Toplumsal Cinsiyet Eşitliği

TürkTraktör, Filizlerin Mucizeleri Projesi ile Mesleki ve Teknik Anadolu Liselerindeki kız öğrencileri otomotiv sektöründe kariyer için teşvik etmeye yönelik çalışmalarını sürdürüyor. Türkiye’de tarım ve otomotiv alanında kadın

EĞİTİM 12.12.2019 14:38:33 2412 0
Toplumsal Cinsiyet Eşitliği

Türktraktör, Filizlerin Mucizeleri Projesiyle Toplumsal Cinsiyet Eşitliği İçin Her Alanda Çalışmalarını Sürdürüyor

 

TürkTraktör, Filizlerin Mucizeleri Projesi ile Mesleki ve Teknik Anadolu Liselerindeki kız öğrencileri otomotiv sektöründe kariyer için teşvik etmeye yönelik çalışmalarını sürdürüyor.

 

Türkiye’de tarım ve otomotiv alanında kadın işgücünün artırılması ve girişimciliği desteklemek üzere başlatılan projenin eğitim ayağında TürkTraktör, bugüne dek toplam 261 kız öğrenciye burs verdi.

 

Otomotiv sektöründe düşük olan kadın saha çalışan sayısının artmasında özellikle meslek liselerinde okuyan kız öğrencilerin eğitim döneminde yapacağı seçimler büyük önem taşıyor. TürkTraktör, bu bilinç ile başlattığı Filizlerin Mucizeleri Projesi’nin eğitim ayağındaki çalışmalarına 3 senedir aralıksız devam ediyor.

 

Türk Eğitim Vakfı (TEV) ve Türkiye Aile Planlama Vakfı’nın (TAPV) katkılarıyla otomotiv sektörünün de kalbi olan altı ilde Mesleki ve Teknik Anadolu Liselerindeki kız öğrencileri sektörde çalışmalarına teşvik etmek üzere okullara ziyaretler gerçekleştiriliyor ve seminerler düzenleniyor.

Seminerlerde “Toplumsal Cinsiyet Eşitliği’ eğitimlerinin yanı sıra üretim ve ağır sanayi alanına kız öğrencilerin sağlayabilecekleri katma değer anlatılırken, kadın gücünün çalışma hayatındaki önemine dair gerçek hikayeler paylaşılıyor. Bu seminerlere 100’e yakın TürkTraktör Gönüllü Ekibi destek veriyor.

 

Proje kapsamında Türk Eğitim Vakfı (TEV) koordinasyonunda, okulların, makine teknolojisi, motorlu araçlar teknolojisi, metal teknolojisi, elektrik elektronik teknolojisi, ulaştırma hizmetleri, tarım teknolojisi alanlarını seçen kız öğrencilere de TürkTraktör tarafından eğitim bursu sağlanıyor.

 

Projenin başladığı ilk günden bu yana 6 ilde toplam 70’e yakın okul ziyaret edildi; 6 bin 200’ü aşkın kız öğrenciye ulaşıldı. 261 öğrenci sağlanan eğitim burslarından yararlanırken; 39 öğrenci de TürkTraktör fabrikalarında stajlarını gerçekleştirerek, okul sıralarında öğrendikleri bilgileri gerçek hayata taşıma olanağınasahip oldu.

Filizlerin Mucizeleri cinsiyet eşitliği için yaşamın her alanında

Toplumsal cinsiyet eşitliğine ve kadınların iş hayatındaki yerini güçlendirmeye yönelik bir çalışma olarak dikkat çeken Filizlerin Mucizeleri Projesi kapsamında TürkTraktör Gönüllü Ekibi, kadın çalışanları ile birlikte 10 Aralık İnsan Hakları Günü’nde cinsiyete dayalı şiddet ile mücadele hareketinde yerini aldı.Birleşmiş Milletler Kadın Birimi (UN Women) tarafından Ankara Büyükşehir Belediyesi, Çankaya Belediyesi ve İsveç Büyükelçiliği ortaklığında düzenlenen kadına yönelik şiddete dikkat çeken "Karanlığı Aydınlat" ışık enstalasyon sergisini ziyaret eden TürkTraktör çalışanları şiddetle mücadelenin güçlenmesine, farkındalığın artmasına ve toplumsal gelişime yönelik desteklerini gösterdiler.

