Türkiye’de bir ilk: Kara Afrika Müzesi’nin temeli atıldı

Gazeteci ve yazar Hıfzı Topuz’un 50 yıl süresince Afrika’nın çeşitli bölgelerinden topladığı 450 parça mask ve materyallerden oluşan koleksiyonu, Büyükçekmece Belediyesi’nce yaptırılan Kara Afrika Müzesi’nde sergilenecek.

GÜNCEL 7.09.2017 11:35:52 3185 0
Türkiye’de bir ilk: Kara Afrika Müzesi’nin temeli atıldı

Kara Afrika Müzesi temel atma töreninde konuşan Hıfzı Topuz, “Hayatımın en mutlu ve anlamlı gününü yaşıyorum” diye konuştu.

 

Büyükçekmece Belediyesi’ne bağışladı

 

Gazeteci ve yazar Hıfzı Topuz, 50 yılı aşkın süre boyunca Afrika’nın değişik bölgelerini gezerek topladığı mask, takı ve çeşitli materyallerden oluşan koleksiyonunu geçtiğimiz günlerde Büyükçekmece Belediyesi’ne bağışlamıştı. Büyükçekmece Belediye Başkanı Dr. Hasan Akgün, birbirinden ilginç Afrika’ya has materyallerden oluşan koleksiyonun en iyi şekilde muhafaza edilmesi ve sergilenebilmesi için Kara Afrika Müzesi’nin Büyükçekmece’de kurulacağını açıklamıştı.

 

“İlklere imza atan bir belediyeyiz”

 

Müzenin temel atma törenine Büyükçekmece Belediye Başkanı Dr. Hasan Akgün, Gazeteci – Yazar Hıfzı Topuz, belediye meclis üyeleri ve davetliler katıldı. Dünyanın üçüncü büyük film platosu olan ve yapımı devam eden Midwood’un yanına yapılacak olan Kara Afrika Müzesi’nin temel arma töreninde konuşan Büyükçekmece Belediye Başkanı Dr. Hasan Akgün; “Bugün Büyükçekmece’de bir ilke daha imza attık. Büyük gazeteci ve yazar Hıfzı Topuz beyin, Büyükçekmece’ye hediye ettiği Afrika’dan toplanan 450’den fazla mask ve Afrika’yı simgeleyecek materyallerden oluşan koleksiyonu içinde barındıracak Kara Afrika Müzesi’nin temelini attık. Türkiye’de olmayanı yine Türkiye’de olmayan Midwood Film Platosu’nun bitişiğinde başlatmaktan son derece mutluluk duyuyorum. Biz Türkiye’de ilklere imza atmaya alışkın bir belediye ekibiyiz. Örnek TÜYAP Fuar ve Kongre Merkezi, televizyon kulesi, dünyanın 3. Büyük film platosu olan Midwood, Kara Afrika Müzesi ve tüm dünyanın mimarisine hayran kaldığı Sancaktar Yeraltı Camisi. Bu örnekler bizim ilkler kitabına giren bazı projelerimizdir. Şimdi bu zincire yeni bir halka daha ilave edildi. Kültür, sanat ve medeniyetlerin buluşması anlamında hem Büyükçekmece’ye, hem de ülkemize önemli katkı sağlayacak bir müzedir. Aynı zamanda da Uluslararası Büyükçekmece Kültür ve Sanat Festivali’ne her yıl katılan 70’e yakın ülkenin de uğrak yeri olacaktır bu müze. Kültür ve sanat projelerimize yeni bir eser daha kazandırıyoruz, hayırlı olsun” diye konuştu.

 

“Hayatımın en mutlu günü”

 

Gazeteci ve yazar Hıfzı Topuz hayatının en mutlu gününü yaşadığını belirterek duygularını şu sözlerle dile getirdi: “Büyükçekmece Belediye Başkanı Hasan bey ilgi gösterdi. Eğer Hasan bey olmasaydı, Büyükçekmece Belediyesi’nin yöneticileri olmasaydı bu iş gerçekleşemezdi. Bu müze projesi onun sayesinde oldu. Ben sadece tohumunu attım. Burası gelişecek ve bir kültür yuvası olacak. Burada toplantılar yapılacak, konserler verilecek, sempozyumlar düzenlenecek. Örnek bir müze olacak burası. Müzenin dışında aynı zamanda da bir kültür merkezi olacak. Müzede 450 parça maske ve Afrika’ya has çeşitli halı, heykel, takılardan oluşan materyaller sergilenecek. Bunlar 50 yıl süresince Afrika’nın çeşitli bölgelerinden toplanmış parçalar. Bunun bu şekilde bir müzede değerlendirilmesi beni çok mutlu etti.”

