Türkiye’de İlk Defa Düzenlendi

Lise düzeyindeki gençlere girişimcilik ruhunu ve kültürünü aşılamak amacıyla, girişimciliği bir meslek olarak görmelerini hedefleyen, Esenyurt İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü bünyesinde “Bir Meslek Olarak Girişimcilik Projesi” semi

İSTANBUL 26.02.2020 16:26:41 3398 0
Türkiye’de İlk Defa Düzenlendi

Türkiye’de İlk Defa Düzenlendi

Lise düzeyindeki  gençlere girişimcilik ruhunu ve kültürünü aşılamak amacıyla, girişimciliği bir meslek olarak görmelerini hedefleyen, Esenyurt İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü bünyesinde “Bir Meslek Olarak Girişimcilik Projesi” semineri gerçekleştirildi.

Esenyurt İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü ve Esenyurt üniversitesi iş birliğiyle gerçekleştirilen, Türkiye'de ilk defa düzenlenen Bir Meslek Olarak Girişimcilik Projesi kapsamında "Lise Düzeyinde Türkiye’nin En Kapsamlı Girişimcilik Projesi seminerinde konuşan İlçe Milli Eğitim Müdürü Paşali Beşli, “Dünyamız tarihinde hiç olmadığı kadar hızla değişiyor. Yapay zekâ, sürücüsüz otomobiller, üç boyutlu yazıcılar, sanayi 4,0 genetik büyük veri bulut teknolojileri gibi alanlarda yaşanan gelişmeler dünyamızı hızla değiştiriyor. Günümüzdeki mesleklerin ve işlerin birçoğunun çok yakın gelecekte yok olacağı, yeni mesleklerin ortaya çıkacağı öngörülüyor. Albert Einstein diyor ki, eğer hep yaptığınız şeyleri yapmaya devam ederseniz, olduğunuz yerden bir adım daha ileri gidemezsiniz. Aynı sonuçları almaya mahkûm olursunuz. O zaman yapılması gereken Geleceğe yönelik çalışmak, hayaller kurmak senaryolar üretmek, geleceğe yönelik girişimlerde bulunmaktır. Bunu yaparsak bu hızlı değişim döneminin ortaya çıkardı fırsatları yakalayabiliriz. Kaybedenlerden değil kazananlardan oluruz”

“Girişimcilik Potansiyeli En Fazla Toplumuz”

Değişimin eğitimle mümkün olabileceğini söyleyen Müdür Beşli, “ Bu nedenle dijital dönüşümün her şeyi kökten değiştirdi bir çağda gelecek nesillere, bu yüzyılın gereklerine uygun şekilde yetiştirmek zorundayız. Bunu da doğrudan eğitimle yapabiliriz. Nasıl bir geleceğe sahip olacağımız, çocuklarımıza, gençlerimize kazandıracağımız vizyona ve vereceğimiz eğitime bağlıdır. Ülkemizin kalkınması ve geleceği buna bağlıdır. Bir iç deniz gibi kıpırtısız kalmak bizim insanımızın genetik kodlarına aykırıdır. Türkiye şu anda bütün dinamikleriyle sürekli akan bir su gibidir. Ülkemiz genç dinamik bir nüfusuyla dünyada girişimcilik potansiyeli en fazla olan toplumlardan biridir”

“Nesilden Nesile Aktarılacaktır”

Müdür Paşali Beşli, “Esenyurt İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü ve Esenyurt Üniversitesi işbirliği ile yürüttüğümüz bir meslek olarak girişimcilik projesi kapsamında bu potansiyeli harekete geçiren gençlerimizin sandıklarında tuttuğu mücevherleri bir bir ortaya çıkaracağız. Gençliğimiz aldıkları eğitimlerle girişimcilik konusundaki bilgi ve becerilerini artıracaktır. Girişimcilik nesilden nesile aktarılacaktır. Girişimcilik ruhu ve kültürü gençler üzerinden toplumun her kesiminde yaygınlaşacaktır” dedi.

