomünikasyon) sektöründe hizmet vermek amacıyla kurulan PRİVATE TELEKOM A.Ş. bürokrasinin kurbanı olmak üzere.

Kendisiyle görüştüğümüz Münir Temelli şu açıklamaları yaptı:

“ Öncelikle bana sesimi duyurma imkânı verdiğiniz için teşekkür ederim. Ülkemi seven ülkemin kalkınması için elimden gelen her şeyi yapan bir iş adamıyım. Herkesin krizi konuştuğu, şirketlerin küçülmeye gittiği, çoğu iş adamının yatırımlarını yurt dışına çıkardığı bir dönemde 1.600.000,00TL sermaye ile Telekominikasyon alanında faaliyette bulunulabilmek için şirketimi kurdum. Fakat bürokratik engeller yüzünden şirketim şu anda iş yapamamaktadır. Faaliyet konusu işimize başlayabilmek için öncelikle Bilgi ve İletişim Teknolojileri Kurumuna yetkilendirme başvurusu yapmamız ve anılan kurumca yetkilendirme verilmesi gerekmektedir. Yani BTK izin vermeden iş yapma imkânımız bulunmamaktadır. Bizim gerekli altyapıyı sağladığımıza ve bu sektörde faaliyet yapmamızda sakınca olmadığına ilişkin hakkımızda BTK görevlilerince yapılan denetimlerden geçmemize rağmen şimdiye kadar yetkilendirme başvurumuz sonuçlandırılmamıştır. Başvurumuzun üzerinde 6 ayı aşan bir süre geçmiştir. Oysa Kanun son derece açık bir şekilde bu konuda BTK ya başvurunun sonuçlanması için 30 gün süre vermiştir.

 

İlgili kanun olan 5809 sayılı Elektronik Haberleşme Kanunu’nun 9. maddesinin 5. fıkrasında; Kullanım hakkı sayısının sınırlandırılmasının gerekmediği tespit edilen elektronik haberleşme hizmetleri için usulüne uygun başvuruyu müteakip 30 gün içerisinde Kurumca kullanım hakkı verileceği belirtilmiştir. Yani kanunda BTK’ya başvuruyu sonuçlandırması için 30 gün süre verilmiştir. Buna rağmen bizim başvurumuz 6 aydır sonuçlandırılmayı beklemektedir.

 

Şunu tekrar ifade etmek istiyorum; İnsanların yatırım yapmaktan korktuğu, şirketlerin küçülmeye gittiği ve sürekli çalışanların işine son verildiği, işsizliğin arttığı böyle bir dönemde risk alarak yaptığımız bu yatırımın bürokratik engellere takılması bizleri son derece üzmektedir. Bu süreçte bütün sermayemizi bu işe yatırdığımız ve başka bir alanda faaliyet gösteremeyeceğimiz için hem biz mağdur olduk hem de yaratacağımız istihdam ve katma değer engellenerek ülkemiz ekonomisine zarar verilmektedir. Ekonomik olarak içinde bulunduğumuz bu sıkıntılı süreçte istihdama yapılacak küçük katkıların bile ne kadar önemli olduğunu kamuoyunun takdirlerine bırakıyorum.


TÜBİTAK’ın Özel Çağrısına DEÜ Damgası

Türkiye Bilimsel ve Teknolojik Araştırma Kurumu (TÜBİTAK) 1001 – ‘Cumhuriyetimizin 100. Yılı Özel Çağrısı’na yapılan başvurular neticesinde destek almaya hak kazanan projeler belli oldu.

İSKİ hijyenik su için kapasite artırıyor...

İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nin köklü kuruluşu İSKİ, şehrin Avrupa yakasındaki olası su kesintilerinin önüne geçecek tesisin temelini attı

Atık Yönetimini Bilinçlendiriyorlar

Çalık, “Gelecek nesillerin çevre konusundaki farkındalığının artması ve sürdürülebilir bir gelecek için atılan bu tür adımlar, toplumun çevre konusundaki bilinç seviyesini yükseltmeye yardımcı olacaktır” dedi.

Atel İnşaattan 23 Nisan Kutlaması

.

Bayramı gönüllerince kutladılar

104 yıl önce Türk milletinin iradesini temsil eden Birinci Büyük Millet Meclisi’nin açılışı ve Türk halkının tüm dünyaya egemenliği ilan ettiği gün olan 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı her yılda kutlandı.

Güzel, Makamı Çocuklara Teslim Etti

Çatalca Belediye Başkanı Erhan Güzel, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nda başkanlık makamını çocuklara teslim etti.

Çölyak Hastalarını Yalnız Bırakmıyor..!

Esenyurt Belediyesi, glüten içeren besinlere alerjisi olan çölyak hastalarına, beslenme şekline uygun ürünlerin yer aldığı gıda paketi yardımında bulunarak onların sağlıklı yaşamasına katkı sunmaya devam ediyor.

Beylikdüzü Belediyesi 23 Nisan’da Hatay’da

Renkli görüntülere sahne olan etkinliklerdeki gösteriler büyük beğeni kazanırken, çocukların neşesine velilerde eşlik etti.

ÇOCUKLAR UNUTULMAZ BİR GÜN YAŞADI

23 NİSAN’DA 10 BİN BALIK EKMEK ÜCRETSİZ DAĞITILDI

Eğitimcilerden Başkan Erdoğan'a açık mektup:

Bilim ve Eğitim Camiasından Başkan Erdoğan'a Müfredat Açık Mektubu

Çocuklar Belediye Başkanlığı Koltuğunu Devraldı

Balcıoğlu, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı kutlamaları kapsamında başkanlık koltuğunu bir günlüğüne Silivri'nin farklı okullarından gelen çocuklara devretti.

Özer, ‘Evde Sağlık Hizmeti” ile komşularının yanında

Esenyurt Belediyesi, sağlık durumu hastaneye gitmeye elverişli olmayan hastalar için sürdürdüğü “Evde Sağlık Hizmeti” desteğine ara vermeden devam ediyor.

Çalık: Evlatlarımıza Aydınlık Bir Gelecek Bırakmak İstiyoruz

Onun için bütün hizmetlerimizin temeline mutlaka çocuklar var. Çocuklar geleceğimizin güvencesi, çocuklar bizim yaşama sevincimiz.

Tuğba Özay Ben Amerika'da Doğsaydım!

7 yaşında Kadıköy Halk Eğitim Merkezi Deneme Sahnesi’nde tiyatroya başladım. İlkokul üçüncü sınıfta senaryolar, tiyatro oyunları yazmaya başladım.

Balcıoğlu, Afet Hazırlıklarını Masaya Yatırdı

Balcıoğlu, Tekirdağ Vali Yardımcısı Günay Öztürk, Silivri Kaymakamı Tolga Toğan ve Tekirdağ AFAD İl Müdürü Tezcan Buçan ile Silivri Afet Koordinasyon Merkezinde bir araya geldi.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.