Türkiye’nin Dört Bir Yanından İnsani Yardım Eli..!

Türkiye'nin dört bir yanından başta Kilis ve Reyhanlı bölgesindeki siviller başta olmak üzere Suriye sınırında yaşayan bölge halkına insani yardım tırları sevk edildi. Soğuk kış şartlarında savaşın yaralarını sarmaya çalışan b

GÜNCEL 1.02.2019 14:13:58 3810 0
Türkiye’nin Dört Bir Yanından İnsani Yardım Eli..!

 

Bağışçılarının desteğiyle yardımlarını her geçen gün artıran Beşir Derneği, birlik, kardeşlik ve insani yardım köprüleri kurmayı sürdürüyor. Türkiye'nin dört bir yanından başta Kilis ve Reyhanlı bölgesindeki siviller başta olmak üzere Suriye sınırında yaşayan bölge halkına insani yardım tırları sevk edildi. Soğuk kış şartlarında savaşın yaralarını sarmaya çalışan bölge halkına yönelik yardım faaliyetleri devam ediyor

Beşir Derneği, birlik, kardeşlik ve insani yardım köprüleri kurmayı sürdürüyor. Gıda malzemelerinden yakacak yardımlarına, sağlık kitlerinden temizlik malzemelerine kadar birçok temel ihtiyaç malzemesini ihtiyaç sahipleriyle buluşturan dernek temsilcileri, Kilis ve Reyhanlı'da bulunan aşevi ve fırınlarıyla da bölge halkının içini ısıtacak sıcak yemek, ekmek gibi gıda yardımlarını da aralıksız sürdürüyor.

Bu kapsamda, Kilis ve Reyhanlı bölgesinde bulunan il, ilçe, bölge ve kamplarda kullanmak üzere temel ihtiyaç malzemelerinden oluşan ve ülkemizin dört bir yanında bağışçıların destekleri ile hazırlanan insani yardım tırları bölgeye sevk ediliyor. Afyonkarahisar'dan Manisa'ya, Ankara'dan Kocaeli'ne, Sakarya'dan İstanbul'a ülkemizin pek çok farklı şehrinde hep aynı gülümseme ve merasimler ile yola çıkan insani yardım tırları, zorlu kış şartlarında yaşamlarını sürdürmeye çalışan sivil halkın imdadına yetişiyor. Son bir ayda 21 bin adet giyim, 180 ton gıda, 27 ton kömür, toplamda 8 tır ve 2 kamyon ile bölgeye sevk edildi.

Günde 200 Bin Ekmek ve 30 Bin Kap Sıcak Yemek Yardımı

Suriye sınırına yakın bölgelerde yaşanan çatışmalar ve açılan kamplardaki insanların evlerine dönememesi sebebiyle, Kilis ve Reyhanlı’da yaşayan Suriyeliler ile savaşın ortasında kalmış bölge halkının yardım ihtiyacı yıl boyunca sürüyor. Bu nedenle bölgede kalıcı aşevi, fırın ve yardım mağazaları kuran dernek, hayata tutunmaya çalışan binlerce sivile, her gün düzenli insani yardım malzemesi ulaştırıyor. 10 bin kişi kapasiteli Cerablus aşevinde bölge halkına her gün iki çeşit sıcak yemek ikram eden Beşir Derneği, Suriyeli mazlum sivillere verdiği desteği de sürdürüyor. Savaşın en büyük mağduru olan çocuklar ise aldıkları hediyelerle yaşadıkları sıkıntıları kısa bir süre de olsa unutmayı başarıyorlar.

Beşir Derneği, günde 200 bin ekmek üretme kapasiteli fırınları ve yine günde toplam 30 bin kap sıcak yemek üretme kapasiteli aşevleriyle Kilis, Reyhanlı bölgesinde savaştan etkilenen insanlara savaşın ilk günlerinden bu yana yardımlarda bulunuyor.

