Türkiye’nin Gastronomi Projeleri İspanya’da Anlatıldı

Birleşmiş Milletler Dünya Turizm Örgütü (UNWTO) ve Basque Mutfak Merkezi (Basque Culinary Center - BCC) tarafından bu yıl 5’incisi İspanya’da düzenlenen UNWTO Gastronomi Turizmi Dünya Forumu’nun Türkiye’den tek konuşmacısı olan Şef

GÜNCEL 18.05.2019 12:56:17 2835 0
Türkiye’nin Gastronomi Projeleri İspanya’da Anlatıldı

Birleşmiş Milletler Dünya Turizm Örgütü (UNWTO) ve Basque Mutfak Merkezi (Basque Culinary Center - BCC) tarafından bu yıl 5’incisi İspanya’da düzenlenen UNWTO Gastronomi Turizmi Dünya Forumu’nun Türkiye’den tek konuşmacısı olan Şef Ebru Baybara Demir, dünyanın farklı ülkelerinden bir araya gelen gastronomi ve turizm profesyonellerine Mardin ve Şanlıurfa’da gerçekleştirdiği projeleri anlattı.

Mayıs ayı başında İspanya’nın San Sebastian kentinde gerçekleşen 5. UNWTO Gastronomi Turizmi Dünya Forumu'nda 90 ülkeden turizm bakanlıkları, ulusal ve yerel turizm idareleri, şefler, girişimciler ve akademisyenlerden oluşan 500 katılımcı, yeni trendleri konuşmak ve deneyimlerini paylaşmak üzere bir araya geldi. Kültür ve Turizm Bakanlığı Tanıtma Genel Müdürlüğü ve Türkiye Turizm Yatırımcıları Derneği (TÜRYİD)’nin de katıldığı 5. UNWTO Gastronomi Turizmi Dünya Forumu'nun bu yılki konusu, gastronomi turizmi ve bu alandaki çalışmaların yerel toplumlara ve girişimciliğe katkısı oldu.

Forumun Türkiye’den katılan tek konuşmacısı olan Şef Ebru Baybara Demir, Mardin ve Şanlıurfa’da hayata geçirdiği sürdürülebilir ekosistemlere dönüşmüş projelerini diğer ülkelerin fayda sağlayacağı bir model olarak anlattı. Demir, gastronomi turizminde deneyim yaşatmanın öneminin altını çizdiği konuşmasında, gastronominin dönüştürücü gücüyle, yerel lezzetlerin kültürleri yansıtan sunumlarını yaşatabilmek ve bunu turizme değer katan bir unsur haline getirebilmek için sosyal gastronomi projelerine öncelik verilmesi gerektiğini dile getirdi. Bölgede hayata geçirdiği Harran Gastronomi Okulu ve Topraktan Tabağa projeleriyle 310 kadın çiftçi ve 24 kadın mühendisin istihdam edildiği projeleri anlatan Demir, ölçülebilir sonuçlar ile her yıl faydası büyüyen bu projelerin, ülke ve dünya turizmine model oluşturacağından bahsetti. AK Parti Milletvekili Ceyda Bölünmez Çankırı’nın öncülüğünde kadınlarla el ele hayata geçirdikleri sosyal gastronomi projeleriyle, Türkiye’de Topraktan Tabağa bir gastronomi hikayesi yazmaya başladıklarını söyleyen Demir; “Gastronominin ekonomik değer yaratması için kültürel bilgi ve beceriye dayalı yeteneklerin eğitilerek yerel ekonomiye dönüştürülmesi gerekiyor” dedi.  

Forum’un açılışında konuşan Birleşmiş Milletler Dünya Turizm Örgütü Genel Sekreteri Zurab Pololikashvili, gastronominin yerel ekonomilerin gelişmesinde önemli bir fırsat yarattığını dile getirerek sözlerine şöyle devam etti; “Gastronomi turizmi, geniş yelpazesiyle toplumun birçok kesimini ekonomik kalkınmanın bir parçası haline getiren önemli bir alan. Özellikle kadınların, gençlerin ve yerel toplulukların ekonomik anlamda güçlenmesi için özel bir potansiyele sahip.”