-*-

TürkTraktör Hakkında

Türkiye otomotiv sanayinin halen faaliyette olan ilk üreticisi olarak 1954 yılında kurulan TürkTraktör, bugün Avrupa’nın en büyük traktör üreticileri arasında yer almaktadır. Türkiye'de kesintisiz 12 yıldır pazar lideri olan TürkTraktör, 130’un üzerinde ülkeye ihracat yapmaktadır. Koç Holding A.Ş. ile dünyanın en büyük traktör üreticilerinden CNH Industrial'in ortak olduğu şirketin hisselerinin yüzde 25’i BIST’de işlem görmektedir. TürkTraktör; New Holland, Case IH ve Steyr marka traktör üretimi, zirai ekipman ve iş makineleri distribütörlüğünün yanı sıra; New Holland TD serisi ve Case IH JX seri traktörlerin dünyadaki tek tasarım ve ana üretim merkezi, Utility Light seri traktör ve transmisyonların dünyadaki tek üretim merkezi, TD serisi transmisyonlar için dünyadaki tek mühendislik ve üretim merkezi, S8000 seri motorların ana üretim merkezidir. Ankara ve Erenler’de bulunan TürkTraktör tesislerinde 2 bini aşkın kişi çalışmaktadır. "Bugün ve gelecekte modern tarıma yön veren şirket olmak" ilkesiyle hareket eden TürkTraktör, ülkemizin tarım ekonomisinde verimliliğin en büyük destekçisi ve 65 yıldır kırsal nüfusumuzun refahını artıran gerçek bir dosttur. 


Cumhur İttifakı’ndan Çakır’a Çağrı: “Tüm Kadınlardan Özür Dile”

Cumhur İttifakı Keşan Üyeleri, CHP İlçe Başkanı Anıl Çakır’ın “Benim kadınlarım Cumhuriyet kadını. Cumhuriyet Kadınları geliyor. ‘Bizimkiler ne’ diyor. Seninkileri bilmem. Bizimkiler öyle. Ne deyim sana mı soracağım?

MİCHAELA ASTRO BU AŞKA YILDIZLARDAN İZİN YOK

Dünyaca ünlü astrolog Michaela Astro Hande Erçel’e evlilik konusunda uyarıda bulundu.

VATANSEVER, DÜNYANIN BANA İHTİYACI VAR...

“Gidiyorum” isimli şarkıyı daha güncel ritimlerde hause saundla farklı bir boyuta taşıyan aranjör koltuğundaki Emre Karaçay, klasikleşmiş eseri kimsenin beklemediği bir tarza getirdi.

Helvacıoğlu, Paşayiğit Mahallesi sakinleriyle buluştu

Cumhur İttifakı AK Parti Keşan Belediye Başkan Adayı Mustafa Helvacıoğlu, mahalle mitingleri kapsamında Paşayiğit Mahallesi sakinleriyle buluştu.

ADD'den Erol'a Sıcak Karşılama

Cumhur İttifakı Büyükçekmece Belediye Başkan Adayı Recep Erol, Atatürkçü Düşünce Derneği Büyükçekmece Şubesini ziyaret etti. Erol, ADD üyelerinin sorularını cevaplarken, asla dernekler arasında bir ayrımın olmayacağını söyledi.

KAMU KURUMLARINA ELEKTRONİK SAKLAMA UYARISI!

Cumhurbaşkanlığı İdari İşler Başkanlığı; belgelere kolayca ulaşılabilmesi ve fiziki arşivleme yükünün ortadan kalkması için tüm kamu kurumlarına elektronik ortamda oluşturulan belgelerin dijital olarak saklanması konusunda uyardı.

YILMAZ: “HİZMETLERİMİZ HERKES İÇİNDİR”

Yılmaz, “Silivri Belediyesi olarak hizmetlerimizi kişilere, gruplara ve çıkar çevrelerine göre değil, Silivri'de yaşayan vatandaşlarımıza göre belirledik” dedi.

Muharrem Yıldız, ‘Artık Sıra Bize Geldi’ (GÖRÜNTÜLÜ HABER)

İYİ Parti Esenyurt Belediye Başkan Adayı Muharrem Yıldız, nevruz kutlamalarının yapıldığı etkinlikte ilçe sakinlerinden destek istedi.

Çalık’tan Engelsiz Yaşam Merkezi

Bu merkez sadece bir binadan ibaret değil, aynı zamanda engelli bireylerimiz için yepyeni bir dünya, nefes, umut ve sevgi dolu bir ortam olacak” ifadelerine yer verdi.

Muhsin Yazıcıoğlu Manisa'da anıldı

Muhsin Yazıcıoğlu Manisa'da anıldı

Alper Taban'a sevgi seli

Alper Taban'a sevgi seli

Gece terleyerek uyanıyorsanız dikkat! Gece terlemesine 5 önlem!

Gece terleyerek uyanıyorsanız dikkat! Gece terlemesine 5 önlem!

Konya Selçuklu'da kuşak sınavı heyecanı

Konya Selçuklu'da kuşak sınavı heyecanı

Ünlü oyuncu 'mor gözlük' farkındalığı

Ünlü oyuncu 'mor gözlük' farkındalığı

Eğitim İş Gölcük Temsilciliği’nde seçim

Eğitim İş Gölcük Temsilciliği’nde seçim

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.