 

 


Mart ayında üretici ve market fiyatlarındaki değişim

Türkiye Ziraat Odaları Birliği (TZOB) Genel Başkanı Şemsi Bayraktar, Mart ayı üretici ile market arasındaki fiyat değişimlerini, 5 ürünün market ve pazarlardaki fiyat değişimini, aylık ve yıllık girdi fiyatlarındaki değişimlerini

Cumhur İttifakı’ndan Çakır’a Çağrı: “Tüm Kadınlardan Özür Dile”

Cumhur İttifakı Keşan Üyeleri, CHP İlçe Başkanı Anıl Çakır’ın “Benim kadınlarım Cumhuriyet kadını. Cumhuriyet Kadınları geliyor. ‘Bizimkiler ne’ diyor. Seninkileri bilmem. Bizimkiler öyle. Ne deyim sana mı soracağım?

MİCHAELA ASTRO BU AŞKA YILDIZLARDAN İZİN YOK

Dünyaca ünlü astrolog Michaela Astro Hande Erçel’e evlilik konusunda uyarıda bulundu.

VATANSEVER, DÜNYANIN BANA İHTİYACI VAR...

“Gidiyorum” isimli şarkıyı daha güncel ritimlerde hause saundla farklı bir boyuta taşıyan aranjör koltuğundaki Emre Karaçay, klasikleşmiş eseri kimsenin beklemediği bir tarza getirdi.

Helvacıoğlu, Paşayiğit Mahallesi sakinleriyle buluştu

Cumhur İttifakı AK Parti Keşan Belediye Başkan Adayı Mustafa Helvacıoğlu, mahalle mitingleri kapsamında Paşayiğit Mahallesi sakinleriyle buluştu.

ADD'den Erol'a Sıcak Karşılama

Cumhur İttifakı Büyükçekmece Belediye Başkan Adayı Recep Erol, Atatürkçü Düşünce Derneği Büyükçekmece Şubesini ziyaret etti. Erol, ADD üyelerinin sorularını cevaplarken, asla dernekler arasında bir ayrımın olmayacağını söyledi.

KAMU KURUMLARINA ELEKTRONİK SAKLAMA UYARISI!

Cumhurbaşkanlığı İdari İşler Başkanlığı; belgelere kolayca ulaşılabilmesi ve fiziki arşivleme yükünün ortadan kalkması için tüm kamu kurumlarına elektronik ortamda oluşturulan belgelerin dijital olarak saklanması konusunda uyardı.

YILMAZ: “HİZMETLERİMİZ HERKES İÇİNDİR”

Yılmaz, “Silivri Belediyesi olarak hizmetlerimizi kişilere, gruplara ve çıkar çevrelerine göre değil, Silivri'de yaşayan vatandaşlarımıza göre belirledik” dedi.

Muharrem Yıldız, ‘Artık Sıra Bize Geldi’ (GÖRÜNTÜLÜ HABER)

İYİ Parti Esenyurt Belediye Başkan Adayı Muharrem Yıldız, nevruz kutlamalarının yapıldığı etkinlikte ilçe sakinlerinden destek istedi.

Çalık’tan Engelsiz Yaşam Merkezi

Bu merkez sadece bir binadan ibaret değil, aynı zamanda engelli bireylerimiz için yepyeni bir dünya, nefes, umut ve sevgi dolu bir ortam olacak” ifadelerine yer verdi.

Muhsin Yazıcıoğlu Manisa'da anıldı

Muhsin Yazıcıoğlu Manisa'da anıldı

Alper Taban'a sevgi seli

Alper Taban'a sevgi seli

Gece terleyerek uyanıyorsanız dikkat! Gece terlemesine 5 önlem!

Gece terleyerek uyanıyorsanız dikkat! Gece terlemesine 5 önlem!

Konya Selçuklu'da kuşak sınavı heyecanı

Konya Selçuklu'da kuşak sınavı heyecanı

Ünlü oyuncu 'mor gözlük' farkındalığı

Ünlü oyuncu 'mor gözlük' farkındalığı

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.