Basque Mutfak Kültürü Merkezi Direktörü Joxe Mari Aizega ise gastronominin gelişmesi için yeni yetenekleri bir araya getirilmesi kadar profesyonellerin yeterli şekilde eğitilmesinin de altını çizdiği konuşmasında, gastronominin bugün refah düzeyini arttıran, istihdam sağlayan, bir ülkeyi ve destinasyonları tanıtan stratejik bir sektör haline geldiğini vurguladı.


Koç; İman, İnanç ve Azim Varsa İmkân Da Vardır…

Koç, Kahramanlarımız Adalet, Merhamet ve Sevgi Dolu Bir Dünya İçin Savaştılar. Bizde okuyan, merak eden ve üzerine düşünerek hayata yeni kapılar açan nesiller yetiştiriyoruz.

Merhamet Dolu Bir Dünya İçin Savaştılar

Tepeli, Tarihe olan bağlılık, bir milletin güç kaynağıdır ve biz bu gücü gelecek nesillerimize taşımak için çaba gösteriyoruz.

SANA EMANET BİLGİ YARIŞMASI…

Ensar Vakfı Sana Emanet Yarışması Türkiye’nin 81 ilinde yapılacak olan bir yarışmadır.

BÜYÜKÇEKMECE'NİN KAYBEDECEK ZAMANI YOK! ( Görüntülü Haber)

Cumhur İttifakı Büyükçekmece Belediye Başkan Adayı Recep Erol bölgedeki gazetecilerle iftar programında bir araya geldi. Erol projelerini gazetecilere anlattı.

Çalık, Yeni Dönem Projelerini Tanıttı… (GÖRÜNTÜLÜ HABER)

Beylikdüzü Belediye Başkanı ve Başkan Adayı Mehmet Murat Çalık, “İstanbul’da Kazanacağımız Zaferin İşaret Fişeğini Beylikdüzü’nden Atacağız”

Akşener; Meydan Okudu… Yıldız, Gümbür Gümbür Sahaya İndik, Birilerini Korku Sardı… (GÖRÜNTÜLÜ HABER)

Esenyurt İYİ Parti Belediye Başkan Adayı Muharrem Yıldız’ın düzenlediği iftar programına İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener katıldı ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a meydan okudu.

Sahuru Atlamayın!

Özellikle besin ve enerji ihtiyacının dengeli bir şekilde karşılanmasının Ramazan ayının sağlıklı bir şekilde geçirilmesine katkı sağlayacağını belirtiyor.

Minikler Başkanını Çok Seviyor!

Bağcılar Belediyesi'nin Kadir Topbaş Halk Sarayı’nda düzenlediği etkinlikler her gün farklı konuklara ve binlerce Bağcılar sakinine ev sahipliği yapıyor.

Üner’den Türkiye Çapında Çözüm..!

Çözülen sorun sadece Çatalca’da tüm Türkiye’de şoför esnafında büyük sevinç yaşattı.

“Her Türlü Tehditi Aldım” Ama Hiç Birine Eyvallahım Olmadı!.. (GÖRÜNTÜLÜ HABER)

Başkan İlhan Ocaklı: 5 Yılda 220 Adet Ruhsatı İptal Ettirdik “Her Türlü Tehditi Aldım” Ama Hiç Birine Eyvallahım Olmadı!..

UNESCO’dan Büyükçekmece’ye “Tsunami Hazır Kent” Sertifikası

Türkiye’de bir ilke imza atan Büyükçekmece Belediyesi, IOC/UNESCO “Tsunami Hazır Kent” sertifikasını almaya hak kazanan ilk kent oldu.

Liyakatsizliğin, Denetimsizliğin Adı KADER Olmuştur!

Türkiye genelinde yayımlanan basın bildirisini Tüketiciyi Koruma Derneği Beylikdüzü şube başkanı Tülin Özgür okudu.

MEB Yardımcısı Ökten'den Eskişehir teması

MEB Yardımcısı Ökten'den Eskişehir teması

ÖBA'dan 606 bin öğretmen faydalandı

ÖBA'dan 606 bin öğretmen faydalandı

Keşan Online’nin belediye başkan adayı anketi sonuçlandı

Keşan Online’nin belediye başkan adayı anketi sonuçlandı

Salı 14.2 ° / 8.6 °
Çarşamba 8.5 ° / 7.6 °
Perşembe 12.2 ° / 6.1 °

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.