“Girişimcilik Salt Bir İş Değildir”

Girişimciliğin ağza sakız gibi yapışan bir kelime olmadığını söyleyen Bilgi Ticarileştirme Merkezi Direktörü İbrahim Erbaşı, “Hangi işi yaparsanız yapın, siz öznesiniz ve bu öznelikte kavramları bilmek zorundasınız. Bu kavramlarla görebiliriz ve bakabiliriz. Bizim zamanımızda kavramlar evrim geçiriyordu. Girişimcilik salt bir iş bulmak değildir, girişimcilik yeni bir iş bulmak ve bu iş üzerinde üretebilmektir. Mesele; fırsatları görmek, uygulayıcı olmak, atik davranmak ve sürdürülebilir olmaktır. Hayattaki en büyük başarı kendini yenebilmektir. Kendinizi yenebiliyorsanız çok iyi bir girişimci olabilirsiniz” diyerek belirti.

“Bir Fikir, Bir Dünya”

Sosyal medyanın insan karakterini belirlediğini ve sosyal medyada da girişimciliğin kazanabileceğini söyleyen TÜMMİAD Başkanı Bülent Kavaklı, “Bizler dünya fikir buluşmalarına öncülük yapıyoruz. Bir fikir, bir insan dünyayı ele alabilir. Dönüp baktığımızda o çok büyük işlerin başında sadece bir insan vardır. Girişimcilikte de nerede hareket, orada insan vardır. Günümüze baktığımızda üniversiteyi bir çözüm olarak görüyorlar. Üniversite bitince önümüze o meslek hazır bir şekilde konulmayacaktır. Üniversite her şey değildir, üniversite hayat boyu devam eden bir okuldur. Girişimcilik meslekten fazlasıdır ve en önemlisi bir kültürdür. şunu unutmayın her şey küçük bir hayalle başlar fakat hayal kurun ama halüsinasyon olmasın” dedi.

“Okumayanları Koyun Gibi Güderler”

Girişimcilik yılarından bahseden Vizyon Koleji kurucusu Abdulkadir Özbek, “ilk girişimciliğimi ilkokuldayken yaptım. Para kazanmak ve kendi ayaklarımın üzerinde durmak istiyordum. Annemin tencerelerine çekirdek doldurup, bardağını bir liradan satmaya başladım. Daha sonra bakım ürünlerinin satıldığı oriflame katalogunu satmaya başladım fakat iletişimim iyi olmadığı için bırakmak zorunda kaldım”

“Deli Kitap Okuyun!”

Özbek, “En büyük korkum, topluluk önünde konuşmaktı ve bunu hızlı okuma kursuna yazılarak aştım. Toplum önünde konuşmamamızın nedeni, rezil olma korkusu ve özgüven eksikliğidir. Girişimci dediğiniz insan aksiyonu geçendir. Size şunu söylemek istiyorum, en değerli zamanlarımızı öldürmek için elinden gelenini yapıyorlar. Çünkü Türkiye’nin ayağa kalkmasını istemiyorlar. Bu yüzden deli gibi okuyun” dedi.

Katılım Yoğun Oldu

İstanbul Esenyurt Üniversitesi ve İstanbul Esenyurt İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü işbirliğinde, Esenyurt Borusan Asım Kocabıyık Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi konferans salonunda gerçekleştirilen,“Bir Meslek Olarak Girişimcilik Projesi”  seminerine, İstanbul Esenyurt Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Sudi Apak, , Esenyurt İlçe Milli Eğitim Müdürü Paşali Beşli, İESU Sanayi İşbirlikleri ve Teknoloji Lisanslama Ofisi Müdürü Dr. Nesife Küçük, konuşmacı olarak;  Bilgi Ticarileştirme Merkezi Direktörü İbrahim Erbaşı, Tüm Mucitler İcat İnovasyon ve Araştırma Derneği(TÜMMİAD) Başkanı Bülent Kavaklı, Vizyon Koleji kurucusu Abdulkadir Özbek, öğretmenler ve çok sayıda öğrenci katıldı.

 


BALIKÇI KENAN’A BEYLİKDÜZÜ ZABITASI GECE AYRI, GÜNDÜZ AYRI OPERASYON YAPIYOR

Beylikdüzü Belediye Zabıtası Balıkçı Kenan Tesislerini ablukaya aldı. Türkiye Deniz Canlıları Müzesi Kurucusu Kenan Balcı, “Gece geliyorlar, gündüz geliyorlar. Arsamızı elimizden alıp işletmemizi mühürlemek istiyorlar” dedi.