 


TÜBİTAK’ın Özel Çağrısına DEÜ Damgası

Türkiye Bilimsel ve Teknolojik Araştırma Kurumu (TÜBİTAK) 1001 – ‘Cumhuriyetimizin 100. Yılı Özel Çağrısı’na yapılan başvurular neticesinde destek almaya hak kazanan projeler belli oldu.

İSKİ hijyenik su için kapasite artırıyor...

İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nin köklü kuruluşu İSKİ, şehrin Avrupa yakasındaki olası su kesintilerinin önüne geçecek tesisin temelini attı

Atık Yönetimini Bilinçlendiriyorlar

Çalık, “Gelecek nesillerin çevre konusundaki farkındalığının artması ve sürdürülebilir bir gelecek için atılan bu tür adımlar, toplumun çevre konusundaki bilinç seviyesini yükseltmeye yardımcı olacaktır” dedi.

Atel İnşaattan 23 Nisan Kutlaması

.

Bayramı gönüllerince kutladılar

104 yıl önce Türk milletinin iradesini temsil eden Birinci Büyük Millet Meclisi’nin açılışı ve Türk halkının tüm dünyaya egemenliği ilan ettiği gün olan 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı her yılda kutlandı.

Güzel, Makamı Çocuklara Teslim Etti

Çatalca Belediye Başkanı Erhan Güzel, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nda başkanlık makamını çocuklara teslim etti.

Çölyak Hastalarını Yalnız Bırakmıyor..!

Esenyurt Belediyesi, glüten içeren besinlere alerjisi olan çölyak hastalarına, beslenme şekline uygun ürünlerin yer aldığı gıda paketi yardımında bulunarak onların sağlıklı yaşamasına katkı sunmaya devam ediyor.

Beylikdüzü Belediyesi 23 Nisan’da Hatay’da

Renkli görüntülere sahne olan etkinliklerdeki gösteriler büyük beğeni kazanırken, çocukların neşesine velilerde eşlik etti.

ÇOCUKLAR UNUTULMAZ BİR GÜN YAŞADI

23 NİSAN’DA 10 BİN BALIK EKMEK ÜCRETSİZ DAĞITILDI

Eğitimcilerden Başkan Erdoğan'a açık mektup:

Bilim ve Eğitim Camiasından Başkan Erdoğan'a Müfredat Açık Mektubu

Çocuklar Belediye Başkanlığı Koltuğunu Devraldı

Balcıoğlu, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı kutlamaları kapsamında başkanlık koltuğunu bir günlüğüne Silivri'nin farklı okullarından gelen çocuklara devretti.

Özer, ‘Evde Sağlık Hizmeti” ile komşularının yanında

Esenyurt Belediyesi, sağlık durumu hastaneye gitmeye elverişli olmayan hastalar için sürdürdüğü “Evde Sağlık Hizmeti” desteğine ara vermeden devam ediyor.

Çalık: Evlatlarımıza Aydınlık Bir Gelecek Bırakmak İstiyoruz

Onun için bütün hizmetlerimizin temeline mutlaka çocuklar var. Çocuklar geleceğimizin güvencesi, çocuklar bizim yaşama sevincimiz.

Tuğba Özay Ben Amerika'da Doğsaydım!

7 yaşında Kadıköy Halk Eğitim Merkezi Deneme Sahnesi’nde tiyatroya başladım. İlkokul üçüncü sınıfta senaryolar, tiyatro oyunları yazmaya başladım.

Balcıoğlu, Afet Hazırlıklarını Masaya Yatırdı

Balcıoğlu, Tekirdağ Vali Yardımcısı Günay Öztürk, Silivri Kaymakamı Tolga Toğan ve Tekirdağ AFAD İl Müdürü Tezcan Buçan ile Silivri Afet Koordinasyon Merkezinde bir araya geldi.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.