Türk Kızılay ilk 6 ayda kan bağışı hedeflerini yakaladı

Türkiye’nin en büyük, dünyanın sayılı sivil toplum kuruluşlarından olan Türk Kızılay, yılın ilk 6 ayında 1 milyon 293 bin 539 kişiden 1 milyon 392 bin 582 ünite kan bağışı toplayarak 2019 hedefinin yüzde 51’ine ulaştı.

VİDEO GALERİ 3.08.2019 11:53:25 1856 0
Türk Kızılay ilk 6 ayda kan bağışı hedeflerini yakaladı

Türk Kızılay ilk 6 ayda kan bağışı hedeflerini yakaladı

Türkiye’nin en büyük, dünyanın sayılı sivil toplum kuruluşlarından olan Türk Kızılay, yılın ilk 6 ayında 1 milyon 293 bin 539 kişiden 1 milyon 392 bin 582 ünite kan bağışı toplayarak 2019 hedefinin yüzde 51’ine ulaştı.

Kan bağışının hayat kurtardığı gerçeğinden hareketle ülke genelinde kapsamlı çalışmalar yürüten Türk Kızılay, 2005 yılından itibaren üstlendiği gönüllü, güvenli ve düzenli kan bağışı programı olan “Ulusal Güvenli Kan Temini” projesiyle her geçen yıl, daha çok sayıda insana ulaşıyor. 2019’da 2 milyon 705 bin 500 ünite kan bağışı rakamına ulaşmayı hedefleyen Türk Kızılay, yılın ilk 6 ayında 1 milyon 392 bin 582 ünite kan bağışı toplayarak, hedefinin yüzde 51’ine ulaştı.

Türk Kızılay, 2019 yılı itibariyle 63 ildeki 18 bölge kan merkezi, 68 kan bağış merkezi, 60 sabit kan alma birimi ve günlük ortalama 155 gezici ekip olmak üzere toplam 300 noktada düzenlenen kan bağışı faaliyetlerini, 3 bin 515 personel ve 746 araçlık filosu ile yürütüyor. Türk Kızılay, 2019 yılının ilk yarısında Türkiye genelindeki kan ihtiyacının yüzde 96’sını karşılanmanın yanı sıra, Transfüzyon Merkezi statüsündeki hastanelerin Eritrosit bileşeni ihtiyaçlarını da yüzde 99,7 oranında karşılıyor.

TürkKök Projesine 593 bin bağışçı destek oldu

Kan verme seferberliğine dahil olan bağışçılarla ilgili olarak ilginç istatistikler de göze çarpıyor. 2019’da kan bağışçılarının eğitim durumuna bakıldığında; bağışçıların yüzde 33’ü lise, yüzde 23’ü lisans ve yüzde 17‘si ilkokul mezunu bağışçılardan, cinsiyet dağılımına bakıldığında ise; kan bağışçılarının yüzde 16’sı kadın, yüzde 84’ü ise erkek bağışçılardan oluştuğu görülüyor. Bağışçıların meslek dağılımı ise şu şekilde: “Yüzde 27’si serbest meslek, yüzde 20’si öğrenci ve yüzde 13’ü işçi.” Diğer yandan kök hücre bağışçısı kazanımı çalışmalarını, TÜRKÖK projesi adı altında aktif olarak sürdüren Türk Kızılay, 2019 yılı Temmuz ayına kadar toplam 593 bin 284 kök hücre bağışçısı kazandı.


İzmir Karabağlar'da Köy Enstitüleri buluşması...

İzmir'de Karabağlar Belediye Başkanı Helil Kınay, Eğit-Der Köy Enstitüleri kuruluş yıldönümü etkinliğine katıldı.

Tamer Kıral’ı duygulandıran ziyaret...

Tamer Kıral’a, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı öncesi iki minik konuk ziyarette bulundu.

Milletvekili Nurten Yontar, Emekliler Yılı'nda emekliler açlıkla savaşa terk edilmemeli

Milletvekili Nurten Yontar, Emekliler Yılı'nda emekliler açlıkla savaşa terk edilmemeli

Sokak hayvanları nasıl tedavi edilmeli?

Şehirlerimizin sessiz sakinleri olan sokak hayvanları, çoğu zaman çeşitli hastalıklar sebebiyle ölüyorlar. Peki sokak hayvanları için ne yapılmalı, nasıl tedavi edilmeli?

İçişleri'nden 'Mahzen-29'da 32 gözaltı

İstanbul’un Beşiktaş, Avcılar, Esenyurt ve Kağıthane ilçelerinde düzenlenen “MAHZEN-29” operasyonlarında organize suç örgütü üyesi 32 kişi gözaltına alındı.

Tekstil ve hazır giyimin ihracat şampiyonları belli oldu

Bursa’da tekstil, hazır giyim ve konfeksiyon sektörlerinde ihracat başarısı gösteren firmalar ödül ve ihracata katkı sertifikası almaya hak kazandı.

Yonca Zeren’den Pop Arabesk Şarkı

Yonca Zeren’in ilk tekli çalışması ‘’ Benim Seni Görmem Lazım’’ Haluk Özkan Projects çatısı altında müzik severlere sunuldu.

2023 Faaliyet Raporu Kabul Edildi…

2023 Yılı Belediye Faaliyet Raporu kabul edildi. Toplantıda kentsel dönüşümden altyapıya, eğitimden gençlere kadar pek çok alanda Bağcılar’ın gelişimine yönelik çalışmalar anlatıldı.

İş İnsanı Sakin Aruk'tan Böbrek Vakfı'na Destek

.

Balcıoğlu, Belediye Personeliyle Buluştu

Alipaşa'daki Ek Hizmet Binasında belediye personeliyle bir araya geldi. Toplantıda, Başkan Balcıoğlu belediye çalışanlarına hitaben önemli açıklamalarda bulundu.

Kamberoğlu, Egolarını Yenemediler..!

Esenyurt ve Kıraç'ın saygın siyasetçi iş adamlarından Oruç Kamberoğlu ile 2024 yerel seçim sürecine dair çok özel bir röportaj yaptık.

KADINLARA KORUNMA TEKNİKLERİ EĞİTİMİ

Üç aylık ücretsiz programda savunma sanatı uzmanlarından temel eğitim alan kadınlar, tacize ve şiddete karşı koyabilme kabiliyeti geliştiriyor.

HOBİ BAHÇELERİ SAHİPLERİYLE BULUŞTU

Her biri 15 metrekareden oluşan 133 parselde vatandaşlar doğayla iç içe, kendi ürettikleri ürünleri sağlıklı bir ortamda yetiştirirken boş zamanlarını da en güzel şekilde değerlendirebilme fırsatı bulacak.

BALIKÇI KENAN’DA UCUZ BALIK KAMPANYASI DEVAM EDİYOR

Denizlerde av yasağı başladı. 4,5 ay sürecek olan yasağın son gününde balıkçıların yüzü güldü. Denizlerin bu sezon bol ve bereketli geçtiğini belirten Türkiye Deniz Canlıları Müzesi kurucusu Balıkçı Kenan Balcı, “Ucuz balık kampan

Balcıoğlu’ndan İlçe Emniyet Müdürlüğüne Ziyaret

Belediye Başkanı Bora Balcıoğlu ve beraberindeki Belediye Meclis Üyeleri, Silivri İlçe Emniyet Müdürü Cemil Erim’i makamında ziyaret etti.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.