Mart ayında üretici ve market fiyatlarındaki değişim

Türkiye Ziraat Odaları Birliği (TZOB) Genel Başkanı Şemsi Bayraktar, Mart ayı üretici ile market arasındaki fiyat değişimlerini, 5 ürünün market ve pazarlardaki fiyat değişimini, aylık ve yıllık girdi fiyatlarındaki değişimlerini

Cumhur İttifakı’ndan Çakır’a Çağrı: “Tüm Kadınlardan Özür Dile”

Cumhur İttifakı Keşan Üyeleri, CHP İlçe Başkanı Anıl Çakır’ın “Benim kadınlarım Cumhuriyet kadını. Cumhuriyet Kadınları geliyor. ‘Bizimkiler ne’ diyor. Seninkileri bilmem. Bizimkiler öyle. Ne deyim sana mı soracağım?

MİCHAELA ASTRO BU AŞKA YILDIZLARDAN İZİN YOK

Dünyaca ünlü astrolog Michaela Astro Hande Erçel’e evlilik konusunda uyarıda bulundu.

VATANSEVER, DÜNYANIN BANA İHTİYACI VAR...

“Gidiyorum” isimli şarkıyı daha güncel ritimlerde hause saundla farklı bir boyuta taşıyan aranjör koltuğundaki Emre Karaçay, klasikleşmiş eseri kimsenin beklemediği bir tarza getirdi.

Helvacıoğlu, Paşayiğit Mahallesi sakinleriyle buluştu

Cumhur İttifakı AK Parti Keşan Belediye Başkan Adayı Mustafa Helvacıoğlu, mahalle mitingleri kapsamında Paşayiğit Mahallesi sakinleriyle buluştu.

ADD'den Erol'a Sıcak Karşılama

Cumhur İttifakı Büyükçekmece Belediye Başkan Adayı Recep Erol, Atatürkçü Düşünce Derneği Büyükçekmece Şubesini ziyaret etti. Erol, ADD üyelerinin sorularını cevaplarken, asla dernekler arasında bir ayrımın olmayacağını söyledi.

KAMU KURUMLARINA ELEKTRONİK SAKLAMA UYARISI!

Cumhurbaşkanlığı İdari İşler Başkanlığı; belgelere kolayca ulaşılabilmesi ve fiziki arşivleme yükünün ortadan kalkması için tüm kamu kurumlarına elektronik ortamda oluşturulan belgelerin dijital olarak saklanması konusunda uyardı.

YILMAZ: “HİZMETLERİMİZ HERKES İÇİNDİR”

Yılmaz, “Silivri Belediyesi olarak hizmetlerimizi kişilere, gruplara ve çıkar çevrelerine göre değil, Silivri'de yaşayan vatandaşlarımıza göre belirledik” dedi.

Muharrem Yıldız, ‘Artık Sıra Bize Geldi’ (GÖRÜNTÜLÜ HABER)

İYİ Parti Esenyurt Belediye Başkan Adayı Muharrem Yıldız, nevruz kutlamalarının yapıldığı etkinlikte ilçe sakinlerinden destek istedi.

Çalık’tan Engelsiz Yaşam Merkezi

Bu merkez sadece bir binadan ibaret değil, aynı zamanda engelli bireylerimiz için yepyeni bir dünya, nefes, umut ve sevgi dolu bir ortam olacak” ifadelerine yer verdi.

Muhsin Yazıcıoğlu Manisa'da anıldı

Muhsin Yazıcıoğlu Manisa'da anıldı

Alper Taban'a sevgi seli

Alper Taban'a sevgi seli

Gece terleyerek uyanıyorsanız dikkat! Gece terlemesine 5 önlem!

Gece terleyerek uyanıyorsanız dikkat! Gece terlemesine 5 önlem!

Konya Selçuklu'da kuşak sınavı heyecanı

Konya Selçuklu'da kuşak sınavı heyecanı

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.